LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Lov je izgubio svako opravdanje od kad mu svrha nije ishrana. Od tada on je društveno prihvatjiv izgovor za zadovoljenje čovekove potrebe za ubijanjem. U psihologiji i psihijatriji se može naći puno o tome. Činjenica je da postoje ljudi koji imaju tu potrebu i da ih nije malo. Dobro je dok je zadovoljavaju na životinjama, šta bi bilo da nije tako? Oni koji ne mogu da kontrolišu tu svoju potrebu, tj. oni kod kojih ne funkcionišu podsvesni mehanizmi odbrane, kao npr. sublimacija, postaju serijske ubice, jednog dana kad porastu i kad predju sa životinja na ljude.

istina

Nemoj da karikiras stvari prijatelju.

Lov nije JEDINI FAKTOR koji odlucuje o opstanku ili izumiranju neke vrste na Zemlji, ALI IMA ZNACAJNOG UDELA U TOME.

Slikovito bi to mogli prikazati tako da razaranje stanista dovodi neku vrstu na ivicu provalije, a lovci je samo gurnu u nju.

U 21. veku lov nema NIKAKVOG OPRAVDANJA i IZUZETNO JE STETAN za opstanak vec ionako ugrozenih mnogih vrsta zivotinja.

Moglo bi se govoriti o psihopatologiji koja postoji u nekim ljudima i koja ih tera da UBIJAJU OSTALA ZIVA BICA.

Ja recimo nikada ne bih mogao da ubijem srnu, jelena, foku ili neku drugu zivotinju, osim kada bih bio gladan i zivot mi zavisio od toga.

Nemam TAJ NAGON U SEBI.

Predpostavljam da oni sto pucaju na zivotinje isto tako hladno mogu pucati i na ljude.

A to ne bi trebala da bude TEKOVINA OVE CIVILIZACIJE.

A volis da rucas sirote ribice, ha,ha,ha.

Voleli vi lovce ili ne, bojim se da niko od Vas nazalost nije svestan kakvo zlo donosi prirodi novi zakon o lovstvu. Uzmite procitajte , imate ga na sajtu Min. poljoprivrede. Lovci kao grupacija koja vitla puskama sigurno da moze da pravi probleme prirodi, medjutim ovde niko ne pominje zasto nema jarebice u Vojvodini ili Sumadiji-gde je ima vrlo malo. A uzrok su savremene agro tehnicke mere i primena herbicida i pesticida.
Niko ne pominje barske ptice koje stradaju u ribarskim mrezama, niko ne pominje divljanje vlasnika ribnjaka koji ubijaju sve sto mrda i leti na i iznad njihovog ribnjaka.

Niko ne pominje to sto se u Srbiji prodaju poljoprivredne masine potencijalno opasne za divljac a nisu opremljene plasilicama , niti igde u Srbiji mozes da kupis masinu na koju je ugradjena plasilica za divljac.

Da ne pominjm folije PIK- Becej po kanalima koje su uzrokovale smrt stotina zeceva i srna.

Pa trovanje zeceva i srna opet na parcelama doticnog kombinata , pa ako hocete i drugde u Srbiji opet kao sporedni efekat primarnog trovanja miseva i voluharica na oranicama.

Slazem se da ima medju lovcima svega i svacega ali nisu nazalost samo lovci problem, problemi su mnogo dublji i slozeniji.

Voleli vi lovce ili ne, bojim se da niko od Vas nazalost nije svestan kakvo zlo donosi prirodi novi zakon o lovstvu. Uzmite procitajte , imate ga na sajtu Min. poljoprivrede. Lovci kao grupacija koja vitla puskama sigurno da moze da pravi probleme prirodi, medjutim ovde niko ne pominje zasto nema jarebice u Vojvodini ili Sumadiji-gde je ima vrlo malo. A uzrok su savremene agro tehnicke mere i primena herbicida i pesticida.
Niko ne pominje barske ptice koje stradaju u ribarskim mrezama, niko ne pominje divljanje vlasnika ribnjaka koji ubijaju sve sto mrda i leti na i iznad njihovog ribnjaka.

Niko ne pominje to sto se u Srbiji prodaju poljoprivredne masine potencijalno opasne za divljac a nisu opremljene plasilicama , niti igde u Srbiji mozes da kupis masinu na koju je ugradjena plasilica za divljac.

Da ne pominjm folije PIK- Becej po kanalima koje su uzrokovale smrt stotina zeceva i srna.

Pa trovanje zeceva i srna opet na parcelama doticnog kombinata , pa ako hocete i drugde u Srbiji opet kao sporedni efekat primarnog trovanja miseva i voluharica na oranicama.

Slazem se da ima medju lovcima svega i svacega ali nisu nazalost samo lovci problem, problemi su mnogo dublji i slozeniji.

Ovo niko ne osporava, sve sto si nabrojao je tako, tacno je da takve pojave i postupci imaju svoje posledice, ali je isto tako tacno da one ne umanjuju doprinos lova u prici o unistavanju prirodnih bogatstava ove zemlje.

Niko ne spori da nisu lovci jedina opasnost za lokalnu faunu. Pogledaj ovo: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=14942537&postcount=605 Čisto da dokumentujem, nije da volim da citiram sebe. Ali toliko su štete tokom istorije lovci naneli autohtonim životinjskim vrstama gde god su mrdnuli, uzmi samo kakav su stres domaće ptice pretrpele kad je uvezen crni fazan sa sve nekim novim bolestima i parazitima, a već sam pomenula i Australiju sa svojim lisicama i kunićima.

Naslovnica Večernjih novosti pre neki dan, čini mi se u subotu:

I ubice po nekada postaju zrtve :roll::

bsv-cornad.jpg

Da, ja upecam jednu ribu i ta je za rucak.

Ostale upecam, slikam se sa njima (ako su za slikanje) i - PUSTIM IH NAZAD U VODU, da zive i dalje normalno....

A ti kada ubijes prepelicu ili fazana, vise ne vredi da ih pustis.....

Pucam samo ono sto se ne jede. Vukovi, lisice, divlje macke, sakali, kune. Sta ces niko nije savrsen!

Poslednja izmena:
Moja zelja je da vas navedem na razmisljanje o realnim problemima. Ako makar malo relno pogledate oko sebe bice vam jasno da to sto rade lovci je zanemarivo u odnosu sta se desava zbog svakodnevne upotrebe moderne tehnologije. Ovo vazi za one dobronamerne.

Posebna prica je ekipa ljudi koja dobija znacajna finansijska sredstva od pojedinih organizacija sa zapada da bi ovde po svaku cenu *****la po lovcima. Od takvih ne ocekujem nista, jer njima i nije stalo do prirode vec samo do novca.

Pucam samo ono sto se ne jede. Vukovi, lisice, divlje macke, sakali, kune. Sta ces niko nije savrsen!

Znači, u prirodne regulatore brojnosti štetočina? :lol: Mislim, smejem se od muke.

Moja zelja je da vas navedem na razmisljanje o realnim problemima. Ako makar malo relno pogledate oko sebe bice vam jasno da to sto rade lovci je zanemarivo u odnosu sta se desava zbog svakodnevne upotrebe moderne tehnologije. Ovo vazi za one dobronamerne.

Posebna prica je ekipa ljudi koja dobija znacajna finansijska sredstva od pojedinih organizacija sa zapada da bi ovde po svaku cenu *****la po lovcima. Od takvih ne ocekujem nista, jer njima i nije stalo do prirode vec samo do novca.

Ali to što drugi čine veće zlo nije izgovor za one koji ga (prema ličnom mišljenju) čine samo malo, naprotiv, trebalo bi da bude motivacija da prestanu da čine i to "malo" štete.

I ko to prima pare od stranih organizacija? Ako imaš neke informacije, bili bismo ti zahvalni da ih podeliš sa nama.

ajde obrisi ovo "lovci"-nije valjda da je svaki doseljenik bio lovac?kazu bilo je medju njima i dosta boraca za zastitu prava zivotinja al je lovacki lobi bio jaci.......;)
Tasmanski tigar

U australskoj fauni ova životinja je imala ulogu grabežljivca sličnu vuku u Europi ili Sjevernoj Americi.
Pretpostavlja se da je s australskog kopna izumro prije barem 3000 godina. Razlog njegovog nestanka je dingo, pas koji je na kontinent u pratnji prvih doseljenika, predaka Aboridžina..............
http://webcache.googleusercontent.c...ki_tigar+tasmanijski+tigar&cd=8&hl=sr&ct=clnk

Zanimljivo je da postoji snimak poslednjeg para koji je ziveo u zooloskom vrtu i intresantno je da su ga snimili kamerom pre 3000 godina.:dash:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Thylacine_footage_compilation.ogv

Takodje koga ne mrzi neka procita zbog cega su zapravo izumrle ove zivotinje i ko je usmrtio poslednje prezivelo leglo.

http://www.zivotinjsko-carstvo.com/divljina/istrebljeni_tasmanijski_vuk.php

Poslednja izmena:

Ovo je jos veca ironija. Da nas navedes na razmisljanje????? Daj ti svoj doprinos opstanku zivota tako sto neces da ga ubijas, a nas pusti da mi dajemo svoj doprinos tako sto cemo i dalje da ga stitimo kako znamo i umemo.

Ovaj drugi pasus je jos veca ironija, ako je moguce, prava zamena teza, naucio si lekciju na vreme. Pa ovde ni jedna organizacija jos uvek ne sme da se usudi da krene na lovce. Ako si mislio na ovo sto pisemo ovde, pa to je nista. To je misljenje svakog od nas i to jos pod nikom, to je tek smejurija. Mi mozemo ovde da pisemo sta hocemo, ali to nista nece promeniti osim na nivou informacije. Organizacija koja je zapocela peticiju protiv lova jos uvek je na tom stepenu borbe. Frka je to velika, mafija je u pitanju, a mi smo prilicno miroljubiva grupacija, a nemamo ni oruzje za razliku od lovaca, tako da ... te price o placanju ... ostavi to za neke druge ljude.

Pa kade bi živela ovde gde ja živim , bilo bi veoma interesantno pratiti tvoje ponašanje pod određenim okolnostima i u specifičnim uslovima koje ovo okruženje nameće. Znaš ne možeš od mene koji je odrastao , a bogami i sazreo i omatoreo u stočarskom kraju da očekuješ da ljubim i grlim vukove. Ti imaš jedan stav prema tome jer nikada ti ovi nisu ugrožavali nešto što pripada tebi lično. Meni su vukovi više puta pravili poprilično problema, tako da zaista ne mogu da se upišam od sreće kad ih vidim ili ukapiram da su u blizini.

Pa kade bi živela ovde gde ja živim , bilo bi veoma interesantno pratiti tvoje ponašanje pod određenim okolnostima i u specifičnim uslovima koje ovo okruženje nameće. Znaš ne možeš od mene koji je odrastao , a bogami i sazreo i omatoreo u stočarskom kraju da očekuješ da ljubim i grlim vukove. Ti imaš jedan stav prema tome jer nikada ti ovi nisu ugrožavali nešto što pripada tebi lično. Meni su vukovi više puta pravili poprilično problema, tako da zaista ne mogu da se upišam od sreće kad ih vidim ili ukapiram da su u blizini.

Ne moras da budes prost, i bez toga mozemo da se razumemo.
I ne ocekujem da ih ljubis i grlis, vec samo da ih ne ubijas.

Bez želje da te prvociram ili vređam , kada si iznela hranu za bilo koju vrstu divljači u prirodi?

To sa iznosenjem hrane bi bilo nesto najlepse na svetu kad posle ne bi usledilo ono drugo - ubijanje. Zasto se ne zadrzis samo na iznosenju hrane? Kako mozes posle da ubijes onoga kome si dao hranu da mu pomognes da prezivi zimu?

A, da, kakvo pitanje? Svako pomaze tamo gde se nalazi. Tu gde se ja nalazim nema divljaci, hranim one koji tu zive, a nemam ni kola da bih otisla do neke divljaci .......

Back