LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ima mnogo nacina da se lovci PRIMORAJU da cuvaju prirodu..

Jedan od nacina je da mogu da odstrele samo 50% od vrste divljaci koju su predhodne godine odgojili i pustili u loviste.

Druga mera je da svaku odstreljenu divljac moraju da PLATE i da te pare idu u razvoj lovnog fonda toga podrucja. (Vrednost divljaci se racuna kojiko staje njen uzgoj od momenta dolaska na svet do odstrela).

Kada bi se tako sta uvelo, lovci bi zaista morali da vode racuna na sta pucaju i koliko.

:hahaha:-ismisli blajbi toplu vodu.......Ja ponovo treba da pricam o unosenju zeceva i fazana u loviste,odgoju fazanskih pilica,zimskoj prihrani divljaci i ocuvanju mira u lovistu,zastiti sivljaci od elementarnih nepogoda i sl.....O onome sto ne znas nemoj pricati ....Cuvaju lovci prirodu,ne mora niko da ih primorava,pogotovo ne neko ko ovde prodaje pamet a na drugom delu reklamira komercijalni ribolov...

Poslednja izmena:
Čekaj, umesto da se vi, ovdašnji lovci, sažalite na njih zbog tih mreža u (ionako nerazvijenoj i necivilizovanoj-ili bar slabije od Evrope) Africi, vi ih još ovde dotučete... Umesto da se ugledate na bolje od sebe i da se potrudite da i sami budete bolji, vi se tešite gorima od sebe-to ne razumem.

sta se cudis? :mrgreen:

:hahaha:-ismisli blajbi toplu vodu.......Ja ponovo treba da pricam o unosenju zeceva i fazana u loviste,odgoju fazanskih pilica,zimskoj prihrani divljaci i ocuvanju mira u lovistu,zastiti sivljaci od elementarnih nepogoda i sl.....O onome sto ne znas nemoj pricati ....Cuvaju lovci prirodu,ne mora niko da ih primorava,pogotovo ne neko ko ovde prodaje pamet a na drugom delu reklamira komercijalni ribolov...

Ma nemoj mi reci....:hahaha:

Lovci su u 90% slucajeva obicni SKRNAVITELJI PRIRODE koji pucaju na sve sto se mrda. Narocito kada ih niko ne gleda..

Najveca je hipokrecija kada lovci tvrde da navodno zimi idu i hrane divljac...

Uglavnom idu da ne moraju kuci nista da rade ili da se napiju..

Znas li ti sta znaci "komercijalni ribolov"?

eto kako gomila laznih ljubitelja napada iskrenog ljubitelja prirode i zivotinja, brgrabovca
:mrgreen:

pa to je nepravda
images

Predator stvara bahatost
dzukele.jpg
Lovci ne smeju da odstreljuju ovakve pse, zakon ne dozvoljava. Srbija, sa druge strane, još ni izbliza nema evropske modele čipovanja pasa, iako je ova kacija krenula. Lutalice su mahom napušteni psi od kojih su gazde, iz nekog razloga, digle ruke, a kako im je bilo žao da ih uspavaju, najednostavniji način da ih se otarase je da ih jednostavno puste na ulicu ili u atar. Čiji su - ne zna se, nemaju čip, pa niko za to ne odgovara. Azila za pse mahom nema, a tamo gde ih ima - prebukirani su i retko ispunjavaju iz Evrope (usiljeno i nerealno) prepisane uslove smeštaja ishrane i nege kakve nemaju ni mnoge srpske biolnice. Kao vrhunac užasne bahatosti je prošlonedeljni slučaj kada je za sada nepoznata osoba na bedemu ispod Petrovradinske tvrđave, uz samu obalu Dunava, za drvo svezala rasnog psa. Misleći da je vlasnik tu negde u blizini, jedan ribolovac je produžio dalje. Sutradan je, u ranu zoru prolazeći čamcem ispod ove lokacije, s visokog bedema čuo je jezivo zavijanje. Kada se uspentrao uz zid i prišao bliže, životinja je i dalje bila svezana, a prostor okolo je bio izrovan u očajnim pokušajima snažnog a nemoćnog psa da se oslobodi ove (ne)ljudskom rukom i glavom smišljenog zlodela. Pokušao je da ga nekako oslobodi, ali je napaćena zver očajno kidisala u kratkim skokovima režeći i kezeći očnjake, pa je bio prinuđen da pozove policiju..........nastavak na http://www.srbijalov.com/news.php?readmore=77

ovaj post mi je vec obrisan jedamput-moze li mi neko od moderatora obrazloziti zasto????mozda sto je sa lovackog sajta a ne Animal planet a i sl...?jesu li ovde ugrozena prava psa?naravno da nisu!na slici je raskomadan les srnece divljaci usmrcen od strane psa ocigledno bez rodovnika i vlasnika.sta po vama treba uraditi u ovakvoj i slicnim situacijama koju naprave psi ??????

Poslednja izmena od moderatora:
Tamo krajem '60-tih ili pošetkom '70-tih, kad je moj muž bio dete, imali su divnog, pametnog i poslušnog avlijanerčića. Sve dok opštinske vlasti nisu počele da plaćaju odsečene noseve lutalica u cilju smanjenja njihovog broja. Pas je jednog jutra nađen mrtav, bez njuškice. Ništa nisu čuli, da je bio neko nepoznat, mališa bi sigurno lajao. Znači, neko ko je redovno dolazio i koga je pas dobro poznavao i verovao mu. To nije ništa novo, ali je ono što me čudi to da svest još uvek nije sazrela kod te grupacije, da i dalje razmišljaju kao pre 40 godina. Čast malobrojnim izuzecima.

Za ovu vrstu sakacenja tj secenje njuski(ca) psima lutalicama niko od mojih starijih clanova sekcije ne pamti-bice da ste pomesali sa secom repova koja se sprovodi(la).....ovaj vas post kvari ugled lovcima i molim za ispravku.....:besan2::besan2::besan2:

Obrazložila sam ti u kazni zašto. Pas je po prirodi predator, lovi da bi se prehranio a ne iz zabave kao ti i tvoje kolege. Tema je LJUDSKA surovost prema životinjama, ovaj pas je delovao instinktivno. Ovaj put ću da ostavim post, uz malu izmenu a ti se, opet ti kažem, slobodno žali administraciji ako smatraš da si oštećen kaznenim poenom za spam.

Za ovu vrstu sakacenja tj secenje njuski(ca) psima lutalicama niko od mojih starijih clanova sekcije ne pamti-bice da ste pomesali sa secom repova koja se sprovodi(la).....ovaj vas post kvari ugled lovcima i molim za ispravku.....:besan2::besan2::besan2:

Kvari UGLED lovcima? :think:

Kakav UGLED imaju lovci? :rotf:

U cijim ocima su ugledni oni sto kazu da vole prirodu, a istovremeno je UBIJAJU??? :dontunderstand:

Lovci nemaju ugled prijatelju kod NORMALNIH LJUDI u 21. veku...

A ni stid takodje. :evil:

PS. Seca repova psima je "mnogo humaniji cin"...To zaveredjuje ugled i podrsku kod stanovnistva....:hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Joj nasao ti da mi pricas o lovcima-cuti bre bruko jedna.......Takvi kao ti u 21-vom veku imaju podrsku jel:hahaha:?mozda samo bliznjih svojih,mada cisto i to sumljam.....Lovci ubijaju prirodu:roll::dash:

Pa slušaj, za uništenje australijske faune su krivi engleski doseljenici-lovci, uneli su kuniće koji su uništili vegetaciju-hranu za autohtonu faunu i lisice koje su desetkovale lokalne životinje loveći ih, onako nenaviknute na predatore, izlovili tasmanijske tigrove...

Svaka cast za moderaciju i brzo reagovanje svim moderatorima, nesto se promenilo, reaguje se na vreme. Cestitke za Mimi's mom posebno.

Znam da ovome nije mesto ovde, ali nisam znala gde da stavim. Ako ima neko mesto za pohvale stavite tamo.

Hvala na čestitkama, svakako da sve 4 doprinosimo ali ja sad rastem kao kvasac... :D A to mi naročito znači jer pohvale dolaze od osobe koja je ipak dosta uradila i važi za neki autoritet na polju zaštite prava životinja.

Poslednja izmena:
Pa slušaj, za uništenje australijske faune su krivi engleski doseljenici-lovci, uneli su kuniće koji su uništili vegetaciju-hranu za autohtonu faunu i lisice koje su desetkovale lokalne životinje loveći ih, onako nenaviknute na predatore, izlovili tasmanijske tigrove...

ajde obrisi ovo "lovci"-nije valjda da je svaki doseljenik bio lovac?kazu bilo je medju njima i dosta boraca za zastitu prava zivotinja al je lovacki lobi bio jaci.......;)
Tasmanski tigar

U australskoj fauni ova životinja je imala ulogu grabežljivca sličnu vuku u Europi ili Sjevernoj Americi.
Pretpostavlja se da je s australskog kopna izumro prije barem 3000 godina. Razlog njegovog nestanka je dingo, pas koji je na kontinent u pratnji prvih doseljenika, predaka Aboridžina..............
http://webcache.googleusercontent.c...ki_tigar+tasmanijski+tigar&cd=8&hl=sr&ct=clnk

Poslednja izmena:
zaboravila si reci i to da su lovci doveli do toga da je veliki deo ziv. sveta dosao na crvenu listu zahvaljujuci njima,zar ne????

Nemoj da karikiras stvari prijatelju.

Lov nije JEDINI FAKTOR koji odlucuje o opstanku ili izumiranju neke vrste na Zemlji, ALI IMA ZNACAJNOG UDELA U TOME.

Slikovito bi to mogli prikazati tako da razaranje stanista dovodi neku vrstu na ivicu provalije, a lovci je samo gurnu u nju.

U 21. veku lov nema NIKAKVOG OPRAVDANJA i IZUZETNO JE STETAN za opstanak vec ionako ugrozenih mnogih vrsta zivotinja.

Moglo bi se govoriti o psihopatologiji koja postoji u nekim ljudima i koja ih tera da UBIJAJU OSTALA ZIVA BICA.

Ja recimo nikada ne bih mogao da ubijem srnu, jelena, foku ili neku drugu zivotinju, osim kada bih bio gladan i zivot mi zavisio od toga.

Nemam TAJ NAGON U SEBI.

Predpostavljam da oni sto pucaju na zivotinje isto tako hladno mogu pucati i na ljude.

A to ne bi trebala da bude TEKOVINA OVE CIVILIZACIJE.

Poslednja izmena:
ajde obrisi ovo "lovci"-nije valjda da je svaki doseljenik bio lovac?kazu bilo je medju njima i dosta boraca za zastitu prava zivotinja al je lovacki lobi bio jaci.......;)
Tasmanski tigar

U australskoj fauni ova životinja je imala ulogu grabežljivca sličnu vuku u Europi ili Sjevernoj Americi.
Pretpostavlja se da je s australskog kopna izumro prije barem 3000 godina. Razlog njegovog nestanka je dingo, pas koji je na kontinent u pratnji prvih doseljenika, predaka Aboridžina..............
http://webcache.googleusercontent.c...ki_tigar+tasmanijski+tigar&cd=8&hl=sr&ct=clnk

Priznajem, nije isključivo izlovljen, ali svakako su LJUDI krivi za njegovo istrebljenje: http://en.wikipedia.org/wiki/Thylacine

The thylacine had become extremely rare or extinct on the Australian mainland before European settlement of the continent, but it survived on the island state of Tasmania along with several other endemic species, including the Tasmanian devil. Intensive hunting encouraged by bounties is generally blamed for its extinction, but other contributory factors may have been disease, the introduction of dogs, and human encroachment into its habitat.

Ali sve to ne menja činjenicu da u ovom vremenu i na ovom civilizacijskom stupnju lov više nije egzistencijalna potreba pa nema ni realnog opravdanja za osobe koje iz "sportskih pobuda" pucaju u druga živa bića, nenaoružana, i ionako ugrožena drastičnim smanjenjem staništa i narušavanjem prirodnog balansa u istom od strane ljudi. (I tu bih mogla da se rasplinem i da krenem da pišem i o prednostima vegetarijanstva ali o je druga tema...)

Lov je izgubio svako opravdanje od kad mu svrha nije ishrana. Od tada on je društveno prihvatjiv izgovor za zadovoljenje čovekove potrebe za ubijanjem. U psihologiji i psihijatriji se može naći puno o tome. Činjenica je da postoje ljudi koji imaju tu potrebu i da ih nije malo. Dobro je dok je zadovoljavaju na životinjama, šta bi bilo da nije tako? Oni koji ne mogu da kontrolišu tu svoju potrebu, tj. oni kod kojih ne funkcionišu podsvesni mehanizmi odbrane, kao npr. sublimacija, postaju serijske ubice, jednog dana kad porastu i kad predju sa životinja na ljude.

Back