Byrger Tidesson
Primećen član
- Poruka
- 778
Po mom misljenju barem u nacionalnim parkovima bi trebalo zabraniti lov potpuno da zivotinje barem negde imaju mira!!!
potpuno se slazem.

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po mom misljenju barem u nacionalnim parkovima bi trebalo zabraniti lov potpuno da zivotinje barem negde imaju mira!!!

Zato se vecina lovaca i ne ukljucuje u polemiku u ovom pdf-u...![]()
ja o tome svo vreme pricam....

ti mi se stalno nabacujes...

Ja sam striktno heteroseksualne orijentacije, tako da ćeš dečka morati da tražiš na drugom mestu.![]()
kakvi irelevantno-to je sustina cele price.
U slovenskoj mitologiji Daj Bog je bio hromi vuk koji je jahao na svom zelenku i pomagao putnicima i trgovcima u nevolji.
Nismo ni mi lovci baš nepismeni.
Mislim da se polako udaljavate od teme i odlazite u nebesa.
Lov vodi poreklo od nastanka coveka...Nekada je covek lovio da bi jeo...I preziveo...Tada je bio opravdan i koristan...Čuj lov je bio i ostao duboko ukorenjen u ljudima.
Da li treba da vas podsećam na opise scena lova kod Turgenjeva, Tolstoja, na čitavu lepezu umetničkih dela koje prikazuju lov kao deo svakodnevnog života čoveka.
I nije lov krucijalni problem što pojedine životinjske vrste nestaju sa planete. Glavni problem je čovek, njegova želja za ostvarivanjem profita po svaku cenu , kapitalistički sistem vrednosti koji nas okružuje.
A naklapanja o lovu kao glavnom uzroku nestanka pojedinih vrsta je samo mentalna onanija.
Kada ste gospodo zaštitari zimi prihranjivali divljač, iznosili so , kukuruz, seno za divljač, NIKAD, nikad niste se pomerili iz kruga dvojke, to je istina koja vam se nesviđa ali je ogromna istina.
I zato daj napravite nešto stvarno korisno osim naklapanja koje je krajnje sterilno i beskorisno.
Stvaramo NOVU SVEST kod ljudi da je lov na danasnjem stupnju razvoja civilizacije VARVARSKI CIN!
Pokusavamo lovcima da ukazemo (to je malo teze) da UBISTVO iz ljubavi je ipak - ubistvo.
Zelimo da dojavimo zakonodavcu da se nista nece promentuti na gore

Jedini lov za koji bih mogao da zazmurim je onaj sa lukom i strelom,svaka shusha moze da pritisne obarac sa bezbedne razdaljine
daj mi razlog za odlazak u lov
Svoj razlog
Šetam svoje kerove , slušam kako trava raste, ali jesen naviše volim onaj miris vlage i natrulog opalog lišća što se širi šumom e to je merak.
Čuj lov je bio i ostao duboko ukorenjen u ljudima. Da li treba da vas podsećam na opise scena lova kod Turgenjeva, Tolstoja, na čitavu lepezu umetničkih dela koje prikazuju lov kao deo svakodnevnog života čoveka. I nije lov krucijalni problem što pojedine životinjske vrste nestaju sa planete. Glavni problem je čovek, njegova želja za ostvarivanjem profita po svaku cenu , kapitalistički sistem vrednosti koji nas okružuje. A naklapanja o lovu kao glavnom uzroku nestanka pojedinih vrsta je samo mentalna onanija.
Kada ste gospodo zaštitari zimi prihranjivali divljač, iznosili so , kukuruz, seno za divljač, NIKAD, nikad niste se pomerili iz kruga dvojke, to je istina koja vam se nesviđa ali je ogromna istina.
I zato daj napravite nešto stvarno korisno osim naklapanja koje je krajnje sterilno i beskorisno.

ovo treba da izbrise sve lose sto rade lovci?
jedan od dokaza da nimalo ne poznajete lovce .....
vredjas me kada tako pokusavas da preskocis odgovor
ne pitam te za setnju i pesmu pticica
to i ja volim
pitam te za sam cin ubijanja neke zivotinje
zasto,zbog cega....sto volis to....iz kojih razloga radis to
zar ti nije dovoljno ovo sto si naveo,nego moras i da upucas nesto
dovoljno mi je sto znam da nalazite zabavu u ubijanju...nista vise o vama ne moram da znam
dovoljno mi je sto znam da nalazite zabavu u ubijanju...nista vise o vama ne moram da znam
pardon, ODSTRELU divljaci-TAKO SE KAZE...
u zavisnosti od nacina egzekucije-objasnjava nacin na koji je doslo do smrti .puska odstreljuje, noz kolje,toljaga udara ili lomi,plin gusi........A koja je razlika,zivotinja je mrtva i posle ubijanja i posle odstrela kako ti kazes.
Ah, ti si od tih... onda mi je sve jasno.
Hm, pa šta ako nisam pomenuo Taru?
Pre toga sam napisao ovo:
Ti si taj koji je tvrdio da se radi o drugoj državi. To što tvrdiš neke stvari, samo zato što se uklapaju u tvoju percepciju, ne znači da su iste tačne, zar ne?
Nisam te ja terao da se zalećeš (jeste da sam ti smestio, ali sam si naleteo).
Svoje (ne)poznavanje biologije si jasno pokazao na ovom podforumu i zaista mislim da nemaš na šta da se pozivaš, a još manje da daješ sebi za pravo da nekome nešto objašnjavaš.
.
Svaki lovac koji drži do sebe zna sledeće:
Inače je lov u nacionalnom parku "Tara" regulisan Zakonom o lovu (Službeni glasnik RS br. 39/93, 44/93, 60/93, 101/05).
Sad mi reci šta je to još zabranjeno i šta to još korisnici ovog podforuma ne znaju, a što ja pokušavam da "vešto koristim da ocrnim lovce".
![]()
Osim o biologiji, geografiji i lovu izgleda da ni o sopstvenom narodu ne znaš mnogo.
Kod Srba je vuk povezan sa Dažbogom, a smatra se da odgoni zla sile i duhove, da štiti decu od bolesti i nesreća. Veliki broj srpskih imena je izvedeno od vuka: Vuk, Vukašin, Vukan, Vukosava, Vujadin, Vukmirica, itd.; i veliki broj toponima sadrži vuka: Vučak, Vučkovica, Vučji Do, Vučevo, itd.
Sinkretizacijom sa pravoslavljem, sveti Sava postaje vučji pastir. Postoji i priča u kojoj svetog Savu napadaju psi, baš kao i vukove.
Sveti Nikola se takođe smatra domaćinom vukova.
Imitiranje vučjeg zavijanja je bio način komunikacije između srpskih hajduka.
Poznati junak epskih narodnih pesama je i Zmaj Ognjeni Vuk.
Sloveni, kao i mnogi drugi narodi imaju mitove o vuku i vučici kao rodonačelnicima plemena.
Veliko je zlo ubiti vuka i prokletstvo pada ne samo na ubicu nego i na njegovo potomstvo, sve dok se greh ne iskupi.
Zar te nije sramota da se smeješ sopstvenom neznanju?![]()