LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Save the wolf in Sweden! See the video savethewolf.WMV ! ...27 wolf will be slaughtered in Sweden! There are just 200 wolfes in our country ( for ex. 500 and 2000 in spain and Italy, 60 000 in Canada) and have big problems with inbreeding, still the goverment decide to reduce the wolf population to just over 200 wolfs! ... probable cause of the hunters demand (who are worried about their dogs' safety and the risk of being harmed by the wolf...when they hunt moose). How can we allow this slaughter? Swedish hunters Federation welcomed the decision and already has 12 000 members expressed an interest in hunting license which makes me so sad! Save the wolves, spread the word!

eto....nije bitno koja je drzava :bye:
cisto da se zna....lovci su svuda isti

Jedina razlika izmedju lovca i lovokradice je ta sto lovac ima dozvolu da mlatara puskom po lovistima

Tako ja to vidim.....a za to su krivi lovci,niko drugi

Sami su krivi sto se ponasaju isto kao lovokradice.
Mozda ne svi,ali ogromna vecina....tako da.....

kada kupis dzak krompira i svi krompiri osim 3 komada su truli....neces reci da je dobar dzak krompira.....nego da nista ne valja....jel tako?

Kao sto ja nikada svoje misljenje necu promeniti,tako neces ni ti :bye:

ne,zaje..o me prodavac-ne ljutim se na krompir.ovo te podrzavam sto razdvajas lovce-znam i ja da u svakom zitu ima kukolja ali on se suzbija-verovala ili ne.....

a sta je sa onom tvojom recenicom da vukove ne treba zastiti?
hocu to da mi pojasnis

vuk je jako vazan za ravnotezu
a vi bi najradije da ga istrebite
a ovamo pricate da odrzavate ravnotezu...
i kakva je to prica da vuk unistava plemenitu divljac i da je stetocina?

copor se uvek nameraci na slabe jedinke,da ne bi gubio dragocenu energiju....to je i korisno zato sto "ciste" krdo od ... "skarta"

Razmnozavaju se onoliko koliko im uslovi to dozvoljavaju....i razmnozava se alfa par....znaci nisu ko pacovi

to sto kolju ovce.....pa sta?
sta mi ljudi njima radimo?(ne samo vuku,nego svima)
300 puta gore nego oni nama

sramota je kada ljudsko bice neku drugu vrstu naziva stetocinom,ali ponosan covek to ne vidi...misli da je sve njemu podredjeno...sve postoji zbog njega.....i moze da radi sta hoce i kako hoce

odvratno

Osim o biologiji, geografiji i lovu izgleda da ni o sopstvenom narodu ne znaš mnogo. :roll:
Kod Srba je vuk povezan sa Dažbogom, a smatra se da odgoni zla sile i duhove, da štiti decu od bolesti i nesreća. Veliki broj srpskih imena je izvedeno od vuka: Vuk, Vukašin, Vukan, Vukosava, Vujadin, Vukmirica, itd.; i veliki broj toponima sadrži vuka: Vučak, Vučkovica, Vučji Do, Vučevo, itd.
Sinkretizacijom sa pravoslavljem, sveti Sava postaje vučji pastir. Postoji i priča u kojoj svetog Savu napadaju psi, baš kao i vukove.
Sveti Nikola se takođe smatra domaćinom vukova.
Imitiranje vučjeg zavijanja je bio način komunikacije između srpskih hajduka.
Poznati junak epskih narodnih pesama je i Zmaj Ognjeni Vuk.
Sloveni, kao i mnogi drugi narodi imaju mitove o vuku i vučici kao rodonačelnicima plemena.
Veliko je zlo ubiti vuka i prokletstvo pada ne samo na ubicu nego i na njegovo potomstvo, sve dok se greh ne iskupi.

Zar te nije sramota da se smeješ sopstvenom neznanju? :dontunderstand:

Osim o biologiji, geografiji i lovu izgleda da ni o sopstvenom narodu ne znaš mnogo. :roll:
Kod Srba je vuk povezan sa Dažbogom, a smatra se da odgoni zla sile i duhove, da štiti decu od bolesti i nesreća. Veliki broj srpskih imena je izvedeno od vuka: Vuk, Vukašin, Vukan, Vukosava, Vujadin, Vukmirica, itd.; i veliki broj toponima sadrži vuka: Vučak, Vučkovica, Vučji Do, Vučevo, itd.
Sinkretizacijom sa pravoslavljem, sveti Sava postaje vučji pastir. Postoji i priča u kojoj svetog Savu napadaju psi, baš kao i vukove.
Sloveni, kao i mnogi drugi narodi imaju mitove o vuku i vučici kao rodonačelnicima plemena.
Veliko je zlo ubiti vuka i prokletstvo pada ne samo na ubicu nego i na njegovo potomstvo, sve dok se greh ne iskupi.

ma wikipedia prosto da se postidi pred tobom-Caliburn genijalcino -opet si sam sebe nadmasio.sam nalazis pitanja sam odgovaras divis se svojoj genijalnosti-uzivaj, mene zaobidji.......

Poslednja izmena:
ma wikipedia prosto da se postidi pred tobom-Caliburn genijalcino -opet si sam sebe nadmasio.sam nalazis pitanja sam odgovaras divis se svojoj genijalnosti-uzivaj, mene zaobidji.......

Ja sam ti naveo činjenice, koje ponovo pokazuju da tvoj stav nije tačan.
Da li ćeš naučiti nešto ili ćeš nastaviti da se sprdaš sam sa sobom to zavisi samo od tebe.

bre caliburn nisi mi nesto simpatican,stil izlaganja ti je nikakav-ajd budi malo dzentlmen iako to nisi.draze mi je ovde sa ovim finim damama,kojih ovde ima puno, razmenjivati stavove a ne sa tobom koji udavi vise........evo ako ti nesto znaci-najpametniji si na celom forumu.....

bre caliburn nisi mi nesto simpatican,stil izlaganja ti je nikakav-ajd budi malo dzentlmen iako to nisi.draze mi je ovde sa ovim finim damama,kojih ovde ima puno, razmenjivati stavove a ne sa tobom koji udavi vise........evo ako ti nesto znaci-najpametniji si na celom forumu.....

Da li sam ti simpatičan ili je potpuno irelevantno za priču.
Što se mog stila tiče, gafovi i greške koje si pravio, opet ne zavise od istog.
Sad to što ti kao "davljenje" kvalifikuješ kada ti neko skrene pažnju da si u krivu i poklopi te činjenicama je problem tvog stava i tvoje percepcije.
Uzgred, od takvih kao ti i pohvala i pokuda je potpuno bezvredna.

Nego, šta bi sa onim lovom u nacionalnom parku?
A sa vukom kao svetom srpskom životinjom?
Ne sviđa ti se moj stil jer pokazujem koliko ne znaš.
:bye:

Da li sam ti simpatičan ili je potpuno irelevantno za priču.
Što se mog stila tiče, gafovi i greške koje si pravio, opet ne zavise od istog.
Sad to što ti kao "davljenje" kvalifikuješ kada ti neko skrene pažnju da si u krivu i poklopi te činjenicama je problem tvog stava i tvoje percepcije.
Uzgred, od takvih kao ti i pohvala i pokuda je potpuno bezvredna.

Nego, šta bi sa onim lovom u nacionalnom parku?
A sa vukom kao svetom srpskom životinjom?
Ne sviđa ti se moj stil jer pokazujem koliko ne znaš.
:bye:

kakvi irelevantno-to je sustina cele price.

Poslednja izmena:

U slovenskoj mitologiji Daj Bog je bio hromi vuk koji je jahao na svom zelenku i pomagao putnicima i trgovcima u nevolji.

Nismo ni mi lovci baš nepismeni.

U slovenskoj mitologiji Daj Bog je bio hromi vuk koji je jahao na svom zelenku i pomagao putnicima i trgovcima u nevolji.

Nismo ni mi lovci baš nepismeni.

Poznato je da su se Sloveni bogovima obraćali kao sebi ravnim i da su sebe smatrali potomcima bogova. Zapravo, oni su sebe smatrali unucima Dažboga, odnosno, njegovim direktnim potomcima.

Sunce je, prema verovanju, preko dana bilo na nebu i davalo svetlost, dok je nocu boravilo u podzemnom svetu. Zapravo Dažbog je svakog jutra na belom konju ili u kočiji obilazio nebo, dok je uveče umirao ili odlazio u zagrobni svet, da bi ujutru ponovo vaskrsao. U ovoj predstavi o Dažbogu vidljiva je cikličnost umiranja i vaskrsavanja, koja je inače bila veoma česta kod mnogih paganskih religija, kao i u slovenskom paganizmu.

Daboga su predstavljali naročito Srbi kao hromog starca, odevenog u kožu, obično medveđu, koga prati vuk. Vuk zapravo predstavlja njegovu životinjsku inkarnaciju, odnosno prvobitni oblik, koji nije prestao da postoji kada je Dažbog postao antropomorfan. Vuk je postao sluga, a često i izaslanik. Dažbog često menja svoj oblik. Iako je osnovni njegov oblik antropomorfan, njegovo prvobitno vučje obličje je ostalo njegov simbol. A kako su se Srbi smatrali njgovim potomcima, vuk je postao sveta životinja. U jednom katalogu naroda zabeleženo je da su Srbi nastali od Vuka. "Saracen je od vepra, Turčin od zmije, Tatarin od lovačkog psa, Srbin od vuka, Bugarin od bika, Aleman od orla..."

Dolazkom hrišćanstva Dažbog je bio satanizovan. Postao je najmoćniji demon i najveći suparnik hrišćanskog Boga. Moguće je da je to bilo i zbog njegovog izgleda hromog starca sa jednim okom, obučenog u tamnu medveđu kožu, kao i zbog toga da je prema paganskom verovanju boravio u podzemnom svetu veoma često. Međutim, nameće se i mogućnost da je to bilo zbog Dažbogovog jakog kulta, koji je po svaku cenu trebalo da bude iskorenjen. Dažbogove osobine je kasnije u hrišćanstvu preuzeo sveti Sava, koji je takodje predstavljan u narodnim pričama kao pastir koga prati vuk. Sveti Sava u tim pričama takođe predstavlja davaoca.

Poslednja izmena:
Ja sam striktno heteroseksualne orijentacije, tako da ćeš dečka morati da tražiš na drugom mestu. :bye:

opet i opet ponavljam:na ovom deli foruma su vecina dame i radije bi sa njima diskutovao o problemima-ti mi se stalno nabacujes.....ne podrzavam one sto idu na paradu ponosa niti sam jedan od njih pa te molim da me zaobidjes.......:zimag:

Back