jos samo jedan dan,tj. noc......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mislim da nas ipak jos dve noci dele od finala...jos samo jedan dan,tj. noc......

Ma, epizoda je totalno qurvinska. Nista nam nisu ni otkrili ni razjasnili. Prilican promasaj.

Meni su se baš dopali flešbekovi.Jacobovo pojavljivanje u zivotima glavnih junaka..
mi je nepotrebno i suvisno..
npr..kada je dodao cokoladicu Jacku..
i potrebno samo u slucaju Hurley-a...naime on ga je uputio na let...
najveci sok...Lock-ov les u kutiji..opet..

Strašno!!!

Btw, ako se neko zapitao sta je Richard odgovorio na pitanje:
"What lies in the shadow of the statue?"
Odgovorio je: "Ille qui nos omnes servabit." - “He who will protect/save us all.”
I nek me neko podseti, gde smo prvi put culi to pitanje?

uh i kad je obicna epizoda ne znam odakle da krenem a pogotovu sad, em poslednja em dupla....
dakle prvo razresene su neke bitne stvari, cak i ne tako malo bitnih stvari. Ej pa dobili smo barem delimicno odgovor ko je Jacob !!!
kao sto "smells like carrots" kaze stvarno je jadno ispalo kako dzek ide po ostrvu i kao neki terminator ubija druge ljude, dobro ajde ipak je on doktor... onda kako je juliet promenila svoje misljenje u vezi sa sojerom samo zbog nekog kao pogleda a u stvari se ispostavilo da on samo nju gleda.... i trece najneverovatnije KATE !! zena je nagovorila dvoje ljudi u podmornici na neophodnu akciju zbog nekog tamo ludog ubice i zajedno sa njima izasla, vratila se do ostrva samo u nameri da ga spreci i onda ono kao fina i dobra prema doktoru u fazonu sta ti se to desilo, a valjda nije glupa kada su otisli sojer i dzek da razgovaraju (i to sve zbog nje) zna valjda kako se taj razgovor zavrsio, i naravno na kraju dolazi u fazonu pa da evo predomisljam se i ja, ajde ipak ti unisti sve zivo![]()
![]()
e sad sto se interesantnih stvari tice, iako ima vas koji gotivite locke-a, ja nikad nisam bio neki preterani njegov ljubljenik, uvek mi je izgledao izgubljeno i smesno ali kako se ispostavljalo da je sam sebi krojio sudbinu pomislio sam da on polako postaje pravi vodja i na kraju se ispostavlja da je toliko siguran i toliko jak (ne u fizickom smislu) i da je sasvim sazreo da bude vodja jer je velika razlika izmedju onoga sto je bio ranije. Ipak na kraju se ispostavlja da to nije bio on sto jeste i malo razocarenje ali nekako i nije toliko iznenadjenje.
sto se pocetka tice, interesantno mi je kako sve vreme gledamo dvojicu ljudi, jednog koji veruje u nesto (ne znamo tacno sta je to o cemu su pricali, ali deluje da veruje u ljude) a drugi koji govori da su se ljudi vec dokazali i da uvek na kraju naprave stetu i da bi najradije ubio samog jacoba. Sve to ne mora nista da nam govori ali mi mnogo svetlije deluje sam Jacob i mislim da je on good guy
ovaj drugi lik koliko ja znam nigde se vise ne pojavljuje (mada neka me neko ispravi ja stvarno ne znam) !! ako je to on u locke-ovom telu, a sve govori da jeste, onda to moze biti da je on u stvari crni dim, koji moze uzimati coveciji oblik !! a i ona scena gde Lock vodi Bena kroz tunele i odjednom nestaje da bi se Benu ukazala dimkova verzija njegove cerke..... i kada ona nestane zacuje se ni manje ni vise nego opet Lock .....
sto se flesbekova tice deluje da su bezvredni (barem poneki od njih) ali sta mi pa znamo za sta su oni za buducnost bitni...

) ima cilj da ubije Džejkoba (deluje da je on "tamna" strana u sukobu), ali izgleda da on sam to nije mogao da učini (verovatno postoje nekakva pravila) i tražio je povoljnu priliku ("loophole"). Loophole je izgleda nažalost Lok.
Međutim, mislim da Džejkob ima nekakv rezervni plan i da su upravo preživeli sa leta 815 deo tog plana ili možda Ilana, Bram i ta ekipa. Možda će naknadno izaći specijalna verzija za one kojima su potrebni eksplicitni odgovori, po mogućstvu sa naratorom koji će sve zaključke lepo da izdeklamuje...
Ja sam uglavnom zadovoljna količinom novih informacija i mislim da je bilo dovoljno novih otkrića koji stavljaju pređašnje događaje u sasvim nov kontekst i mislim da se jasno nazire glavni konflikt završne sezone. Drago mi je da su spomenuli Džejkobove liste, zato što sam se skoro žalila da je to zapostavljeno. Iznerviralo me je što nisu otkrili šta je u onoj kutiji za gitaru. Meni je klifhenger očajan: kako je DŽulijet uopše preživela onaj pad,a i valjda sam očekivala da će nam u finalu pokazati posldice eksplozije bombe...
Meni su se baš dopali flešbekovi.
Mislim da uopšte nisu nepotrebni i da se tu krije Džejkobov plan (tkanje)
Džejkob je fizički dodirnuo svakog og njih (posebno očigledno kada je Džeku dodao čokoladicu) i na to je baš skrenuta pažnja.
Da ne pominjem koliko je značajna scena sa Lokom, s obzirom da je izgleda Džejkob odgovoran za to što je uopšte preživeo pad sa zgrade.
Moje zamerke su konkretno vezane za ponašanje i motivacije određenih likova, neverovatno kakve su gluposti napisali
Za početak, da li je moguće da je Džekov glavni motiv za ono što planira da uradi KEJT?Strašno!!!
Toliko mi se zgadio u ovoj epizodi da je to nemoguće rečima opisati.Posebno u onim scenama kada nasumično puca po ljudima. Fuj! Zato, mislim da sam zaista uživala u sceni kada ga je Sojer konačno udario i rekao "Who do you think you are?!"
Onda, Džulijet se predomislila zato što je Sojer POGLEDAO Kejt..Ma daaaaaaaajjjjjj!
I vrhunac, Kejt koja je izvukla Sojera i Džulijet iz podmornice da bi sprečili Džeka pa se predomislila zato što je Džek pogledao kučećim pogledom i LEPO ZAMOLIO . Fuj!!!!
Pa to nema ni u Heroes!
Do tih trenutaka, finale mi je bilo savršeno. Prva scena je fenomenalna i mislim da je najvažnija.
Bilo je i nakon toga odličnih momenata, ali mi je ovo pokvarilo celokupni utisak.
Generalno, mislim da je bilo uzbudljvo finale, ali nije mi ni približno nadmašilo moje omiljeno "There's no place like home" (prošlogodišnje). Ipak, dovoljno me je isfrustrirala činjenica da ćemo tek sledeće godine videti nastavak, tako da je verovatno ispunilo svoju svrhu..
Najvažnije otkriće je svakako Lok
Posumnjala sam da je ovako nešto moguće, čak da bi baš bilo u skladu sa serijom, ali sam odbijala da poverujem u to.
Nisam zadovoljna tim obrtom, zato što mi je Lok jedan od omiljenih likova i ovo otkriće za njega izgleda znači da je najveći luzer u univerzumu, ali sa druge strane otvara zanimljive mogućnosti sa stanovišta zapleta.
Moram da pogledam još jednom da bih mogla smislenije da komentarišem događaje vezane za Loka i Džejkoba.
..
rimetili ste 
crno bijeli svijet

lepo je videti opet statuu u celosti..
doduse samo na pocetku i nesto malo..ali opet
![]()

Moje zamerke su konkretno vezane za ponašanje i motivacije određenih likova, neverovatno kakve su gluposti napisali
Za početak, da li je moguće da je Džekov glavni motiv za ono što planira da uradi KEJT?Strašno!!!
Toliko mi se zgadio u ovoj epizodi da je to nemoguće rečima opisati.Posebno u onim scenama kada nasumično puca po ljudima. Fuj! Zato, mislim da sam zaista uživala u sceni kada ga je Sojer konačno udario i rekao "Who do you think you are?!"
Onda, Džulijet se predomislila zato što je Sojer POGLEDAO Kejt..Ma daaaaaaaajjjjjj!
I vrhunac, Kejt koja je izvukla Sojera i Džulijet iz podmornice da bi sprečili Džeka pa se predomislila zato što je Džek pogledao kučećim pogledom i LEPO ZAMOLIO . Fuj!!!!![]()
kao sto "smells like carrots" kaze stvarno je jadno ispalo kako dzek ide po ostrvu i kao neki terminator ubija druge ljude...

U prvom trenutku sam se nadala da se Kejt pretvara da se predomislila i da će u kritičnom trenutku pucati u Džeka da ga zaustavi...barem bih ja to tako napisala (a i bolje zvuči, zar ne?)![]()
A kamoli iz razloga koji navode Džek i Džulijet – da nikada ne upoznaju Kejt tj Sojera da ih nikada ne bi izgubili :smajlikojipovraća:
e vidis to me podseti na onu scenu sa locke-om i igranjem one igre nalik na sah sa crnim i belim figuricamacrno bijeli svijet
)
)
nemam pojma...ali mi je jako zabavno da teoretisem o tome..I ja isto odbijam da poverujem.On nije lupa gluposti i sve sto je rekao,kasnije se ispostavilo da je tacno.Jedino sta je diskutabilno je to sto je on mislio da je poseban.Mada je on odigrao kljucnu ulogu u svemu.To je dokaz njegove posebnosti.Secamo se kada je on rekao da nisu slucajno pali na ovo ostrvo vec da su dovedeni.Dokazano!On je covek koji jedino verovao tj smeo da kaze da je ovo ostrvo posebno (mislim na putnike 815).odbijam da poverujem da je Lock najveci gubitnik..
i samim tim sto ga je Jacob dodirom ''oziveo'' (meni je tako delovalo)
mislim da Lockova uloga nije zavrsena...
meni se cini da Jacob tacno zna sta radi...
kontakt koji je ostvario sa Ilanom je takodje jako zanimljiv..
ocigledno je da se poznaju od ranije..
Esau iz nekog razloga nije mogao sam da ubije Jacoba..
zbog toga mu je trebao neko ko ce to uraditi umesto njega..
da li je prekinut krug od pepela oko kolibe...znak da je pronasao ''rupu''?
IIana kaze...vec dugo niko ne zivi u noj....koristi je neko drugi..
koga je onda u kolibi video Hurley, i ciji je poziv u pomoc cuo Locke?
moram da se vratim opet na pocetnu scenu..(ne izlazi mi iz glave)
komentar Esaua, kada gledaju u brod..oni (ljudi) dodju, bore se,uniste i iskvare..
uvek zavrsava isto..
a Jacob odgovara..samo se jednom zavrsava..
sve sto se desi pre toga je samo napredak..
mozda se tu aludira na petlju koja postoji u vremenu i koja se uvek iznova i iznova dogadja..
ali svaki put malo drugacije..do krajnjeg razresenja..
lupam...nemam pojma...ali mi je jako zabavno da teoretisem o tome..
u ovoj epizodi..pored njih dvojice, sve ostalo na ostrvu mi izgleda manje bitno....
ta trka oko bombe i ostalo propratno..
malo me cudi i kako Esaua do sada nije znao gde se krije Jacob
kada je Jacob uvek bio tamo..i cekao ga..
ko ce sada cekati..koliko....8 meseci?
I ja isto odbijam da poverujem.On nije lupa gluposti i sve sto je rekao,kasnije se ispostavilo da je tacno.Jedino sta je diskutabilno je to sto je on mislio da je poseban.Mada je on odigrao kljucnu ulogu u svemu.To je dokaz njegove posebnosti.Secamo se kada je on rekao da nisu slucajno pali na ovo ostrvo vec da su dovedeni.Dokazano!On je covek koji jedino verovao tj smeo da kaze da je ovo ostrvo posebno (mislim na putnike 815).
I ja mislim da njegova uloga nije zavrsena.
Ja imam dve teorije za ovaj krug. Jedna je teorija da se Dzejkob tim pepelom stitio od ovog protivnika (manja verovatna teorija).
Druga je da ga je tim pepelom ovaj drugi (verovatno Dimko) okruzio i pokusao da ga zarobi. Ako razmislimo od cega se sastoji dim.Dim je smesa pepela i gasova. Dalje setimo se da je Dzejkob trazio od Loka da mu pomogne (bio je to Dzejkob).Zato Dimko nije znao gde se ovaj nalazi jer je pobegao Dzejkob.Ako se dobro secam mislim da je tu rupu u krugu upravo Lok napravio.
Dugo nije ziveo u kolibi? Pa 3 godine je dug period.

prejako,nemam rijeci,dzejkob,unutrasnjost statue,sama statua,black rock na na horizontu,razgovor dzejkob & esau...odusevljen sam!
) ,tj.incident,nece uzrokovat reset,da nece promijenit buducnost/proslost
,i da ce posljedica incidenta bit njihov povratak u 2007-u,mislim,sta?ben,frenk,san,ce i dalje da bleje po ostrvu,san pogotovo,koja joj svrha tamo?pa ceka dzina valjda,a da ce ovi iz 77-me bit na aerodromu?pa opet ovi u jedno vrijeme ovi u drugo,no way pedro...
ja vjerujem da ce ono 'sto se desilo,desilo se' dobit na znacaju i da nije to bezveze provlaceno kroz cijelu sezonu,bas kao i ono 'dead is dead',i mislim da se faradej malko zajebao u svojim proracunima,i da je to to,tj.incident ce ucinjet da se svi oni konacno nadju u jednom,istom vremenu na ostrvu,dosta za sad,nocas ako ugrabim tajma opet cu je odgledat,bice novih detalja svakako kao sto ih uvijek i bude na drugo gledanje...naravno,nova pozadina na kraju...jos uvijek mi je pred oci... 

dalje,ja jos uvijek mislim da aktivacija bombe (e jes,dzulijet ostala ziva poslije onakvog pada i sa one visine)
dobro de ne skaci odma'ko ti je rekao da je ona aktivirala bombu?? to samo mozemo da pretpostavimo jer tu se epizoda zavrsava. Ali ako pretpostavimo da bi aktivacija bombe raznela ostrvo, ili barem veci deo istog, onda kako kasnije dr cheng, razinski i kompanija nastavljaju da zive ? sta ako je taj bljesak na kraju epizode samo jedan od onih bljeskova gde neki karatkeri krenu svoje putovanje kroz vreme?
je valjda izazvalo nekakav miks oba,koji je za posljedicu imao havariju slicnu zemljotresu,jer cisto sumnjam da je onoliku statuu do stopala srusilo samo oslobadjanje toga viska energije.