- Poruka
- 2.416
Shta nije u redu sa mojim zakljuchkom? Odakle taj kompas potiche?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Shta nije u redu sa mojim zakljuchkom? Odakle taj kompas potiche?
Ne kažem da nešto nije u redu već da je smešno. I verovatno istinito.![]()
ludilo !!pa to je ono sto sam ja pitao, kad je uopste nastao i odakle se pojavio glupi kompasludilo !!
a sto se dzeka tice mislim da je on sve ludji i ludji. kakav god da je bio dok je pokusavao da izbavi ljude sa ostrva bio je vredan i odlucan u svojoj nameri. kada je otisao u real world, tamo se nikako nije snasao, da ne pricam o problemu sa tabletama i sa kate, a onda i pokusaju samoubistva.... na kraju pronalazi svoju svrhu slepo verujuci da treba da se vrate na ostrvo (on koji ranije nije tako slepo verovao ni u sta), i sad na ostrvu ni sam ne zna kad sta hoce, alo kontrira ovde, malo onde i na kraju se priklanja faraday-u ciji plan jedva da je i cuo i da je imao prilike da razmotri. i pored svega neverovatna samozivost, vazno je po njegovoj teoriji da ce on i svi ovi iz 815 preziveti let i stici zivi i zdravi do LA, a sto ce eksplodiranjem bombe pobiti toliko ljudi nevinih tamo na ostrvu, e sad ko da ce dzek o tome da razmislja, on cini dobro delo....

Baš mi je bilo zanimljivo da gledam tu obrnutu situaciju u kojoj su Ričard i Ben potpuno zbunjeni, a Lok je nekako sveznajuće samouveren.![]()

A sto se Dzonovog kompasa tice, nesto ste tu pobrkali... taj kompas je stigao u '54 od onog Loka koji jos uvek nije napusio Ostrvo pre pada leta 815 i koji ga je na Ostrvo doneo kao deo svojih rekvizita![]()
THE SEASON FINALE EVENT
THE FUTURE IS WRITTEN
BY SURVIVORS
Kao što vidiš ovde, Juliet, Sawyer i Kate su nazad na ostrvu.Jack: Being here is our destiny.
Sawyer: I don't speak destiny.
Kate je nagovorila Sawyera da spreče Jacka.Jack puca po Dharmavilleu...Richard govori nešto na foru "There can be only one leader on the island"Richard udara maljem nešto što liči na Jughead uz rečenicu "This is it!", ali je snimak loš, pa ne mogu da prepoznam.
Biće dobra epizoda... I trajaće sat i po! (:
i vidimo da su dzek i valjda ricard otvorili bombu....ja bih rekla da Richard udara sekirom na vrata od kolibe..ili tako nesto..
ona kutija za koju se Frank pita sta je u njoj..
to je ona sto su IIana i Bram vukli po plazi...
verovatno cemo cuti sta lezi u senci statue..
i jeste, Richard je rekao da moze biti samo jedan vodja na ostrvu..
a sto se dzeka tice mislim da je on sve ludji i ludji. kakav god da je bio dok je pokusavao da izbavi ljude sa ostrva bio je vredan i odlucan u svojoj nameri. kada je otisao u real world, tamo se nikako nije snasao, da ne pricam o problemu sa tabletama i sa kate, a onda i pokusaju samoubistva.... na kraju pronalazi svoju svrhu slepo verujuci da treba da se vrate na ostrvo (on koji ranije nije tako slepo verovao ni u sta), i sad na ostrvu ni sam ne zna kad sta hoce, alo kontrira ovde, malo onde i na kraju se priklanja faraday-u ciji plan jedva da je i cuo i da je imao prilike da razmotri. i pored svega neverovatna samozivost, vazno je po njegovoj teoriji da ce on i svi ovi iz 815 preziveti let i stici zivi i zdravi do LA, a sto ce eksplodiranjem bombe pobiti toliko ljudi nevinih tamo na ostrvu, e sad ko da ce dzek o tome da razmislja, on cini dobro delo....
Pa upravo to, ne znamo šta je Faradej tačno planirao tj. Džek ne zna detalje njegovog plana, niti ga zanimaju katastrofalne posledice u slučaju neuspeha, niti je kvalifikovan da sprovede tu akciju. Možda će u sledećoj epizodi pročitati svešcicu, možda neće. Ali ono što smo videli u ovoj epizodi je veoma nepromišljeno i brzopleto ponašanje. Džek je bez razumnog razmatranja preuzeo na sebe odgovornost donošenja odluke koja će u bilo kom ishodu uticati na živote toliko ljudi.Ma odakle vam uopste ideja da bomba treba da bude aktivirana u cisto destruktivne svrhe? To niko nigde nije rekao. Daniel je samo pomenuo da uz pomoc bombe mozee da spreci energentski naboj koji je zarobljen na mestu gde je Swan. Istina je da nismo culi, ali Daniel je sve zapisivao u onu svoju sveschicu, pa kontam da ce bombasko squad Eloiz, Dzek, Richar i Said samo da procitaju uputstvo.
A objasnjenje je verovatno neko banalno i na foru da ce energija atomske bombe samo da anulira naboj ispod Swana. Ono nashta Daniel verovatno nije racunao, je da se doticna energija obnavlja, sto ce i dovesti do problema za potrebnim dischargeom na svakih... 108 (beshe!?) minuta.

Slažem se i nadam se da će se stvari tako i odigrati u finalu, a i cela peta sezona je do sada bila zasnovana na tom konceptu. Slično kao u filmu "Twelve Monkeys".Kako god bilo, poenta cele price likovi nisu svesni da ce njihove naizgled prave odluke upravo dovesti do posledica koje ce ih kasnije u njihovoj buducnosti uvesti u celu pricu. Taj koncept je vec vidjen. Said koji upucava malog Bena, pokrece sled dogadjaja koji je Bena zauvek promenio i postavio na vazno mesto medju Drugima i u celoj prici. Takodje Danielovo i Majlsovo udruzeno delovanje je proizvelo dva dogadjaja (Sharlot odlazi sa ostrva i ne bi trebala nikad vise da se vrati, a dr. Cheng u ocima svoje zene ih proteruje sa Ostrva) koja su kasnije u njihovoj buducnosti imala uticaja na njih same i odluke koje ce ih dovesti na Ostrvo.
Sasvim sigurno, tako ce biti i sa famoznim Incidentom. Stagod ko verovao da je prava stvar koju treba da uradi, ne moze da zna da ce bas ta radnja da se uklopi u potreban niz dogadjaja.
Danas sam zavrsio srednju skolu!!!
Da li je moguce, da niko nije komentarisao maketu broda koju je pravio Ricard? Da li je to "Crna stena"?
Kada je Ricard izjavio da je gledao Dzeka i ekipu kako umire,na taj se odgovor i Dzon Lok iznenadio? Da li je to bitno? Sta vi mislite?

havarija...![]()
Primetih u promou,da Jack puca na Sawyera po Dharmavilleu...Nece valjda poginuti neko od njih dvojice u finalu...