Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
lol.gif

Shta nije u redu sa mojim zakljuchkom? Odakle taj kompas potiche?

pa to je ono sto sam ja pitao, kad je uopste nastao i odakle se pojavio glupi kompas :) ludilo !!

To je sigurno neki poznati paradoks fizicharima koji se u stvarnom zhivotu bave istrazhivanjem putovanja kroz vreme. U ovom sluchaju kompas jednom udje u vremeplovski ping-pong i kruzhi......zauvek. Moguce da je to objashnjenje za onaj scenario sa restartom na kraju serije, shto je Skeeter pominjao.

a sto se dzeka tice mislim da je on sve ludji i ludji. kakav god da je bio dok je pokusavao da izbavi ljude sa ostrva bio je vredan i odlucan u svojoj nameri. kada je otisao u real world, tamo se nikako nije snasao, da ne pricam o problemu sa tabletama i sa kate, a onda i pokusaju samoubistva.... na kraju pronalazi svoju svrhu slepo verujuci da treba da se vrate na ostrvo (on koji ranije nije tako slepo verovao ni u sta), i sad na ostrvu ni sam ne zna kad sta hoce, alo kontrira ovde, malo onde i na kraju se priklanja faraday-u ciji plan jedva da je i cuo i da je imao prilike da razmotri. i pored svega neverovatna samozivost, vazno je po njegovoj teoriji da ce on i svi ovi iz 815 preziveti let i stici zivi i zdravi do LA, a sto ce eksplodiranjem bombe pobiti toliko ljudi nevinih tamo na ostrvu, e sad ko da ce dzek o tome da razmislja, on cini dobro delo....

Slažem se sa tobom, Džek je potpuno poludeo. Lok je barem dizao u vazduh manje objekte : podmornicu, The Flame stanicu itd....a ovo što Džek planira da uradi je saaasvim novi nivo :lol:

Mozda i najbolja, ili bar najuzbudljivjia epizoda sezone (bar zasad)... ludilo... :worth:

Baš mi je bilo zanimljivo da gledam tu obrnutu situaciju u kojoj su Ričard i Ben potpuno zbunjeni, a Lok je nekako sveznajuće samouveren. :super:
:klap::super::worth::D

Bas mi je drago sto konacno vidim Loka u ovom izdanju.

Ne mogu da verujem, Kejt je zaista postala usamljeni glas razumam, i cak mi se dopada u poslednjih nekoliko epizoda. :eek:

Dzek je prolupao 100%.

Zanimljivo je da Eloise u ovom trenutku zeli da promeni proslost... mora da ce sve poci naopako, posto je kasnije bas ona bila najveci zagovornik teorije da se nista ne moze promeniti i da se ne sme ni pokusavati...

Jedva cekam da vidim koji je fazon sa Jacobom.

Ma odakle vam uopste ideja da bomba treba da bude aktivirana u cisto destruktivne svrhe? To niko nigde nije rekao. Daniel je samo pomenuo da uz pomoc bombe moze da spreci energentski naboj koji je zarobljen na mestu gde je Swan. Istina je da nismo culi, ali Daniel je sve zapisivao u onu svoju sveschicu, pa kontam da ce bombasko squad Eloiz, Dzek, Richar i Said samo da procitaju uputstvo.
A objasnjenje je verovatno neko banalno i na foru da ce energija atomske bombe samo da anulira naboj ispod Swana. Ono nashta Daniel verovatno nije racunao, je da se doticna energija obnavlja, sto ce i dovesti do problema za potrebnim dischargeom na svakih... 108 (beshe!?) minuta.
Ali, sasvim je moguce i da ce bomba biti sprecena, a da ce neki baxuz ipak da bushi do kraja i opet napravi problematicnu rupu, zbog koje ce opet sve, blablabla... Al' neko ce svakako morati da nesto uradi po pitanju otvaranja rupe, jer je dotad energija ocigledno bila stabilno imobilisana.
Kako god bilo, poenta cele price likovi nisu svesni da ce njihove naizgled prave odluke upravo dovesti do posledica koje ce ih kasnije u njihovoj buducnosti uvesti u celu pricu. Taj koncept je vec vidjen. Said koji upucava malog Bena, pokrece sled dogadjaja koji je Bena zauvek promenio i postavio na vazno mesto medju Drugima i u celoj prici. Takodje Danielovo i Majlsovo udruzeno delovanje je proizvelo dva dogadjaja (Sharlot odlazi sa ostrva i ne bi trebala nikad vise da se vrati, a dr. Cheng u ocima svoje zene ih proteruje sa Ostrva) koja su kasnije u njihovoj buducnosti imala uticaja na njih same i odluke koje ce ih dovesti na Ostrvo.
Sasvim sigurno, tako ce biti i sa famoznim Incidentom. Stagod ko verovao da je prava stvar koju treba da uradi, ne moze da zna da ce bas ta radnja da se uklopi u potreban niz dogadjaja.
Zato se i kaze: stagod je bilo, bilo je. Takodje, ovo cisto filozofski moze da se gleda iz dva ugla. Mozda prvobitno i nije bilo tako, ali njihovo mesanje u proslosti ne moze da izmeni sadasnjost/buducnost. Jer je neka sudbina tako odredila. Jer je neko rekao: stagod je bilo, bilo je. A moze biti i da je u pitanju samo petlja u vremenu, koja cini da buducnost postane uzrok proslosti, da bi doticna postala uzrok buducnosti... aj' sad (:
Nazovite to sudbino, fizikom, Bogom, Ostrvom, Jacobom... ali u takvom paradoxu je nemoguce utvrditi pravo stanje stvari :P

A sto se Dzonovog kompasa tice, nesto ste tu pobrkali... taj kompas je stigao u '54 od onog Loka koji jos uvek nije napusio Ostrvo pre pada leta 815 i koji ga je na Ostrvo doneo kao deo svojih rekvizita ;)

A sto se Dzonovog kompasa tice, nesto ste tu pobrkali... taj kompas je stigao u '54 od onog Loka koji jos uvek nije napusio Ostrvo pre pada leta 815 i koji ga je na Ostrvo doneo kao deo svojih rekvizita ;)

Moguce, ali kad 1954. Dzhon da kompas Richardu, on ce ga chuvati do 2007. i dati Dzhonu koji putuje kroz vreme i koji ce ga ponovo vratiti u 1954. i dati Richardu i tako u krug.

THE SEASON FINALE EVENT
THE FUTURE IS WRITTEN
BY SURVIVORS

Kao što vidiš ovde, Juliet, Sawyer i Kate su nazad na ostrvu.
Jack: Being here is our destiny.
Sawyer: I don't speak destiny.
:D
Kate je nagovorila Sawyera da spreče Jacka.
Jack puca po Dharmavilleu...
Richard govori nešto na foru "There can be only one leader on the island"
Richard udara maljem nešto što liči na Jughead uz rečenicu "This is it!", ali je snimak loš, pa ne mogu da prepoznam.

Biće dobra epizoda... I trajaće sat i po! (:

ja bih rekla da Richard udara sekirom na vrata od kolibe..ili tako nesto..
ona kutija za koju se Frank pita sta je u njoj..
to je ona sto su IIana i Bram vukli po plazi...
verovatno cemo cuti sta lezi u senci statue..
i jeste, Richard je rekao da moze biti samo jedan vodja na ostrvu..
i bice da u se ono troje Juliet, Sawyer i Kate, gumenim camcem vratili na ostrvo..
videla sam neke slike sa seta..

Poslednja izmena:
a sto se dzeka tice mislim da je on sve ludji i ludji. kakav god da je bio dok je pokusavao da izbavi ljude sa ostrva bio je vredan i odlucan u svojoj nameri. kada je otisao u real world, tamo se nikako nije snasao, da ne pricam o problemu sa tabletama i sa kate, a onda i pokusaju samoubistva.... na kraju pronalazi svoju svrhu slepo verujuci da treba da se vrate na ostrvo (on koji ranije nije tako slepo verovao ni u sta), i sad na ostrvu ni sam ne zna kad sta hoce, alo kontrira ovde, malo onde i na kraju se priklanja faraday-u ciji plan jedva da je i cuo i da je imao prilike da razmotri. i pored svega neverovatna samozivost, vazno je po njegovoj teoriji da ce on i svi ovi iz 815 preziveti let i stici zivi i zdravi do LA, a sto ce eksplodiranjem bombe pobiti toliko ljudi nevinih tamo na ostrvu, e sad ko da ce dzek o tome da razmislja, on cini dobro delo....

Tehnicki, on ih zapravo nece pobiti. Jer nikada nije bio na ostrvu. Algoritam ce se vratiti do Incidenta i nastaviti dalje kao da ga nije ni bilo.

E ono sto mene buni jeste da li u tom slucaju Ben nece pobiti Dharmu, jer je Sayid glavni izazivac toga? [ben je zbog toga postao mracan]. Onda me zanima sta bi u tom slucaju bilo sa Desmondom? itd...

Ma odakle vam uopste ideja da bomba treba da bude aktivirana u cisto destruktivne svrhe? To niko nigde nije rekao. Daniel je samo pomenuo da uz pomoc bombe mozee da spreci energentski naboj koji je zarobljen na mestu gde je Swan. Istina je da nismo culi, ali Daniel je sve zapisivao u onu svoju sveschicu, pa kontam da ce bombasko squad Eloiz, Dzek, Richar i Said samo da procitaju uputstvo.
A objasnjenje je verovatno neko banalno i na foru da ce energija atomske bombe samo da anulira naboj ispod Swana. Ono nashta Daniel verovatno nije racunao, je da se doticna energija obnavlja, sto ce i dovesti do problema za potrebnim dischargeom na svakih... 108 (beshe!?) minuta.
Pa upravo to, ne znamo šta je Faradej tačno planirao tj. Džek ne zna detalje njegovog plana, niti ga zanimaju katastrofalne posledice u slučaju neuspeha, niti je kvalifikovan da sprovede tu akciju. Možda će u sledećoj epizodi pročitati svešcicu, možda neće. Ali ono što smo videli u ovoj epizodi je veoma nepromišljeno i brzopleto ponašanje. Džek je bez razumnog razmatranja preuzeo na sebe odgovornost donošenja odluke koja će u bilo kom ishodu uticati na živote toliko ljudi. :thumbdown:
Ali dobro, to nije ništa novo kada je Džek u pitanju, on je oduvek i bio opsednut popravljanjem stvari i u tripu da je neki Mesija koji mora svima da pomogne, dok u sebi razmišlja „možda će me tatica konačno zavoleti“ :mrgreen:
Naravno, to što se skoro nikada ne slažem sa Džekovim odlukama ne znači da mislim da je on nezanimljiv lik.Uvek je zanimljivo gledati bezumne ljude kako detoniraju bombe :lol:

Kako god bilo, poenta cele price likovi nisu svesni da ce njihove naizgled prave odluke upravo dovesti do posledica koje ce ih kasnije u njihovoj buducnosti uvesti u celu pricu. Taj koncept je vec vidjen. Said koji upucava malog Bena, pokrece sled dogadjaja koji je Bena zauvek promenio i postavio na vazno mesto medju Drugima i u celoj prici. Takodje Danielovo i Majlsovo udruzeno delovanje je proizvelo dva dogadjaja (Sharlot odlazi sa ostrva i ne bi trebala nikad vise da se vrati, a dr. Cheng u ocima svoje zene ih proteruje sa Ostrva) koja su kasnije u njihovoj buducnosti imala uticaja na njih same i odluke koje ce ih dovesti na Ostrvo.
Sasvim sigurno, tako ce biti i sa famoznim Incidentom. Stagod ko verovao da je prava stvar koju treba da uradi, ne moze da zna da ce bas ta radnja da se uklopi u potreban niz dogadjaja.
Slažem se i nadam se da će se stvari tako i odigrati u finalu, a i cela peta sezona je do sada bila zasnovana na tom konceptu. Slično kao u filmu "Twelve Monkeys".

E sad, u vezi sa bombom, videli smo da se nalazi direktno ispod Darma naselja i da Othersi uopšte nisu uradili ono što im je Faradej rekao 1954., nisu je zakopali. Našla sam na zanimljiv tekst na sajtu Popular Mechanics (između ostalog, bave se analiziranjem koliko su verodostojni naučni aspekti u određenim serijama) gde kažu da postoji mogućnost da je upravo ovakav način čuvanja bombe ono što je izazvalo probleme u trudnoći i pri porođaju na Ostrvu.
http://www.popularmechanics.com/blogs/science_news/4316571.html

Da li je moguce, da niko nije komentarisao maketu broda koju je pravio Ricard? Da li je to "Crna stena"?
Kada je Ricard izjavio da je gledao Dzeka i ekipu kako umire,na taj se odgovor i Dzon Lok iznenadio? Da li je to bitno? Sta vi mislite?

Da li je moguce, da niko nije komentarisao maketu broda koju je pravio Ricard? Da li je to "Crna stena"?
Kada je Ricard izjavio da je gledao Dzeka i ekipu kako umire,na taj se odgovor i Dzon Lok iznenadio? Da li je to bitno? Sta vi mislite?

To htedoh ja da pitam, ali zaboravih. Da, Richard jeste rekao da ih je sve video kako umiru, samo je pitanje jel to istina?
Što se tiče makete, ne verujem da je Black Rock, ali ko zna... Lostpedia zna. :D

ja ne znam sta je ovim forumom,ispisah kilometarski post,i pljas!error,muka mi je sad kucat opet,pa cu ukratko:
ricard...prsotina...veze nema ni o cemu... :thumbdown:
ben...odusevio me ovaj put sa grimasama i upadicama :worth:
dzekonja...prsotina... :eek:
zbunjaza:2 loka & ricard & ben...kasnije sam shvatio da je u trenu vadjenja metka to bila buducnost za loka,isnt it?a za vaskrslog loka,ricarda i bena present?a?a?a?
shockchina: 'gledao sami hsve kako umiru...' aaaaaaaaaaa!!!??? :eek::eek::eek::eek:
i mislim da nece promijenit buducnost/proslost sta li je vec,mada:
jesu li ono po vama ffd-ovi sa dzekom i kristijanom u promou za finale???
zakljucak:
finale ce da bude abso-f***ing-lutely the best finale of lost ever!ubijedjen sam!
jos nesto zanimljivo:
copy/paste sa cro-lost foruma:
'Da li bi bilo tocno kada bi Lost preveli:"Izgubljeni"? Ili su autori u ta 4 slova sakrili neki drugi smisao, koji je na nama da ga otkrijemo?

Jedan fan ima teoriju da bi LOST moglo znaciti Land Of Scientific Testing .. Ja se u neku ruku i slazem s njim.. No mozda to nije to?

Ili je ipak Lost jednostavno LOST'

replika:
'Ja sam uvijek za jednostavna rijesenja pa bi po tome LOST bio samo lost, ali opet kad pogledas sva slova su velika stampana slova znaci nije Lost, nego LOST. Cak je i web stranica LOST Home Page i imaju Official LOST fan club, no opet na nekim mjestima se spominje i kao Lost, ko ce ga znat.'

e zveka majko moja,sto se cini sa teorijama,ja ne znam ima li ijedna serija ovakvu zapetljanciju ka ovaj lost,svaka grimasa,svaka recenica,ma svaka sitnica...sve ima neko znacenje,strasno...

Primetih u promou,da Jack puca na Sawyera po Dharmavilleu...Nece valjda poginuti neko od njih dvojice u finalu...

Nije nemoguće, u svakom finalu neko mora da umre...
...a i već duže vreme se priča da će jedan od GLAVNIH likova umreti u finalu ove sezone.
... ili mora biti velike eksplozije (ili i jedno i drugo)
A da, i Said mora da ubije nekoga (mada, u poslednje vreme on mora da puca na nekoga u svakoj epizodi).
I Džek mora da donese neku pogrešnu odluku koja će imati katastrofalne posledice.
To je otprilike recept za većinu finala sezone. :lol:

Back