Samo hocu da kazem da su skrenuli poentu serije malo i time zapostavili dobar deo misterija zbog kojih sam ja i poceo da gledam. Ne kazem da je sad losa serija obozavam je samo kazem da sam ocekivao vecu poentu iz misterija koje sam nabrojao...
Mislim da je to posledica toga sto nisu imali jasan cilj za zavrsenje serije kada su je zapoceli a nisu dovrsili te misterije kada su videli da izmicu kontroli... No, videcemo. Ali cisto sumnjam da ce se Walt spominjati uopste do kraja kao i Jackova tetovaza...
Kako stvari sada stoje i meni se čini da su male šanse da se Walt ponovo uključi u priču i da se dublje istraži njegova posebnost.

Džekova tetovaža me iskreno uopšte ni ne zanima i što se mene tiče bolje je i da ne troše vreme na to

Brojevi su na neki način rešeni (Valenzetti Equation), ali van serije i to ostaje da se vidi šta će uraditi. Bili su spominjani više puta u ovoj sezoni.
Baš sam skoro naišla na neku listu neodgovorenih misterija koja je ranije sastavljena i do sada je 70% stvari sa te liste rešeno (kao npr. za šta služi kabl na plaži , zašto su Othersi gradili pistu, otkud polarni medvedi u Tunisu, lažna olupina itd. ). 10% je delimično rešeno, tačnije u međuvremenu imamo nove informacije o tim misterijama što verovatno ukazuje na to da će odgovor uslediti u nastavku serije , ostatak misterija čeka na odgovor (u pitanju su one najveće misterije) a 5% od toga su manje misterije koje verovatno neće dobiti odgovor.

U međuvremenu su otvorene neke manje misterije koje su takođe do sada već rešene
Mene npr. najviše zanimaju : Ostrvo, Jacob, Black Rock, Statua, Smokey, Adam&Eve, Whispers,Alpert, Christian itd. (sigurno sam zaboravila da navedem neku) i misilm da su to uglavnom ključne misterije koje uopšte nisu zapostavljene i biće odgovorene.
Od zapostavljenih stvari, prvo što mi pada na pamet je značenje lista koje su Othersi pravili.