Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Samo hocu da kazem da su skrenuli poentu serije malo i time zapostavili dobar deo misterija zbog kojih sam ja i poceo da gledam. Ne kazem da je sad losa serija obozavam je samo kazem da sam ocekivao vecu poentu iz misterija koje sam nabrojao...

Mislim da je to posledica toga sto nisu imali jasan cilj za zavrsenje serije kada su je zapoceli a nisu dovrsili te misterije kada su videli da izmicu kontroli... No, videcemo. Ali cisto sumnjam da ce se Walt spominjati uopste do kraja kao i Jackova tetovaza...

Meni je serija odlična i sviđa mi se što ne idu sistemom jedna misterija - jedan odgovor već nagomilaju misterije i onda ih sve polako povezuju. Što se tiče zapostavljenih misterija, ima ih, ali vrlo malo, dok se ostale, kao što rekoh, u svakoj epizodi sve više povezuju dok ne dođe do trenutka razrešenja u koji ne sumnjam da će biti više nego zadovoljavajuć.

Da, videli smo da su Šarlot, Majls i Itan rođeni na Ostrvu bez ikakvog problema, što ne znači da su pisci toliki idioti da su zaboravili na postojanje tog problema u prethodnim sezonama

lol.gif

Samo hocu da kazem da su skrenuli poentu serije malo i time zapostavili dobar deo misterija zbog kojih sam ja i poceo da gledam. Ne kazem da je sad losa serija obozavam je samo kazem da sam ocekivao vecu poentu iz misterija koje sam nabrojao...

Mislim da je to posledica toga sto nisu imali jasan cilj za zavrsenje serije kada su je zapoceli a nisu dovrsili te misterije kada su videli da izmicu kontroli... No, videcemo. Ali cisto sumnjam da ce se Walt spominjati uopste do kraja kao i Jackova tetovaza...

Kako stvari sada stoje i meni se čini da su male šanse da se Walt ponovo uključi u priču i da se dublje istraži njegova posebnost. :thumbdown:
Džekova tetovaža me iskreno uopšte ni ne zanima i što se mene tiče bolje je i da ne troše vreme na to :mrgreen:
Brojevi su na neki način rešeni (Valenzetti Equation), ali van serije i to ostaje da se vidi šta će uraditi. Bili su spominjani više puta u ovoj sezoni.

Baš sam skoro naišla na neku listu neodgovorenih misterija koja je ranije sastavljena i do sada je 70% stvari sa te liste rešeno (kao npr. za šta služi kabl na plaži , zašto su Othersi gradili pistu, otkud polarni medvedi u Tunisu, lažna olupina itd. ). 10% je delimično rešeno, tačnije u međuvremenu imamo nove informacije o tim misterijama što verovatno ukazuje na to da će odgovor uslediti u nastavku serije , ostatak misterija čeka na odgovor (u pitanju su one najveće misterije) a 5% od toga su manje misterije koje verovatno neće dobiti odgovor.:dash: U međuvremenu su otvorene neke manje misterije koje su takođe do sada već rešene
Mene npr. najviše zanimaju : Ostrvo, Jacob, Black Rock, Statua, Smokey, Adam&Eve, Whispers,Alpert, Christian itd. (sigurno sam zaboravila da navedem neku) i misilm da su to uglavnom ključne misterije koje uopšte nisu zapostavljene i biće odgovorene.

Od zapostavljenih stvari, prvo što mi pada na pamet je značenje lista koje su Othersi pravili.

Meni je serija odlična i sviđa mi se što ne idu sistemom jedna misterija - jedan odgovor već nagomilaju misterije i onda ih sve polako povezuju. Što se tiče zapostavljenih misterija, ima ih, ali vrlo malo, dok se ostale, kao što rekoh, u svakoj epizodi sve više povezuju dok ne dođe do trenutka razrešenja u koji ne sumnjam da će biti više nego zadovoljavajuć.

Meni je baš taj način pripovedanja jedna od ključnih stvari koja čini kvalitetnu priču i pametno pisanje u Lostu, što je veoma retko u popularnim sf i drugim serijama. Uvođenje misterija, njihovo postepeno povezivanje i izgradnja iščekivanja, i na kraju odgovor koji (nadam se) ima smisla. Do sada je to bezbroj puta i sprovedeno u Lostu.

a na osnovu cega vi uopste znate da su majls i sarlot i itan i drugi uopste zaceti na ostrvu (mada sve govori da jesu) niko nama nije rekao da li su oni mozda zaceti van njega, sve sto mi znamo da su oni ipak mogli da se setkaju sa ostrva u svet i natrag.

Ne znamo 100%, ali je 99,99% verovatno pošto suprotno baš i nema smisla. Zar stvarno misliš da su u Dharmi umirale trudnice, pa su na pr. Amy i Horace, ili Pierre Chang i njegova žena planski odlazili da naprave bebe van ostrva, pa se vraćali da se žene na ostrvu porode? I da su slično radili i svi ostali iz Dharme - a pritom niko nikad nije pomenuo da postoji problem trudnica koje umiru u sred trudnoće?!

Sem toga, zašto je Ričard govorio o "novelties like the fertility problem"? Očigledno je da Othersi nisu ranije imali taj problem. A bilo je zabranjeno zasnivati porodicu van ostrva (Vidmorov slučaj).

Logična je pretpostavka da se taj problem pojavio u nekom trenutku - nadam se da ćemo saznati i zašto...

Ne znamo 100%, ali je 99,99% verovatno pošto suprotno baš i nema smisla. Zar stvarno misliš da su u Dharmi umirale trudnice, pa su na pr. Amy i Horace, ili Pierre Chang i njegova žena planski odlazili da naprave bebe van ostrva, pa se vraćali da se žene na ostrvu porode? I da su slično radili i svi ostali iz Dharme - a pritom niko nikad nije pomenuo da postoji problem trudnica koje umiru u sred trudnoće?!

Sem toga, zašto je Ričard govorio o "novelties like the fertility problem"? Očigledno je da Othersi nisu ranije imali taj problem. A bilo je zabranjeno zasnivati porodicu van ostrva (Vidmorov slučaj).

Logična je pretpostavka da se taj problem pojavio u nekom trenutku - nadam se da ćemo saznati i zašto...

ma i ja sve to zakljucujem i sam i zato sam i napisao u zagradi "mada sve govori da jesu" jer sve to i ja mislim ali samo kazem da ono jos uvek nisu rekli bas eksplicitno gde su zaceti, samo toliko

Ne znam ne bih voleo da sve rese u zadnjoj epizode seste sezone... To bi me nateralo da gledam tu epizodu 15 puta i da placem sto nema jos...bolje da postepeno resavaju...

Sto se tice brojeva, objasnjena je njihova priroda ali ne i moci koje imaju. Mislim ok to je datum kraja sveta bla bla, ali kako sa tim brojem dobijes loto, e to je vec posebna prica ili sam ja nesto propustio

Pa misterije se već rešavaju postepeno. Uvek saznajemo nove informacije (npr. o Dimku, o Statui itd..) i sada znamo više nego što smo znali npr. u trećoj sezoni. Konačno razotkrivanje će uslediti u poslednjoj sezoni i to je jedino logično. Zamisli kada bi sada otkrili sve najvažnije misterije, pa to bi bilo glupo.

Što se tiče brojeva, videćemo šta su i da li su uopšte planirali neko objašnjenje, ali moje mišljenje je da bi mi svako dodatno objašnjenje na tu temu bilo suvišno.Brojevi su Valenzetti jednačina. Predviđaju kraj sveta. Darma je navodno pokušavala da promeni vrednosti u jednačini da bi spasila svet. Kraj.To im je priroda, uloga, kako god. Ali njihova moć?!:think: Kako je uopšte moguće razumno objasniti moć brojeva i da se upravo ti brojevi pojavljuju svuda ( npr. 4815162342 je broj u Dezmondovoj ličnoj karti, lupam ) ?Nikako.
Ili recimo npr, da je broj 13 zaista baksuzan broj (znači, npr. to jeste tako, nije u pitanju sujeverje). Kako bi to moglo biti razumno objašnjeno?Nikako.
Jednostavno, ti brojevi u Lost univerzumu tako funkcionišu - imaju nekakvu mističnu moć, oni su u srži realnosti...ili tako neka mistična baljezgarija :mrgreen:

Back