Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Serija se sve vise komplikuje i tesko je pohvatati sve detalje.Moracu jedan dan da odvojim,pa da odgledam 5-u sezonu again :D Od momenta kad je Danijel pomenuo da radi za Vidmora pred svojom majkom,videvsi njenu facu na pomen tog imena,znao sam da je Vidmor Danijelov otac.Ali ono posle,zakljucno sa Danijelovim "smaknucem" :eek: Sad sam se skroz pogubio.Ova 5-a sezona je toliko zamrsila seriju,da je to strasno :roll:

Misliš da je nemoguće da neko može se pojavi u Dharmaville i poubija što više ljudi uključujući Changa i još neke koji bi trebali da budu živi kasnije? I to neko ko bi takođe trebao da bude živ kasnije? Ili da neko raznese nešto i pobije gomilu ljudi? Ja mislim da je moguće. Neće ga baš strefiti infarkt samo zato što je hteo da promeni budućnost. Ili ljudi koji treba da ostanu živi do neke tačke, da se ubiju ili poginu ili budu npr. bačeni sa litice, misliš da bi preživeli svaki pokušaj (samo)ubistva? Ili još gore, da znaju da će biti živi, onda će ispasti da će biti besmrtni do neke tačke svog života i da mogu da rade sve što požele i neće završti mrtvi? Daniel reče da niko od njih nije besmrtan. Kao što Daniel reče, ljudi su The Variables. Oni imaju moć izbora, mogu da razmisle pre svake odluke koju donesu, a ako znaju da će ubistvo nekoga ili u ovom slučaju aktiviranje Jugheada promeniti budućnost (a aktiviranje Jugheada se definitivno nije desilo pre, bar ne na ostrvu), a oni to žele, ne vidim problem u ostvarivanju cilja, kakva će ih to sila sprečiti da urade tako nešto? Kao što vidiš u sneak peaku za sledeću epizodu, Jack i Kate prate ono što piše u Danielovoj knjizi što znači da ipak nisu za život u kakvom trenutno žive. A što se tiče života da se avion nije srušio avion, koliko bi ljudi ostalo živo iako bi par njih nastavilo sa nesrećnim načinom života? Ana Lucia, Alex, Daniel, Charlotte, Charlie, Boone, Sharon, Ethan, Danielle, Naomi... Svi oni bi i dalje živeli svoje živote što je, po mom mišljenju, dovoljno za O6 da plate cenu koja je potrebna. Postavlja se pitanje da li bi svi oni poginuli u svakom slučaju? Ako je to slučaj, onda bi se i svi ostali upoznali i promenili način života kao što su uradili u ovom slučaju. Po mom mišljenju, u svakom slučaju O6 će izabrati način da se avion nikad ne sruši ako je to moguće što je opet, po mom mišljenju, moguće.

Sa ovim se slazem.Moguce da ovakav bude i kraj serije,da se sve "potire" :think:

Komentar za promo:
Izgleda da Dzek opet preuzima lidersku poziciju i njegove odluke uticu na sve,sto je po meni dobra odluka posto Sojer nije bas za vodju...E sad,Danijel je rekao da se sadasnjost moze menjati(barem u seriji),pa sad se ja pitam da li Danijel zaista umire?Mozda ga Eloise spasi u sledecoj epizodi...

Poslednja izmena:
To bi bio najglupli mogući kraj. "Puj pike ne važi, ništa se nije desilo". :eek: :thumbdown:

Ne da se ništa nije desilo već da se od tada više to neće dešavati. Oni su bili hmm, kako da kažem, generacija koja je promenila ono što je bilo zapisano za njih. Svaki Locke, Jack, Kate koji budu opet živeli, imaće drugačiji život. Naravno, ja uzimam u obzir da svako živi u svom vremenu i da postoji drugi on koji je stariji ili mlađi i živi svoj život. Ne znam kako se naziva takvo shvatanje, ali tako ja nekako to kapiram.

I ja se nadam da neće biti takvog kraja, ali ni nekog "And they lived happily ever after".

Ok, ali koji je prihvatljiv kraj? Realno ni jedan. Većini se kraj neće svideti kakav god on bio.
Kako je po vašem mišljenju najbolje da se završi?

malopre sam iscitala ovo sto ste pisali..
pa sam se na trenutak zamislila...
realno...ovakav kraj bi mi bio "svarljiv"
mozda cak i onaj kraj kao sto je u igrici...
reset..i sve iz pocetka..
sta znam...to mi nekako ide uz seriju..

Serija se sve vise komplikuje i tesko je pohvatati sve detalje.Moracu jedan dan da odvojim,pa da odgledam 5-u sezonu again :D Od momenta kad je Danijel pomenuo da radi za Vidmora pred svojom majkom,videvsi njenu facu na pomen tog imena,znao sam da je Vidmor Danijelov otac.Ali ono posle,zakljucno sa Danijelovim "smaknucem" :eek: Sad sam se skroz pogubio.Ova 5-a sezona je toliko zamrsila seriju,da je to strasno :roll:

Ne znam, ali ja baš imam suprotan utisak tj. mislim da je dosta stvari razjašnjeno i da se nazire razjašnjenje većine glavnih misterija koje se naravno čuva za poslednju sezonu.Što je najvažnije, mislim da je očigledno da Damon i Carlton znaju kuda idu sa zapletima i da imaju rešenja svih velikih misterija i zaista je uživanje gledati kako se svi delovi uklapaju u celinu. Isto tako, uopšte mi nije problematično da povezujem i pratim šta se dešava.

Komentar za promo:
Izgleda da Dzek opet preuzima lidersku poziciju i njegove odluke uticu na sve,sto je po meni dobra odluka posto Sojer nije bas za vodju...E sad,Danijel je rekao da se sadasnjost moze menjati(barem u seriji),pa sad se ja pitam da li Danijel zaista umire?Mozda ga Eloise spasi u sledecoj epizodi...

Da, Džek se baš dokazao kao odličan vođa u prošlosti...:eek:
Izgleda da nismo pratili istu seriju...

Ne da se ništa nije desilo već da se od tada više to neće dešavati. Oni su bili hmm, kako da kažem, generacija koja je promenila ono što je bilo zapisano za njih. Svaki Locke, Jack, Kate koji budu opet živeli, imaće drugačiji život. Naravno, ja uzimam u obzir da svako živi u svom vremenu i da postoji drugi on koji je stariji ili mlađi i živi svoj život. Ne znam kako se naziva takvo shvatanje, ali tako ja nekako to kapiram.

Ok, ali koji je prihvatljiv kraj? Realno ni jedan. Većini se kraj neće svideti kakav god on bio.
Kako je po vašem mišljenju najbolje da se završi?

Ne želim da isključim nijednu opciju, Uostalom, to nije moja priča i bilo bi nerealno da očekujem da se baš svako razrešenje poklopi sa nekim mojim očekivanjima. Tako da, trudim se da ne razmišljam o tome uopšte - sve dok završetak bude imao smisla, meni će biti OK. Slažem se da većini nijedan kraj neće biti zadovoljavajući upravo zbog velikih očekivanja ili toga što taj završetak neće biti identičan onome što su eventualno zamislii u svojoj glavi kako bi to trebalo da izgleda.

U vezi sa ovim da li je moguće da putnici u vremenu menjaju događaje u prošlosti, mislim da je to sad uvedeno da bi se stvorila drama i neizvesnost. Ne mislim da će putovanje kroz vreme u Lostu biti tretirano na taj način, niti da će Džek i ostali uspeti da bilo šta promene, već da će se naprotiv tim pokušajima upravo postarati da se događaji odigraju baš onako kako su se uvek i odigrali.Baš kao što je i Daniel pokušavajući da promeni događaje u stvari uradio ono što je oduvek i bilo urađeno (upozorio je Šarlot, otišao je u kamp Othersa gde je i poginuo i sl.). Pokušavajući da spreče lanac događaja koji je doveo do toga da se Oceanic 815 sruši na Ostrvo preživeli će izazvati "Incident". Mislim da bi to bilo baš u skladu sa ovom sezonom u kojoj se više puta ispostavilo da su upravo oni odgovorni za većinu stvari koje su se desile u njihovoj prošlosti i prošlosti Ostrva (npr, Lok je bio taj koji je rekao Ričardu da ga poseti na rođenju, Said je upucao Bena itd). U protivnom nastao bi ogroman paradoks: ako bi preživeli uspeli da spreče da se avion sruši na Ostrvo onda bi bio sprečen i čitav niz događaja koji ih je uopšte i smestio u 1977. i omogućio da eventualno spreče Incident. :confused:
Naravno, ovo je samo moja prognoza, ko zna kako je to zamišljeno i kako će se u stvari odigrati...:think:

Mene je jako zaintrigirala ona rečenica koju je Ms Hawking uputila Peni - da prvi put posle dužeg vremena ne zna šta će uslediti (parafraziram). Ne razumem šta bi to trebalo da znači: kako je ona uopšte ikada znala šta će uslediti i šta se to promenilo i unelo neizvesnost?Koji je uopšte njen motiv i uloga u pomaganju da se Džek, San, Said i ostali vrate na Ostrvo ?

Da, Džek se baš dokazao kao odličan vođa u prošlosti...
Izgleda da nismo pratili istu seriju...
Bilo kakav da je bio,barem je pravio napredak,nije samo sedeo i radio nista u dharmavillu...Da je radio stvari na Sojerov nacin vodjenja,svih 100 dana bi proslo tako sto bi preziveli cekali spasioce na plazi...Koji na kraju i ne bi dosli...

Shto se tiche velikog i malog Majlsa, jedno je sigurno, veliki Majls nece promeniti buducnost, tj. proshlost, jer je to nemoguce. Desice se ono shto se desilo i shto se mora desiti. Svaka promena u proshlosti izazvalo bi da se promeni buducnost tako da se NE DESI da se Majls uopshte vrati u proshlost. :manikir: :telefon:

U protivnom nastao bi ogroman paradoks: ako bi preživeli uspeli da spreče da se avion sruši na Ostrvo onda bi bio sprečen i čitav niz događaja koji ih je uopšte i smestio u 1977. i omogućio da eventualno spreče Incident. :confused:
Naravno, ovo je samo moja prognoza, ko zna kako je to zamišljeno i kako će se u stvari odigrati...:think:

Mene je jako zaintrigirala ona rečenica koju je Ms Hawking uputila Peni - da prvi put posle dužeg vremena ne zna šta će uslediti (parafraziram). Ne razumem šta bi to trebalo da znači: kako je ona uopšte ikada znala šta će uslediti i šta se to promenilo i unelo neizvesnost?Koji je uopšte njen motiv i uloga u pomaganju da se Džek, San, Said i ostali vrate na Ostrvo ?

Bravo dobila si bonu shto si uochila ovaj paradoks. :klap: :super: To sam upravo hteo da napishem u chetvrtak odmah posle epizode, ali sam bio banovan. Kao dokaz sam citirao moj post #3239. ;) Ja i u realnom zhivotu verujem u sudbinu, ne mislim da je neko ili neshto nam zacrtalo sudbinu, vec to direktno proizlazi iz uzrochno-posledichnih veza. Shto se tiche ove rechenice Gospodje Hoking, Danijelove majke, moguce je da ona ne zna shta ce se desiti poshto ostaje mogucnost da njen sin promeni proshlost i buducnost. Mislim da ce oni ici upravo na to da ce se promeniti buducnost, odnosno da se nece desiti pad Oceanic 815. Shesta sezona, dakle, nece uopshte imati veze sa Ostrvom vec se pratiti zhivote putnika sa tog leta nakon normalnog sletanja u Los Andjeles.
:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Back