Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Bravo dobila si bonu shto si uochila ovaj paradoks. :klap: :super: To sam upravo hteo da napishem u chetvrtak odmah posle epizode, ali sam bio banovan. Kao dokaz sam citirao moj post #3239. ;) Ja i u realnom zhivotu verujem u sudbinu, ne mislim da je neko ili neshto nam zacrtalo sudbinu, vec to direktno proizlazi iz uzrochno-posledichnih veza. Shto se tiche ove rechenice Gospodje Hoking, Danijelove majke, moguce je da ona ne zna shta ce se desiti poshto ostaje mogucnost da njen sin promeni proshlost i buducnost. Mislim da ce oni ici upravo na to da ce se promeniti buducnost, odnosno da se nece desiti pad Oceanic 815. Shesta sezona, dakle, nece uopshte imati veze sa Ostrvom vec se pratiti zhivote putnika sa tog leta nakon normalnog sletanja u Los Andjeles.
:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Donekle se slažem sa ovakvim shvatanjem, u smislu da mislim da slobodna volja i sudbina ne moraju da budu nužno u međusobno suprotstavljenom odnosu, kao što ih većina ljudi doživljava. Sudbinu tumačim ovako: svaka akcija ima određenu posledicu (reakciju) i ta posledica je ono što je neizbežno, predodređeno, zacrtano. Kao što kažeš, zasniva se na uzročno-posledičnoj vezi. A sama akcija proizilazi iz slobodne volje. Ali u kolikoj meri, to je već diskutabilno.

Ne slažem se sa tvojom prognozom za šestu sezonu, ali videćemo. :)

@anya_misic
e ljudi kojim danima izlaze epizode, nikako da pohvatam pa sve gledam u 3-4 dana zaostatku za vama...)))
fan serije,darma avatar,a takvo pitanje???:dontunderstand: google,imdb??? ma ti se za*ebavas sa nama :mrgreen:
@Ugo Chavez
Shesta sezona, dakle, nece uopshte imati veze sa Ostrvom vec se pratiti zhivote putnika sa tog leta nakon normalnog sletanja u Los Andjeles.
cega nece!?a nemoj,pa bit ce sasvim suprotno,radnja ce ja mislim bit samo na ostrvu,pa koliko stvari samo treba da objasne,kip,smokey,ricard,OSTRVO :D ... zar ne bi bilo bezveze i dosadno ako se ostvari ova tvoja prognoza?nema sanse druze,ni teorijske,evo zapamti...

ja bih se zadrzala na sceni u kojoj Daniel place
dok gleda snimke olupine oceanic 815...
scena koja je prvi put prikazana u "Confirmed Dead"s04e02..
sada smo je videli u celosti...
Daniel je radio eksperiment prvo na sebi..i to je uzrokovalo njegovu konfuznost
tj gubitak memorije..
zasto ga je toliko rastuzilo to sto je video..
ako nije do tada nista znao o njima?
Opet se ponavljam, Ms Hawking sigurno nije bez razloga svoga sina
upucivala na nauku..posebno ako je znala i buducnost..
da li postoji mogucnost da je Daniel mozda vec bio u proslosti..
i interesantno mi je kada je mali Daniel rekao mami:
da moze da napravi vreme..
mislim da je Daniel kljucan za desavanja koja slede..

@smells like carrots, Skeeter

Zbog pomenutog paradoksa, nebi trebalo da se desi kako sam naveo, ali sam naveo kao jednu mogucnost i u spoileru sam stavio shta mislim o toj opciji, ali evo opet: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
ma ok je to,vidjeo sam ja smajlije ;) ,ali razmisli na sta bi licila pa jos finalna sezona ako bi se bavila temom koju si naveo,znaci horor,to onda niko ne bi gledao...
ja sam bio ubijedjen da ce serija da se zavrsi nekim restartom ili na nacin koji je danijel naveo,ali iskustvo me naucilo da u lostu nikad ne bude onako kako mislis,i sad sam ubijedjen da ce bit totalno suprotno od onoga kako mi mislimo da ce bit,ubacice takav cliffhanger da necmo znat sto nas je snaslo,ima mozak da nam se raspane.

eeeeeeeeeeeh...pratim ja ovu seriju od pochetka, i gledam trailere......
nekada sam i ja ovde po ceo dan komentarisala........ali ljudiiiiiii, nemam vremena...sednem 20min dnevno za komp, i treba sve postici, obici i tako to...a najradije bih ovde komentarisala epizode, jer je, kao shto svi znamo, lost serija.....................serija i po...:)
elem, ne svidja mi se ideja da se Jack vrati na "presto", nekako je izgubio takvu...kako da kazhem...neam pojma...;))))

PS: jel verujete da mi ova slika stoji na wallpaper-u godinu dana:lol:
http://www.theliborios.es/wp-content/uploads/2009/01/lost_wallpaper_1024x768.jpg

Poslednja izmena:
eeeeeeeeeeeh...pratim ja ovu seriju od pochetka, i gledam trailere......
nekada sam i ja ovde po ceo dan komentarisala........ali ljudiiiiiii, nemam vremena...sednem 20min dnevno za komp, i treba sve postici, obici i tako to...a najradije bih ovde komentarisala epizode, jer je, kao shto svi znamo, lost serija.....................serija i po...:)
elem, ne svidja mi se ideja da se Jack vrati na "presto", nekako je izgubio takvu...kako da kazhem...neam pojma...;))))

PS: jel verujete da mi ova slika stoji na wallpaper-u godinu dana:lol:
http://www.theliborios.es/wp-content/uploads/2009/01/lost_wallpaper_1024x768.jpg
pa ne komentarisemo mi odje po vas dan,nemoj tako...;) eto ispadosmo dokojni sad zbog losta!? :mrgreen:
nice wall btw :)

pomjeranje ostrva i lok u kovcegu je za mene bio sok,ono,otvorenih usta sam ostao nekih 5 minuta poslije zavrsetka sezone,plus nijesam citao spojlere kao za prve 2-je sezone,a kraj trece...pa ne znam,svakako mi je kraj 4-te ostao bas sokantan.
Hm, pa to za Loka je bilo lako pogoditi posle finale 3. sezone... a plus mi je spojlirano neko pre nego sto sam videla finale 4. sezone... :roll: ali i da nije, nije bilo bas mnogo opcija koje su imale smisla, sem Loka.

Ljudi sad kad se prisetim nekih stvari prosto se iznerviram. Npr setite se cele price oko Arona, kako je poseban, kako niko drugi ne sme da ga odgaja ovo ono, onaj vidovnjak itd i sta je sad sa njim? NISTA, ko sva druga deca normalno...

Zatim se setite epizode kad Jacka ona azijatkinja tetovira, da bi mu kasnije rekli da znaci "jedan od nas" i "lider" a sad NISTA nije vise ni lider ni jedan od njih. Znaci totalno besmislena je bila cela prica...

Sta se desava sa Waltom? Ni njegovu pricu nisam shvatio, fali mi tu nesto. Prvo je bio poseban, zamisli medveda medved se stvori, pa kasnije pomaze locku, pa se javlja u snovima... a sad NISTA!

Zatim prica o porodjaju na ostrvu, pa rodio se miles na ostrvu, rodila se charlotte ovaj onaj, rodio se aron. Onda Sun mora da napusti a sad o tome NISTA ne govore...

Zatim Brojevi. Jedna od stvari koja me je naterala da gledam seriju ta misterija o kojoj se vise NISTA ne spominje....

I mnoge druge, kad se setim dopunicu se.

Pa sigurna sam da svi koji prate seriju umeju isto tako da ti navedu listu neodgovorenih misterija. Ali valjda je svima do sada jasno kako ova serija funkcioniše, ili barem bi posle toliko vremena trebalo da bude jasno. Onaj kome to ne odgovara uvek može da bez nerviranja gleda proceduralne serije poput CSI i raznih bolničkih, advokatskih i sličnih serija kojih ima u izobilju.
Lost počiva na karakterizaciji i misterijama.Takođe, valjda je do sada već svima jasno da na većinu glavnih misterija odgovor neće uslediti sve do završnih epizoda serije.Isto tako, ja sam ubeđena da neće baš svaka misterija dobiti odgovor :thumbdown: (kao npr. Libi, što je i potvrđeno :dash: ) Ali one glavne svakako hoće (Ostrvo, Dimko, Jacob itd...)

Problem sa porođajima na Ostrvu nije uopšte zapostavljen i sigurna sam da će o tome još biti reči. Da, videli smo da su Šarlot, Majls i Itan rođeni na Ostrvu bez ikakvog problema, što ne znači da su pisci toliki idioti da su zaboravili na postojanje tog problema u prethodnim sezonama (imaju ljude kojima je posao da budu hodajuća lostpedia), već sasvim suprotno - to bi trebalo da nam bude znak da su oni očigledno rođeni pre nego što se dogodilo to nešto (?) što je uopšte i izazvalo taj problem.
Brojevi takođe nisu potpuno zapostavljeni i više puta su spomenuti u ovoj sezoni.
Tetovaža koju pominješ (mada si pogrešno naveo njeno značenje) je iz omražene epizode „Stranger in a Strange Land“. Ta epizoda je potpuni promašaj :roll:i oličenje tadašnjeg stanja u kome se serija nalazila – trebalo je prelomiti i odrediti datum završetka serije( što i jedino ima smisla kada je u pitanju serijalizovan način pripovedanja) to je i bilo učinjeno i promena u kvalitetu je bila očigledna – niz sjajnih epizoda kojima se treća sezona i završila.
Što se tiče Aarona, znamo da se Claire vraća u poslednjoj sezoni i time će ta priča verovatno biti produbljena.
Priča o Voltovoj posebnosti je,slažem se, potpuno zanemarena i iz ove perspektive se čini uzaludnom.:thumbdown: Ne znam da li postoje neki nagoveštaji o eventualnom razrešenju te priče.

Poslednja izmena:
Hm, pa to za Loka je bilo lako pogoditi posle finale 3. sezone... a plus mi je spojlirano neko pre nego sto sam videla finale 4. sezone... :roll: ali i da nije, nije bilo bas mnogo opcija koje su imale smisla, sem Loka.
lako!?a neka,vidjela si odma' u onaj izguzvani papir sto je dzekonja onako nagrdjen od svega,stiskao,i izvalila ili pretpostavila da je bas lok bio tamo (necu ni pominjat dje) i ama bas nimalo se iznenadila kad si vidjela kraj sezone!?mada si i sama rekla:
'a plus mi je spojlirano neko pre nego sto sam videla finale 4.sezone'
nemoj me nesto pogrijesno shvatit,ali ti ces onda lagano izvalit i finale same serije kad ti vec sa spojlerima finale 4-te sezone nije bilo ama bas nimalo iznenadjujuce.
samo mi objasni,ako ti nije tesko,kako si izvalila da ce bas lok bit tamo.
meni,bez obzira na sve te hintove,nikako na um nije palo da ce se desit bas ono sto se desilo na kraju 4-te sezone pa me nazovi glupim ili kako vec 'oces...
ponavljam,necu se uvrijedit,ama bas nimalo,vjeruj mi...
ako finale 5-te bude bar priblizno dobro kao finale 4-te,bicu prezadovoljan.
laka vi noj..:D

''Problem sa porođajima na Ostrvu nije uopšte zapostavljen i sigurna sam da će o tome još biti reči. Da, videli smo da su Šarlot, Majls i Itan rođeni na Ostrvu bez ikakvog problema....''

ja ne vidim tu ikakvo zapostavljanje..
Dzulijet je dosla na otrvo da pripomogne u tom problemu..
to znaci da je problem nastao kasnije...
mozda bas zbog incidenta...
sto se tice Libi i Valta..oni nisu jedini likovi koji u uvedeni u pricu..
a onda odjednom elimisani iz svega..

a na osnovu cega vi uopste znate da su majls i sarlot i itan i drugi uopste zaceti na ostrvu (mada sve govori da jesu) niko nama nije rekao da li su oni mozda zaceti van njega, sve sto mi znamo da su oni ipak mogli da se setkaju sa ostrva u svet i natrag.

lako!?a neka,vidjela si odma' u onaj izguzvani papir sto je dzekonja onako nagrdjen od svega,stiskao,i izvalila ili pretpostavila da je bas lok bio tamo (necu ni pominjat dje) i ama bas nimalo se iznenadila kad si vidjela kraj sezone!?mada si i sama rekla:
'a plus mi je spojlirano neko pre nego sto sam videla finale 4.sezone'
nemoj me nesto pogrijesno shvatit,ali ti ces onda lagano izvalit i finale same serije kad ti vec sa spojlerima finale 4-te sezone nije bilo ama bas nimalo iznenadjujuce.
samo mi objasni,ako ti nije tesko,kako si izvalila da ce bas lok bit tamo.
meni,bez obzira na sve te hintove,nikako na um nije palo da ce se desit bas ono sto se desilo na kraju 4-te sezone pa me nazovi glupim ili kako vec 'oces...
ponavljam,necu se uvrijedit,ama bas nimalo,vjeruj mi...
ako finale 5-te bude bar priblizno dobro kao finale 4-te,bicu prezadovoljan.
laka vi noj..:D
Pretpostavila sam da bi lako mogao da bude on mnogo pre nego što mi je to spojlirano neko vreme pre finala 4. sezone. Jednostavno nije bilo baš mnogo kandidata - Lok, Ben, eventualno Majkl, ali nekako nije mi baš delovalo uverljivo da bi Majkl imao tako veliku ulogu u priči, a nije mi baš bilo 100% uverljivo da bi se Džek pod bilo kojim okolnostima onako potresao zbog Benove smrti (bar u onom trenutku kad sam gledala, na kraju 3. sezone).

Nadala sam se da nije Lok... ali mi je to delovalo najverovatnije.

Ne znam na šta misliš kad je onaj papir u pitanju?

Back