Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Meni to sa ostrvom i vremenom nikako nije zbunjujuce. Ostrvo na kraju cetvrte sezone nije nestalo da nestane - da ne postoji. Samo je nestalo sa tog mesta (ne vremena!) u tom trenutku. Pomerilo se prostorno. Naravno da ostrvo UVEK postoji i u SVIM vremenima ali na razlicitim koordinatama. Zato ga je tako tesko pronaci. Tako ja kontam.

OK, Ben ga je pomerio u prostoru, to sad kapiram, ali zašto su onda ovi otišli u prošlost na ostrvu, a ne u sadašnjost, ali na neko drugo mesto? Kakve veze ima prostorno putovanje sa vremenskim? Šta, ljudi ne mogu da se teleportuju sa jednog mesta na drugo, ali mogu da putuju kroz vreme na ostrvu? To uopšte nije objašnjeno... Samo da ne bude zato-što-je-tako-trebalo-da-se-desi objašnjenje jer to nije odgovor.

Sayid-centrična epizoda.
Illana nije pandur već lovac na ucenjene glave ili prosto plaćenik od strane Bena.
Sayid je ubio malog Bena, kao što Cheersy pokaza gore.
Šta se sad dešava? Videćemo (možda) u sledećoj epizodi.
BTW, Jin je samo u nesvesti, jel da?

ne bih rekla da ga je ubio..
mada je rana na....pa na nezgodnom mestu...
mislim da ce mali Ben sigurno preziveti...
sa onakvim ocem i traumaticnim detinjstvom koje je imao,
Ben ima opravdanje zasto je postao takav kakav je...
jadno dete:(

Poslednja izmena:
ne bih rekla da ga je ubio..
mada je rana na....pa na nezgodnom mestu...
mislim da ce mali Ben sigurno preziveti...
sa onakvim ocem i traumaticnim detinjstvom koje je imao,
Ben ima opravdanje zasto je postao takav kakav je...
jadno dete:(

OK, jeste imao teško detinjstvo, ali to ne znači da ima opravdanje za sve ovo što radi. Mnogo ljudi ima takvo detinjstvo, pa nisu svi takvi.
Koliko sam ja video, mrtav je. Jedino ga neko čudo može spasiti kao Lockea kada ga je upucao Ben. Ali ako se desi nešto takvo, onda znači da oni mogu da rade šta hoće, a ostrvo će to ispraviti što je pomalo glupo. Opet, ako se ovo nije pre desilo, onda pobijaju činjenicu da se stvari ne mogu promeniti.

I mene baš zanima šta će biti sa malim Benom. Mislio sam u toj situaciji da će Sajid da ubije Jina, ne znam što. Samo sve više komplikuju, ništa se nije rešilo u ovoj epizodi, jedino smo saznali zašto je Sajid bio na onom letu.

I mene baš zanima šta će biti sa malim Benom. Mislio sam u toj situaciji da će Sajid da ubije Jina, ne znam što. Samo sve više komplikuju, ništa se nije rešilo u ovoj epizodi, jedino smo saznali zašto je Sajid bio na onom letu.

Naravno, i ja sam mislio da je ubio Jina kada je rekao Benu "bio si u pravu". Sviđa mi se kako su to uradili. Baš neočekivano.
Ova epizoda se razlikuje od prethodnih jer ne bombarduju informacijama kao u prethodnim, malo su usporili, to mi se dopada.

Baš to, usporili su malo, ove zadnje dve epizode su mi kao neko zatišje pred buru. Možda će Ben iz 2007 nekako da se vrati u 70-te, pa će na tu foru da ostane živ, možda ni on ne stari kao Ričard (sad sam ga lupio) Možda je matori Ben izvršio pokolj nad Darmom, nemam pojma, jedino znam da jedva čekam sledeću epizodu

Možda će Ben iz 2007 nekako da se vrati u 70-te, pa će na tu foru da ostane živ,

nece sigurno :)
Ben sigurno nije mrtav, jer je bio ziv u buducnosti naravno :) po teoriji o vremenu u lostu dogadjaji ne mogu da se menjaju, samo moze da se putuje po vremenskoj liniji bar je tako Danijel rekao...a njemu verujem :D

možda ni on ne stari kao Ričard (sad sam ga lupio) Možda je matori Ben izvršio pokolj nad Darmom,

To je to je vrlo moguce cak je i logicno...Evo vam pitanje : Zasto i Ben i Wildmor(koji je tolko bogat da moze da ima sve na svetu ) tolko zele da se vrate na ostrvo ako ne zbog njegovih Healing Powers :)

ili mozda osecaju neku harmoniju i blagostanje na ostvu sto je neprocenjvo:D

sto se tice same epizode ok je ..malo su bile blage ove prosle dve epizode ali kako ljudi kazu gore, moguce da je zatisi je pred buru ..mogli bi malo da otkriju o Swan stanici kad je vec spominju tolko cesto , o kompjuteru o brojevima ...

Jedino ga neko čudo može spasiti kao Lockea kada ga je upucao Ben.

Lok je preziveo kako sam ja skontao zato sto nije imao jedan bubreg pa metak nije pogodio organ valjda....a kako nije iskrvario i kako se brzo oporavio...valjda zahvaljujuci ostrvu... ma svejedno bi on oziveo i da je bio mrtav :)

Opet, ako se ovo nije pre desilo, onda pobijaju činjenicu da se stvari ne mogu promeniti.

mislim da nece pobiti tu cinjenicu, sigurno brutalan scenario koji ce nas oboriti sa nogu u sledecim epizodama :D

To je to je vrlo moguce cak je i logicno...Evo vam pitanje : Zasto i Ben i Wildmor(koji je tolko bogat da moze da ima sve na svetu ) tolko zele da se vrate na ostrvo ako ne zbog njegovih Healing Powers :)

Ne, ne verujem da Ben živi zauvek. To nema smisla. Ostrvo ne žele samo zbog "healing powers", već uopšte zbog "posebnosti" ostrva, iz istog razloga zašto ga je i Dharma želela.

Lok je preziveo kako sam ja skontao zato sto nije imao jedan bubreg pa metak nije pogodio organ valjda....a kako nije iskrvario i kako se brzo oporavio...valjda zahvaljujuci ostrvu... ma svejedno bi on oziveo i da je bio mrtav :)

Hmm, to nisam znao, mislio sam da je on bio mrtav, pa ga je ostrvo oživelo, ne samo zacelilo.

Mislim da ce "Drugi" da spasu Bena.Mislim da je ova epizoda znacila pocetak rata.Darma ce ovo sigurno tumaciti kao objavu rata.Mislim da je ovo taj rat o kome je pricao Vildmor.Pocinje frka na ostrvu.Sada pocinjem da mislim da je Vildmor jedan od tajnih finansijera Darme.Znate da je pricao kako je on puno investirao u ostrvo.Zatim je rekao da ce pogresna strana da pobedi ako oni ne dodju na ostrvo(a mi znamo ko je pobedio- "Drugi" bar po ovoj verziji).
I dopala mi se epizoda.Said je ima par odlicnih dijaloga.Odlicno je odglumio.

Poslednja izmena:
Mozda mali Ben prezivi uz pomoc Ostrva i njegove lekovitosti, a Hostiles/Others onda zakljuci da je on "poseban"...

To je i meni prvo palo na pamet. Možda je to Ričarda, kao i činjenica da je mali Ben video svoju mrtvu majku navelo da pomisli da je Ben poseban i zato ga je postavio za vođu itd....

Nije mi jasno zašto su izmenili onu scenu kada se svi raspravljaju a Sun želi da ubije Bena, koliko se ja sećam Sayid je u staroj verziji scene rekao i Jacku da neće više da ga vidi, a ne samo Benu, kao u ovoj epizodi...deluje mi totalno nepotrebno...

Malo su mi flešbekovi bili nezanimljivi u ovoj epizodi. Valjda sam očekivala neki neobičniji razlog zašto je Sayid prestao da radi za Bena. Ne mogu baš da kažem da mi je tu sve jasno?!?....:confused:Nadam se da će dosta stvari biti jasnije posle Ben-centrične epizode....

Takođe, nadam se da će se u budućim epizodama malo pozabaviti i razjašnjavanjem pozadine Darminih eksperimenata i sl, to bi mi bilo zanimljivije od scena prženja slanine i sl. :roll: A usput, mislim da su Juliet i Sawyer (a posebno Mr. LaFleur) duboko zaglibili u samoobmanjivanje (lep život u Dharmi i to...)

Osim toga, scena sa novim mučiteljem je super, a i glumac koji glumi malog Bena je odlično izabran.

"A 12-year-old Ben Linus brought me a chicken-salad sandwich. How do you think I'm doing?":lol:

Poslednja izmena:
Nema sanse da mali Ben ne prezivi.
Predpostavljam da ce mu u pomoc pritrcati novi clanovi Darme.
Eto prve prilike da Dzek pokaze svoje doktorsko umece, dok ce mu predpostavljam glavni asistent biti Kate sa novopecenim materinskim instinktom...
Da, i ja sam pomislio da ce Said upucati Jina.

Takođe, nadam se da će se u budućim epizodama malo pozabaviti i razjašnjavanjem pozadine Darminih eksperimenata i sl, to bi mi bilo zanimljivije od scena prženja slanine i sl. :roll: A usput, mislim da su Juliet i Sawyer (a posebno Mr. LaFleur) duboko zaglibili u samoobmanjivanje (lep život u Dharmi i to...)

Osim toga, scena sa novim mučiteljem je super

Da, bilo bi dobro da malo vremena posvete na Dharma poslove, ali će sledeća epizoda verovatno uključivati Lockea, Bena, Caesara, Illanu i druge sa leta 316.

Da, scena sa mučiteljem je bila baš dobra. Pokazali su kako smešno zvuči cela priča o putovanju kroz vreme "običnim" ljudima.
Prvi put se Sayid smejao. (:

Pored toga, kao što sam i pretpostavio, ni reči o Faradayu...

Dobra epizoda.I ja mislim da Ben ostaje ziv,da ga "ostali" spasavaju.Pocinje,cini mi se,malo gubljenje sa likovima,evo odavno nismo videli Desmonda,ne zna se sta je sa Faradejem i Lockom.Mnogo konfuzije(u koju su se izgleda i autori sami,upleli ;))

Da, ima previše radnji na različitim mestima, ne mogu sve da postignu.
Što se tiče Bena, ostaće živ, ali je to mora biti početak nečega. Ipak će ostati neki ožiljak, bilo šta što će Dharma ljudi primetiti i neće shvatiti olako ako i običan čovek kome su ruke zavezane lisicama trčkara kroz šumu diže toliku buku. Pokušaj ubistva deteta nije mala stvar za njih. Sem ako ostrvo skroz ne zaceli ranu, što nije nemoguće.

Sad skidam 10-tu epizodu,ali vidim o cemu se radi.
Sajid puca u Bena.
Ne znam za vas,ali ova peta sezona je mnogo brza,nema nekog duzeg izlaganja dogadjaja i likova,kao ranije,valjda sam pohvatala sve.
Eto,nisam ni primetila Kler tamo u kolibi. :confused:

A-ha,odgledala sam novu epizodu.
Zakomplikovase ga.
Nervira me Dzulijet,dosadna je.Sojer...sta je sa njim,ne lici na sebe vise,sad je nasao da se skrasi.
Mnogo se bave nekim sporednim stvarima,kad ce stvarno da predju na Darmine eksperimente.
Sojer,Dzulijet,Jin zive sa njima 3 godine a deluju mi kao da nemaju pojma sta se tu stvarno desava.

Back