Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pista?Da li je su nju prvili "Drugi" zajdno sa Sojerom i Kejt?Moguce da je Dzejkob znao da ce ovi doci pa je rekao Benu da pravi pistu(ili je mozda sam Ben znao da ce do ovog doci samo nije znao kada).Ubedjen sam da Ben zna sta se desilo i da ce do ovg doci (naravno kada ih je video kao mali).Nije se niista spektakularno desilo.Ova epizoda mene podseca na zatisje pred buru.

Poslednja izmena:
:lol:
khm, khm..sada sam gledala malo po netu
na predhodnim stranama ste raspravljali o maloj Sarlot
da li je ona devojcica sto ju je Faradej video
ili ga je samo podsetila na nju..
i kada je rodjena Sarlot..
interesantno je to da se podaci sa Wikipedije i Lostopedie
razlikuju...
u prvoj pise godina rodjenja "Age 25 (born July 2, 1979(1979-07-02))"
zna se tacan datum..:)
a na drugoj pise 1970...
2. juli 1979. je datum koji je Ben naveo kao njen datum rodjenja u epizodi "Confirmed Dead", rekao je da je rodjena u Eseksu, Engleska, roditelji David i Jeanette, ima dve sestre, itd. Medjutim, posle smo saznali da ona nije rodjena u Eseksu nego na ostrvu, i da joj je otac ostao tamo, pa je sasvim moguce da su i ostali podaci koje je Ben imao lazni - deo njene zvanicne biografije.

Bilo je ovih par nedelja dosta spekulacija da je Ethan beba koju je rodila Amy... Jedino mi je glupo u tome nije izgledao bas kao da ima 27 godina (glumac inace ima preko 40)... ali dobro, nije neoubicajeno da ljudi igraju likove dosta mladje od sebe, a mozda se Ethan malo naborao od briga :p

stvarno je cudno sta je tu trazio neko kao "kler" i da li je to greska u snimanju ili namera. a inace interesantnost na toj slici iz '87 godine hugo gleda pravo u kameru a kada nam prikazuju kako su ih slikali aparat je okinuo u trenutku kad se hugo okrenuo kejt i upitao je "nama what?" cisto mali propust
Greska sasvim sigurno nije. Nisam ni primetila da se vidi necije lice iza Sun (svaka cast, Cheersy!), ali su se bas pre toga, dok im je Christian pokazivao sliku, sirom otvorila vrata i pocelo je da ulazi neki cudan "vetar", cudan posto kao da je tu bila i neka belicasta svetlost (nije od lampe - kao da je usla kroz vrata)...kao da je tu bila i neka senka... a sve je to pratila jeziva muzika... Bas kao u nekom filmu o duhovima.
A pre nego sto su usli u baraku, opet su se culi oni tajanstveni sapati.
Da im je samo Miles bio tu! ;)

vlcsnap-257463-1.png

vlcsnap-258290-1.png

vlcsnap-258491-1.png

vlcsnap-258211-1.png

vlcsnap-258143-1.png

Pista?Da li je su nju prvili "Drugi" zajdno sa Sojerom i Kejt?Moguce da je Dzejkob znao da ce ovi doci pa je rekao Benu da pravi pistu(ili je mozda sam Ben znao da ce do ovog doci samo nije znao kada).Ubedjen sam da Ben zna sta se desilo i da ce do ovg doci (naravno kada ih je video kao mali).Nije se niista spektakularno desilo.Ova epizoda mene podseca na zatisje pred buru.
Da, "Drugi" su pravili pistu, secate se kad je Sawyer pitao Juliet cemu sluzi?

Nego, u vezi sa onim fotkama gore i tom scenom - ako je to bila Claire, da li ona postala slicna Jacobu? Ali Locke ju je lepo video prosli put u kolibi...mozda neko moze da je vidi ako to ona zeli, ili od cega vec to zavisi?

Christian, sa druge strane...za njega sam sad vec sigurna da nije kao Jacob. Deluje potpuno telesno i opipljivo izgleda da svako moze da ga vidi i razgovara sa njim... Da li je i on telesno vaskrsao... kao Locke? :think:
Mada se pojavljuje na vrlo neobicnim mestima i izgleda nema problem da se pojavi bilo gde, od kolibe preko baraka preko ostrva u sred dana, do Jackove bolnice ili teretnjaka. :confused:

Najvise mi se u ovoj epizodi dopala sto ima toliko dramske ironije - sitaucija u kojima likovi kao da su izmenjali mesta.
Pocevsi od Franka koji je na pocetku epizodi bio u slicnoj ulozi kao Jack na pocetku serije, drzao govore i govorio ljudima sta da rade posle udesa, itd...
A da ne pominjem kako su Jack i Sawyer u izmenjenim ulogama, posto je Sawyer u liderskoj ulozi, covek koji ima odgovornost, ali i onaj koji sada smislja lazi da pomogne sebi i prijateljima...
Pa onda naravno, Sun i Ben - e, to je ono sto se kaze "a taste of your own medicine"! Najbolji momenat epizode, kad ga je klepila onim veslom:
Frank: "I thought you trusted him?"
Sun: "I lied." (Benova uobicajena replika!) :hahaha: :worth:

I naravno, najociglednije - Sayid kao "jedan od njih", zarobljeni Other koga ispituju! A mali Ben u Darmi... Kakva situacija. Priziva njihov prvi susret, u epizodi "One Of Them"...

Nadam se da cemo sad konacno saznati sta se sve to dogadjalo sa Benom i Sayidom pre povratka na ostrvo, kako je Sayid zavrsio u avionu, i ko je ona zena (Illana ili kako se vec zove) sto je igra Zuleikha Robinson, ko je Cesar...

Chang Jacku - "Vasim sposobnostima najvise odgovara posao domara" :hahaha:

Da li je Chang ikada dobro raspolozen (sem kad se pretvara u Darminim video klipovima?) Bas neki nadrndan covek...

A onaj lik sto ga igra Patrick Fishler je nekako jeziv... i vrlo sumnjicav, kao da je primetio da se nesto cudno dogadja.

a nije ni slucajno kamera skliznula, to jest "prosirila" pogled
bas iza ledja od San..
a i ne vidim razlog, zasto ne Kler..
ona se od odlaska u sumu
(za ocem)
pojavila jos i u kolibi gde ju je video Lok
kada je razgovarao sa Kristijanom,
da ne racunam ono sto ju je Kejt videla u "snu"
kada joj je rekla da ne vraca Arona na ostrvo...
meni je logicno da je Kler sa ocem..
a nadam se da ce se uskoro i saznati
sta se to u stvari dodjavola sa njom desilo...
i jos nesto..
a gde je Lok?jesam li ja nesto propustila :confused:
poslednje je bilo da je video povredjenog Bena na krevetu
i sada odjednom Ben trckara po ostrvu..a Loka nigde..

a nije ni slucajno kamera skliznula, to jest "prosirila" pogled
bas iza ledja od San..
a i ne vidim razlog, zasto ne Kler..
ona se od odlaska u sumu
(za ocem)
pojavila jos i u kolibi gde ju je video Lok
kada je razgovarao sa Kristijanom,
da ne racunam ono sto ju je Kejt videla u "snu"
kada joj je rekla da ne vraca Arona na ostrvo...
meni je logicno da je Kler sa ocem..
a nadam se da ce se uskoro i saznati
sta se to u stvari dodjavola sa njom desilo...
i jos nesto..
a gde je Lok?jesam li ja nesto propustila :confused:
poslednje je bilo da je video povredjenog Bena na krevetu
i sada odjednom Ben trckara po ostrvu..a Loka nigde..
Ben je trckarao po ostrvu pre nego sto ga je Sun klepila veslom po glavi. Dogadjaji sa Sun, Frankom, Benom itd. u ovoj epizodi desavaju se odmah posle pada aviona. (Saznali smo i da se Cesar i Illana zaista nisu poznavali, znaci ko god da su, ne rade za istu osobu/stranu...)
Scene iz "The Life and Death of Jeremy Bentham" desavale su se par dana kasnije... Illana je rekla Cesaru da su "pilot i ona zena" osisli i uzeli jedan kanu... Ben je zavrsio u bolnici... Illana je videla na plazi coveka koji nije bio u avionu - Loka.
E sad, gde je Locke bio u medjuvremenu? U kovcegu?

Ben je trckarao po ostrvu pre nego sto ga je Sun klepila veslom po glavi. Dogadjaji sa Sun, Frankom, Benom itd. u ovoj epizodi desavaju se odmah posle pada aviona. (Saznali smo i da se Cesar i Illana zaista nisu poznavali, znaci ko god da su, ne rade za istu osobu/stranu...)
Scene iz "The Life and Death of Jeremy Bentham" desavale su se par dana kasnije... Illana je rekla Cesaru da su "pilot i ona zena" osisli i uzeli jedan kanu... Ben je zavrsio u bolnici... Illana je videla na plazi coveka koji nije bio u avionu - Loka.
E sad, gde je Locke bio u medjuvremenu? U kovcegu?

ma tja...
zabuna i manjak koncentracije
naravno, odmah posle pada
lok se pojavio posle..

Nego, u vezi sa onim fotkama gore i tom scenom - ako je to bila Claire, da li ona postala slicna Jacobu? Ali Locke ju je lepo video prosli put u kolibi...mozda neko moze da je vidi ako to ona zeli, ili od cega vec to zavisi?

To je već preterivanje... Od obične devojke postade žena sa super moćima...

Christian, sa druge strane...za njega sam sad vec sigurna da nije kao Jacob. Deluje potpuno telesno i opipljivo izgleda da svako moze da ga vidi i razgovara sa njim... Da li je i on telesno vaskrsao... kao Locke? :think:
Mada se pojavljuje na vrlo neobicnim mestima i izgleda nema problem da se pojavi bilo gde, od kolibe preko baraka preko ostrva u sred dana, do Jackove bolnice ili teretnjaka. :confused:

Nije da samo nema problem bilo gde da se pojavi, već bilo kad. Setimo se scene kada je Locke okretao donkey wheel. To je bilo bar nekih 200 godina u prošlosti (dok je four toed statue još bila čitava), a i nije se baš slučajno tuda šetao, dok je Locke jednostavno ponovo oživeo i nema pojma ništa više o ostrvu nego pre za razliku od Christiana.

Sun i Ben - e, to je ono sto se kaze "a taste of your own medicine"! Najbolji momenat epizode, kad ga je klepila onim veslom:
Frank: "I thought you trusted him?"
Sun: "I lied." (Benova uobicajena replika!) :hahaha: :worth:

Ovo jeste bila najmoćnija scena u celoj epizodi. (:

A onaj lik sto ga igra Patrick Fishler je nekako jeziv... i vrlo sumnjicav, kao da je primetio da se nesto cudno dogadja.

Da, on će ih verovatno koštati boravka u Dharmi.

-

Brine me mali Ben, takođe. On je u kontaktu sa Richardom. Šta ako pita da li je čovek po imenu Sayid sa njima?
Stvar koja me nervira: Jack pita šta je sa Faradayom, Sawyer kaže "He's gone" i Jack se zadovoljava sa takvim odgovorom. Hurley možda, ali Jack bi hteo da čuje šta mu se desilo i ne bi prestao da zapitkuje dok ne sazna.

To je već preterivanje... Od obične devojke postade žena sa super moćima...
Pa i Christian od alkoholicara i propalog hirurga sa porodicnim problemima postade zagonetni lik sa maltene bozanskim mocima...

Brine me mali Ben, takođe. On je u kontaktu sa Richardom. Šta ako pita da li je čovek po imenu Sayid sa njima?
Stvar koja me nervira: Jack pita šta je sa Faradayom, Sawyer kaže "He's gone" i Jack se zadovoljava sa takvim odgovorom. Hurley možda, ali Jack bi hteo da čuje šta mu se desilo i ne bi prestao da zapitkuje dok ne sazna.
Sve i da je Ben u stalnom kontaktu sa Richardom, u sta bas nisam sigurna, i da je Richard spreman da mu otkriva takve stvari o Othersima, sto zaista ne verujem, ne znam sta bi to mali Ben mogao da uradi po tom pitanju. Sigurno ne moze da kaze nekome da zna da Sayid nije jedan od "Hostilesa"... Niti bi mu neko verovao da ima pojma o tome.

Pa sad, mozda je Sawyer ili neko drugi kasnije off-screen objasnio Jacku i ostalima sta se desilo sa Faradayem, samo mi to nismo videli, da bi nas jos zamajavali, posto to treba da vidimo u nekoj od sledecih epizoda.

Sad mi tek pade na pamet - gde je i kako Ethan ucio medicinu? Jesu li ga slali na studije van ostrva? Jeste da se on i setkao van ostrva, bas kao Richard i Tom (videsmo ga u Not In Portland), ali za studije bi morao da ostane nekoliko godina van ostrva. Ili su medju Othesima imali neke dobre hirurge iz Darme ili regrutovane spolja, koji su mogli da ga nauce, ali gde oni onda nestadose, sem ako nisu umrli (ili umro/umrla, ako je samo jedna osoba u pitanju). :think:

Inace, Lost jekonacno dobio svoju drugu nominaciju za prestiznu SF nagradu Hugo (prvi put od 2005, kad je nominovana pilot epizoda) - epizoda "The Constant" nominovana je u kategoriji "Best dramatic presentation, short form".

Ostali kandidati:
Battlestar Galactica, "Revelations"
Dr Who "Silence in the Library/Forest of the Dead"
Dr Who "Turn Left"
"Doctor Horrible’s Sing-Along Blog" http://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Horrible's_Sing-Along_Blog

http://www.thehugoawards.org/

Ne bih se ipak previse nadala, posto jos od 2005. kad je BSG pobedila sa epizodom "33", Dr Who pobedjuje svako godine.

Poslednja izmena:
Sve i da je Ben u stalnom kontaktu sa Richardom, u sta bas nisam sigurna, i da je Richard spreman da mu otkriva takve stvari o Othersima, sto zaista ne verujem, ne znam sta bi to mali Ben mogao da uradi po tom pitanju. Sigurno ne moze da kaze nekome da zna da Sayid nije jedan od "Hostilesa"... Niti bi mu neko verovao da ima pojma o tome.

Nisam mislio da Richard kaže Benu da li je Sayid jedan od Hostilesa, već da Ben pomene ili kaže Richardu da je on uhvaćen, a on se zapita odakle je došao, pa možda napravi celu zbrku oko toga.

Sad mi tek pade na pamet - gde je i kako Ethan ucio medicinu? Jesu li ga slali na studije van ostrva? Jeste da se on i setkao van ostrva, bas kao Richard i Tom (videsmo ga u Not In Portland), ali za studije bi morao da ostane nekoliko godina van ostrva. Ili su medju Othesima imali neke dobre hirurge iz Darme ili regrutovane spolja, koji su mogli da ga nauce, ali gde oni onda nestadose, sem ako nisu umrli (ili umro/umrla, ako je samo jedna osoba u pitanju). :think:

Moja pretpostavka je da je on veći deo svog života proveo van ostrva, možda ga je napustio vrlo brzo, recimo kada je imao oko 5 godina, možda kad i Charlotte, a vratio se oko 2000-te. tj. Ben ga je regrutovao.

Nisam mislio da Richard kaže Benu da li je Sayid jedan od Hostilesa, već da Ben pomene ili kaže Richardu da je on uhvaćen, a on se zapita odakle je došao, pa možda napravi celu zbrku oko toga.
Richard vec zna za putovanje kroz vreme, posle razgovora sa Lokom 1954. i sa Sawyerom 1974, Sawyer mu je vec rekao odakle su on i njegovi dosli, tako da ne bi trebalo da mu bude tesko da prokljuvi odakle je Sayid.

da ali neznamo jos da li se susret sa Ricardom (iz "Man behind the Courtein") desio pre ili posle ovog susreta sa Sayidom

dakle kao sto smo videli u ovoj epizodi mali Ben i Sojer,Juliet...su bili u istom vremenu u Dharmi, sto znaci da bi trebali da se susretnu u od 1974-1977 ipak Dharmaville :D nije bogznakako velik da se nebi susreli u tri godine
a ben je bio dovoljno star da bi ih zapamtio pogotovu Juliet u koju je bio i navodno zaljubljen...

malo mi je truo ovaj koncep sudbine u lost-u znaci posto Ben nije znao Sojera i Juliet od ranije(ovo jos ne znam ali nista u ranijim epizodama iz 2-3-4 sezone ne pokazuje da ih je znao od ranije) ...sta god oni uradili tamo u dharmi nece se sresti...posto se o buducnostri ne znaju ... bas je konfuzno

mozda im je Faradej nagovestio nesto o tome ali da li je i on mogao da zna o malom benu odnosno da je i on na ostrvu ...
"Faradey's gots some interesting theories on what we can and can't do here"

Richard vec zna za putovanje kroz vreme, posle razgovora sa Lokom 1954. i sa Sawyerom 1974, Sawyer mu je vec rekao odakle su on i njegovi dosli, tako da ne bi trebalo da mu bude tesko da prokljuvi odakle je Sayid.

Znam da zna, ali ne verujem da će da kaže "jesmo, prekršili smo dogovor" ili "mi smo ga poslali da vas špijunira" ili nešto slično. Hoću da kažem da neće hteti da prihvati odgovornost za čoveka koga nikad nije video. Ipak, to je samo moja pretposavka.

da ali neznamo jos da li se susret sa Ricardom (iz "Man behind the Courtein") desio pre ili posle ovog susreta sa Sayidom

dakle kao sto smo videli u ovoj epizodi mali Ben i Sojer,Juliet...su bili u istom vremenu u Dharmi, sto znaci da bi trebali da se susretnu u od 1974-1977 ipak Dharmaville :D nije bogznakako velik da se nebi susreli u tri godine
a ben je bio dovoljno star da bi ih zapamtio pogotovu Juliet u koju je bio i navodno zaljubljen...

malo mi je truo ovaj koncep sudbine u lost-u znaci posto Ben nije znao Sojera i Juliet od ranije(ovo jos ne znam ali nista u ranijim epizodama iz 2-3-4 sezone ne pokazuje da ih je znao od ranije) ...sta god oni uradili tamo u dharmi nece se sresti...posto se o buducnostri ne znaju ... bas je konfuzno

mozda im je Faradej nagovestio nesto o tome ali da li je i on mogao da zna o malom benu odnosno da je i on na ostrvu ...
"Faradey's gots some interesting theories on what we can and can't do here"

Niko nije pokazivao ni da zna Locka od ranije(Richard narocito) pa smo kasnije videli da je Locke uticao dobrim delom da bude izabran i smatran posebnim.
Mislim da je tako i za vecinu njih,sad ovo sto se desava u ''proslosti'' utice da oni zavrse tamo u buducnosti.
Kroz celu seriju prati utisak da su (skoro) svi koji su se prvobitno srusili na ostrvo izabranii,taj pad aviona nije bio slucajan.
Buni me jedino to sto su te slike regruta a i verovatno Juliet visile na zidovima a da ih nije niko spazio,Juliet koja je zivela tu nekoliko godina a i Sawyer,Miles,Hugo koji su ziveli tu neko vreme pre pomeranja ostrva.
Cini mi se da je to isto naselje...
Ben je svima pricao tj lagao da je rodjen na ostrvu i ako niko drugi onda to Juliet zna.
Bio bi veliki propust da Sawyer i Juliet koji su medju glavnijim ljudima u toj zajednici,ne znaju ili nisu primetili malog buljavog decaka kao trckara okolo i zove se Ben.A fala bogu,slicnost je velika.
Malo mi je glupo sto su oni zaglavljeni u jednom vremenu,otisli su korak napred ovog puta sa tim vremenskim oscilacijama.Kad se pomeralo vreme,pomeralo se i samo ostrvo sa njim a sada imamo bukvalno dva ostrva u dva razlicita vremena.
Kupuju sebi vreme na taj nacin da popune tih sest sezona.
Ali ipak ta dva ostrva ili jedno,kako god,moraju da se seku u nekoj tacki,ne mogu da dva vremena teku nezavisno na istom mestu.I da postoje dva ista ostrva u razlicitom vremenu.
Sem ako to nije neki paralelni svet...:p
Mnoge stvari su jos neobjasnjene,kako je Locke ziv,kako je Christian ziv,prica o Richardu,Widmore-u,Faradey-u..Mada Faradey je jos tu negde,ona scena iz pre nekoliko epizoda kad se on nadje u odelu Dharme u trenutku pronalazenja onog zida iza kog je tocak,to bi valjda tek trebalo da se dogodi...Nije se dogodilo dok je vreme konstantno osciliralo,tako da to tek sledi.

Niko nije pokazivao ni da zna Locka od ranije(Richard narocito) pa smo kasnije videli da je Locke uticao dobrim delom da bude izabran i smatran posebnim.
Mislim da je tako i za vecinu njih,sad ovo sto se desava u ''proslosti'' utice da oni zavrse tamo u buducnosti.
Kroz celu seriju prati utisak da su (skoro) svi koji su se prvobitno srusili na ostrvo izabranii,taj pad aviona nije bio slucajan.
Buni me jedino to sto su te slike regruta a i verovatno Juliet visile na zidovima a da ih nije niko spazio,Juliet koja je zivela tu nekoliko godina a i Sawyer,Miles,Hugo koji su ziveli tu neko vreme pre pomeranja ostrva.
Cini mi se da je to isto naselje...
Ben je svima pricao tj lagao da je rodjen na ostrvu i ako niko drugi onda to Juliet zna.
Bio bi veliki propust da Sawyer i Juliet koji su medju glavnijim ljudima u toj zajednici,ne znaju ili nisu primetili malog buljavog decaka kao trckara okolo i zove se Ben.A fala bogu,slicnost je velika.
Malo mi je glupo sto su oni zaglavljeni u jednom vremenu,otisli su korak napred ovog puta sa tim vremenskim oscilacijama.Kad se pomeralo vreme,pomeralo se i samo ostrvo sa njim a sada imamo bukvalno dva ostrva u dva razlicita vremena.
Kupuju sebi vreme na taj nacin da popune tih sest sezona.
Ali ipak ta dva ostrva ili jedno,kako god,moraju da se seku u nekoj tacki,ne mogu da dva vremena teku nezavisno na istom mestu.I da postoje dva ista ostrva u razlicitom vremenu.
Sem ako to nije neki paralelni svet...:p
Mnoge stvari su jos neobjasnjene,kako je Locke ziv,kako je Christian ziv,prica o Richardu,Widmore-u,Faradey-u..Mada Faradey je jos tu negde,ona scena iz pre nekoliko epizoda kad se on nadje u odelu Dharme u trenutku pronalazenja onog zida iza kog je tocak,to bi valjda tek trebalo da se dogodi...Nije se dogodilo dok je vreme konstantno osciliralo,tako da to tek sledi.

Nije paralelni svet, isti je, proslost se nije promenila. Zasto iko od vas misli da bi Richard ili Ethan ili Ben zeleli da kazu Loku, Sawyeru, Sayidu itd. da su ih ranije upoznali i da su oni putovali kroz vreme?!

Juliet to nije znala kada je prvi put upoznala Bena, posto se to njoj jos nije bilo dogodilo. Benu jeste, njoj nije. Benu se to desilo kad je bio mali, 1970tih. Juliet, Sawyeru, Sayidu se to jos nije bilo desilo. Oni putuju kroz vreme. Sa njihove tacke gledista, u njihovim zivotima, to se sve dogadja posle pada aviona Oceanic 815, posle dolaska Widmorovih ljudi na teretnjaku, posle odlaska Oceanic 6, posle svega sto smo gledali u prve 4 sezone. Ona tek SADA zna ciji je sin bio Ethan, i da je mali Ben bio u Darmi, itd. Nije to nikako mogla da zna u 3. sezoni ili kad je prvi put dosla na ostrvo. Kao sto se Richard secao susreta sa Lokom i Sojerom posto se to njemu vec dogodilo, a njima nije. Ne vidim razlog za zabunu.

Poslednja izmena:
Nije paralelni svet, isti je, proslost se nije promenila. Zasto iko od vas misli da bi Richard ili Ethan ili Ben zeleli da kazu Loku, Sawyeru, Sayidu itd. da su ih ranije upoznali i da su oni putovali kroz vreme?!

Juliet to nije znala kada je prvi put upoznala Bena, posto se to njoj jos nije bilo dogodilo. Benu jeste, njoj nije. Benu se to desilo kad je bio mali, 1970tih. Juliet, Sawyeru, Sayidu se to jos nije bilo desilo. Oni putuju kroz vreme. Sa njihove tacke gledista, u njihovim zivotima, to se sve dogadja posle pada aviona Oceanic 815, posle dolaska Widmorovih ljudi na teretnjaku, posle odlaska Oceanic 6, posle svega sto smo gledali u prve 4 sezone. Ona tek SADA zna ciji je sin bio Ethan, i da je mali Ben bio u Darmi, itd. Nije to nikako mogla da zna u 3. sezoni ili kad je prvi put dosla na ostrvo. Kao sto se Richard secao susreta sa Lokom i Sojerom posto se to njemu vec dogodilo, a njima nije. Ne vidim razlog za zabunu.

Ne mislim da se proslost izmenila,dobro nekada jesam:D,sad nikako.
Ta proslost se jeste dogodila ali je malo konfuzno da sad na istom ostrvu postoji i proslost i buducnost(tj sadasnjost u kojem su Sun,Ben,Locke Frank i nova ekipica) koje se nikako ne dodiruju.
Jedni su u jednom vremenu a drugi u drugom i to sve na istom ostrvu,sto je malo nemoguce.
Pre se pomeralo ostrvo u vremenu a sad izgleda samo pojedinci i to je to sto me buni.
Naravno da nisu trebali da kazu Richard i drugi da ih znaju,nisam nesto tako napisala,vec samo tvrdim da su ih znali jos pre nego sto su se srusili na ostrvo i mozda njihov razlog sto su na ostrvu je to sto su vec bili tamo.
Uvek je postojao neki veci razlo, povezanost njihovog pada na ostrvo a sad mi ti razlozi deluju jasniji.
Znam da nije Juliet znala da je Ben bio na ostrvu,on je jednom prilikom rekao da je rodjen na ostrvu i u normalnoj konverzaciji koju su mogli da vode za vreme njenog boravka na istom,moglo je doci do toga da sazna da je tu citav ili dobar deo zivota.
A to bi joj sluzilo kasnije kad se vrati u proslost da zna da ce negde tu biti Ben.I samo primecujem da bi bilo glupo da ne pretpostavi da ce u nekom trenutku da se pojavi mladi Ben a ne da je ona znala i secala se svega toga iz proslosti,mogla sam da ukapiram da za nju licno ta proslost koja pripada Benu i ostalima se tek dogadja.

Sem ako od publike ne ocekuju bas malo preveliki suspension of disbelief, morao je da bude pre, posto je mali koji igra Bena stariji 2 godine, sto se i primecuje, kao i kod vecine decaka koji ulaze u pubertet.

Da, Ben iz prošle epizode izgleda starije od Bena kada se prvi put sreo sa Richardom.

Niko nije rekao da je Ben nije zapamtio iz detinjstva.

Kako bi objasnili u prve četiri sezone da je Ben rekao nekome od njih "Opet se srećemo" ili nešto slično? Kao što rekoh gore, nije rečeno da li ih se Ben seća ili ne seća. Mada Ben izgleda kao da zna gde su oni, tj. verovatno pretpostavlja da su oni u vremenu kada je on još bio klinac.

Dokazano je da se ljudi sećaju susreta sa njima kada je Rousseau rekla Jinu da je bio tu i odjednom nestao. Najviše smo znali da ga Richard poznaje kroz flashbackove, tj. tako što je bio kod njega dok je Locke još bio klinac, a i bio je u bolnici na dan njegovog rođenja. Istina, mogli su drugačije da opišu razlog zašto ga je Richard posetio, ali su to uradili ovako. To što se pravio lud na ostrvu i nije ništa od toga pomenuo, ne znači da se nije desilo.

otisli su korak napred ovog puta sa tim vremenskim oscilacijama.Kad se pomeralo vreme,pomeralo se i samo ostrvo sa njim a sada imamo bukvalno dva ostrva u dva razlicita vremena.

Da, to je i meni zbunujuće. Ostrvo je nestalo na kraju četvrte sezone zato što nije moglo postojati u dva vremena, a sad postoji.

Mada Faradey je jos tu negde,ona scena iz pre nekoliko epizoda kad se on nadje u odelu Dharme u trenutku pronalazenja onog zida iza kog je tocak,to bi valjda tek trebalo da se dogodi...Nije se dogodilo dok je vreme konstantno osciliralo,tako da to tek sledi.

Možda njegov "odlazak" ima veze sa tim u Orhideji, ipak je bilo prilike da se to desi u tri godine i verovatno je Orhideja već izgrađena. A možda je i poludeo ili nešto dlično, ali je još tu... Zato me to iritiralo. Nagoveste nešto, ali neće da objasne. Još ako ne objasne šta mu se desilo ni u sledećoj epizodi koja će verovatno biti vezana za putnike leta 316, a verovatno neće, onda šta reći.

-

Znači, Ben i Charlotte su drugari iz škole (detinjstva). (:
Malo je čudno što je on imao pogrešnu biografiju o njoj. Možda nije znao da je ona ta Charlotte iz Dharma vremena.

Da, to je i meni zbunujuće. Ostrvo je nestalo na kraju četvrte sezone zato što nije moglo postojati u dva vremena, a sad postoji.

Meni to sa ostrvom i vremenom nikako nije zbunjujuce. Ostrvo na kraju cetvrte sezone nije nestalo da nestane - da ne postoji. Samo je nestalo sa tog mesta (ne vremena!) u tom trenutku. Pomerilo se prostorno. Naravno da ostrvo UVEK postoji i u SVIM vremenima ali na razlicitim koordinatama. Zato ga je tako tesko pronaci. Tako ja kontam.

Poslednja izmena:

Back