Niko nije pokazivao ni da zna Locka od ranije(Richard narocito) pa smo kasnije videli da je Locke uticao dobrim delom da bude izabran i smatran posebnim.
Mislim da je tako i za vecinu njih,sad ovo sto se desava u ''proslosti'' utice da oni zavrse tamo u buducnosti.
Kroz celu seriju prati utisak da su (skoro) svi koji su se prvobitno srusili na ostrvo izabranii,taj pad aviona nije bio slucajan.
Buni me jedino to sto su te slike regruta a i verovatno Juliet visile na zidovima a da ih nije niko spazio,Juliet koja je zivela tu nekoliko godina a i Sawyer,Miles,Hugo koji su ziveli tu neko vreme pre pomeranja ostrva.
Cini mi se da je to isto naselje...
Ben je svima pricao tj lagao da je rodjen na ostrvu i ako niko drugi onda to Juliet zna.
Bio bi veliki propust da Sawyer i Juliet koji su medju glavnijim ljudima u toj zajednici,ne znaju ili nisu primetili malog buljavog decaka kao trckara okolo i zove se Ben.A fala bogu,slicnost je velika.
Malo mi je glupo sto su oni zaglavljeni u jednom vremenu,otisli su korak napred ovog puta sa tim vremenskim oscilacijama.Kad se pomeralo vreme,pomeralo se i samo ostrvo sa njim a sada imamo bukvalno dva ostrva u dva razlicita vremena.
Kupuju sebi vreme na taj nacin da popune tih sest sezona.
Ali ipak ta dva ostrva ili jedno,kako god,moraju da se seku u nekoj tacki,ne mogu da dva vremena teku nezavisno na istom mestu.I da postoje dva ista ostrva u razlicitom vremenu.
Sem ako to nije neki paralelni svet...

Mnoge stvari su jos neobjasnjene,kako je Locke ziv,kako je Christian ziv,prica o Richardu,Widmore-u,Faradey-u..Mada Faradey je jos tu negde,ona scena iz pre nekoliko epizoda kad se on nadje u odelu Dharme u trenutku pronalazenja onog zida iza kog je tocak,to bi valjda tek trebalo da se dogodi...Nije se dogodilo dok je vreme konstantno osciliralo,tako da to tek sledi.