Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
kakva epizoda ljudi!najbolja dosad!konacno dobismo i odgovor za smokey-a!
nijesam mogao da odolim,nadam se da mi oprastate!
a i ko mi ne oprosti necu mu zamjerit,ipak je ovo bilo jace od mene...:mrgreen:

Какав одговор ? Ја не разумем ...Или сам глуп,или нисам толико пажљиво одгледао...
Може објашњење,укратко ? Хвала ...

Какав одговор ? Ја не разумем ...Или сам глуп,или нисам толико пажљиво одгледао...
Може објашњење,укратко ? Хвала ...

Nisi toliko pažljivo gledao...

Danas je trebala da izađe nova epizoda, ali je nema, a ti verovatno misliš na poslednju prikazanu, LaFleur. Skeeter priča o epizodi koja nije izašla a.k.a. izmišlja.

Nisi toliko pažljivo gledao...

Danas je trebala da izađe nova epizoda, ali je nema, a ti verovatno misliš na poslednju prikazanu, LaFleur. Skeeter priča o epizodi koja nije izašla a.k.a. izmišlja.

Ха,ха...Хвала ти...Е вала јесам испао глуп...Ја сам стварно мислио да сам нешто пропустио у ОСМОЈ епизоди...

kakva epizoda ljudi!najbolja dosad!konacno dobismo i odgovor za smokey-a!
nijesam mogao da odolim,nadam se da mi oprastate!
a i ko mi ne oprosti necu mu zamjerit,ipak je ovo bilo jace od mene...:mrgreen:
Nije lepo da se zezas sa tim. ;) Ja vec poceo da se tripujem kako je 9-ta epizoda ipak prikazana a da nisam skinuo tj kako bih bio tek sutra bio u mogucnosti da gledam (vec sam se iznervirao sto nisam proverio da je okacena na net).

Nije valjda da stvarno navodis gledanost kao merilo kvaliteta?!

Kriticari nisu blagonakloni seriji? Koji to?
Evo, da si barem procitala sta sam napisao u predhodnom postu ne bi me ovo pitala?
Kako sad da diskutujemo dalje ako ti izvrces ono sto sam napisao?
Kao sto rekoh, veliki sam fan serije, ali sam takodje i kritican prema njoj.
Jeste mi to najbolja serija trenutno, ali daleko od toga da je sve sjajno i da nema mnogo nelogicnosti.

Sto se ostalog tice, slusao sam kad su rekli da do trece sezone nisu znali da ce raditi time travel.
Tek kad je emitovan prvi deo 3. sezone, i kad su videli propast u najavi poste prvih 6 epizoda, odlucili su se za tt.

Nije lepo da se zezas sa tim. ;) Ja vec poceo da se tripujem kako je 9-ta epizoda ipak prikazana a da nisam skinuo tj kako bih bio tek sutra bio u mogucnosti da gledam (vec sam se iznervirao sto nisam proverio da je okacena na net).
haaahaha,ne se** da si se primio!?nijesam mogao izdrzat a da ne pustim buvu :mrgreen: ,da ne zamre tema iako nema epizode ;)

Evo, da si barem procitala sta sam napisao u predhodnom postu ne bi me ovo pitala?
Kako sad da diskutujemo dalje ako ti izvrces ono sto sam napisao?
Kao sto rekoh, veliki sam fan serije, ali sam takodje i kritican prema njoj.
Jeste mi to najbolja serija trenutno, ali daleko od toga da je sve sjajno i da nema mnogo nelogicnosti.

Sto se ostalog tice, slusao sam kad su rekli da do trece sezone nisu znali da ce raditi time travel.
Tek kad je emitovan prvi deo 3. sezone, i kad su videli propast u najavi poste prvih 6 epizoda, odlucili su se za tt.
E, da si ti procitao sta sam napisala, i sta sam citirala...

Lepo sam ti rekla da je to potpuno netacno, ne znam gde si procitao tu glupost, ali ocigledno je primer "gluvog telefona". Pogledaj recimo one intervjue koji su Cuse i Lindelof dali za EW, tu lepo objasnjavaju sve ono sto sam navela, kao i nekoliko drugih intervjua.

odlucili su se za tt.

Tesko da bi ovo moglo da bude tacno...pazi ako su znali ceo koncept serije u startu kako je rekla TTB tesko da on ne obuhvati time trevel, na tome se zasniva skoro citava radnja u 5-toj sezoni ..takodje u cetvrtoj ima epizoda koje uvode u to ...ipak je to velika stvar da bi samo odjednom bila nadodata kad su videli da je opala gledanost

Tesko da bi ovo moglo da bude tacno...pazi ako su znali ceo koncept serije u startu kako je rekla TTB tesko da on ne obuhvati time trevel, na tome se zasniva skoro citava radnja u 5-toj sezoni ..takodje u cetvrtoj ima epizoda koje uvode u to ...ipak je to velika stvar da bi samo odjednom bila nadodata kad su videli da je opala gledanost
Time-travel je uveden vec u 3. sezoni, u epizodi 3.3 "The Cost Of Living", u kojoj saznajemo da Desmond nekako moze da vidi buducnost, posle onoga sto mu se desilo u finalu 2. sezone (implozija Swana), da bi zatim bio otvoreno razradjen u epizodi 3.8 "Flashes Before Your Eyes" u kojoj se objasnjava sta je to sto se desava sa Desmondom... Tako da ovo sto je misko85 rekao ni teorijski ne moze da bude tacno. Kako su mogli da znaju da ce opasti gledanost tokom prvih nekoliko epizoda 3 .sezone, kad su snimali epizodu 3.3 (a to je naravno bilo pre nego sto je 3. sezona uopste krenula da se prikazuje)- sem ako nisu i sami predvidjali buducnost? :lol:

Poslednja izmena:
Time-travel je uveden vec u 3. sezoni, u epizodi 3.3 "The Cost Of Living", u kojoj saznajemo da Desmond nekako moze da vidi buducnost, posle onoga sto mu se desilo u finalu 2. sezone (implozija Swana), da bi zatim bio otvoreno razradjen u epizodi 3.7 "Flashes Before Your Eyes" u kojoj se objasnjava sta je to sto se desava sa Desmondom... Tako da ovo sto je misko85 rekao ni teorijski ne moze da bude tacno. Kako su mogli da znaju da ce opasti gledanost tokom prvih nekoliko epizoda 3 .sezone, kad su snimali epizodu 3.3 (a to je naravno bilo pre nego sto je 3. sezona uopste krenula da se prikazuje)- sem ako nisu i sami predvidjali buducnost? :lol:
Ako se secas, 3. sezona je prikazana iz 2 dela, najpre prvih 6 epizoda koje su zabelezile veoma lose rejtinge, zatim je usledila pauza od par meseci pa onda nastavak sezone. U 8. epizodi "Flasehes Before Your Eyes" je prvi put jasnije stavljeno do znanja da ce biti time travela.
To sto je pre toga Dezmond imao neke prorocke momente, daleko je od tt, to se moglo protumaciti na vise nacina i odvesti radnju u vise smerova. Nisu autori rekli da nisu i ranije razmisljali o tt, samo da su ostavili prostor za nekoliko razlicitih pravaca u kojima ce se serija razvijati, od kojih je "najekstremniji" bio tt.
Kako kazu, mislili su da nece to raditi, ali nakon fijaska prvog dela 3. sezone shavtili su da moraju ili privesti seriju kraju, ili uvesti neki radikalan zaokret pa su se odlucili za time travel.
Ne znam sto se toliko cudite tome, vecina TV scenarija se pise ad-hok, na osnovu reakcija publike.
Lost je ipak dovoljno isplaniran unapred, mnogo vise od ostalih serija.
Pokusavam da nadjem taj intervju, ako nadjem okacicu ga ovde.

Poslednja izmena:
Ako se secas, 3. sezona je prikazana iz 2 dela, najpre prvih 6 epizoda koje su zabelezile veoma lose rejtinge, zatim je usledila pauza od par meseci pa onda nastavak sezone. U 8. epizodi "Flasehes Before Your Eyes" je prvi put jasnije stavljeno do znanja da ce biti time travela.
To sto je pre toga Dezmond imao neke prorocke momente, daleko je od tt, to se moglo protumaciti na vise nacina i odvesti radnju u vise smerova. Nisu autori rekli da nisu i ranije razmisljali o tt, samo da su ostavili prostor za nekoliko razlicitih pravaca u kojima ce se serija razvijati, od kojih je "najekstremniji" bio tt.
Kako kazu, mislili su da nece to raditi, ali nakon fijaska prvog dela 3. sezone shavtili su da moraju ili privesti seriju kraju, ili uvesti neki radikalan zaokret pa su se odlucili za time travel.
Ne znam sto se toliko cudite tome, vecina TV scenarija se pise ad-hok, na osnovu reakcija publike.
Lost je ipak dovoljno isplaniran unapred, mnogo vise od ostalih serija.
Pokusavam da nadjem taj intervju, ako nadjem okacicu ga ovde.
Daj molim te, ovo je stvarno vec besmisleno. Znaci kao, odlucili su, ili ce Desmond da postane Vava ako bude velika gledanost price o zarobljenistvu Jacka, Kate i Sawyera, ili ce da putuje kroz vreme ako bude niska gledanost? Vazi... :roll:

Poslednja izmena:
Daj molim te, ovo je stvarno vec besmisleno. Kao, ali bi Desmond postao KleoPatra ako bude velika gledanost price o zarobljenistvu Jacka, Kate i Sawyera, ili ce da putuje kroz vreme ako bude niska gledanost? Vazi... :roll:

Taj intervju neces naci zato sto ne postoji.

Sta je beszmisleno, to sto nisu od samog starta znali da ce raditi time travel?
Naravno da nisu, ali to nije nista cudno...

Sta je beszmisleno, to sto nisu od samog starta znali da ce raditi time travel?
Naravno da nisu, ali to nije nista cudno...
Sta je besmisleno?! To sto ti pricas. Zar moram dvaputa da pisem da bi shvatio?

Kao, rekli scenaristi: znas sta, ako bude visoka gledanost, imacemo pricu da je Desmond posle implozije Swana postao prorok! Eto tako na njega deluje elektromagnetizam! Ali ako bude niska gledanost, onda cemo reci da putuje kroz vreme! Zna se da serije o putovanju kroz vreme privlace vise gledalaca nego proroci!

Aha, vazi... vrlo uverljiva prica. :roll:

Sta je besmisleno?! To sto ti pricas. Zar moram dvaputa da pisem da bi shvatio?

Kao, rekli scenaristi: znas sta, ako bude visoka gledanost, imacemo pricu da je Desmond posle implozije Swana postao prorok! Eto tako na njega deluje elektromagnetizam! Ali ako bude niska gledanost, onda cemo reci da putuje kroz vreme! Zna se da serije o putovanju kroz vreme privlace vise gledalaca nego proroci!

Aha, vazi... vrlo uverljiva prica. :roll:
Ok, ovde stajem posto si ti pocela s vredjanjem, nema svrhe s tobom dalje raspravljati o ovome posto izvrces moje reci!
Jesam veliki fan Losta, sve to stoji, ali dovoljno je sabrati 2 i 2 i shvatiti da X puta ni sami autori nisu znali sta ce sa serijom. To lutanje kroz razne zanrove i skakanje iz krajnosti u krajnost je dovelo do toga da serija izgubi gomilu fanova. Ako si slusala nekad Damona i Carltona, shvatila bi da i sami to priznaju i sale se na svoj racun. Ipak, ono sto ja najvise zameram seriji su cesto glupi i nepotrebni dijalozi, kao i nelogicno ponasanje likova, koje je kao sto rece neko ranije na ovoj temi najcesce podredjeno radnji.

Ok, ovde stajem posto si ti pocela s vredjanjem, nema svrhe s tobom dalje raspravljati o ovome posto izvrces moje reci!
Jesam veliki fan Losta, sve to stoji, ali dovoljno je sabrati 2 i 2 i shvatiti da X puta ni sami autori nisu znali sta ce sa serijom. To lutanje kroz razne zanrove i skakanje iz krajnosti u krajnost je dovelo do toga da serija izgubi gomilu fanova. Ako si slusala nekad Damona i Carltona, shvatila bi da i sami to priznaju i sale se na svoj racun. Ipak, ono sto ja najvise zameram seriji su cesto glupi i nepotrebni dijalozi, kao i nelogicno ponasanje likova, koje je kao sto rece neko ranije na ovoj temi najcesce podredjeno radnji.

Idemo sad iz početka...
icon_biggrin.gif

Ovo me podseti na epizodu South Parka kada se neka dva tipa posvađaju da li postoje 72 ili 73 epizode Star Tracka, pa neće da naprave novu mašinu za putovanje kroz vreme. (:

Poslednja izmena:
Aman ljudi, sta vam je? Sto me svi napadate? :D
Samo sam hteo da iznesem malo negativne kritike na racun Losta, nista vise, ali ovde to izgleda nije moguce. Svako ko kaze da nije sve tako savrseno biva napadnut sa svih strana. Nisu to ne znam kakve kritike ili hejtovi (po hiljaditi put ponavljam jedan sam od najvecih fanova serije, i navukao sam gomilu ljudi da je prati), vec sasvim normalne stvari u tv industriji. Autori obicno imaju par mogucih scenarija koje dalje razradjuju na osnovu pulsa publike. Prosti zakon trzista, nista spektakularno. Sta tu ima nejasno?

Samo sam hteo da iznesem malo negativne kritike na racun Losta, nista vise, ali ovde to izgleda nije moguce. Svako ko kaze da nije sve tako savrseno biva napadnut sa svih strana. Nisu to ne znam kakve kritike ili hejtovi (po hiljaditi put ponavljam jedan sam od najvecih fanova serije, i navukao sam gomilu ljudi da je prati), vec sasvim normalne stvari u tv industriji. Autori obicno imaju par mogucih scenarija koje dalje razradjuju na osnovu pulsa publike. Prosti zakon trzista, nista spektakularno. Sta tu ima nejasno?

Hmm... Ja ipak mislim da ih je bilo 73...

Ja te licno nisam napao,vec samo kazem sta ja mislim. :)

Evo nadam se da ovo neće zvučiti kao napadanje, ali ipak mislim da si usmerio negativnu kritiku na pogrešan aspekt serije. Tačnije, meni jednostavno nije jasno kako neko ko je gledao seriju može da tvrdi da likovi nisu razvijeni i da je sve podređeno radnji kada (kao što je već nekoliko puta pomenuto) je trećina do sada prikazanih epizoda posvećena u većoj meri likovima u odnosu na radnju. I upravo je taj relativni nedostatak radnje i spor ritam serije ono što je dovelo do toga da Lost izgubi jedan deo publike: Upravo su svi kukali na NEDOSTATAK RADNJE i AKCENAT NA LIKOVIMA. Odustali su i ljudi koje ne privlači aspekt misterije u serijama i koje je frustrirao nedostatak odgovora ili jednostavno više vole proceduralne serije i ne odgovara im serijalizovani način pripovedanja.

A što se tiče toga kada je planirano da se Time Travel uvede u seriju, evo zanimljivog odlomka iz jednog intervjua ( David Fury, co-executive producer: "Walkabout" "Solitary" "Special" "Numbers" ) :
There was an exchange (pitched by J.J. when he and I broke the story) in an early draft of “Solitary” when Rousseau tells Sayid she had been part of a research team. Sayid asks her what they were researching. She replies: “Time.” The network saw that draft and asked us to remove the line. They were very timid about anything that smacked of Sci-Fi during the first season. I can only assume they’ve come around.
"Solitary" je inače epizoda iz prve sezone. ;)

Poslednja izmena:
Samo sam hteo da iznesem malo negativne kritike na racun Losta, nista vise, ali ovde to izgleda nije moguce. Svako ko kaze da nije sve tako savrseno biva napadnut sa svih strana.
I samo još nešto, ne postoji osoba koja postuje na ovoj temi a da nije u nekom trenutku iznela negativnu kritiku na račun određenog aspekta serije (u šta je lako uveriti se čitanjem teme u celosti :hahaha:), tako da nije fer reći da ovde vlada nekakvo jednoumlje i slepo divljenje seriji. Ali su svakako brojniji pozitivni komentari jer svi i dalje prepoznajemo kvalitet u ovoj seriji između ostalog i zato što su negativni aspekti zanemarljivi u odnosu na pozitivne. Da je drugačije, ja barem ne bih ni gledala seriju niti često postovala na ovoj temi.

Back