Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Arona je verovatno ostavila kod babe,zena je u to vreme bila u LA,verovatno joj je priznala da je to sin od Kler....a onaj razgovor sa dzekom su napravili onakav da bi ljudi pomislili sve i svasta....ne verujem da bi ga ostavila nekom drugom...otkud znam....

Mislim da se avion uopšte nije srušio, već da ih je Ostrvo nekako kidnapovalo sa leta u trenutku kada su se našli u njegovom dometu :lol:
Samo, gde li su završili Ben, Sun i Sayid???

Zašto bi ostrvo "kidnapovalo" sam određene ljude iz aviona? Odakle onda flašica sa logoom Ajira Airways na ostrvu u kanuu? Lapidus je verovatno takođe na ostrvu, a ova informacija potvrđuje i da će se i ovo dvoje naći na ostrvu:
U najnovijem Dharma special access videu prikazane su slike 2 nova lika za petu sezonu :

vlcsnap-4073774-1.png

Said Taghmaoui (znam da sam ga gledala u La haine i još negde, ali se ne sećam tačno gde; sad je baš omatorio)
http://www.imdb.com/name/nm0846548/
casting call za njegov lik:

vlcsnap-4073897-1.png

Zuleikha Robinson (nje se sećam jedino iz Rome)
http://www.imdb.com/name/nm0733196/
casting call :

Bila bi prevelika slučanost da su se samo oni našli na ostrvu, ali opet kako objasniti Jackovu čistu odeću i nepostojanje bilo kakvih ogrebotina kada se probudio na ostrvu? Videćemo u sledećoj epizodi kako su završili na ostrvu. Moja teorija je da je turbulencija počela u sadašnjem vremenu, ali su se onda O6 pomerili u vremenu kada je došlo do FLASHa dok su se ostali srušili u sadašnjem vremenu, ali kako kad ostrvo nije bilo TADA (u sadašnjosti) tu. Koliko sam ja ukapirao, ostrvo se nalazi samo u jednom trenutku na jednom mestu.

naravno opet puno pitanja. sto se svega u avionu tice, cini mi se da nije slucajna informacija da je hurley kupio sva ostala sedista u njihovom delu. e sad sta ce to kasnije znaciti, da li da su samo ljudi iz njihovog dela aviona zavrsili na ostrvu ili nesto drugo videcemo. zao mi je sto se u ovoj epizodi uopste nisu pojavljivali ovi sa ostrva (izuzev na kraju jin) i sto smo vise bili locirani na temu u gradu a ne na ostrvu. Ipak i drago mi je jer to sto su se vratili govori da ce se od sada dogadjaji verovatno vise bazirati na ostrvo.

a sta mislite ako su se jin, daniel i druzina infiltrirali u dharmu, to bi znacilo da vrlo verovatno da su dolazili u kontakt i sa malim benom i sa malom annie (who ever she was), sto bi znacilo da ih mozda ben vec od svog detinjstva poznaje

Bas me zanima ko su ovo dvoje novih likova...

Zuleikhe se inace secam i iz onog XF spinoffa The Lone Gunmen.

A super je ako su se vratili u Dharma vreme, to je deo istorije Ostrva koji me najvise zanima. :)

Ako je cilj da se sto bolje rekonstruise prvobitni let, sta ce tu onda Ben? A ono sto je napricao kako nikad nece moci da se vrati na Ostrvo... sigurno je svo vreme planirao da se nekako vrati.

Nadam se da nije uspeo da nista uradi Peni. :eek:

Bas su naglasavali hriscansku simboliku u ovoj epizodi... Da citiram samu sebe, nije slucajno odabran broj 316 kao broj leta:

Ne. Prikazuje se veceras, znaci treba negde u sitne sate ocekivati da se pojavi na netu.

Epizoda se inace zove "316". Verovatni izvor naslova je Jevadjelje po Jovanu, 3.16 (John 3.16):

"Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojeg jednorodnog dao, da ni jedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima zivot vjecni."

(Novi Zavet, prevod Vuka Karadzica)

Mislim da je Ben naudio Dezmondovoj zeni.On je bio mokar dok je pricao preko telefona i jos je bio u luci (a znamo ko se vozi jedrenjakom) a kasnije mi je izgledao zadovoljno kao da je izvrsio zadatak.
Mislim da kada se ljudi teleportuju sa jednog mesta na drugo, da se to iskljucivo vrsi na odredjenim mestima.Secamo se ranije da je ona riba arheolog nasla logo Darme u Tunisu ( a znamo ko se teleportovao u Tunis),Dzon se garant teleportovao u LA tj tacno kod Faradejeve keve.
Mislim da je Harliju za ovaj let rekao Carli,pogotovo sto mislim da je Hugo nosio njegovu gitaru.
Stvarno sta je sa Voltom?Zasto je on "Drugima" bio onoliko vazan?

Meni se jako dopala ova epizoda.

Skoro da zaboravim... Jednu stvar ne razumem... Sta je sa Waltom?!?! Zar ne treba i on da se vrati?!
ja misli mda cemo ga vidjet u sljedecoj ep.sjecas li se kad je volt dosao kod harlija u ludnicu i rekao mu da ga je posjetio bentham?tako da mislim da ce se pojavit,sva je prilika.
sto se same epizode tice nemam sto dodat,sve ste rekli,prva scena mi bila FTW!?sve u svemu za sad nema lose epizode i poslije svake sam ono...ocu jos!!!ipak je u ovoj vise bilo pitanja nego odgovora,ali sta da se radi,zbog toga i volimo lost.
jos jedan tvoj citat:
''Zuleikhe se inace secam i iz onog XF spinoffa The Lone Gunmen.

bravo!nikad se ne bih sjetio,dok mozda ne bih pogledao neku epizodu,s' obzirom da sam je cini mi se gledao u vise od jedne epizode u x-filesima,ili mozda u lone gunman-ima?mada nije ni bitno.i evo da zavrsim ovaj post sa jos slika,cudno mi je sto stvarno,ali stvarno slucajno nalijecem na razne likove iz losta (time travel?flashes? :hahaha: ) gledajuci neke serije,filmove,evo recimo treci put za redom gledam epizode x-filesa dje se pojavljuje poneko,najprije vidmor,pa ben,a evo i Marshal-a Edward Mars-a - Fredric Lehne,izgleda da mu je sudjeno da glumi cuvare reda i zakona ;) i aj' laka vi noc!

Prilozi

• bscap036.jpg
    bscap036.jpg
    20,4 KB · Pregleda: 7
  • bscap038.jpg
    bscap038.jpg
    22,9 KB · Pregleda: 6
  • bscap039.jpg
    bscap039.jpg
    23,2 KB · Pregleda: 5
Hm...Evo ispratih i sestu epizodu iz sezone 5.Mogu reci da je serija extremno zanimljiva i da jedva cekam novu epizodu.Kad sam gledao petu epizodu pala mi je na pamet jos jedna teorija koja je takodje pominjana na Lostpediji a to je da misterija vezana za Atlantidu,nestali kontinent.
Nego jeste gledali na youtube screen and recaps o Lost-u?Ima tamo raznih ludaka ali i zanimljivih teorija zaista.
Sedma epizoda se zove Zivot i smrt Dzeremi Bentama,pa da vidimo kako je Dzon Lok skoncao.
Neko je pomenuo da je Ben "zavrsio" Desmondu da se vrati na ostrvo, i ja isto tako mislim.
Dzon Lok je u jednom intervju rekao da su scenu kad on lezi u sanduku snimali sa jos nekoliko glumaca iz serije,drugim recima i njih su reziseri zbunili.:lol:

Hm...Evo ispratih i sestu epizodu iz sezone 5.Mogu reci da je serija extremno zanimljiva i da jedva cekam novu epizodu.Kad sam gledao petu epizodu pala mi je na pamet jos jedna teorija koja je takodje pominjana na Lostpediji a to je da misterija vezana za Atlantidu,nestali kontinent.
Nego jeste gledali na youtube screen and recaps o Lost-u?Ima tamo raznih ludaka ali i zanimljivih teorija zaista.
Sedma epizoda se zove Zivot i smrt Dzeremi Bentama,pa da vidimo kako je Dzon Lok skoncao.
Neko je pomenuo da je Ben "zavrsio" Desmondu da se vrati na ostrvo, i ja isto tako mislim.
Dzon Lok je u jednom intervju rekao da su scenu kad on lezi u sanduku snimali sa jos nekoliko glumaca iz serije,drugim recima i njih su reziseri zbunili.:lol:
Te lazne poslednje scene se mogu videti i na Youtube. U jednoj je u kovcegu Desmond, a u drugoj Sawyer. Naravno, ni jedno ni drugo bas ne bi imalo mnogo smisla u prici, ali je to kao bio pokusaj da se zbune ljudi i spreci curenje spoilera. Terry O'Quinn je u tom intervjuu malo ismejao taj pokusaj, rekavsi da su snimali scenu sa Sawyerom jednom, sa Desmondom jednom, a sa Lockeom 10 puta, pa mogu misliti kako je tesko bilo pogoditi sta je u stvari u pitanju. :lol:

Te lazne poslednje scene se mogu videti i na Youtube. U jednoj je u kovcegu Desmond, a u drugoj Sawyer. Naravno, ni jedno ni drugo bas ne bi imalo mnogo smisla u prici, ali je to kao bio pokusaj da se zbune ljudi i spreci curenje spoilera. Terry O'Quinn je u tom intervjuu malo ismejao taj pokusaj, rekavsi da su snimali scenu sa Sawyerom jednom, sa Desmondom jednom, a sa Lockeom 10 puta, pa mogu misliti kako je tesko bilo pogoditi sta je u stvari u pitanju. :lol:

Ma ludaci nevidjeni:lol:
Nisam mogao da razumem o kojoj epizodi je rec kad onaj lik na youtube prica za brojeve.On kaze,kad neko,nisam razumeo ko,na plazi slusa preko radio stanice brojeve a da je glas Hugov???Navodno da se harli vratio na osrtvo i snimio brojeve.Ne znam dal si gledao taj klip.

Ma ludaci nevidjeni:lol:
Nisam mogao da razumem o kojoj epizodi je rec kad onaj lik na youtube prica za brojeve.On kaze,kad neko,nisam razumeo ko,na plazi slusa preko radio stanice brojeve a da je glas Hugov???Navodno da se harli vratio na osrtvo i snimio brojeve. Ne znam dal si gledao taj klip.
To ima smisla, jer ako pogledamo kakvo je odelo nosio Dzin (mislim na to da je odelo novo), kombi isto izgleda novije, mozemo izvuci zakljucak da su se oni vratili na ostrvu u trenutku kada je na ostrvu vladalo proslo vreme.
Pitanje je zasto je snimio te brojeve?Da li zbog toga da bi time privukao francuze i time spasio od smrti Dzina koga su nasli na otovrenom moru.

Radnja ima slicnosti sa pitanjem:"Sta je starije?Kokoska ili jaje?"

konacno je razrijesena i misterija kristijana separda,njegov duh luta ostrvom zato sto nema svoje cipele,tako da ce dzekonja svojim drugim boravkom na ajlendu da ucini da njegov duh konacno prestane da pirlita dzunglom.:mrgreen:

nego...kejt...:dash: znaci...cemu sluzi ona zena?oce dzeka,nece dzeka,necu na ostrvo,ocu na ostrvo,ne dam arona,evo vam ga...mi'lim wtf!?ne smije da napusta drzavu,a dolazi na aerodrom maskirana only with sun glassess!?:worth: strasno...
drugo,meni a i vama vjerujem dragi likovi saida,harlija i deza su totalno ali totalno zapostavljeni,dok kejt...svudje je ima bez ikakve svrhe.to mi je jedini hejt na ovu inace fenomenalnu 5-tu sezonu.

Mislim da je Kejt ubila Arona.
Shalim se naravno.

Da li vas je uhvatila nostalgija za prvom i drugom sezonom sada kad su leteli avionom? Nekako mi je bilo zanimljivije tada kad je bilo vishe likova i kad se nije znalo shta su Ostali npr. Tad je serija josh uvek bila realna misterija sa malo SF, a sad je zagazila u duboki SF, shto nije loshe, ali ipak, nije to to.

Ne. Meni je super 5. sezona. A i nije kao da jos nema gomile misterija. Pa ni sad bas ne znamo sta su originalni Hostiles/Natives/Others... Da ne pominjem Dharmu i njihov rat i sve to.

A sto je duboki SF, to je plus za mene...

nego...kejt...:dash: znaci...cemu sluzi ona zena?oce dzeka,nece dzeka,necu na ostrvo,ocu na ostrvo,ne dam arona,evo vam ga...mi'lim wtf!?ne smije da napusta drzavu,a dolazi na aerodrom maskirana only with sun glassess!?:worth: strasno...
drugo,meni a i vama vjerujem dragi likovi saida,harlija i deza su totalno ali totalno zapostavljeni,dok kejt...svudje je ima bez ikakve svrhe.to mi je jedini hejt na ovu inace fenomenalnu 5-tu sezonu.
Kad hejtujes lik, onda ti se cini da ga ima previse, a kad ga volis, cini ti se da ga nema dovoljno. Ali ni ja ne podnosim Kate, ali tesko da je objektivno ima mnogo, a su su Hurley ili Desmond zapostavljeni. Pa Hurley je imao epizodu koja se vrtela sva oko njega u ovom off-island delu (5.2 The Lie), Desmond isto (5.3 Jughead). Kate je isto imala jednu (5.4 The Little Prince) a logicno je da se malo vise pojavi i u Jackovoj epizodi. Sayida dosad nije bilo previse, zato sto nije imao centricnu epizodu u ovoj sezoni, ali ce je verovatno ubrzo imati. Posebno kad budemo, pretpostavljam, videli u flashbacku sta je on to radio van ostrva u medjuvremenu, zasto se posvadjao sa Benom, otkud ono dvoje i zasto ga ona riba vodi kao zatvorenika, gde su sada on, to dvoje, Ben i Sun... To sigurno nece biti sledeca epizoda, posto se sledeca epizoda zove
The Life and Death of Jeremy Bentham
pa nije tesko pogoditi oko koga ce se vrteti :) , ali sam sigurna da uskoro sledi i Sayid epizoda.

A sta se desilo Benu pa je sav skarabudzen?:eek: Imao je saobracajku ili sta? Inace,meni je cool Frank Lapidus i bilo bi dobro,kad bi ga malo vise "forsirali" u seriji :ok:
zato sto je vjerovatno:
imao fajt sa dezmondom i peni ;) ,najprije sam mislio da se sibikao sa saidom,ali je razgovor sa dzekom sav onako unisten od batina obavio iz luke,dje je dezmondov brod,a i rekao je da je obecao nesto starom prijatelju,nesto sto mora oposlit-vidmoru da ce mu kilnut scerunu-peni
i ja sam se stalno pitao kad ce se frenk pojavit,odmah sam ga zgotivio kad se pojavio u 4-oj sezoni.
@ttb
ne znam,ali definitivno mi je ostinice preko glave i mislim da se mnogo vise pojavljuje od ove trojice,dosadna je,ni sama ne zna sto ce vise-a to se ponavlja iz sezone u sezonu,i ja mislim da bi njen lik bilo najbezbolnije kilnut,mislim,ne bi me cudilo da se vrnula zbog sojera,pa da opet gledamo razne ljubavne trouglove,4-oro uglove,bla,bla...jer ona je izgleda projektovana samo za takvo nesto u ovoj seriji.sve u svemu ostinica :thumbdown: samo nek' mi je zdra'o...moze se i bez nje i sumnjam da bi iko to osjetio.

konacno je razrijesena i misterija kristijana separda,njegov duh luta ostrvom zato sto nema svoje cipele,tako da ce dzekonja svojim drugim boravkom na ajlendu da ucini da njegov duh konacno prestane da pirlita dzunglom.:mrgreen:

Lik Kejt je tu d bi ubacio malo segmenata spanske serije(bas to sve sto si naveo :D )...*** mora i toga malo da bude

Back