Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Odličan video koji sam baš našla na YT, mada je postavljen pre početka 5. sezone: još jedan crossover Losta i Battlestar Galactica, ali za ovo nije neophodno ni da ste gledali BSG da bi razumeli (mada je još bolje ako jeste). Audio je proročanstvo iz BSG (tj. iz "Razora"), a to je savršeno iskombinovano sa scenama iz Losta.z:)

Lost Prophecy

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/VRea0B3sPI4&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/VRea0B3sPI4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
[/YOUTUBE]

da, Hugo je objasnio 4 sezone u 50 sekundi...z:)
Inače, broji li koliko je ostalo još u životu ljudi sa originalnoj leta 815, kad oduzmemo i ovoepizodne žrtve?
za spoiler tabove nema potrebe osim ako ne počnu korisnici da se žale preterano, računam da bar 50-60 odsto ljudi ima neki solidan protok ka netu, i zna da se snađe
Evo pitao bih i moderatora, ako dozvoli da kačim direkt linkove za skidanje čim se pojave, jer me iskreno mrzi da šaljem na PP, a taj eventualni post sa linkovima za skidanje bi se brisao posle 24 sata.
Pa ako moderacija dozvoli, ja bih mogao da počenem od sledeće epizode...

da, Hugo je objasnio 4 sezone u 50 sekundi...z:)
Inače, broji li koliko je ostalo još u životu ljudi sa originalnoj leta 815, kad oduzmemo i ovoepizodne žrtve?
za spoiler tabove nema potrebe osim ako ne počnu korisnici da se žale preterano, računam da bar 50-60 odsto ljudi ima neki solidan protok ka netu, i zna da se snađe
Evo pitao bih i moderatora, ako dozvoli da kačim direkt linkove za skidanje čim se pojave, jer me iskreno mrzi da šaljem na PP, a taj eventualni post sa linkovima za skidanje bi se brisao posle 24 sata.
Pa ako moderacija dozvoli, ja bih mogao da počenem od sledeće epizode...
Na Lostpediji su prebrojali. http://lostpedia.wikia.com/wiki/List_of_Oceanic_Flight_815_survivors
Problem je samo što za neke nije sigurno da li su živi ili mrtvi (na pr. Kler... a još uvek i Đin).

ok..
pogledala prvu
ostrvo pomereno kroz vreme..
ili oni?...vreme je relativno i oni osciliraju
da bi se spasili, moraju se svi vratiti nazad
to je ono sto smo i znali
nekako u sadasnjosti..svima je krenulo naopako
tako da mislim da nikome povratak nece tesko pasti..
e crkoh da saznam....
a kako ce se dodjavola vratiti...
zasto mislim da faradej nije radio u darmi..nego je u stvari zbog necega dosao tu
verovatno je na ostrvu za vreme osciliranja, pokusava da se infiltrira...
zbog necega...

Dezmond sigurno nije prepoznao Faradeja
jer pitanje, poznajemo li se mi
bi sigurno uputili i vi nekom koga vidite prvi put
a on vas oslovljava sa imenom :lol:
Ben opet nesto muti
On uvek ima neke rezervne planove...
Ko je ona zena u mesari...a kako rece ima ih jos
smesna scena
kada Hurlijev otac seda da pogleda seriju na tv...
U sustini...pocelo je dinamicno
ali nesto mi kratko traju epizode :lol:
hm da..i zasto je Dezmond poseban da za njega pravila ne vaze?

Dezmond sigurno nije prepoznao Faradeja
jer pitanje, poznajemo li se mi
bi sigurno uputili i vi nekom koga vidite prvi put
a on vas oslovljava sa imenom :lol:
Ben opet nesto muti
On uvek ima neke rezervne planove...
Ko je ona zena u mesari...a kako rece ima ih jos
smesna scena
kada Hurlijev otac seda da pogleda seriju na tv...
U sustini...pocelo je dinamicno
ali nesto mi kratko traju epizode :lol:
hm da..i zasto je Dezmond poseban da za njega pravila ne vaze?

U to bas nisam sigurna, da li ga je prepoznao ili ne... pa trebalo bi valjda, tesko da je mogao da zaboravi nekog sa kim je imao tako vazan i upecatljiv (i otkacen) susret nekoliko godina ranije?

Pitam se da li je Itan prepoznao Loka kad se infiltrirao medju prezivele i setio se ovog najblaze receno neobicnog incidenta, i da li mu je sve to bilo cudno...

Prvo što ću reći:
eusa_clap-1.gif

Epizode su fenomenalno urađene.

Skinuo sam epizode oko 12:00, gledao oko 16:00, ali nisam imao vremena da napišem utiske i komentare kojih je toliko da ne znam odakle da počnem...

Neka pitanja...
OK, utvrđeno je da se nisu vratili u prošlost već prelaze iz prošlosti u budućnost i obrnuto... Baš me zanima da li će to na kraju prestati ili će se non-stop prebacivati iz jednog vremena u drugo...
Šta ako se sretnu sami sa sobom? Na primer, James sretne samog sebe? Šta se tad dešava?
Zašto se Juliette kreće kroz vreme sa ovima iz leta 815 i sa broda, a "drugi" kao npr. Richard se ne kreću kroz vreme? Zašto se ne kreću kroz vreme "drugi" koji su došli na ostrvo posle Juliette? Glupo bi bilo da ostrvo "određuje" ko će se kretati kroz vreme, a ko ne.
Šta je bilo sa Frank-om? Gde je on bio poslednje tri godine?
Ko je ona žena u mesari, Jill? Nije se pre pojavljivala, a izgleda upućeno u situaciju...
Šta se dešava sa Charlotte?
Ko je gađao ove vatrenim strelama?! Oni vojnici su imali puške, a ne strele...
Ko su oni vojnici? Imaju puške iz možda 1930... Sigurno je da nisu ni Dharma ni "the others". Možda su "natives"...
Ona žena na kraju... Ms.Hawking. Ona je prodala Desmondu prsten pre nego što je krenuo u trku. Ona ga je isprepadala i rekla mu da se priključi trci.
Šta Ms.Hawking radi? Traži ostrvo možda?

001-1-1.jpg

002-1.jpg

003-1.jpg

Neka zapažanja...
800px-5x01_Construction_Faraday-1.jpg

Moja predpostavka je da nije radio u Dharma Intiative, već je to iz budućnosti... Da se on maskirao u radnika Dharma Initiative kada su se privikli na putovanja kroz vreme.
Ne sviđa mi se što Sun sarađuje sa Vidmore-om... Iz toga neće izaći ništa dobro...
Drago mi je što se pojavila Ana Lucia. Bilo je lepo videti je ponovo u seriji.
WTF?! Šta je to Hurley uradio? Ana Lucia mu je naglasila: "Do not get arrested." OK, ne veruje Ben-u, ali to nije razlog da uradi takvu glupost...

Izvukao sam neke smešne stvari...
So what? We're gonna go back and kill Hitler?
You know, maybe if you eat more comfort food, you wouldn't have to go around and shooting people.
-Why is there a dead Pakistanian on my couch?!
-He's not dead, ma.
-Well, he's not breathing.

I konačno, Hurley-ev opis onoga što im se dešavalo...
See, we did crash, but it was on this crazy island. And we waited for rescue, and there wasn't any rescue. And there was a smoke monster, and then there were other people on the island. We called them the others, and they started attacking us. And we found some hatches, and there was a button you had to push every 108 minutes or... Well, I was never really clear on that. But... the others didn't have anything to do with the hatches. That was the Dharma Initiative. But they were all dead. The others killed them, and now they're trying to kill us. And then we teamed up with the others because some worse people were coming on a freighter. Desmond's girlfriend's father sent them to kill us. So we stole their helicopter and we flew it to their freighter, but it blew up. And we couldn't go back to the island because it disappeared, so then we crashed into the ocean, and we floated there for a while, until a boat came and picked us up. And by then, there were six of us. That part was true. But the... But the rest of the people... They're still on that island.

Šta ako se sretnu sami sa sobom? Na primer, James sretne samog sebe? Šta se tad dešava?
Mislim da to ili nije moguce... ili bi dovelo do paradoksa, koji bi verovatno imao katastrofalne posledice (ne znam da li bas smak sveta, mada nikad se ne zna...).
Dr Chang se u svakom slucaju plasio da ne dodje do paradoksa kad se zeka tokom putovanja kroz vreme sretne sa sobom:

A kad smo vec kod orijentacionih videa koji nisu vidjeni u samoj seriji, evo zasto sam odmah na pocetku prve scene Because You Left pogodila ko to ustaje iz kreveta, i zasto nisam bila iznenadjena da posle vidim Daniela:

Zašto se Juliette kreće kroz vreme sa ovima iz leta 815 i sa broda, a "drugi" kao npr. Richard se ne kreću kroz vreme? Zašto se ne kreću kroz vreme "drugi" koji su došli na ostrvo posle Juliette? Glupo bi bilo da ostrvo "određuje" ko će se kretati kroz vreme, a ko ne.
Otkud znas da se ne krecu? Jos nije jasno sta se sa njima desavalo...

Šta se dešava sa Charlotte?
Efekat putovanja kroz vreme...Secas se sta se desilo Minkovskom. Mozda joj treba konstanta... Ali bas me zanima zasto se to desava samo njoj, a ne ostalima.

Ona žena na kraju... Ms.Hawking. Ona je prodala Desmondu prsten pre nego što je krenuo u trku. Ona ga je isprepadala i rekla mu da se priključi trci.
Ms Hawking je temporal policewoman... verovatno se brine da ne dodje do paradoksa u vremensko-prostornom kontinuumu (ili kako se to vec kaze).

Ne sviđa mi se što Sun sarađuje sa Vidmore-om... Iz toga neće izaći ništa dobro...
Vrlo zanimjiv razvoj dogadjaja, bas mi se svidja sto Sun dobija sve vecu ulogu i sto je sve opasnija. Pretpostavila sam vec ranije ko je osoba koju krivi za Jinovu smrt, i koji su to "zajednicki interesi" koje ima sa Widmorom. Ali to znaci da je nekako saznala sta se desilo (da li joj je Locke rekao? Ne znam kako bi inace mogla da zna...)

Meni bi bilo super da ona igra neku dvostruku igru i da pored Bena pokusava da unisti i Widmorea...

Drago mi je što se pojavila Ana Lucia. Bilo je lepo videti je ponovo u seriji.
WTF?! Šta je to Hurley uradio? Ana Lucia mu je naglasila: "Do not get arrested." OK, ne veruje Ben-u, ali to nije razlog da uradi takvu glupost...
.
Hurley izgleda ipak vise veruje Sayidovoj proceni nego pokojnicima sa kojima caska. Ili se prosto setio svih njesra koje im je Ben ranije priredjivao. Tako je to kad previse lazes i volis da manipulises ljudima i igras igre... na kraju ti retko ko veruje.

Poslednja izmena:
Zaista sam zadovoljna početkom pete sezone,
a između ostalog i zato što putovanje kroz vreme,
koje je postepeno uvedeno u prethodnim sezonama,
konačno dobija pun zamah i to na veoma zanimljiv način.

“Because You Left“ mi je možda za nijansu bolja epizoda od „The Lie“
(iako sam se i ja predozirala trejlerima i promo materijalima pa sam otprilike znala šta mogu da očekujem),
ali gledano u paketu – zaista nemam mnogo zamerki.
Za sada su mi zapleti na Ostrvu & LeftBehindersi zanimljiviji od O6
ali uzbudljive Hurley-Sayid avanture, Benov nejasni motivi & sumnjivi saradnici, kao i misterioznost Sun se nikako ne mogu zanemariti.

Nadam da ćemo u ovoj sezoni imati više Lok scena i da neće biti zapostavljen
(kao u četvrtoj sezoni u kojoj su ga maltene sveli na puko sredstvo koje pokreće zaplet).
i to zato što je svaka Lok- scena u ove dve epizode bila apsolutno savršena, posebno ona sa Ričardom
(imam listu pitanja: :hahaha:
Kako je Ričard znao da će Lok biti tamo gde ga je našao i zašto ga se posle neće sećati?
Da li je kompas koji mu je dao isti onaj kompas iz „Cabin Fever“?
Zašto Lok mora da umre????? :sad2: (Ričard je zao... :azdaja:) )

kao i završna scena u „The Lie“: ("James. Juliet. Nice to see you." :cool:)

Jedna od upečatljivijh scena mi je sam početak sezone;
dopalo mi se povezivanje ove scene sa onom koja će kasnije uslediti
u kojoj Faraday koristi pokvarenu gramofonsku ploču kao metaforičnu dijagnozu i objašnjenje onoga što im se dešava.
Baš poetično. :lol:

Što se tiče Danielovog pojavljivanja u Dharmi,
verovatno je u pitanju nešto što ćemo tek videti:
on će se u odgovarajućem vremenskom intervalu infilitrirati u Dharmu kao undercover agent ,
što je verovatno povezano i sa onim Chang videom sa Comic Con-a 2008.

Zanimljiva mi je i nekakva x-ray fotka (???) koju jedan od radnika daje Chang-u
na kojoj je frozen donkey wheel iz finala četvrte sezone .
Izgleda da je u pitanju izum stanovnika Ostrva koji su prethodili Dharmi.

A i konačno saznajemo funkciju The Arrow Station :
"developing defensive strategies against the Hostiles."

Prilično nasumično navodim utiske
i upravo mi je palo na pamet da me veoma zanima šta se dešava sa Šarlot:
gubitak memorije, krvarenja iz nosa...tačnije, zašto se sve to samo njoj (za sada) dešava??
Da li je to povezano sa nagoveštajem da je ona u stvari rođena na Ostrvu?
Danijel sigurno zna o čemu se radi.
Nije mi baš najjasnije njegovo po-svaku-cenu-misteriozno ponašanje i izbegavanje da odgovori na direktna pitanja
(mada, kada malo bolje razmislim to je u stvari obrazac ponašanja velikog broja likova Lost univerzuma :lol: ).
Što me dovodi do Sojera & šamara kao metode iznuđivanja odgovora.
Stvarno, Sojer bi mogao da posudi par tabletica za smirenje od Džeka kad se vrati :
baš je bio nervozan, besan, histeričan & ali tužan u isto vreme. :sad2:

Nejasno mi je i ono „Whatever happened, happened“ pravilo.
Jeste, poklapa se sa onim onim što je Ms. Hawking rekla Dezmondu u „Flashes Before Your Eyes“
(Ms Hawking = Danielova mama??? :P) .
Ali ne kapiram, čemu tolika drama i insistiranje (sada Daniel, a u FBYE Ms Hawkihg)
da je štetno i pokušavati da se promeni prošlost.
Mislim, ako je već nemoguće bilo šta promeniti, zar je bitno?!

Faradej ipak pokušava da se obrati Dezmondu kod Otvora,
verovatno zato što je Dezmond očigledno „poseban“ :tajna:
E sad, da li ta posebnost možda ima neke veze sa Dezovim specifičnim iskustvima
sa putovanjem svesti kroz vreme i njegovom ulogom u uništenju Otvora
tj. posledicama tog uništenja???

Najsmešniji momenat : Hurley baca pitu iz mikrotalasne na Bena :hahaha:
i "Oh, my God, you killed Frogurt! You bastards!"

Zaista sam zadovoljna početkom pete sezone,
a između ostalog i zato što putovanje kroz vreme,
koje je postepeno uvedeno u prethodnim sezonama,
konačno dobija pun zamah i to na veoma zanimljiv način.

“Because You Left“ mi je možda za nijansu bolja epizoda od „The Lie“
(iako sam se i ja predozirala trejlerima i promo materijalima pa sam otprilike znala šta mogu da očekujem),
ali gledano u paketu – zaista nemam mnogo zamerki.
Za sada su mi zapleti na Ostrvu & LeftBehindersi zanimljiviji od O6
ali uzbudljive Hurley-Sayid avanture, Benov nejasni motivi & sumnjivi saradnici, kao i misterioznost Sun se nikako ne mogu zanemariti.

Nadam da ćemo u ovoj sezoni imati više Lok scena i da neće biti zapostavljen
(kao u četvrtoj sezoni u kojoj su ga maltene sveli na puko sredstvo koje pokreće zaplet).
i to zato što je svaka Lok- scena u ove dve epizode bila apsolutno savršena, posebno ona sa Ričardom
(imam listu pitanja: :hahaha:
Kako je Ričard znao da će Lok biti tamo gde ga je našao i zašto ga se posle neće sećati?
Zašto Lok mora da umre????? :sad2: (Ričard je zao... :azdaja:) )

kao i završna scena u „The Lie“: ("James. Juliet. Nice to see you." :cool:)
Da... Lok je bio tako :cool:

A ovo sam uvek mislila, jos otkako smo ga videli u kovcegu - on se ne bi ubio iz nekog glupog razloga, niti bi tek tako zavrsio kao zrtva statijaznamkoga... Uvek sam mislila da je svesno umro zato sto je to iz nekog razloga bilo potrebno.

Ali ne kapiram, čemu tolika drama i insistiranje (sada Daniel, a u FBYE Ms Hawkihg)
da je štetno i pokušavati da se promeni prošlost.
Mislim, ako je već nemoguće bilo šta promeniti, zar je bitno?!
Mislim da nije stvar u tome da se NE MOZE promeniti proslost, vec da se NE SME, jer bi onda doslo verovatno do paradoksa... a paradoks u vremensko-prostornom kontinuumu mozda moze da izazove smak sveta?! :o :eek: :think:

Recimo, nismo videli sta bi se desilo da je Itan ubio Loka u proslosti?! :eek: To je na pr. nesto sto bi po svoj prilici stvarno zeznulo tok dogadjaja...

Otkud znas da se ne krecu? Jos nije jasno sta se sa njima desavalo...

Deo razgovora između Locke-a i Richard-a....
-The noise, when the sky lit up... Where did you go?
-I didn't go anywhere, John. You went.
Ili ga laže, ili su stvarno ostali tamo i tada.

Efekat putovanja kroz vreme...Secas se sta se desilo Minkovskom. Mozda joj treba konstanta... Ali bas me zanima zasto se to desava samo njoj, a ne ostalima.

Možda ima veze zato što je ona već bila na tom ostrvu... Ili je ona u tom trenutku na ostrvu, samo mnogo mlađa?

-How did you know there was a bullet in my leg, Richard?
-Because you told me there was, John.
-No, no. No, I didn't.
-Well... You will.
On je u nekom vremenu u kome je god bio, već pričao sa Locke-om i tako je znao gde će ga naći...

Verovatno jeste...

Zanimljiva mi je i nekakva x-ray fotka (???) koju jedan od radnika daje Chang-u
na kojoj je frozen donkey wheel iz finala četvrte sezone .
Izgleda da je u pitanju izum stanovnika Ostrva koji su prethodili Dharmi.

Hmm...
004-1.jpg

Najsmešniji momenat : Hurley baca pitu iz mikrotalasne na Bena :hahaha:

Da, to sam zaboravio... :lol:

Mislim da nije stvar u tome da se NE MOZE promeniti proslost, vec da se NE SME, jer bi onda doslo verovatno do paradoksa... a paradoks u vremensko-prostornom kontinuumu mozda moze da izazove smak sveta?! :o :eek: :think:

Slažem se...

eto docekasmo najzad i taj dan,vec sad mogu rec da se cekanje isplatilo jer sam istinski uzivao gledajuci obije epizode sinoc,odusevljen sam,prva mi je bila netipicna za lost,navikao sam da na pocetku sezone razvlace radnju koliko idje mogu-prve epizode 2-ge sezone,dok mi je ova prva bila nekako prebrza,prepuna svega i svacega i koliko mi se god cinjelo da sam ponesto i izvalio samo sam se pogubio u nekakvim razmisljanjima,druga epizoda mi je isto bila odlicna,volim kad je hugo epicentar zbivanja :) ,i najjaca scena mi je bila kad sam vidjeo benovu facu posto mu je hugo mrtav ladan rekao:
'never dude' ,znaci vrh!!!samo neka nastave ovako,serija je bar po meni sve bolja i bolja...eto tako...

moze li mi iko objasnit u kojoj epizodi su pronadjeni nekakvi bijeli i crni kamencici za koje su,kako procitah na nekom forumu:' sami autori rekli da su jedni od najvažnijih za shvaćanje Losta.' ,znam samo da je prva sezona u pitanju,please talk! ;)

moze li mi iko objasnit u kojoj epizodi su pronadjeni nekakvi bijeli i crni kamencici za koje su,kako procitah na nekom forumu:' sami autori rekli da su jedni od najvažnijih za shvaćanje Losta.' ,znam samo da je prva sezona u pitanju,please talk! ;)
Piše ovde: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Black_and_white He, ja sam već bila zaboravila da su našli torbu sa tim kamenčićima kod "Adama i Eve" (ona dva kostura koje su pronašli u pećini u epizodi 1.6 "House Of The Rising Sun".

180px-Aande_stones.jpg

Podsećaju me inače na one kuglice za igranje bekgemona koje je Lok pokazao Voltu u pilot epizodi: "Two players. Two sides. One is light, one is dark" (pre nego što ga je pitao da li želi da čuje jednu tajnu).

Locke_backgammon.jpg

To je izgleda česta tema u seriji, sećaš se onog čudnog sna koji je imala Kler u prvoj sezoni, o Aronu kad je sanjala Loka sa jednim okom skroz crnim a drugim belim.

ok..
pogledala prvu
ili oni?...vreme je relativno i oni osciliraju
e crkoh da saznam....
zasto mislim da faradej nije radio u darmi..nego je u stvari zbog necega dosao tu
zbog necega...

Ja mislim da je Faraday morao obuci ovu odecu jednom prilikom kad su se transportovali na ostrvu u to vreme da ga ne bi ubili ili nesto slicno... Cisto sumnjam da je radio u dharmi ako uzmemo u obzir njegove godine, kad su pravili orchid on je bio duplo mladji sigurno tako da to manje vise pada u vodu... nije radio u dharmi bar ne na taj nacin radjenja u dharmi... mozda je infiltriran u buducnosti...

Ja mislim da je Faraday morao obuci ovu odecu jednom prilikom kad su se transportovali na ostrvu u to vreme da ga ne bi ubili ili nesto slicno... Cisto sumnjam da je radio u dharmi ako uzmemo u obzir njegove godine, kad su pravili orchid on je bio duplo mladji sigurno tako da to manje vise pada u vodu... nije radio u dharmi bar ne na taj nacin radjenja u dharmi... mozda je infiltriran u buducnosti...

ma da...isti zakljucak...
mada mislim da je sa nekim ciljem dosao u onu sobu...
mozda cak i da unisti tocak...
to jest da otpusti energiju...

Moja verzija 2-ge epizode
Harli nosi Saida na leđima i kaže
Have you heard the news?
Otac: No i just get up. Why Are you wanted again?

TTB :"kaže ovde i Daniel... whatever happened, happened.."
jes kaže Danijel i 20 minuta posle toga spopadne Dezmonda u hatchu koji ima flešbek u tom trenutku (hmmm..5 godina kasnije?) umesto istog trenutka kada ga je video.
Mislim da će Faradej baš dosta da mlati sa tim, a i ova uvodna scena je verovatno to- prilikom nekog od sledećih timejumpova infiltriraće se u Darmu taman toliko da uđe u hatch u izgradnji, iz njemu znanih razloga, I guess.

Da,ali tad kad ga je video,sve je bilo normalno.
Posle toga je doslo pomeranje ostrva i menjanje buducnosti sa Danijelove strane.
Pa Desmond ima zakasnelo secanje...
Tad kad ga je prvi put video,proslost je izgledala totalno drugacije,bez Danielovog lupanja na vrata.
Jeste,vecina likova je posebna u seriji al je Desmond na nacin koji je usko povezan sa vremenskim (ne)prilikama.
Setite se vracanja u proslost posle implozije otvora,flesheva vezanih za Charlie-ja i najzad,vracanje u proslost kad i prvi put srece Daniela.
Ima logike..

Uzgred budi receno, jeste li primetili da Džek sad stalno izgovara Sojerovu uzrečicu "Son of a bitch!" kad god se iznervira? Prvo u Something Nice Back Home flešforvardu, pa opet u jednoj od ovih epizoda... Valjda je to način da pokažu da je Sojer bio u pravu u 1. sezoni kad je rekao Kejt, kad ga je podsmešljivo pitala "You're comparing yourself to Jack?!", "Razlika među nama i nije baš tolika".

ok..
pogledala prvu
ili oni?..
.vreme je relativno i oni osciliraju
e crkoh da saznam....
zbog necega...

Ja mislim da se celo ostrvo pomerilo tj. pomera u vremenu jer su prikazali da kamp se pojavljuje pa nestaje,otvor je raznesen pa magicno se opet pojavi..
Da se samo oni pomeraju,ostrvo bi izgledalo isto.
Al cas je dan pa noc,pomeranje ukljucuje vise od njih samih.

Back