Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Iako je i mene iznenadilo da se epizoda "All the Best Cowboys Have Daddy Issues" našla u samom vrhu, ipak mislim da je bila jedna od solidnijih u prvoj sezoni (barem meni).
A mislim da je "Walkabout" (koja je na drugom mestu) malčice precenjena epizoda. Odmah da naglasim :ne kažem da je loša, daleko od toga-mislim da je ta epizoda zacementirala :lol: moju navučenost na Lost u početku, nego da se tolika popularnost uglavnom bazira na efektnoj završnoj sceni koja je verovatno jedna od najboljih završnih Lost scena do sada (i da ne zaboravim Lokov susret sa Dimkom), dok se epizoda posmatrano kao celina ne izdvaja baš toooliko po kvalitetu. Takođe, mislim da Lok ima i jače flešbek-priče u nekim drugim epizodama.
Znači, ne bih je stavila na moju listu prvih 5-6 omiljenih, ali možda u prvih 10. :mrgreen:

Slažem se za The Man Behind The Curtain - definitivno zaslužuje da se nađe na listi.

Michael Emerson & zlobni smešak na početku.....:hahaha:
Solidna jeste, ali nije mi bas za top 6 cele serije...

Ne slazem se za Walkabout, mislim da je to jedan od najboljih, ako ne i najbolji primer koriscenja flesbekova, u celoj seriji... i to koriscenja da se izgradi i predstavi lik. Ne mora ne znam ni ja sta da se otkrije u epizodi i da bude akcionih scena i cega sve ne, da bi bila fantasticna. Ja volim epizode koje su fokusiraju na likove i otkrivaju ko su oni, kakvi su bili pre ostrva, a sta su postali ostrvu. Prva sezona je bila puna takvih epizoda, i to je upravo ono zbog cega sam i zavolela Lost, ne zbog akcionih scena i Dimka. Walkabout je ipak najbolji primer toga, i za mene je to najbolja epizoda 1. sezone: flesbekovi su majstorski iskombinovani na scenama na ostrvu, tako da predstavljaju ostar kontrast, a istovremeno postepeno otkrivaju Lokovu pricu, a tu su i ona klasicna poigravanja sa publikom i navodjenje na pogresan trag... Pocevsi od scene u kojoj neko (vise se ne secam ko) kaze Loku: "Ko si ti"? i svi tripuju da je on bio neki mnogo vazan lik sa opasnim poslom, i tu ide prvi flesbek u kom te prvo navuku da pomislis da je Lok bio neki oficir i ucestovao u nekim vaznim tajnim operacijama i sta ti znam sta (posebno zgodno kao poigravanje sa ocekivanjima publike, s obzirom na mnoge uloge koje je Terry O'Quinn igrao ranije), a onda se vidi da je samo u pitanju sluzbenik koji se igra na pauzi; zatim u sledecim flesbekovima vidimo jos vise koliki je on bio, sto bi se reklo, "loser", i kako mu je jadan bio zivot (i stalno upada u oci kontrast sa njegovom samouverenoscu i snalazljivoscu na ostrvu), ali da je u isto vreme pun odlucan u veri da je moze da bude mnogo vise... da bi kulminacija nastupila na kraju u toj sceni u kojoj saznamo da je bio paralizovan (i lupimo se po celu, kako nisam provalila ranije...) Uporedi recimo Walkabout sa Cabin Fever - epizodom u kojoj saznajemo svasta o Lokovoj proslosti, sudbini, ulozi... ali u kojoj je naglasak previse na drugim ljudima (Richard, Abbadon) i koja ne postize ni izbliza takav emotionalni utisak i ne izaziva takvu vezanost i identifikaciju sa likom koji je centralni u epizodi.

Ja bih pre to sto ti kazes za Walkabout rekla za Through The Looking Glass... ima fantasticnih scena u toj epizodi, ali ima i nelogicnosti i slabo objasnjenih momenata, daleko je od savrsenstva - ali ono sto je izdvaja i zbog cega mozda i zasluzuje da bude prva, jeste ta famozna poslednja scena u kojoj se otkriva da je u pitanju flesforvard. "WE HAVE TO GO BACK!!"

Inace, jeste li primetili da tu recenicu izgovara i Sun u finalu 4. sezone, mada u drugom kontekstu, u sceni u helikopteru, kad trazi da se vrate i potraze Jina? "We have to go back!"

Da,sad si me podsetila, gledala sam ga ranije u nekim filmovima: Solaris, Secretary, Saving Private Ryan ...(možda i u još nekom), ali nisam do sada obratila pažnju na to.Izgleda da je on specijalizovan za određeni tip uloga: ekscentrik, ludi naučnik i sl...:D
:
Ja sam to prvo pomislila kad se Daniel tek pojavio... "Ah, Jeremy Davies igra jos jedan smotan, ekscentrican lik...Ume li on da igra ista drugo?" Zato mi se u pocetku i nije toliko dopao kao lik - sad mi je postao drazi kad sam ponovo gledala 4. sezonu... Daniel je super samo ako uspes da zaboravis ostale njegove likove.

A prvo sam ga gledala u Wendersovom Million Dollar Hotel, koji mi se inace bas dopao (mada je film dosta pljuvan), i to u glavnoj ulozi... mada je lik u tom filmu bio mnogo otkaceniji i cak mozda autistican.

Poslednja izmena:
Kad počinjemo sa komentarisanjem nove epizode? Čeka li se nedelja kao i ranije ili da komentarišemo odma kako ko pogleda samo da sakrijemo spoiler-e?

Mrzim da čekam nedelju & mrzim spoiler tabove. :mrgreen:
Ja predlažem da komentarisanje može da počne istog dana kada se pojavi epizoda u neko određeno doba (npr. uveče u 9 sati, kako god...) ili kako ko pogleda i to bez spoiler tabova.
Uostalom, neću se pojavljivati na temi dok ne pogledam epizodu, tako da neće biti mogućnosti da "ispoiliram" gledanje. ;)

mislim, da pocnu prikazivati od cetvrtka, petka...?
To sasvim sigurno ne, pošto se tek daje u Americi od srede.

Pojma nemam da li i kada ide 5. sezona na Foksu. Ona najava pre oko desetak dana je ipak bila za poslednje epizode 4. sezone, pošto su onda imali najavu i za finale.

Videćemo kad budu najavili...

Inače mi je smešna sličica koja stoji na Foksovom sajtu pod "serije", izgleda pre kao da je u pitanju Kasandra ili Esmeralda. z:p

lost_mala.jpg

Ovo je sa sajta epguides.com ... Da li znači da je prva u PETOJ sezoni dupla epizoda ?

Season 5

86. 5- 1 501 21 Jan 09 Because You Left
87. 5- 2 502 21 Jan 09 The Lie
88. 5- 3 503 28 Jan 09 Jughead
89. 5- 4 504 4 Feb 09 The Little Prince
90. 5- 5 505 11 Feb 09 This Place is Death
91. 5- 6 506 18 Feb 09 The Life and Death of Jeremy Bentham
92. 5- 7 507 25 Feb 09 316
93. 5- 8 508 11 Mar 09 LeFleur
94. 5- 9 509 18 Mar 09 Namaste
95. 5-10 510 25 Mar 09 He's Our You
96. 5-11 511 Whatever Happened, Happened

Ovo je sa sajta epguides.com ... Da li znači da je prva u PETOJ sezoni dupla epizoda ?

Season 5

86. 5- 1 501 21 Jan 09 Because You Left
87. 5- 2 502 21 Jan 09 The Lie
88. 5- 3 503 28 Jan 09 Jughead
89. 5- 4 504 4 Feb 09 The Little Prince
90. 5- 5 505 11 Feb 09 This Place is Death
91. 5- 6 506 18 Feb 09 The Life and Death of Jeremy Bentham
92. 5- 7 507 25 Feb 09 316
93. 5- 8 508 11 Mar 09 LeFleur
94. 5- 9 509 18 Mar 09 Namaste
95. 5-10 510 25 Mar 09 He's Our You
96. 5-11 511 Whatever Happened, Happened
Znači da sutra idu prve dve epizode, Because You Left i The Lie, jedna za drugom (pre njih ide još jedan od onih "specijala" u kojima pričaju šta se desilo u prve 4 sezone i prikazuju klipove).

Znači da sutra idu prve dve epizode, Because You Left i The Lie, jedna za drugom (pre njih ide još jedan od onih "specijala" u kojima pričaju šta se desilo u prve 4 sezone i prikazuju klipove).

Pa to me i interesuje (zbog "skidanja" sa neta) kako li će izgledati kao dve epizode ili kao jedna spojena ?
Što se tiče "specijala" ... Mislim da nije vredno skidanja...

Pa to me i interesuje (zbog "skidanja" sa neta) kako li će izgledati kao dve epizode ili kao jedna spojena ?
Što se tiče "specijala" ... Mislim da nije vredno skidanja...
Logično bi bilo kao dve... Ali videćemo...

I ja isto mislim. Skinula sam ranije specijale, znam kako izgledaju, uvek je u pitanju klasični clip show sa nešto malo naracije. Bar da ima nekih intervjua ili komentara, pa bi još i bilo donekle zanimljivo.

Back