Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
sa torenata....
prva epizoda je nešto kasnija, pojavila se pre otprilike pola sata, dok je druga bila postavljena oko 6.30
Druga dobavljena, za prvu mi treba još oko 20 minuta...
oko pola 1-1 kad odgledam sam tu....

e baš hoćemo da ispoiler-išemo do kraja
odgledo još pre 3 sata....
ne znam šta da kažem....
nekako sam ravnodušan...
jedino sam se oduševio kad je Lok naleteo na ovo dvoje i kad je neposredno pre toga Nea pogodila ona strela u glavu...
za Džekovce/Benovce ne znam šta da kažem, nekako su zakuvali odma sve u prve dve epizode, tako da...
ne znam šta da kažem
generalno
čini mi se da sa ovim random time pomeranjima serija ide (u main plotu) ka nekom sladunjavom happy endu, tipa svi smo živi i zdravi..fala što ste došli da nas obiđete...
mada
ko zna

evo i jedan mali spoiler sa slikom
losts05e01hdtvxvidpushercrewavi_000-1.jpg

ko je to nama radio u Dharma Iniative svojevremeno?
Faradej!!

e baš hoćemo da ispoiler-išemo do kraja
odgledo još pre 3 sata....
ne znam šta da kažem....
nekako sam ravnodušan...
jedino sam se oduševio kad je Lok naleteo na ovo dvoje i kad je neposredno pre toga Nea pogodila ona strela u glavu...
za Džekovce/Benovce ne znam šta da kažem, nekako su zakuvali odma sve u prve dve epizode, tako da...
ne znam šta da kažem
generalno
čini mi se da sa ovim random time pomeranjima serija ide (u main plotu) ka nekom sladunjavom happy endu, tipa svi smo živi i zdravi..fala što ste došli da nas obiđete...
mada
ko zna
Ne kapiram gde ti to vidiš "sladunjavi happyend" na pomolu, i kakve veze ima pomeranje u vremenu sa tim?! :dontunderstand:

Valjda ti je jasno da nema menjanja prošlosti... nema ono, Back to the Future fore i slično. To su, uostalom, već odavno rekli i u podkastima, kaže ovde i Daniel... whatever happened, happened...
a tako se i zove jedna kasnija epizoda.

Ja sam skinula sa rapidshare linkova postavljenih na plube.com... Samo mi se čini da u epizodi br. 2 fali malo na početku scene, oko 14. minuta, kad je
Hurley kod kuće i priča sa ćaletom,
počinje od "dude" a vidi se da je bar jednu rečenicu izgovorio pre toga. Taj što je snimao nije izgleda skapirao da je bolje sve snimiti, pa iseći reklame u VirtualDubModu, a ne prekidati snimanje pa počinjati ponovo. :roll: Je l ima neka bolja verzija, da i nju skinem?

E pa, epizode su bile odlične, mada sam manje-više za ovu prvu već skoro sve što se desilo ili znala ili pretpostavljala da će da se desi, zbog onih silnih sneak peekova i trejlera... Na pr. već se video i
avion, i Ethan...
Ali, to je dobro, izgleda da je skoro sav materijal iz trejlera bio iz prve epizode i ponešto iz druge, možda par sekundi iz treće, što znači da nisam sebi spojlerisala ostatak sezone. A i nije mi smetalo što me skoro ništa nije iznenadilo, pošto je sve bilo logično, i osećala sam se zadovoljno što je svu pravo onako kako sam ja pretpostavljala/želela da bude. z:)

Recimo, ovaj put sam odmah pogodila ko je osoba u prvoj sceni, čim se čula/videla
beba, a nisam bila ni toliko iznenađena ni ko se zatim pojavio kad su kopali... a to sve zbog onog videa sa Comic Cona iz prošle godine, koji je sve to nagovestio.
Opet, neko ko gleda samo seriju, a ne i te dodatke, verovatno bi se jako iznenadio.
Kad smo već kod
bebe, sad će sigurno još jače da krenu ona nagađanja, ko je to... Ako je to ona ista beba iz onog videa, a verovatno jeste, onda je muško, ali izgleda belački, tako da obe najpopularnije pretpostavke izgleda otpadaju? Hmmm?

Uprkos svim onim glasinama i nagađanjima koja su krenula zbog promotivnog materijala ABC-ja u kojem nije pomenuta kao stalni član postave, Rebecca Mader jeste stalni član postave, sudeći po špici. Daniel Dae Kim je i dalje stalni član postave, što su uostalom Damon i Carlton već potvrdili...ali s obzirom da je ovo Lost, to uopšte ne mora da znači da je preživeo (što čisto sumnjam).

Slatko sam se smejala kad je
Hurley mami objašnjavao šta im se sve desilo... eto kako to izgleda prepričavati prve 4 sezone Losta. :hahaha: A i dobro je bilo kad je mama rekla "šta obeznanjeni Pakistanac radi u mojoj kući", ili kako već.. Uvek sam se pitala zar niko u seriji ne primećuje da Said ne liči na Arapina. z:D

Eto, uvek sam govorila da će Benu da se obije o glavu sve ono laganje i igranje mentalnih igara, kad se tako ponašaš, ljudi nisu spremni da ti veruju. Bene, Bene...
A super je
što nam se vratila time-cop-baka (mada mi je i to bilo spojlirano)... I još je bolje je što je Ben, koji se inače svo vreme ponaša kao glavni, pred njom ko đače pred učiteljicom. z:lol:

Zanimljiv i onaj momenat kad Džek kaže "on je mrtav" zar ne, a Ben ne kaže ništa... ;)

(Enigmatične/blago spojlerične izjave Damona/Carltona i Terija O'Kvina:
Darlton: "Death is a relative term, really."
Terry O'Quinn na The Fuselage forumu, na pitanje "Will you live?": "Define 'live'. "

U svakom slučaju, ovo dosad mi se više dopalo nego veći deo 4. sezone.

Poslednja izmena:
Interesantni reklamni bilbordi za novu sezonu Losta,postavljeni u Britaniji:

Locke:
http://2.***************/_RrObyQ3XzcY/SXGsczxvzwI/AAAAAAAAtLI/AjBpeOI3rMs/s1600/london2.jpg

Sayid:
http://3.***************/_n3eH1jI8AZ8/SXEhcm3F9eI/AAAAAAAAODc/NQIb11ROmWg/s1600/s5-sayid-billboard.gif

Hurley:

http://4.***************/_n3eH1jI8AZ8/SXI16f3WUPI/AAAAAAAAOFM/L_7VW-vHbR8/s1600/sky1-billboard-hurley.gif

Prvo sam pomislila da ovo za Huga na prvi pogled više liči na epizodu "Dave": "it's all in Hurley's head", ali sam se onda setila da važi za to što on stalno vidi pokojnike koji ga savetuju... možda je to samo u njegovoj glavi... a možda i nije. z:)

Ok, pretpostavljam da se O6 još nisu vratili na ostrvo... Nemam mogućnosti da gledam/skidam epizode s neta, pa ću se načekati dok se ne pojavi sezona na Foksu ili kod pirata na ulici. Interesuje me samo ako više nema flashbackova kako će sada epizode biti "centrirane" oko likova?

Ok, pretpostavljam da se O6 još nisu vratili na ostrvo... Nemam mogućnosti da gledam/skidam epizode s neta, pa ću se načekati dok se ne pojavi sezona na Foksu ili kod pirata na ulici. Interesuje me samo ako više nema flashbackova kako će sada epizode biti "centrirane" oko likova?
Joj, onda je možda trebalo da stavim sve ono u spojlere, za ljude koji još nisu videli epizode. :zstidljivko:
(edit: stavila u spoiler tagove!)

Polovina radnje se događa na ostrvu, a polovina van ostrva... a što se tiče vremena... e, to je već komplikovanije. Prva epizoda nije centrirana oko bilo koga, svi likovi imaju podjednaku ulogu. Druga jeste centrirana, oko jednog od O6, pošto se on najviše pojavljuje u onoj polovini radnje koja je van ostrva. Dalje ćemo videti...

Poslednja izmena:
Moja verzija 2-ge epizode
Harli nosi Saida na leđima i kaže
Have you heard the news?
Otac: No i just get up. Why Are you wanted again?

TTB :"kaže ovde i Daniel... whatever happened, happened.."
jes kaže Danijel i 20 minuta posle toga spopadne Dezmonda u hatchu koji ima flešbek u tom trenutku (hmmm..5 godina kasnije?) umesto istog trenutka kada ga je video.
Mislim da će Faradej baš dosta da mlati sa tim, a i ova uvodna scena je verovatno to- prilikom nekog od sledećih timejumpova infiltriraće se u Darmu taman toliko da uđe u hatch u izgradnji, iz njemu znanih razloga, I guess.

Moja verzija 2-ge epizode
Harli nosi Saida na leđima i kaže
Have you heard the news?
Otac: No i just get up. Why Are you wanted again?

TTB :"kaže ovde i Daniel... whatever happened, happened.."
jes kaže Danijel i 20 minuta posle toga spopadne Dezmonda u hatchu koji ima flešbek u tom trenutku (hmmm..5 godina kasnije?) umesto istog trenutka kada ga je video.
Mislim da će Faradej baš dosta da mlati sa tim, a i ova uvodna scena je verovatno to- prilikom nekog od sledećih timejumpova infiltriraće se u Darmu taman toliko da uđe u hatch u izgradnji, iz njemu znanih razloga, I guess.
Bilo je dosta komičnih momenata sa Hurlejem, a i ono sa Frogurtom kad kaže "nećemo nikako uspeti da dobijemo vatru..." z:D Crnjak.

Odavno znamo da ljudi mogu da se pomeraju u vremenu, mentalno ili i fizički, kako izgleda... Ali ne mogu značajno da promene događaje iz prošlosti. Desmond je i ranije išao mentalno tamo-vamo u vremenu... a i prepoznao je na trenutak Faradeja (koga poznaje iz 1996.)... Ne znam šta je tačno Danijelu značilo ono "you're special, rules don't apply to you" (koliko to posebnih ljudi ima u ovoj seriji? z:lol: )... Ali to opet nije značajno promenilo, tj. poremetilo tok vremena - Lok se, recimo, vratio u budućnost (no pun intended) taman na vreme da ga Itan ne ubije - a to bi stvarno zeznulo tok vremena... Mora da ima neki mehanizam koji to sprečava?

Je l stavljamo spoiler tagove ili ne?

Back