Ovo je genijalno.
Konačno neke nove informacije! Posle ću da detaljno pregledam slike, mada već pretpostavljam da su pozerske.
Nemoj da se ubijaš

Ko će onda da zastupa teoriju o portalima na temi?!
E pogledajte ovo (ako već niste) : deleted scenes iz četvrte sezone, izdvojila sam 2 koje su meni bile najinteresantnije, i recite mi vaše cenjeno mišljenje:
Desert stash (obrisana scena iz The Shape Of Things To Come)
Očigledno je ova scena usledila neposredno nakon što se Ben našao u pustinji.
Izgleda kao da tačno zna šta traži i gde će njegove zalihe biti sakrivene – pasoš i neke novčanice.
Da li mu je neko od njegovih ljudi to ostavio tu?Or is that the magic box?

Ova scena me pomalo podseća na scenu iz finala 4. sezone, kada su Ben, Lok i Harli na putu ka The Orchid i Ben izvlači kutiju ispod kamena sa ogledalom, dvogledom i krekerima (starim 15 godina

).
I
na kraju, da li se može pretpostaviti da Ben ipak nije nasumično tu „završio“, već da je tačno znao gde će se naći nakon okretanja točka? 
Mislim da će se ovo svideti Gargameli zbog njene teorije o portalima. :D
Claire’s Vision (takođe obrisana scena iz The shape of things to come)
"Are we dead?"
Ili da li je Kler zaista mrtva? 
Harli neguje Kler nakon napada Kimija & co. na barake. Kler je već tada videla Kristijana Š. u sobi – možda je ova scena izbrisana upravo da se ne bi uništio Vau! efekat scene kada Kristijan u sred noći odvodi Kler u džunglu.
Verujem da Ben ima vise ljudi nego sto mi mozemo misliti koji rade za njega,rastrkanih po celom svetu.Zbunjujuce je sto nije bas znao 2 meseca unapred da ce da pomeri osrvo i magicno nestane sa istog,pa da ima vremena da javi nekom.Mada mozda mu je i pola sata dovoljno da sredi sve sto treba,ima on keca u rukavu uvek.

Al pitanje je kako je ta osoba znala gde da mu ostavi ako on nije zno gde ce tacno zavrsiti?
Tako da,DA! bas mi se svidja ovo sto sam sad odgledala

.

Mozda je i on sam sebi ostavio al to je suvise besmisleno da bih dalje teoretisala...

Otom-potom,kad malo sredim misli

.
Ja bih volela da je Claire mrtva,uf ovo uzasno zvuci al sta cu kad me nervira

,verovatno u toj sceni nije al joj se Christian pojavljuje sa razlogom.
Mozda je kasnije i zaspala pa pala u komu i umrla ako je imala potres mozga..Mada je to glupo i ne ide tako brzo,ostali bi videli na vreme da nesto nije u redu.
Mozda je i imala neku unutrasnju povredu.
Jedino sto je cudno,ako je mrtva.gde joj je telo?
Tako da je mozda pristala da ode sa Christianom,on joj je rekao nesto dovoljno uverljivo i sto za nju ima smisla,u suprotnom sumnjam da bi ostavila rodjenog sina tek tako.Ja ne bih

.
Tu mi nekako i ulaze u pricu one zrtve koje svako mora da prinese ostrvu da bi nesto dobio zauzvrat.
Njena zrtva je odvajanje od Arona.U suprotnom mozda se ne bi stvari slavno zavrsile ni za nju a narocito za Arona.Zbog toga deluje onako smireno u kolibi,stavise ''ja znam nesto sto vi ne znate'',tako mi se cinila.I jezivo,priznajem.To sto je meni jezivo sve vezano za kolibu,druga prica.
Meni je cela serija po principu povezanosti i lancane reakcije,fino je prikazana ta uzrocno-posledicna reakcija i kako i najmanje delo nema mozda posledicu na onog koji je cini al na nekog na kraju sveta itekako.
Na ostrvu posebno.Tako da njen nestanak ima veze ne samo sa Aronom nego i sa nekim drugim.Ne mislim samo na Kate,ona je ocigledna,kad je prihvatila Arona zivot joj se obrnuo,to vec vodi do promene licnosti.Promene na bolje.
Al zbunjuje me ono-''Ne daj nikom drugom da odgaja tvoje dete''????Cudni su putevi Bozji,to joj se i desilo

.