Pridružujem se hvalospevima, definitivno fenomenalna epizoda!

Dezmond!

Tek sada kapiram koliko će mi nedostajati serija kada se završi.
Pa da, Dezmond je do kraja epizode valjda razvio potpuni uvid u postojanje 2 realnosti, to je prvi put. Jedino nisam skapirala zašto se ponašao onako pomirljivo na kraju, kada su ga oni Widmoroni sprovodili kroz džunglu i kada mu je Said rekao da pođe sa njim... "da, što da ne"
Onda Faradej & Čarli (obojica mrtvi u prvoj realnosti, hmm) imaju svoja iskustva, koja su malo jača u odnosu na ostale poput Džeka koji je imao onu čudnu situaciju sa ožiljkom, onda i Kejt koja je na kratko čudno blenula u Džeka, kao i kada je rešila iznenada da pođe sa Kler .Mislim da su to sve neki dokazi prepoznavanja na osnovu povezanosti iz prve realnosti.
Mene mnogo interesuje uloga Eloiz u celoj priči. Ona je očigledno pokušala da speči Dezmonda u tome da upozna Peni i pokušava da zaštiti flashsideways realnost u kojoj je njen sin Faradej živ, što možda i jeste glavni razlog. I zbunilo me je to da je Faradej pominjao nuklearnu bombu, kao da je nagovešteno da je ona izazvala nastanak fs realnosti, što mislim da nema smisla, ali bi verovatno odgovarlo uz ulogu Eloiz koja je i vratila O6 na ostrvo.
Na kraju sam stekla utisak kao da je cilj da fs realnost bude poništena, ali i dalje ne vidim razlog za to, a i najverovatnije je cilj nešto sasvim 10.
I da, kakve veze ima Dimko i njegovo napuštanje ostrva sa ovim?!
Na primer, postoji onaj momenat kada Dimko obećava Saidu da će mu dati ono što najviše želi tj. Nađu...to nekako deluje povezano sa onim što smo videli u fs. Moguće da je i Eloiz sklopila neki dil sa njim želeći da vrati Faradeja.
Hehe... ovo sve zvuči jako besmisleno.