Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kler je Kristijanova vanbračna ćerka, otkrili smo to u njenom flešbeku u epizodi 3.12 Par Avion. Zato je i bio u Australiji, da je vidi, ali mu njena tetka nije htela da kaže gde je ona (to smo videli u epizodi Two For the Road u drugoj sezoni). Klerina mama je u komi već par godina,a Kler je oca upoznala samo tada - tj. znala ga je kad je bila jako mala, ali je posle prestao da dolazi, a njoj su rekli da je umro (Kristijan je tvrdio da je to zato što ga njena tetka nije podnosila, a majci je smetalo to što on ima "drugu porodicu" u Americi), ali mu je rekla da ne želi više da ga vidi, i da ne želi ni da sazna njegovo ime.

Hvala
Kristijan-svalercina

Kako je dobra bila danasnja epizoda,jedna od najboljih!!!!!!!!Znaci impresioniran sam,sad jos vise volim Lost.z:)z:p

Btw,mozda ovo neko nije video,ali pogledajte ovu sliku.

http://farm1.static.flickr.com/24/47743274_9f47113551.jpg

Pogledajte koordinate i obelezenu tacku-Brojevi i Juzni Pacifik.

I saznao sam da su ti brojevi sedista njih sestoro koji su otisli sa ostva.

Eto,mozda to neko nije znao. xD
Ne znam odakle ti to, ali nije tačno za brojeve i sedišta. Džekov broj jeste 23B, ali Hurley je sedeo na sedištima 20G & 20H, a Kejt na 27H. Niko od ovih 6 sigurno nije sedeo na 42, pošto je to sedište u repnom delu aviona (Ana Lusija je sedela na 42F). http://lostpedia.wikia.com/wiki/Flight_815_seat_numbers

Odakle je ta slika? Mislim da nigde u seriji nisu otkrivene koordinate Ostrva... Bilo bi zanimljivo da su koordinate zaista ti čuveni brojevi 4-8-15-16-23-42, ali ne znam baš da li će tako da ispadne... Ti brojevi su inače jedino objašnjeni u ARG igri Lost Experience: http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_Valenzetti_Equation ali mislim da bi trebali da se objašnjenje pojavi i u seriji, ne prate svi te stvari vezane za Lost koje ne spadaju u samu seriju...

Da, "The Constant" je mnogima omiljena i u gomili anketa je proglašena najboljom epizodom 4. sezone Losta, ili čak najboljom epizodom prošle godine (iz bilo koje serije)... Uzgred budi rečeno, epizoda pre nje ("Eggtown") je meni jedna od najgorih ikad epizoda Losta. :thumbdown:z:((

Ne znam odakle ti to, ali nije tačno za brojeve i sedišta. Džekov broj jeste 23B, ali Hurley je sedeo na sedištima 20G & 20H, a Kejt na 27H. Niko od ovih 6 sigurno nije sedeo na 42, pošto je to sedište u repnom delu aviona (Ana Lusija je sedela na 42F). http://lostpedia.wikia.com/wiki/Flight_815_seat_numbers

Odakle je ta slika? Mislim da nigde u seriji nisu otkrivene koordinate Ostrva... Bilo bi zanimljivo da su koordinate zaista ti čuveni brojevi 4-8-15-16-23-42, ali ne znam baš da li će tako da ispadne... Ti brojevi su inače jedino objašnjeni u ARG igri Lost Experience: http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_Valenzetti_Equation ali mislim da bi trebali da se objašnjenje pojavi i u seriji, ne prate svi te stvari vezane za Lost koje ne spadaju u samu seriju...

Da, "The Constant" je mnogima omiljena i u gomili anketa je proglašena najboljom epizodom 4. sezone Losta, ili čak najboljom epizodom prošle godine (iz bilo koje serije)... Uzgred budi rečeno, epizoda pre nje ("Eggtown") je meni jedna od najgorih ikad epizoda Losta. :thumbdown:z:((
To sam ja isto kopao po netu.Eto,greska za sedista.
A ovo za koordinate,to je neki lik uraido-postoji program GoogleEarth pomocu kog mozes da surfujes po planeti.On je verovatno tragao malo,ukucao koordinate i program mu je pokazao tu tacku u Pacifiku.Mozda ni ovo nije tacno,ti znas mnogo vise o seriji.

Ni ja ne volim "Eggtown" - definitivno jedna od najgorih Lost epizoda.:thumbdown:
Mada, mene nijedna Kate-centric epizoda nije nešto posebno oduševila (možda mi se jedino svidela "Tabula Rasa"), a ova je najgora. Ne kapiram poentu celog zapleta tj. zašto je Kejt uopšte želela da sazna da li su ljudi sa teretnjaka čuli za nju??!! Bilo bi mi logično da je na osnovu toga želela da odluči da li će ostati na Ostrvu ili ne, ali očigledno da to nije bilo u pitanju tj. da nema veze ni sa čim i da je bilo totalno nepotrebno :confused:
A ono suđenje-farsu u flešforvardu bolje ni da ne komentarišem – stvarno nema nikakvog smisla. Kao ni ona scena sa Sojerom.
Jedina svetla tačka mi je scena sa Majlsom (njega baš gotivim) i Benom. Zašto baš 3.2 miliona dolara???!!!:think:
Kao i scena sa Lokom i Sojerom (kada ga Lok pita da li misli da je dobar vođa).

A ova večerašnja epizoda "The other woman" nije baš "Eggtown", ali me je isto razočarala (posebno s obzirom na to da su Juliet-centric epizode bile među najboljima u trećoj sezoni ).
"Eggtown" i "The other woman " su mi definitivno dve najslabije epizode u četvrtoj sezoni.
Poslednja scena (poljubac Jack i Juliet) mi je tako usiljena i neubedljiva.
Na koga je mislila (ona jeziva) Harper kada je pričala sa Juliet o Benovoj zaljubljenosti u nju : ličiš na "nju"?! ( na njegovu majku? z:D)
Zanimljivo mi je da se Ben, koji je intelektualno superiorni manipulator, kada je emotivna strana njegove ličnosti u pitanju ponaša kao da ima 10 godina...z:lol:

Zanima me da li je Tempest stanica imala istu opciju ispuštanja otrovnog & destruktivnog gasa i u Dharmi (koja je navodno bila organizacija sa utopističkim ciljem spašavanja sveta i sl. ) ili je sabotirana od strane Hostiles za njihove ciljeve uništenja Dharme?!
Isto me zanima i funkcija one Benove tajanstvene sobe za vreme Dharme i ko je tada tačno živeo u njegovoj kući?:think:

Ljudi, pomozite, treba mi 4 sezona losta, ako bi neko bio voljan da mi posalje.. platio bih, nije problem ili da me uputi gde da trazim na pm.. Mislim gde da nabavim, posto mi je net prespor za skidanje, inace mi ne bi bio problem..

Hvala

Ni ja ne volim "Eggtown" - definitivno jedna od najgorih Lost epizoda.:thumbdown:
Mada, mene nijedna Kate-centric epizoda nije nešto posebno oduševila (možda mi se jedino svidela "Tabula Rasa"), a ova je najgora. Ne kapiram poentu celog zapleta tj. zašto je Kejt uopšte želela da sazna da li su ljudi sa teretnjaka čuli za nju??!! Bilo bi mi logično da je na osnovu toga želela da odluči da li će ostati na Ostrvu ili ne, ali očigledno da to nije bilo u pitanju tj. da nema veze ni sa čim i da je bilo totalno nepotrebno :confused:
A ono suđenje-farsu u flešforvardu bolje ni da ne komentarišem – stvarno nema nikakvog smisla. Kao ni ona scena sa Sojerom.
Jedina svetla tačka mi je scena sa Majlsom (njega baš gotivim) i Benom. Zašto baš 3.2 miliona dolara???!!!:think:
Kao i scena sa Lokom i Sojerom (kada ga Lok pita da li misli da je dobar vođa).
Mene je ipak najviše iznervirala ona rečenica "you may think it's democracy because of the way Jack ran things..." WTF?! Džek i demokratija?! Da li je scenarista koji je to napisao uopšte gledao svoju sopstvenu seriju? z:hm: Pa ako je neko uvek donosio odluke na svoju ruku, ne konsultujući većinu, i ponašajući se kao da je samo on bogomdan da odluči o svemu, onda je to Džek. Uvek se setim onog kad je rekao svima kako im nije rekao šta mu je Džulifet priznala zato što "ja nisam još odlučio šta da radim". :roll: I kad je to Lok tako promenio mišljenje o Džeku? Sećaš se onog iz Cost Of Living "svi možete da pođete... ja nisam Džek...".

Izgleda da je poenta epizode bila da nam posredno otkriju neke stvari (koja je zvanična verzija događaja koju pričaju Oceanic 6, to da se Kejt u budućnosti stara o Aronu kao o "svom sinu"...), ali zapleti u evoj epizodi su manje-više svi nepotrebni. Uključujući i ono sa 3,2 miliona dolara - Majls je i meni sjajan lik (It's extortion, if you want to get technical :hahaha:) , ali taj zaplet je kasnije prosto zaboravljen. (Uzgred budi rečeno, Majls je u razgovoru sa Kejt izgovorio rečenicu "Ja sam upravo tamo gde želim da budem, isto što je Harper rekla za Bena.) Scene sa Kejt i Sojerom, kao i razgovori o njenom "sinu" (uključujući i onu scenu sa Džekom) očigledno je trebalo da nas navedu na pogrešan trag, da pomislimo da je Kejt bila u drugom stanju sa Sojerom i da je rodila bebu van Ostrva. Samo što sam je taj preokret na kraju skapirala već u prvoj polovini epizode, kad je Kejt pričala sa Kler o Aronu.

Sojer je zaista dobro rekao ono "a ubrzo ćeš zbog nečeg da se naljutiš na Džeka i onda ćeš opet da dotrčiš meni". To je zaista njen model ponašanja. Sojer uvek pokazuje da nema iluzija o Kejt (kao i kad kaže "reci lepo da hoćeš da me iskoristiš za nešto"), ali da je prihvata takvu kakva je. Ali Kejt to se to očigledno ne dopada, pošto želi da veruje da je bolja osoba. To je verovatno jedan od razloga što se naljutila na njega i praktično vratila Džeku... drugi je taj što je Sojer pokazao da ne želi da bude tata, a Kejt je izgleda uvek u stvari sanjala da nađe kućicu u cveću i lep porodičan život kao iz bajke (onakav kakvog je pokušala da se igra sa Kevinom), i da bude ugledna i fina žena i mama.

Ne znam ni ja šta je bila poenta njenog raspitivanja? Možda da pokaže da se i pored toga odlučila da ode... zašto? Da li bi trebalo da shvatimo da se ona kao odlučila da prestane da beži i da se suoči sa suđenjem za svoje zločine, zato što je postala odgovornija? Ali njeno oslobađanje, kao i njen život sa Aronon, zasnovani su na lažima, tako da se ona uopšte nije suočila sa odgovornošću za sve što je uradila. Mislim da je to ipak bilo iz onog malopre pomenutog razloga... želela je samo da prestane da beži i da bude progonjena i da ima tu kućicu sa cvećem, a zaključila je da to neće imati na ostrvu sa Sojerom. Tačnije, imala bi kućicu sa cvećem, trava oko nje z:p ali on nije hteo da se igraju tate i mame. Ali, stvari se ipak nisu odigrale onako kako je Kejt htela, prvo se Džek pokazao kao još gori materijal za muža/tatu, a izgleda da će u 5. sezoni
Kejt opet morati da beži
.

A ova večerašnja epizoda "The other woman" nije baš "Eggtown", ali me je isto razočarala (posebno s obzirom na to da su Juliet-centric epizode bile među najboljima u trećoj sezoni ).
"Eggtown" i "The other woman " su mi definitivno dve najslabije epizode u četvrtoj sezoni.
Poslednja scena (poljubac Jack i Juliet) mi je tako usiljena i neubedljiva.
Na koga je mislila (ona jeziva) Harper kada je pričala sa Juliet o Benovoj zaljubljenosti u nju : ličiš na "nju"?! ( na njegovu majku? z:D)
Definitivno. To sam primetila u The Man Behind the Curtain. Ove imaju i isti misteriozno-majčinski izraz. Dodaj još činjenicu da je Džulijet doktorka koja treba da reši problem žena koje umiru tokom trudnoće, dok je Benova majka umrla pri preranom porođaju - i nije čudo što je Ben tako opsednut njom.

Juliet:

juliet-1-1.jpg

Emily Linus u Benovoj viziji:
460px-3x20_emily_is_creepy-1.jpg

270px-Emily_Linus-1.jpg

Portret koji Ben drži u svojoj sobi:

lost_tmft_vs_tow.jpg

Čini se da su se potrudili da Carrie Preston što više liči na Juliet... ovako ona inače izgleda u stvarnosti:

preston_carrie-160RT51.jpg

PICT0013.jpg

tn-500_huntinggathering013-1.jpg

Zanimljivo mi je da se Ben, koji je intelektualno superiorni manipulator, kada je emotivna strana njegove ličnosti u pitanju ponaša kao da ima 10 godina...z:lol:
To mi je upravo i najzanimljivije u Benovom liku, toliko je detinjast... z:) I Lok i Džek imaju neke vrlo detinjaste osobine, ali Ben je u tome šampion. I nijedan od njih još nije raščistio sa tinejdžerskim problemima vezanim za odnos sa roditeljima. z:mrgreen: Meni je i način na koji se Ben ponaša kao lider prilično detinjast... on jeste sjajan manipulator, ali, u suštini, očajan je u planiranju i većina odluka koje je doneo kao vođa Othersa bile su katastrofalne. Umesto da se potrudi da do cilja dođe na najlakši, najjednostavniji i najmanje rizičan način koji najbrže daje rezultate, on uvek smišlja neke ultra-komplikovane planove i igra neke mentalne igre, kao da mu je važnije da dokaže svoju moć i pokaže da je mnogo pametan i superiorniji od ostalih. To mi često deluje besmisleno, ali valjda se uvek može reći da je to prosto Benov karakter. O tome sam i pokrenula temu na ovom forumu: http://www.lostcommunity.co.uk/foru...n-always-has-plan-but-his-plans-any-good.html Dopada mi se alaliza forumaša sa nikom Hordiss.

Inače, volim ovu epizodu Ji Yeon - i sva je sreća što mi niko nije pre nje spojlirao šta se desilo sa San i Đinom i ko su u stvari članovi Oceanic 6. Još samo da se producenti serije nisu potrudili da spojliraju Majklov povratak na svaki mogući način... ono njegovo pojavljivanje je moglo da bude pravo iznenađenje. :roll:

Moram samo da primetim... nije mi baš jasna logika kojom se vode Rouz i Bernard... Nisu želeli da odu sa Lokom zato što je on ubica? A Džek nije?! Da nisu propustili onaj momenat kad je prislonio Loku pištolj u glavu i povukao obarač? Nije Džekova zasluga što je pištolj bio prazan. z:hm:

Članak iz Večernjih novosti:

Internet anketa: Serija Izgubljeni najbolja, Tračare najlepšez:D

Najbolja serija u 2008.godini je avanturistički triler Izgubljeni, odlučilo je više od 17 miliona posetilaca sajta www.tv.com u godišnjoj internet anketi. Na drugom mestu je cinični Dr. Haus, sa milion i dvesta hiljada glasova, slede tinejdžerska serija Tračara i drama Momci sa Medisona koji su bili pravi izbor za manje od sto hiljada posetilaca.
Iako su obožavatelji oduševljeni što su Izgubljeni pobedili, nazivajući ih čak najboljom serijom svih vremena, mnogi su i razočarani, pa je za jednog od komentatora pobeda Izgubljenih još jedan dokaz da Amerika postaje sve gluplja i gluplja.z:hm:
Najseksipilniji Tv glumac, prema rezultatima iste ankete, jeste Ventvort Miler iz Bekstva iz zatvora koji je iza sebe ostavio Sajmona Bejkera iz Mentalista, Čejsa Kroforda iz Tračare i momka sa Medisona Džona Hema. Titulu najzgodnije glumice ponela je tračara Blejk Lajvli, druga je njena koleginica iz iste serija Lejton Mister, slede Hajden Panetijer iz Heroja i Kristina Hendriks iz Momaka sa Medisona.

Definitivno. To sam primetila u The Man Behind the Curtain. Ove imaju i isti misteriozno-majčinski izraz. Dodaj još činjenicu da je Džulijet doktorka koja treba da reši problem žena koje umiru tokom trudnoće, dok je Benova majka umrla pri preranom porođaju - i nije čudo što je Ben tako opsednut njom.

Juliet:

juliet-1-1.jpg

Emily Linus u Benovoj viziji:
460px-3x20_emily_is_creepy-1.jpg

270px-Emily_Linus-1.jpg

Portret koji Ben drži u svojoj sobi:

lost_tmft_vs_tow.jpg

Čini se da su se potrudili da Carrie Preston što više liči na Juliet... ovako ona inače izgleda u stvarnosti:

preston_carrie-160RT51.jpg

PICT0013.jpg

tn-500_huntinggathering013-1.jpg

To mi je upravo i najzanimljivije u Benovom liku, toliko je detinjast... z:) I Lok i Džek imaju neke vrlo detinjaste osobine, ali Ben je u tome šampion. I nijedan od njih još nije raščistio sa tinejdžerskim problemima vezanim za odnos sa roditeljima. z:mrgreen: Meni je i način na koji se Ben ponaša kao lider prilično detinjast... on jeste sjajan manipulator, ali, u suštini, očajan je u planiranju i većina odluka koje je doneo kao vođa Othersa bile su katastrofalne. Umesto da se potrudi da do cilja dođe na najlakši, najjednostavniji i najmanje rizičan način koji najbrže daje rezultate, on uvek smišlja neke ultra-komplikovane planove i igra neke mentalne igre, kao da mu je važnije da dokaže svoju moć i pokaže da je mnogo pametan i superiorniji od ostalih. To mi često deluje besmisleno, ali valjda se uvek može reći da je to prosto Benov karakter. O tome sam i pokrenula temu na ovom forumu: http://www.lostcommunity.co.uk/foru...n-always-has-plan-but-his-plans-any-good.html Dopada mi se alaliza forumaša sa nikom Hordiss.

Inače, volim ovu epizodu Ji Yeon - i sva je sreća što mi niko nije pre nje spojlirao šta se desilo sa San i Đinom i ko su u stvari članovi Oceanic 6. Još samo da se producenti serije nisu potrudili da spojliraju Majklov povratak na svaki mogući način... ono njegovo pojavljivanje je moglo da bude pravo iznenađenje. :roll:

Moram samo da primetim... nije mi baš jasna logika kojom se vode Rouz i Bernard... Nisu želeli da odu sa Lokom zato što je on ubica? A Džek nije?! Da nisu propustili onaj momenat kad je prislonio Loku pištolj u glavu i povukao obarač? Nije Džekova zasluga što je pištolj bio prazan. z:hm:

Ne bas vezano za temu,al mnogi likove imaju nerasciscene ili katasrofalne odnose sa roditeljima..U jednu ruku,nesrecne.
Pogledaj Kate,ona je cak i ubila sopstvenog oca.Locke,u stranu razloge i pitanja dal je zasluzno,na neki nacin takodje.
Claire i njena majka,Sun i njen otac,Jin i njegov otac a tek prica sa majkom..
Malo ih ima koji su imali il imaju normalne odnose sa oba roditeljima.To mi je bas zanimljivo.
Naravno da to utice na ljude,u pravu ste sto se tice Bena.
Mada mnogi njegovi postupci iako deluju i jesu besmileni,usko su povezani sa daljim tokom serije,da je neke stvari radio drugacije,ne bi sve izgledalo kako sada izgleda.
Tako da su njegove postupke kao lika prilagodili samoj radnji serije.I to sto kazes da nema smisla za Rose i Bernarda sto su krenuli sa Jackom..Jack je ipak faca:D i pastir stada,radio je mnogo stvari pogresno ali je ostao autoritet i poslednja rec kome se vecina prijanja..Dal zbog slavnog pocetka i onog silnog spasavanja i protekcije pri samom padu na ostrvo pa su ljudi navikli da bude u pravu.Il zato sto je doktor..:d
Locke se odmah izdvojio ko cudak i vuk samotnjak,imao je druge ciljeve i zanimanja koja su bila vezana za njega samog i za osrvo.Kad su se ticala i obuhvatala nekog drugog,taj drugi nije bas srecno zavrsio..
On se borio za ostanak a Jack za odlazak sa osrtva,iako Rose je bila vise za prvu opciju iz licnih razloga,verovatno je smatrala Lockove postupke pogresnim.
Kad sve to sagledas iz te perspektive,ima smisla zasto su njih dvoje se pridruzili Jacku.
Naravno,mi smo videli ko je a ko nije u pravu al to je druga prica..
Mada mnogo toga mi nije jasno,da sam se ja nasla na takvom ostrvu,mnogo cudne stvari su se desavale a da niko nije obracao paznju,narocito Jack..Ja bih bila makar malo radoznalija i otvorenijeg uma sto se toga tice.
A Jack i jos neki ko slepci ne vide sta se desava oko nijh.Ma kakav njegov karakter bio,razuman i praktican,ipak mi je malo preterano da toliko izignorise mnoga desavanja i situacije.Nije ti potrebno sesto culo da vidis i osetis da nisi na obicnom ostrvu.

Pojavilo se jos nekoliko promo fotki Charlotte:

http://darkufo.blogspot.com/2009/01/new-rebecca-mader-promotional-photos.html

primer:

de6d70e232b03a1551bbaad79d76eef2.jpg

a izdali su cak promo fotke i Damona i Carltona:

http://1.***************/_RrObyQ3XzcY/SWaBfMKw_mI/AAAAAAAAsmU/TCcgfDALqOw/s320/110881_5991_pre.jpg

http://3.***************/_RrObyQ3XzcY/SWaBfZ7Vc8I/AAAAAAAAsmc/SL9Ah6U8Yw0/s320/109912_6270_pre.jpg

A inace, bas mi se svidja ovaj banner koji sam bas videla na forumu lostcommunity.co.uk z:lol:

malion-albums-sigcity-picture3-freighteiessoneofus-custom.png

Pravljen je inace prema ovom uvrnutom promo videu sa britanskog Channel 4 koji je isao 2004. pred pocetak serije.

Članak iz Večernjih novosti:

Internet anketa: Serija Izgubljeni najbolja, Tračare najlepšez:D

Najbolja serija u 2008.godini je avanturistički triler Izgubljeni, odlučilo je više od 17 miliona posetilaca sajta www.tv.com u godišnjoj internet anketi. Na drugom mestu je cinični Dr. Haus, sa milion i dvesta hiljada glasova, slede tinejdžerska serija Tračara i drama Momci sa Medisona koji su bili pravi izbor za manje od sto hiljada posetilaca.
Iako su obožavatelji oduševljeni što su Izgubljeni pobedili, nazivajući ih čak najboljom serijom svih vremena, mnogi su i razočarani, pa je za jednog od komentatora pobeda Izgubljenih još jedan dokaz da Amerika postaje sve gluplja i gluplja.z:hm:
Najseksipilniji Tv glumac, prema rezultatima iste ankete, jeste Ventvort Miler iz Bekstva iz zatvora koji je iza sebe ostavio Sajmona Bejkera iz Mentalista, Čejsa Kroforda iz Tračare i momka sa Medisona Džona Hema. Titulu najzgodnije glumice ponela je tračara Blejk Lajvli, druga je njena koleginica iz iste serija Lejton Mister, slede Hajden Panetijer iz Heroja i Kristina Hendriks iz Momaka sa Medisona.

jeli ovo iz tv nedjeljnika koji dolazi uz novosti?vazda su pisali po nesto o lostasima,ali mene je jucerasnji dodatak nevezano za lost,prosto razdusevio zbog jedne cinjenice-meni jako znacajne,a i svima koji su voljeli tu seriju:
dejvid linc ce konacno da rasvijetli misteriju tvin piksa!!!:sanke:
snimice film koje nastavlja tamo dje je serija zavrsila.
sorry na offu,ali svarno nijesam mogao da odolim!

prije neki odgledam grindhouse-glumi Naveen,a kad sam gledao saw sinoc-davno sam ga gledao prvi put pa sam sve zaboravio,izvalim da se pojavljuje miles,ne znam ime i prez.glumca,uz bena za kojeg sam znao da je iamo jednu od bitnijih uloga u mlifu.fino ih je bilo vidjet. :)

Mene je ipak najviše iznervirala ona rečenica "you may think it's democracy because of the way Jack ran things..." WTF?! Džek i demokratija?! Da li je scenarista koji je to napisao uopšte gledao svoju sopstvenu seriju? z:hm: Pa ako je neko uvek donosio odluke na svoju ruku, ne konsultujući većinu, i ponašajući se kao da je samo on bogomdan da odluči o svemu, onda je to Džek. Uvek se setim onog kad je rekao svima kako im nije rekao šta mu je Džulifet priznala zato što "ja nisam još odlučio šta da radim". :roll: I kad je to Lok tako promenio mišljenje o Džeku? Sećaš se onog iz Cost Of Living "svi možete da pođete... ja nisam Džek...".
Izgleda da je poenta epizode bila da nam posredno otkriju neke stvari (koja je zvanična verzija događaja koju pričaju Oceanic 6, to da se Kejt u budućnosti stara o Aronu kao o "svom sinu"...), ali zapleti u evoj epizodi su manje-više svi nepotrebni. Uključujući i ono sa 3,2 miliona dolara - Majls je i meni sjajan lik (It's extortion, if you want to get technical :hahaha:) , ali taj zaplet je kasnije prosto zaboravljen. (Uzgred budi rečeno, Majls je u razgovoru sa Kejt izgovorio rečenicu "Ja sam upravo tamo gde želim da budem, isto što je Harper rekla za Bena.) Scene sa Kejt i Sojerom, kao i razgovori o njenom "sinu" (uključujući i onu scenu sa Džekom) očigledno je trebalo da nas navedu na pogrešan trag, da pomislimo da je Kejt bila u drugom stanju sa Sojerom i da je rodila bebu van Ostrva. Samo što sam je taj preokret na kraju skapirala već u prvoj polovini epizode, kad je Kejt pričala sa Kler o Aronu.

Sojer je zaista dobro rekao ono "a ubrzo ćeš zbog nečeg da se naljutiš na Džeka i onda ćeš opet da dotrčiš meni". To je zaista njen model ponašanja. Sojer uvek pokazuje da nema iluzija o Kejt (kao i kad kaže "reci lepo da hoćeš da me iskoristiš za nešto"), ali da je prihvata takvu kakva je. Ali Kejt to se to očigledno ne dopada, pošto želi da veruje da je bolja osoba. To je verovatno jedan od razloga što se naljutila na njega i praktično vratila Džeku... drugi je taj što je Sojer pokazao da ne želi da bude tata, a Kejt je izgleda uvek u stvari sanjala da nađe kućicu u cveću i lep porodičan život kao iz bajke (onakav kakvog je pokušala da se igra sa Kevinom), i da bude ugledna i fina žena i mama.

Ne znam ni ja šta je bila poenta njenog raspitivanja? Možda da pokaže da se i pored toga odlučila da ode... zašto? Da li bi trebalo da shvatimo da se ona kao odlučila da prestane da beži i da se suoči sa suđenjem za svoje zločine, zato što je postala odgovornija? Ali njeno oslobađanje, kao i njen život sa Aronon, zasnovani su na lažima, tako da se ona uopšte nije suočila sa odgovornošću za sve što je uradila. Mislim da je to ipak bilo iz onog malopre pomenutog razloga... želela je samo da prestane da beži i da bude progonjena i da ima tu kućicu sa cvećem, a zaključila je da to neće imati na ostrvu sa Sojerom. Tačnije, imala bi kućicu sa cvećem, trava oko nje z:p ali on nije hteo da se igraju tate i mame. Ali, stvari se ipak nisu odigrale onako kako je Kejt htela, prvo se Džek pokazao kao još gori materijal za muža/tatu, a izgleda da će u 5. sezoni
Kejt opet morati da beži
.

Sviđa mi se "Kejt-Sojer" i "Kejt" analiza.z;)
Kejt se prema Džeku postavlja drugačije: idealizuje ga, a samim tim sebe često postavlja u neku inferiornu poziciju u odnosu na njega. Dok sa druge strane, u epizodi druge sezone "What Kate did", kaže kako je Sojer podseća na Vejna, na oca koga je ubila. Ironično, na kraju se Džek poneo prilično vejnovski...z:D
I tako sve se svodi ponovo na "daddy issues"..z:shock:

Ne znam, iskreno me zamara da se bavim analizom njenog lika i da se trudim da razumem šta motiviše njeno ponašanje, mislim da je Kejt najoštećeniji i u potpunosti degradiran lik od strane scenarista i njihove potrebe da što duže razvuku trougao (četvorougao), što je u nekom trenutku rezultiralo time da sam u potpunosti izgubila interesovanje za njenu priču.
I u epizodi "Something nice back home" ponovo je odnos Džek-Kejt obrađen iz Džekovog ugla u smislu da je Kejt i njihov odnos samo sredstvo da se dočara put Cenjenog Doktora Džeka ka tabletomaniji, alkoholizmu i slušanju Nirvane i Pixies...z:D

Generalno, nisam od "onih" koji se sa prezirom odnose prema ljubavno-romantičnim aspektima u serijama, ali ne volim kada se razvoj nekog lika žrtvuje zarad nepotrebnog i veštačkog održavanja komplikovanosti odnosa.

Što se tiče Bena, on jednostavno uživa u tim mentalnim igrama ( to je i Džulijet jednom rekla za njega). Sad, ne bih se složila da je baš većina njegovih planova besmislena, ali svakako ima tendenciju da ih previše zakomplikuje, ali ja tu ne vidim ništa problematično niti bih želela da je drugačije, u smislu da je to svojstveno Benovom karakteru i njegovom ponašanju. Sad, da li je on dobar ili loš vođa u praktičnom smilsu-mislim da je odgovor negde između. Takođe, s obzirom da vrlo često obmanjuje i sopstvene ljude zarad ličnih ciljeva veoma je " loš" u etičkom smislu, a i Ričard je na neki način izrazio želju za "promenom režima."
Mada, scenaristi se svakako trude da Bena prikažu kao sveznajućeg manipulatora: on zaista ume da prepozna i iskoristi tuđe emotivne slabosti, to je uradio bezbroj puta uživajući u tome,zatim njegova oholosti i način na koji razgovara sa Lokom i ostalima, kao i sveznajuća smirenost u većini situacija....
Mislim da ipak krajnji sud o Benu i njegovoj vladavini može da usledi tek nakon što saznamo više o njemu samom, o Ostrvu i svim ostalim mitološkim aspektima serije....

A Bernard-Rouz odluka tj. njeno obrazloženje ni meni nije baš najlogičnije, s obzirom da sam na neki način očekivala više poverenja u Loka, barem od Rouz. Ali kapiram da je to još jedno sredstvo scenarista da se Lok izoluje & prikaže kao suštinski neshvaćen od većine preživelih.
Ponekad mi čak deluje da se Džeku sve oprašta samo zato što je doktor, i kao da mu se zbog toga pridodaju neka nezaslužena svojstva kao npr. Džek treba da bude vođa -on je doktor. Stvarno ne kapiram tu logiku. z:hm:

A inace, bas mi se svidja ovaj banner koji sam bas videla na forumu lostcommunity.co.uk z:lol:

malion-albums-sigcity-picture3-freighteiessoneofus-custom.png

"One of us is a ghostbuster"z:D

Hurley: "Oh, awesome. The ship sent us another Sawyer ...." z:lol:

A kada smo se već složili da je Majls gotivan lik, evo njegove promo fotke, koja mi je najbolja od svih, baš deluje jezivo...z:mrgreen:
114385_D_2336_pre-1.jpg

Još samo 10 dana....:zurka:

A pre toga, željno iščekujem i 16. januar!!!!:aha:
(nije mi jasno zašto na ovom podforumu ne postoji tema za BSG, da li je moguće da ljudi toliko slabo gledaju tu seriju??!!:confused:)
edit: postoji tema http://forum.krstarica.com/threads/95830
samo što nije bila aktivna par godina...

Poslednja izmena:
Još samo 10 dana....:zurka:

A pre toga, željno iščekujem i 16. januar!!!!:aha:
(nije mi jasno zašto na ovom podforumu ne postoji tema za BSG, da li je moguće da ljudi toliko slabo gledaju tu seriju??!!:confused:)
edit: postoji tema http://forum.krstarica.com/threads/95830
samo što nije bila aktivna par godina...
Pa, da je obnovimo? Sad je pravi trenutak... z:)

I ja se pitam koliko je popularna na ovom forumu, sudeći po tome kako su likovi iz BSG prošli na TV turniru, slabo. z:(

Ima par svežijih tema o BSG (iz ove godine) na Naučnoj fantastici, ali na obe je bio slab odziv.

Da, tv dodatak. Pisali su nedavno i o glumcima koji će se pojaviti u 5.sezoni.z:dm:
Jedna glumi u Fringe, a to sam već saznao od smells like carrots.z:p
Koji su to glumci? Pokušavam ga izbegavam spojlere u poslednje vreme, ali ipak me zanima...z:) Samo ne navodi nikakve informacije o tome šta treba da igraju, ili navedi u spoiler tagovima (mada čisto sumnjam da su VN to tačno prenele z:mrgreen: ). Doduše, već znam za 4 novih glumaca... ta iz Fringe je verovatno ona glavna, ili ima još neka? Zasad sam odgledala samo pilot epizodu te serije.

Pretpostavljam da je Lost prilično popularan u Srbiji, mada nisam videla nikakve brojke o gledanosti, prodaji diskova i sl., ako i dodatak Novosti i TV dodatak Politike stalno piše o Lostu i glumcima iz serije (u Politikinom dodatku su za ovih nekoliko meseci otkad se daje na Foksu imali tekstove o Evangeline Lilly, Terry O'Quinnu, Matthew Foxu, Yunjin Kim i sad Miri Furlan, plus bar 3 ili 4 o seriji generalno, a Lilly i Fox su bili i na naslovnim stranama).

Za one koji gledaju na Foksu: počela je da ide najava "Nove epizode u istom terminu". To valjda znači da će prikazati 5. sezonu ubrzo pošto bude išla u Americi?

Koji su to glumci? Pokušavam ga izbegavam spojlere u poslednje vreme, ali ipak me zanima...z:) Samo ne navodi nikakve informacije o tome šta treba da igraju, ili navedi u spoiler tagovima (mada čisto sumnjam da su VN to tačno prenele z:mrgreen: ). Doduše, već znam za 4 novih glumaca... ta iz Fringe je verovatno ona glavna, ili ima još neka? Zasad sam odgledala samo pilot epizodu te serije.

Pretpostavljam da je Lost prilično popularan u Srbiji, mada nisam videla nikakve brojke o gledanosti, prodaji diskova i sl., ako i dodatak Novosti i TV dodatak Politike stalno piše o Lostu i glumcima iz serije (u Politikinom dodatku su za ovih nekoliko meseci otkad se daje na Foksu imali tekstove o Evangeline Lilly, Terry O'Quinnu, Matthew Foxu, Yunjin Kim i sad Miri Furlan, plus bar 3 ili 4 o seriji generalno, a Lilly i Fox su bili i na naslovnim stranama).

Za one koji gledaju na Foksu: počela je da ide najava "Nove epizode u istom terminu". To valjda znači da će prikazati 5. sezonu ubrzo pošto bude išla u Americi?

E ubicu ih ako ne budu prikazivali reprizu,jer ja celo polugodiste idem u popodnevnu smenu.

Ne znam, nisam zapamtio.z:cry: Moguće je i da su pisali samo o toj glumici.:zstidljivko:

Mislim da je to i dalje za 4.sezonu. Prkazuju neke delove iz epizode "The Shape of Things to Come" a ta je večeras na Fox-u.z:lol:

Back