Mene je ipak najviše iznervirala ona rečenica "you may think it's democracy because of the way Jack ran things..." WTF?! Džek i demokratija?! Da li je scenarista koji je to napisao uopšte gledao svoju sopstvenu seriju?

Pa ako je neko uvek donosio odluke na svoju ruku, ne konsultujući većinu, i ponašajući se kao da je samo on bogomdan da odluči o svemu, onda je to Džek. Uvek se setim onog kad je rekao svima kako im nije rekao šta mu je Džulifet priznala zato što "
ja nisam još odlučio šta da radim".

I kad je to Lok tako promenio mišljenje o Džeku? Sećaš se onog iz Cost Of Living "svi možete da pođete... ja nisam Džek...".
Izgleda da je poenta epizode bila da nam posredno otkriju neke stvari (koja je zvanična verzija događaja koju pričaju Oceanic 6, to da se Kejt u budućnosti stara o Aronu kao o "svom sinu"...), ali zapleti u evoj epizodi su manje-više svi nepotrebni. Uključujući i ono sa 3,2 miliona dolara - Majls je i meni sjajan lik (
It's extortion, if you want to get technical 
) , ali taj zaplet je kasnije prosto zaboravljen. (Uzgred budi rečeno, Majls je u razgovoru sa Kejt izgovorio rečenicu "Ja sam upravo tamo gde želim da budem, isto što je Harper rekla za Bena.) Scene sa Kejt i Sojerom, kao i razgovori o njenom "sinu" (uključujući i onu scenu sa Džekom) očigledno je trebalo da nas navedu na pogrešan trag, da pomislimo da je Kejt bila u drugom stanju sa Sojerom i da je rodila bebu van Ostrva. Samo što sam je taj preokret na kraju skapirala već u prvoj polovini epizode, kad je Kejt pričala sa Kler o Aronu.
Sojer je zaista dobro rekao ono "a ubrzo ćeš zbog nečeg da se naljutiš na Džeka i onda ćeš opet da dotrčiš meni". To je zaista njen model ponašanja. Sojer uvek pokazuje da nema iluzija o Kejt (kao i kad kaže "reci lepo da hoćeš da me iskoristiš za nešto"), ali da je prihvata takvu kakva je. Ali Kejt to se to očigledno ne dopada, pošto želi da veruje da je bolja osoba. To je verovatno jedan od razloga što se naljutila na njega i praktično vratila Džeku... drugi je taj što je Sojer pokazao da ne želi da bude tata, a Kejt je izgleda uvek u stvari sanjala da nađe kućicu u cveću i lep porodičan život kao iz bajke (onakav kakvog je pokušala da se igra sa Kevinom), i da bude ugledna i fina žena i mama.
Ne znam ni ja šta je bila poenta njenog raspitivanja? Možda da pokaže da se i pored toga odlučila da ode... zašto? Da li bi trebalo da shvatimo da se ona kao odlučila da prestane da beži i da se suoči sa suđenjem za svoje zločine, zato što je postala odgovornija? Ali njeno oslobađanje, kao i njen život sa Aronon, zasnovani su na lažima, tako da se ona uopšte nije suočila sa odgovornošću za sve što je uradila. Mislim da je to ipak bilo iz onog malopre pomenutog razloga... želela je samo da prestane da beži i da bude progonjena i da ima tu kućicu sa cvećem, a zaključila je da to neće imati na ostrvu sa Sojerom. Tačnije, imala bi kućicu sa cvećem, trava oko nje

ali on nije hteo da se igraju tate i mame. Ali, stvari se ipak nisu odigrale onako kako je Kejt htela, prvo se Džek pokazao kao još gori materijal za muža/tatu, a izgleda da će u 5. sezoni
.