smells like carrots
Aktivan član
- Poruka
- 1.308
Dok sam danas gledala epizodu, u sceni kad Ričard kaže "Your father has to go", pitala sam se da li Ričard to samo kaže zato što Lok treba da uradi ono što mu je Ben rekao kako Ben ne bi uspeo da ga diskredituje (ti Othersi baš imaju neki čudan etički sistem), ili i Ričard misli da on treba da se otarasi ćaleta?
Heh, mislim da smo o tome već nešto pričali, ali nismo došli baš do nekog jasnog zaključka...
Već sam bila napisala da imam utisak da je morao da ga ubije ne samo da ga Ben ne bi diskreditovao i oslobodio se njegove konkurencije, već da je to nekakav uvrnuti nalog njihove zajednice, ne u smislu da svako treba da ubije svog Zlog Roditelja, već kako mu je Ben to rekao, parafraziraću : da konačno bude slobodan, da se reših svojih demona, da bi mogao da ispuni svoj potencijal; kao znak dobre volje ili potvrde da je spreman da se unapredi zbog Ostrva, kao nekakva žrtva blablabla...

Takođe napisala sam i ovo (sad sam našla):
Moguće da je Ričard to isto govorio Benu, u smislu da je potrebno da se oslobodi osobe koja ga guši i sputava ceo život , da bi u potpunosti bio slobodan na neki način i kao jača osoba preuzeo važniju ulogu u Ričardovoj družini, koliko god to bolesno zvučalo.
Verujem da je Ričard puno uticao na razvoj Benove ličnosti, poput nekakvog mentora, upravo u onim godinama Benovog života koje nam nisu prikazane i da je on na neki način uticao na Bena da ubije svog oca, u čemu je ovaj pritom i uživao.
Mada sve se više dvoumim između tog tumačenja i nekog novog utiska koji sam imala večeras gledajući epizodu da; iako Ričard svakako deluje razočarano u trenutku kada Lok odbija da ubije svog oca, ipak on možda nije razočaran zbog tog odbijanja već zbog Lokovog nesuprotstavljanja Benu. U suprotnom, ne bi mu bilo svejedno ko će ubiti Kupera, ne bi mu predložio Sojera, da je to bilo nešto što je baš Lok morao da uradi i niko drugi. Izgleda da je samo želeo da se Lok uspešno suprotstavi Benu.
Kada testira malog Loka u Cabin fever, Ričard je uznemiren Lokovim izborom noža -simbol smrti (ili samo još jedan falusni simbol
?!) .Benovo ubeđivanje Loka da ubije oca može onda biti polu-istina :treba da se oslobodi tereta koji pretstavlja njegov otac, ali ne nužno nasilno. Ubistvo Kupera je dobro za Loka, ali nenasilno razrešenje je dobro za Ostrvo i Loka kao potencijalnog vođe tog Ostrva .Ričard i sam govori Loku da zamera Benu to što se isključivo rukovodi sopstvenim interesima – Ostrvu je potreban nesebičan vođa.
Zanimljiv sajt.Inače, ko hoće da se nasmeje, evo kako su u TelevisionWithoutPity videli tu scenu i scene između Bena i Loka
http://www.televisionwithoutpity.com/show/lost/the_brig.php?page=3
http://www.televisionwithoutpity.com/show/lost/the_brig.php?page=10
http://www.televisionwithoutpity.com/show/lost/the_brig.php?page=8
![]()
Nisam pročitala još do kraja, ali ovaj deo se za sada ističe:
Everyone has to make a gesture of free will and commitment when they come to the Island. Is that what the kids are calling it these days? Ben says that Locke has to kill his father before he can see the Island's secrets. Oh, that's what the kids are calling it these days. The camera pans over to Bad Dad, who is tied to a giant phallic symbol in the middle of the campground. Is there a Freudian analyst in the house?

Aham...tužni sawyerfaceoviJesi l ti ono beše svojevremeno okačila ovde one fotke krupnog plana Sojera iz The Brig? Mrzi me sad da pretražujem temu... Stvarno je u ovoj epki onako, da ga zagrliš jadnicak mali.Što mozda malo čudno zvuci, s obzirom da je to neposredno pre/pošto nekoga zadavi lancima.
![]()

Obožavam Sojera u ovoj epizodi - to mu je definitivno jedan od najboljih momenata (ako ne i najbolji). Mislim baš na scenu davljenja u brodu-čista katarza!
Pristojno su ga obukli, mada skoro uvek ga oblače u neke pantalone džakove praistorijskog kroja - verovatno im je cilj da se ne nametne kao sex simbolInače...ne mogu da se uzdržim a da ne primetim: Loku ove pantalone i majica koju je nosio u ovom i sledećoj epizodi mnogo dobro stoje!![]()
Je l se meni čini il je ranije često imao neke široke pantalone koje...e... nisu tako dobro isticale figuru?
![]()

Mada gore uvek nosi neke prilično uske majice...

Što mozda malo čudno zvuci, s obzirom da je to neposredno pre/pošto nekoga zadavi lancima.
Je l se meni čini il je ranije često imao neke široke pantalone koje...e... nisu tako dobro isticale figuru?
za uske majice. 

)