smells like carrots
Aktivan član
- Poruka
- 1.308
Preporučila bih naravno The Fuselage , zbog ovog dela Ask The Staff u kome se ostavljaju pitanja za glumce, producente, scenariste i ostale koji rade na seriji. Terry O'Quinn i Jorge Garcia još uvek povremeno svraćaju i odgovaraju na neka od mnogobrojnih pitanja... ostali podforumi baš i nisu aktivni.
Inače postujem na nekoliko Lost foruma, ne mogu da kažem da li su bolji od ostalih pošto nisam videla sve Lost forume - sigurno ih ima mnogo više, ali ko bi to stigao da obiđe... Ovo su uglavnom oni na koje sam slučajno naišla pa mi se dopali...
Na http://www.lostcommunity.co.uk/forums/ je vrlo simpatična manja grupa ljudi (ima nas čak dvoje iz Srbije tamo, inače uglavnom iz UK i USA), vrlo prijateljska atmosfera, pametni ljudi.. i MNOGO Džek-hejta.![]()
http://www.lost-forum.com/ na koji dolazi dosta ljudi, mada ga ja, ruku na srce, najčešće posećujem da bi igrala igre tipa "Save or kill: character elimination game".
Idem još na par koji nisu vezani samo za Lost, recimo ima podforum o LOSTU na ovom SF forumu http://www.sf-fandom.com/vbulletin/index.php? mada tamo ima samo nekoliko ljudi, ali ima zanimljivih i pametnih razgovora... a u poslednje vreme čak i SciFi.com forum ima deo o Lostu pošto SciFi kanal u Americi prikazuje reprize Losta, ali taj podforum je slabo posećen. Ja sam ionako na SciFi.com forumu prvenstveno zbog toga što je podforum Battlestar Galactica valjda najposećeniji BSG forum na netu (ne znam statistike, ali je stvarno nenormalan broj ljudi postuje na tom forumu), zato sam se i učlanila, pa usput posećujem i Lost podforum, ali je na njemu samo 15-tak do 20-ljudi, iako je veliki broj ljudi sa BSG foruma istovremeno i fan Losta - valjda većina ljudi još nije ni skapirala da postoji Lost podforum tamo.
The fuselage mi je oduvek bio suviše konfuzan, jedino ponekad svratim upravo na tu sekciju
čisto da pročitam da li im zaista neko iz ekipe odgovara na ta pitanja. Sad sam posetila taj lost-forum.com i deluje mi ok, mada je meni lostpedia forum najzanimljiviji. Inače, slabo pišem po tim forumima, u poslednje vreme jedino ponekad ostavim koji komentar na Dark Ufo, više volim da čitam blogove i sl.
A obožavam i da učestvujem u tim zaludnim igricama tipa character cup, fantasy league i sl. (uglavnom na Dark Ufo).
Otprilike su i meni upravo te epizode najomiljenije, mada ja to više volim da rangiram u smislu "omiljene scene", pošto i u onim za nijansu slabijim epizodama ima nekih fantastičnih momenata.Iz prve sezone Walkabout, finale, ...In Translation, iz druge The Other 48 Days, The 23rd Psalm, Lockdown i One Of Them, iz treće The Man Behind The Curtain, One Of Us, Flashes Before Your Eyes, Not In Portland, i finale najviše zbog poslednjih 5 minuta... iz četvrte, ne znam, verovatno The Constant, Confirmed Dead, i finale, možda i The Shape Of Things To Come.
Meni je npr. Pilot epizoda (oba dela) fantastična, iako znam da gomila ljudi tvrdi da se nisu "navukli" odmah posle prve epizode, da im je ona sasvim prosečna.I uglavnom su završne epizode sezona najuzbudljivije, pošto tada uvek dolazi do kulminacije zapleta koji su se razvlačili celu sezonu ( a nekada i ne dođe...
Osim ovih epizoda, probaću da izdvojim po nekoliko iz svake sezone :
1. sezona : Walkabout, White Rabbit (jedina Jack-centric epizoda koju volim), Confidence Man, Raised by another...
2. sezona: The other 48 days, The 23rd psalm, The long con, One of them, Lockdown...
3. sezona: Flashes before your eyes, Enter 77, The man from Tallahassee, The brig, The man behind the curtain...
4. sezona : Confirmed dead, The economist, The constant, The shape of things to come,
Cabin fever...

,ali u ovoj epizodi su bas radili na tom psihickom putovanju kroz vreme.I to je bilo nesto novo i do tada nevidjeno.A ljudi vole takve stvari...

...ovako nekako
pa malo odje kod vas,jer vidim da se vodi odlicna rasprava,ima dobrih teorija,pa malo po drugih foruma,pa do kafane-ne virtualne

), a to što kažeš da je omogućio Sojeru & Kejt da pobegnu, ne znam, meni je oduvek bilo čudno to njegovo ponašanje u trećoj sezoni u periodu kada je hteo da podmornicom napusti ostrvo....