Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Пре свега била је некако боља атмосфера а и радња је ишла бржим темпом.
...

Otkud to? Baš mislim da je očigledno da se radnja odvijala dosta sporije u prvim sezonama.

Što se tiče atmosfere, to je već stvar ukusa.
Ja na primer nisam nostalgična prema starim sezonama u fazonu "Eh, to su bili dani...:sad2:"

Пре свега била је некако боља атмосфера а и радња је ишла бржим темпом.

Otkud to? Baš mislim da je očigledno da se radnja odvijala dosta sporije u prvim sezonama.

Ja na primer nisam nostalgična prema starim sezonama u fazonu "Eh, to su bili dani...:sad2:"

Ja se slazem sa Ugo-om . I meni se cini da je tokom svake sezone radnja postajala sve "sporija" . A sto se tice atmosfere ,ona mi je jednaka od pocetka do sada ...serija odise mistikom ,i tu se nista nije promenilo ,to je zapravo i najjaci lajt-motiv serije ,po meni :) !

Ok, ali grešite. :mrgreen:

Po toj logici ispada da se radnja najbrže odvijala u prvoj sezoni? :huh:

Recimo da jeste ...ali ni tada nije imala zadovoljavajucu "brzinu" ,medjutim to je poslednje na sta ce svaki ljubitelj "Izgubljenih" obratiti paznju ,mnogo toga ce "kupiti" gledaoca pre nego sto shvati da se radnja odugovlaci ,rasteze i sl. Ne kazem ni da se rasteze bespotrebno ali tu serija dobija tempo koji ja ocenjujem kao spor ...sto je potpuno nebitno ,jer sam to samo konstatovao :roll: !!! Da si me citirala do kraja ,ne bi ni pricali o ovom ...za mene je mistika na prvom mestu ...i sjajni likovi ,prelep ambijent ,kombinacija ostrva i LA-a ,flashback-ovi itd ,itd. ono zasto volim ovu seriju :cool: !

Recimo da jeste ...ali ni tada nije imala zadovoljavajucu "brzinu" ,medjutim to je poslednje na sta ce svaki ljubitelj "Izgubljenih" obratiti paznju ,mnogo toga ce "kupiti" gledaoca pre nego sto shvati da se radnja odugovlaci ,rasteze i sl. Ne kazem ni da se rasteze bespotrebno ali tu serija dobija tempo koji ja ocenjujem kao spor ...sto je potpuno nebitno ,jer sam to samo konstatovao :roll: !!! Da si me citirala do kraja ,ne bi ni pricali o ovom ...za mene je mistika na prvom mestu ...i sjajni likovi ,prelep ambijent ,kombinacija ostrva i LA-a ,flashback-ovi itd ,itd. ono zasto volim ovu seriju :cool: !

Razumela sam razloge zbog kojih ti se dopada serija. I jesam citirala ceo tvoj post, ali sam boldovala onaj deo posta koji ima veze sa diskusijom koja je pokrenuta i na koju si se nadovezao - poredili smo ritam odvijanja radnje u prvoj i drugoj polovini serije.

Mislim da se ovde ne radi o tome kome se šta više dopada, ja na primer obožavam zaplet sa Darma stanicom Labud iz druge sezone iako gomila ljudi tvrdi da su to otegli i da je frustrirajuće što se cela sezona svodi na to da li pritiskati dugme ili ne. Sa druge strane, u nekoj idealnoj situaciji, volim ravnotežu između priče o likovima i uzbudljive radnje.

A i to da li ja ili neko drugi voli ili ne voli recimo pomenutu prvu sezonu nema veze sa tim da je jasno da je to sezona u kojoj se malo toga uopšte dogodilo kada je konkretan zaplet u pitanju i da se radnja sporije odvijala u poređenju sa kasnijim sezonama, (posebno je očigledna ta promena ritma negde od druge polovine treće i početka četvrte sezone) I to je tada savršeno funkcionisalo u toj početnoj fazi serije. Akcenat je prvenstveno i u veeelikoj meri bio na upoznavanju sa likovima, na njihovoj karakterizaciji, za razliku od recimo pete sezone.

Poslednja izmena:
Ma jok, to je stvar individualnog dozivljaja. Zavisi kome se sta vise svidja. Kome je vise odgovarao onaj tipican dramski zaplet iz prve sezone, kad se udubi u stvar, cela radnja moze da proleti u dahu, a koga to nije privlacilo i bilo mu dosadno, svaki minut mu je bio ko pet.
Tako da nije serija promenila ritam uopste, nego je vi razlicito dozivljavate. Meni je manje-vise konstantno zanimljiva i nisam nikada imao utisak da davi ili da leti.

Hehe
Pa jeste.
Serija je zasluzila bolje. Mada, prosecan gledalac uglavnom je odustao posle druge sezone, ipak je to previse misterija, ne verujem da bi i u udarnom terminu bila veoma gledana.
Nije ta serija bas za svakog.

Odlican text zaista ...covek bi se mnogo bolje "prodao" da je manje govorio a vise pisao ...

Hehe
Pa jeste.
Serija je zasluzila bolje. Mada, prosecan gledalac uglavnom je odustao posle druge sezone, ipak je to previse misterija, ne verujem da bi i u udarnom terminu bila veoma gledana.
Nije ta serija bas za svakog.

Ja verujem da bi ...bas ovo sto je Aca naveo u textu ( u Press-u ) ,drugacija bi prica bila ,kad bi gledali epizode svakodnevno ,pa makar i od pocetka ...

Ma fora je imati bar celu prvu sezonu odjednom za gledanje, dalje se covek navuce, ali i naravno ako imamo mogucnosti da je redovno gledamo. A ceakti da li ce se na pinku Grand parada zavrsiti u dogledno vreme, pa ce se ispostovati programska sema ili ce epizoda jednostavno biti rpeskocena, to i pak ne vredi, odbilo bi i najvernijeg fana. :lol:

Secam se SF serije Kvantni skok, realno njesra, ali je tada delovala super, i zbog male gledanosti ukinuta je sa Pinka u sred emitovanja... :lol: Ljudi vise vole da gledaju Sasu Popovica! :rotf:

Hm, slazem se sa tim da se odvijala sporije, ali meni se to bas svidjalo, jer nije bilo toliko komplikovano. Cim i dalje gledam Lost znaci da mi i dalje drzi paznju, ali mnogo mi se vise dopadao pocetak, nekako mi se cini da su poceli mnogo da jedu govna i da su se toliko zapleli u svim svojim misterijama i sl. da su se totalno pogubili... :confused: Naravno da nisam u pravu, i naravno da ce se sve na kraju rasplesti (nadam se :confused: ) ali ja sam jedna od onih koji su u fazonu ˝Eh, to su bili dani˝ a najvise od svega mi nedostaju svadje, fore i zajebancije, kojih sada nema uopste... :(

Hm, slazem se sa tim da se odvijala sporije, ali meni se to bas svidjalo, jer nije bilo toliko komplikovano. Cim i dalje gledam Lost znaci da mi i dalje drzi paznju, ali mnogo mi se vise dopadao pocetak, nekako mi se cini da su poceli mnogo da jedu govna i da su se toliko zapleli u svim svojim misterijama i sl. da su se totalno pogubili... :confused: Naravno da nisam u pravu, i naravno da ce se sve na kraju rasplesti (nadam se :confused: ) ali ja sam jedna od onih koji su u fazonu ˝Eh, to su bili dani˝ a najvise od svega mi nedostaju svadje, fore i zajebancije, kojih sada nema uopste... :(

E to je to ...to sam i ja primetio ,i na konto toga pomislio da su seriju naknadno produzili zarad publike ,kojoj bi sad i 20 sezona bilo malo ...ne sumnjam ni ja da ce nam dati savrseno objasnjenje svega ,ali mislim da su smisleno nastavili ,odlozili kraj i malo "u hodu" razmisljali o tom kraju :ok: !
Kao da se pomalo i odstupilo od neke prvobitne koncepcije ,i to dodatno osnazuje moj utisak da su "neplanski" produzili seriju ...ali opet ponavljam ,nijednog momenta nisam ni pomislio da su seriju ,bilo kojim postupkom u koje sumnjamo ,ucinili losijom ...ja sam definitivno obozavalac ove serije ,ne velik kao neki ,ali tu negde ,dosta iznad prosecnog :klap: !

Poslednja izmena:
Naravno da nisam u pravu, i naravno da ce se sve na kraju rasplesti (nadam se :confused: ) ali ja sam jedna od onih koji su u fazonu ˝Eh, to su bili dani˝ a najvise od svega mi nedostaju svadje, fore i zajebancije, kojih sada nema uopste... :(

Da slazem se. Ono kada ulazi Kejt kod Sojera u sator a on kaze:

"What, is my door-bell busted again?" :hahaha: I tako dalje.

I meni su prve 3 sezone vrh, ovo gledam i dalje jer hocu da vidim razresenje i svidja mi se i dalje, ali prve 3... Eh to su bili dani! :)

E to je to ...to sam i ja primetio ,i na konto toga pomislio da su seriju naknadno produzili zarad publike ,kojoj bi sad i 20 sezona bilo malo ...ne sumnjam ni ja da ce nam dati savrseno objasnjenje svega ,ali mislim da su smisleno nastavili ,odlozili kraj i malo "u hodu" razmisljali o tom kraju :ok: !
E taj fazon... Serija je bila toliko dobra da publika nije mogla da se zasiti, i iskesirala je toliko para da ekipa nije mogla da se zasiti. :) Mislim da je trebalo da prekinu serija na vrhuncu sjaja, onda kad je najzanimljivije da nam pruze odlican kraj, ovako se jako brinem da cu svakom epizodom sve vise da se razocaravam u odgovore koje ce da nam daju. :confused: Da, i dalje me zanima sta je sa tim Dimkom, MIBom i sl. ali nekako mi se ne dopadaju odgovori koje dobijamo, valjda sam ocekivala nesto grandioznije... :confused: Ne znam, nadam se da nisam u pravu i da ce kraj biti apsolutno fantastican! :mrgreen: Fingers crossed!

@Sponzorusa
Ja sam jos srecnica gledala prvih 4-5 sezona odjednom, i Sojerove fore su mi bile haos!! :) Koliko god su epizode bile i odugovlacene bile su jakooooo interesantne i presecane ˝svakodnevnim˝ zivotom, imale su taj neki ljudski faktor koji sada jednostavno ne postoji... :confused:

E taj fazon... Serija je bila toliko dobra da publika nije mogla da se zasiti, i iskesirala je toliko para da ekipa nije mogla da se zasiti. :) Mislim da je trebalo da prekinu serija na vrhuncu sjaja, onda kad je najzanimljivije da nam pruze odlican kraj, ovako se jako brinem da cu svakom epizodom sve vise da se razocaravam u odgovore koje ce da nam daju. :confused:

A kakav bi to "odlican kraj" bio, bez ikakve pripreme i razvoja radnje koji ka njemu vodi? Da nam ne daju nikakve odgovore, samo da zacrne ekran? Ili da padne ogromna stena i sve ih pobije, pa kraj? :roll:

Kraj i broj epizoda koje su potrebne da bi se do njega doslo isplanirani su jos od sredine 3. sezone, kad su producenti/scenaristi uspeli da ubede studio da seriju ne treba do u beskonacnost rastezati, samo da bi se dobilo 10 ili koliko vec sezona je zelela TV mreza ABC.

@Sponzorusa
Ja sam jos srecnica gledala prvih 4-5 sezona odjednom, i Sojerove fore su mi bile haos!! :) Koliko god su epizode bile i odugovlacene bile su jakooooo interesantne i presecane ˝svakodnevnim˝ zivotom, imale su taj neki ljudski faktor koji sada jednostavno ne postoji... :confused:

Pa da i ja sam gledao prvih 5 sezona odjednom, bez pauzae! Znaci ne mogu da zaoravim kako je to bilo u pocetku, ono nekoliko epizoda za redom!!! :) Ne mozes izdrzati... :)

A kakav bi to "odlican kraj" bio, bez ikakve pripreme i razvoja radnje koji ka njemu vodi? Da nam ne daju nikakve odgovore, samo da zacrne ekran? Ili da padne ogromna stena i sve ih pobije, pa kraj? :roll:
.
Boze, naravno da ne. Mislim da je bilo i te kakvih razvoja radnji u prvih nekoliko sezona, mogli su u jednoj sezoni da daju sve odgovore a nikakvo zacrnjenje ekrana i padanja stena ne bi bilo potrebno. :roll: Ovako samo odugovlace, i neka, ja se ne bunim, meni je sve to interesantno ali mi je serija nekako izgubila car koju je imala na pocetku.

Back