pop80
Elita
- Poruka
- 15.385
svuda ima i dobrih i loših strana života.. najvažnije je da pronađeš sebe , gde tebi najviše odgovara i gde si srećan.. mada to zavisi od više faktora..posao, da li imaš nekog pored sebe, da li imaš slobodnog vremena...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I slobodom govora. Ponekad problema sa disajnim putevima pojedinih građana.U Severnoj Koreji ima malo problema sa pristupom internetu.
iskreno i tacno.Ja sam par godina Nemackoj.
Dosla sam ovde bez ikakvih predrasuda i bez vecih ocekivanja.
Osnovno pravilo je da pravila nema. Kako k kako gde i kako sta iskusi.
Dakle, mogu ti toliko pomoci Nemci i biti predusretljivi, kako ni jedan tvoj sunarodnik, a mogu biti i povrsno ljubazni, a zapravo hladni i bezobrazni.
Nasi.. Tek u tudjini shvatis ko su "nasi", i da nikada ne mozes biti toliki prijatelj sa Nemcima, koliko sa nasima.
Lose strane - sve se mora unapred planirati, godisnji odmor planiras jos u decembru, kuda god krenes, moras znati sve pojedinosti puta, gde su zakrcenje, alternative, sta gde ima.. Gradovi ogromni.. To ti daje osecaj da si malen, nebitan, zamenljiv, kao onaj hrcak u tocku, da zivot melje..
Funkcionises na stranom jeziku. Ne mozes bas sve reci onako socno, lepo, zanimljivo, vrcavo, kako bi na svom jeziku. Na zalost, to mnogo smeta. To nisi ti TI. Ovo govori osoba, ciji jezik je odlican.
Ovo je jedna velika skola. Puno se nauci, covek duhovno ojaca i porastem, jer mora, nema kud. Nije za svakog definitivno.
Bila sam u toj fazi, do skoro. Sa 47h sati radnog vremena nedeljno, nekad i vise, nisam znala, gde bijem i udaram, kuda bih i sta bih pre. Kad stignem kuci, ne znam bih li pre jela, kuvala, spremala, izvire neotvorena posta, mejlovi, pisma, ves.. Nagomilane obaveze, koje se stalno odlazu, i termini, pojacavaju stres. Medjutim, kada u glavi popusti stres, a popusti, pocinjes slagati prioritete, organizovati se bolje i na vreme. Napadas obaveze i stresu i neprijatnosti ides u susret, umesto da ih odlazes.iskreno i tacno.
dodao bih da tek posle zivota na zapadu naucis koliko je dragoceno ono malo slobodnog vremena.
klap klapBukvalno ne vidim losu stranu.
Jedino je bilo malo dosadno za vreme korone kad nije moglo tek tako da se leti pa su mi nedostajali neki prijatelji koji su daleko, ali sad kad sve ponovo fercera - sve je super.
No, ova tema je subjektivna. Ono sto je nekome lose, nekom drugom nije.
Ko god me pita kako je, ja mu kazem "meni je dobro, ali ne znaci da ce i tebi da bude".
Recimo, jedna cura skoro dosla ovde i smeta joj sto se nema pusenja u zatvorenom prostoru, a meni je to ogroman plus.
Zatim, nekome smeta sto ne rade prodavnice nedeljom - a meni, koji se secam kada i u SFRJ nije nista radilo nedeljom, ovo budi uspomene na lepo detinjstvo.
Nekome smeta sarenolikost ljudi (svih nacija, religija, sa cele planete...).
Meni je to apsolutno nebitna stvar.
I tako dalje - sve je subjektivno.
klap klap
blago toj državi što te ima
Ako ne rade po gradu radnje, rade po tržnim centrima. Problem rešen.Bukvalno ne vidim losu stranu.
Jedino je bilo malo dosadno za vreme korone kad nije moglo tek tako da se leti pa su mi nedostajali neki prijatelji koji su daleko, ali sad kad sve ponovo fercera - sve je super.
No, ova tema je subjektivna. Ono sto je nekome lose, nekom drugom nije.
Ko god me pita kako je, ja mu kazem "meni je dobro, ali ne znaci da ce i tebi da bude".
Recimo, jedna cura skoro dosla ovde i smeta joj sto se nema pusenja u zatvorenom prostoru, a meni je to ogroman plus.
Zatim, nekome smeta sto ne rade prodavnice nedeljom - a meni, koji se secam kada i u SFRJ nije nista radilo nedeljom, ovo budi uspomene na lepo detinjstvo.
Nekome smeta sarenolikost ljudi (svih nacija, religija, sa cele planete...).
Meni je to apsolutno nebitna stvar.
I tako dalje - sve je subjektivno.
Ako ne rade po gradu radnje, rade po tržnim centrima. Problem rešen.![]()
Covek se na sve brzo navikne.Retko koji TC radi nedeljom.
Naravno, ima i po negde neka radnja da se nadje da radi, ali glavne, najvece, i najveci broj njih ne radi.
Ali naviknes se na to caskom, naviknes da isplaniras da i ti nedeljom dignes sve 4 u vis, frizider bude pun, i lagano![]()
Covek se na sve brzo navikne.
Kao ovde kad su svi bili protiv plaćanja kesa 1, 2, 5 din. Sad se daje 12 din lagano.
Koja zemlja ako nije tajna?![]()
NZ je zanimljiv. Na početku sveta sa Australijom kako ja volim da kazem. Kako je tamo?Nemacka, ali provodim dosta i u Holandiji i na Novom Zelandu, tako da sam odlicno upoznat i kako se tamo zivi.![]()
NZ je zanimljiv. Na početku sveta sa Australijom kako ja volim da kazem. Kako je tamo?
Mislim da nema nasih tamoU Severnoj Koreji ima malo problema sa pristupom internetu.
Ma ima baMislim da nema nasih tamo