Loše pamtite lica ili brže zaboravljate imena?

foto memoriju imam savrsenu jer to sebi stavljam kao prioritet a imena ocajno pamtim jer su mi totalno nebitna svakog oslovljavam sa BRATE tako da su mi svi isti ali desavalo mi se da zaboravim ime devojke sa kojom sam u vez par dana probudim se ujutru pored nje i sve mi glupo jer nemogu da se setim kako joj bese ime a zelim da je dozovem u par situacija su me iznapusavale neke ribe jer su primetile da ne mogu da se setim imena :D

Ja imam drugi problem. Drugačije vrste. Previše dobro pamtim. Ljude. Dogadjaje. Lica. Reči. Jednom rečju, pamćenje...kao u kakvog slončeta. Ništa ne zaboravljam. :)
Ako ti to predstavlja problem onda ti imas nekih drugih problema. Covjek koji sve pamti bi trebao da bude srecan sto ima tu sposobnost, a ne da mu to bude problem.

Niko ne zeli da zaboravi samo da bi zaboravio, a onaj ko zbog drugih razloga zeli da zaboravi uvjek dijelom sebe zeli i da ne zaboravi, pa makar i manjim, jer je bitno sve pametiti, jer covjek je bice koje po prirodi ne zeli nista da ignorise.

Poslednja izmena:
Da li vam se nekada desilo da ste se postideli kada ste se nekome
predstavili a on vam potom napomenuo da se vi već poznajete?
Nemojte se osećati previše loše zbog toga: Vаša napredna sposobnost čitаnjа može
biti odgovorna za to, nаvodi se u novoj studiji,istrаživаči su pokаzаli ispitanicima slike licа ispod kojih je na nekima bilo ime istih, područje za vizualizaciju reči bilo je mnogo manje aktivno kod onih koji su mogli da čitaju nego kod onih koji nisu.
Dаkle, istrаživаči pretpostavljaju dа se sposobnost čitanja na neki
način takmiči sа sposobnošću prepoznаvаnja licа i da oni izgleda
zauzimaju iste resurse u mozgu.

Da li vi imate ovaj problem?:think:

Pamtite li lica?:cool:

Ili vam se češće desi slučaj da vam se neko predstavi i dok izgovori svoje ime vi ga momentalno zaboravite ?:roll:

Pre će te se setit imena nekog lika nego lica tog istog lika ili obrnuto kao što je samnom slučaj :think:

O da! Krećem se u velikom krugu ljudi, mnogo ih je i ne mogu ih sve popamtiti imena a lice odlično! :D
Kada se sretnemo i fino se ćaskamo a ne znam ime, i normalno pitam kako BEŠE ime i da me podseti. :zcepanje:

Isto i obrnuto. :mrgreen: Daju mi slična imena ali nije to i to. :)

Slabo čitam knjige ali previše čitam vesti i Google. :zcepanje:To ti dođe isto.

Prvo zapamtim ime pa kad se udaljim od osobe neko vreme onda zaboravim. :roll:

Lica pamtim , ime ne čujem jer i ne slušam dok se upoznajem nego gledam osobu pravo u zenice, al brojeve tek nea šanse da upamtim , :ljutko:
kada mi neko uzgred kaže broj fona momentalno ga permutujem pa pravim kombinacije u glavi tako da mi se mnogo puta desilo da sam ubedjena da sam okrenula pravi broj a da se na fon javila pogrešna osoba :eek:

:zcepanje:
slicno radimo :lol:

uvek sam lose pamtila imena
lica pamtim samo ako su na mene tokom prvog susreta ostavila bas jak utisak, inace ne
tako da mi se redovno desava da ne mogu da se setim imena nekoga sa kime pricam, niti odakle znam neku osobu
plus, sto na ulici i ne gledam u ljude, jednom sam i pored rodjenog brata prosla, ne primetivsi ga, sto nije ostavilo posledice, za razliku od slucaja kada sam ladno prosla pored sefice, ne javivsi joj se -nije razgovarala sa mnom dva meseca

zaboravljam imena, samo lica ostaju, u prolazu ljude otkrivam kroz sifru : )) sve mi to govori da starim
ahah malo patetike
ne znam... nekad je sve bilo super sad mi je nebitno jer valjda nije super pa ono... isto lice vise nije isti covek sto vazi i za mene, samo je to bitno zapamtiti
osim ako niste super komunikator a izlgeda da je vrsta kazne da moram tu napredovati

Back