Lopatom na tenk

Čuo sam u par navrata za tu dvojicu ali nisam čuo nikada da ovi iz SRS nekog nisu vredjali ili lagali.
Pa što onda nazva čoveka degenom? Lepo je pokazao da lopata na tenk ne ide...
Zato što jeste degen, njegova aluzija na nas je više nego maliciozna i poluinteligentna, on je tipičan primer da medju LDP fanovima ima i seljaka koji još uvek moraju da porade na akcentu da bi ih B92 lansirao u javnost ;)

Zato što jeste degen, njegova aluzija na nas je više nego maliciozna i poluinteligentna, on je tipičan primer da medju LDP fanovima ima i seljaka koji još uvek moraju da porade na akcentu da bi ih B92 lansirao u javnost ;)

To je tvoj stručan elaborat?
Kada bi se zoljama vodio rat, ne bi postojali avioni, kamioni i nuklearno oružje koje je sve zalud ako nema puste pešadije.

Kada zolja promaši, onda beš'te noge da vas ne usrećim - tenk se naljutio na nas :lol:

Kada bi se zoljama vodio rat, ne bi postojali avioni, kamioni i nuklearno oružje koje je sve zalud ako nema puste pešadije.

Kada zolja promaši, onda beš'te noge da vas ne usrećim - tenk se naljutio na nas :lol:

Ti si strucan kao sto smo mi strucni oko toga (ali mozda i nisi, ako nisi barem nesto oko togao ucijo u Vojsci) Sto se mene tice, uvek sam se zanimao za oruzije i sluzijo sam u specijalnim jedinicama (davne 1999).

U gradu od tenkova niko (Pesadija) nemora bezati. I jedna mala zolja se pokazala dovoljno jaka, da probije vrh kupole tenka T-55 i M-84. Da ne govorim o Fagot-u ili Bumbar-u.

Protivoklopno naoružanje je u formaciji svih današnjih armija, da nema svrhu bilo bi i izbačeno iz upotrebe. Međutim, ovde nije bitno čime se tenk može uništiti, već metafora, odnosno aluzija na to kako je dobro biti ker na uzici i ne suprostavljati se jačem od sebe, ma koliko te kinjio.

Protivoklopno naoružanje je u formaciji svih današnjih armija, da nema svrhu bilo bi i izbačeno iz upotrebe. Međutim, ovde nije bitno čime se tenk može uništiti, već metafora, odnosno aluzija na to kako je dobro biti ker na uzici i ne suprostavljati se jačem od sebe, ma koliko te kinjio.

Da slazem se. Problematicno je, kada te jaci zeli unistiti.

benzinom? :):):D
da, ali u partizanskim filmovima
i naravno specijalnim cebetom :)

Za "Vas" neupucene i ostale kriticki nastrojene tipove...
Tenk (danasnji) se ne moze unistiti ni flasom benzina ni cebetom, ali to nije svrha tako izvedenog napada, vec njegovo zaustavljanje. Svrha je zaustaviti tenk, a flasa benzina, ili molotovljev koktel ili mozda neki drugi koktel (ne onaj barski...) stvara dim i gasove koji "mogu" prodreti u unutrasnjost tenka i stvoriti probleme posadi, koja moze staviti gas-maske ali svako onaj ko je probao i na otvorenom da gadja iz maske zna da bi mu to pravilo probleme, a kamo li u tenku...cebe se baca preko "uredjaja" za vizuelnu komunikaciju, tako da se i na taj nacin moze "zaustaviti" tenk, dalje "cebe" ili bilo koji zapaljivi materijal, zapaljen, takodje bi stvarao dimnu zavesu koji bi vizuelno smetala posadi...To je improvizacija koja ima uporiste teortski, dok u praksi, u novije vreme, nije (barem se ne zna) sprovedeno. Naravno svaki tenk (oklopno vozilo) cuva pesadija, tako da je i "prici tenku" na tako blisko rastojanje takodje u domenu teorije...Danas se sve cesce umesto pesadije koriste helikopteri...ali... da ne sirimo temu...

Back