Da to pise u Ustavu, to su mu ovlascenja. Ali u praksi, to je lik koji ovde vedri i oblaci, jos od Slobinog vremena. Zato se ova dvojica sinoc i polomise, ne za protokolarnu funkciju... nego za mesto na vrhu pitamide, predsednika koji ce da se pita za sve i svja. Zato smo i imali onog deda mraza za premijera... pa nije ovo Nemacka, gde svi znaju ko je Merkel, a nemaju pojma kako im se predsednik zove. Ako je to vec tako, ja sam za uvodjenje predsednickog sistema.... jer on de facto kod nas vec postoji 20 godina. Druga strana medalje je... sta meni vredi sto je Kostunica skolovan covek, dobar politicar, kada se desi to da kada on dodje na vlast, okruze ga lesinari, ulete u javna preduzeca i pljackaju iznoseci pare u dzakovima... Ili sada sa Botom... ili sto bi bio isti slucaj sa Nikolicem...
Sa ovim nemam problema. Ja sam za ukrupnjavanje stranacke scene . Neka postoje 3 stranke, desna, centar , levo... i neka se svi nabiju u njih i deluju u njihovim okvirima. Najbolji primer je ono, sto verovatno znas, da se dogadja na lokalu... Da kada dodje jedna stranka na vlast, ona dovlaci svoje ljude, ali ne otpusta ljude koje je prethodna garnitura dovukla, zaposlila preko rodjackih veza i sta ti ja znam, nego samo dodje do nekih rokada... a verovatno znas i zasto... da im se ne bi desilo nesto slicno, da ako za 4 godine oni izgube vlast.... ih ne bi snasla ista sudbina.... pa oni budu otpustani. To je vrzino kolo u kome se budzetski, birokratski aparat samo uvecava.
PS. Inace ja sam hteo da se uclanim u stranku Zelenih pre izbora, ali sam odustao od toga kada su uslu u koaliciju sa zutima, sto ih automatski kompromituje.. ali cu to ipak uciniti za nekih mesec dana. Zbog toga mene ne interesuju izbori, nego konkretno rad na terenu. Ne zelim da zivim u sredini, gde moje komsije mogu, za jedno popodne, dok se ja vratim sa posla... da iseku svako drvo, svaki bor, brezu u mojoj ulici. Da umesto da cuvamo zvezdarsku sumu... gradjevinska mafija dodje i krchi je... da bi izgradila neke kamene grobnice. Da radimo ono sto je Rambo rekao da se radi u Svajcarskoj, gde kada vide da je autoput presirok... da ga odma obijaju za taj visak i na mestu tog viska krece posumljavanje. Prodji obilaznicom oko Beograda... kao da prolazis kroz pustinju... umesto da se na 50 m sa svake strane puta posadi suma... pa da imas utisak kao da se vozis kroz Britansku Kolumbiju...
Mogu ja ovako do sutra, ali ovo nije tema za to... mozemo da nastavimo na pp ako hoces. Ono sto ja zelim je da Srbija infrastrukturalno izgleda ovako, kao slovenija... uporedi kako im izgledaju gradovi, a kako nasi -
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1502669
A ako si aludirao da su nam babe i dede izglasale malog Slobu ovaj put... koji odrza onaj govor u noci izbora - Sad cu da vam hebem mater svima!... nisu, izglasala ga je murija, sa svojim porodica i njihovim satelitima.