Lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu 28. marta 2021.

Ma odlican je Nicic, promenio samo 10 stranaka za 20 godina vlasti... A i Zajecara, kao i iz citave istocne Srbije bezi ko god moze glavom bez obzira.

Napisao sam Jeremic misleci na njegove nastupe iz kojih se izmedju redova moze shvatiti da Narodna stranka na cijem je on celu zeli da ucestvuje na tim lokalnim izborima.

Beze ljudi iz citave Srbije, nije tu Zajecar najveca srpska tragedija.
Moze on da ucestvuje na izborima, ali nijedan covek iz Zajecara
ne zna ko je njegov kandidat. Nicica znaju i nije promenio 20 nego dve-tri stranke, on zapravo nije ni dan danas SNS nego kao neka koalicija.

Koliko znam, na lokalnim izborima se glasa za liste stranaka, koalicija i grupa gradjana, a ne za kandidate. I to nije sustinski ni bitno, rekoh da je sustina u tome da se vidi da li ce neko od onih koji su bojkotovali republicke izbore sada da izadje na ove lokalne.
Nova demokratija, pa URS, pa SNS... Izmedju ako se ne varam koketirao sa SPO, radikalima, LDP, Palmom... Izvinjavam se ako sam sta propustio u biografiji uvazenog gradonacelnika.

25. april 2021. je poslednji rok za odrzavanje lokalnih izbora u gradu Zajecaru i opstini Kosjeric. To su jedinice lokalne samouprave gde je na prethodnim izborima opozicija skoro pobedila, i gde (ukoliko se dobro organizuje) moze da pokusa da zada pocetni udarac SNS-u. Ovde cu podsetiti na rezultate prethodnih izbora odrzanih 23. aprila 2017:

Kosjeric
1. SNS-SPS 32% 10 mandata
2. DS-SPO-LDP 17% 5
3. Zdrava Srbija 11,5% 3
4. DSS 9,5% 3
5. SNP 8% 2
6. Nova Srbija 8% 2
7. Pokret Soc. 7% 2
8. Dveri 4% 0
9. SRS 1% 0

Zajecar
1. Bosko Nicic 32% 18
2. SNS 31% 18
3. DS-SDS-LDP 17% 9
4. SPS-JS 9% 5
5. PUPS 2,5% 0
6. DJB 2,5% 0
7. Sasa Mirkovic 2% 0
8. Dveri-DSS-VNS 1,5% 0
9. SRS 1% 0

Bosko je izdao opoziciju u Zajecaru koja je te noci slavila pobedu jer se prodao SNS-u, a u Kosjericu je SNS-SPS i PS napravio koaliciju sa DSS (zbog cega je odbor kasnije i raspusten). Dakle, da nije bilo izdaje u opoziciji SNS ne bi bio na vlasti u Zajecaru i Kosjericu.

Znaci ovog Nicica treba ... (dodajte sami). Inace sta i ocekivati od nekog ko je zavrsio MEGATREND u 40. godini zivota.

Znaci narod je stvarno glup.

A o Kosjericu i 7% za POKRET HEBENIH SOCIJALISTA necu ni da govorim.

Ovaj narod je stvarno prolupao. Ja ga branim i sve se nadam ljudi imaju malo mozga u glavi, ali ocigledno je da ja NISAM normalan covek i da normalan covek razmislja kao debil. Zbog cega nam tako i ide - debilno.

Inace sad sam proverio - Pokret Socijalista je Vulinova stranka. Sto sve sto sam napisao samo potvrdjuje, podebljava i podvlaci.
ako nisi znao da je PS Vulinova stranka onda si stvarno politicki nepismen. To spada u politicku abecedu (ako su azbuka SNS SPS DS DSS SRS Narodna Dveri... onda su abeceda Jedinstvena Srbija, Zdrava Srbija, POKS, SPAS, PS, SNP...)

ako nisi znao da je PS Vulinova stranka onda si stvarno politicki nepismen. To spada u politicku abecedu (ako su azbuka SNS SPS DS DSS SRS Narodna Dveri... onda su abeceda Jedinstvena Srbija, Zdrava Srbija, POKS, SPAS, PS, SNP...)

Vulin je faktor isto kao ova buba sto mi je upala u stan. I njegova stranka.

Inace nisam nesto politicki angazovan, ja sam za promenu sistema te me stranke zanimaju samo da znam za koga da glasam DA BI PROMENILI SISTEM. A kad promenimo sistem stranke ce biti vrlo malo bitne ili nebitne.

U Zajecaru ih ima 7:
1.SNS
2.SPS
3.DSS-POKS
4.Zdrava Srbija
i jos 3 grupe gradjana gde je moj favorit Dr Nenad Ristovic

Је л' има у те три групе грађана и

1615193067671.png

ZAokret019 — Pres-konferencija

ZAokret 019: Zaječar će uskoro biti selo, ako ljudi nastave da se iseljavaju
Timočka 13/01/2021 | 19:10

Pokret građana „ZAokret 019” održao je konferenciju za medije, na kojoj je kritikovao ovdašnju vlast, koju smatraju glavnim krivcem za sve češća iseljavanja ljudi iz Zaječara.
Članovi „Zaokret-a 019” naglasili su da samo stručni ljudi i ljudi kojima je istinski stalo do Zaječara i ljudi koji mogu da ponude konkretne stvari, treba da vode ovaj grad.
Selena Ristić Vitomirović – član Pokreta građana „ZAokret 019”
„Gradska vlast je nekompetentna i štetna za Zaječar, zbog toga jer svoje prioritete stavljaju ispred prioriteta dece, porodica i svih građana ovog grada, umesto da bude obrnuto. Mnogi nas prozivaju kako samo želimo vlast, ali mi smo se okupili oko jasne ideje. Želimo promenu sistema koji potencira stranačko zapošljavanje i jednaku šansu za sve stanovnike ovog grada”, rekla je Selena Ristić Vitomirović, član ovog pokreta.
Uglješa Đuričković – član Pokreta građana „ZAokret 019”
„Ponosni smo što je naš pokret u prethodnoj godini uspeo da spreči podizanje kredita kojim smo već prezaduženi Zaječar uspeli da spasimo dodatnog upadanja u blato. Pored toga, osnovali smo onlajn pijacu, koja je našim seoskim domaćinima pomogla u teškoj situaciji u kojoj su se našli tokom vanrednog stanja”, kaže Uglješa Đuričković, član pokreta.
Đuričković je dodao da su svi članovi pokreta prvenstveno borci protiv korupcije i nepotizma i da se neće zaustaviti dok ovaj grad ponovo ne izvedu na pravi put.
Boban Grozdanović – član Pokreta građana „ZAokret 019”
„Dosta ljudi se priključuje našem pokretu, nadamo se da će se takav trend i nastaviti, Udruženje građana ’Za sve moje ljude’ se takođe priključio ’ZAokret-u’ i zajedno sa nama će izaći na lokalne izbore”, poručio je član Pokreta građana „ZAokret 019” Boban Grozdanović.

Back