Logicke igre i zagonetke

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
goodday:
baaka:
goodday:
baaka:
slazite me kuda se ide do mesta c :roll:
-evo dobre supe-C
-NE

ma sta ne, ovaj sto govori istinu uputice ga u suprotnom smeru a ovaj sto laze takodje, onda frajer kaze hvala lepo, predomislio sam se idem u mesto De, do dede 8)
a mosh i tako..

Pa ovaj sto laze ce ga u tom slucaju uputiti u pravom smeru jer je od njega zahtevano da laze tacnije da kaze suprotno od onog sto bi rekao da si ga pitala: Kuda se ide u mesto c?

lady me:
goodday:
baaka:
goodday:
baaka:
slazite me kuda se ide do mesta c :roll:
-evo dobre supe-C
-NE

ma sta ne, ovaj sto govori istinu uputice ga u suprotnom smeru a ovaj sto laze takodje, onda frajer kaze hvala lepo, predomislio sam se idem u mesto De, do dede 8)
a mosh i tako..

Pa ovaj sto laze ce ga u tom slucaju uputiti u pravom smeru jer je od njega zahtevano da laze tacnije da kaze suprotno od onog sto bi rekao da si ga pitala: Kuda se ide u mesto c?

e nije :evil:
od onog sto laze ocekuje se da jedanput slaze, ne moze da slaze valjda samog sebe :?

lady me:
Ne samog sebe vec tebe, ako mu kazes slazi me on ce odgovoriti suprotno, tj reci ce istinu.
Slazi me kuda se ide do mesta ce je isto kao i da si kga pitala kuda se ne ide do mesta c.

ebote si tvrdoglava, ajd ovako
kaze, ja sam posho u mesto C, i pokaze prstom u jednom smeru, a kad tamo stignem poebacu vash narod koji tamo zivi, jel tako ? :twisted:

"Covjek osudjen na smrt dobio je poslednju sansu da se spasi.Nalazi se u prostoriji sa dvojim vratima.Jedna vode u zivot druga u smrt. Pred vratima stoje dva strazara.Jedan od njih uvek laze,dok drugi uvek govori istinu.Osudjenik ne zna koja vrata vode u zivot a koja u smrt,niti zna koji strazar laze a koji govori istinu.Treba da postavi samo jedno pitanje jednom od strazara i to formulisano tako da dobije odgovor sa DA ili NE i posle odgovora da stoprocento bude siguran koja ga vrata vode u spas,u zivot.

A sad? :wink:

lady me:
"Covjek osudjen na smrt dobio je poslednju sansu da se spasi.Nalazi se u prostoriji sa dvojim vratima.Jedna vode u zivot druga u smrt. Pred vratima stoje dva strazara.Jedan od njih uvek laze,dok drugi uvek govori istinu.Osudjenik ne zna koja vrata vode u zivot a koja u smrt,niti zna koji strazar laze a koji govori istinu.Treba da postavi samo jedno pitanje jednom od strazara i to formulisano tako da dobije odgovor sa DA ili NE i posle odgovora da stoprocento bude siguran koja ga vrata vode u spas,u zivot.

pitas ga, da li cu ti nedostajati ako prodjem kroz ova vrata :wink: (podrazumeva se da je osudjenik bio zesci davez i smor)

lady me:

-isti fazon :lol: :lol: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back