LJUDI STA DA RADIM???

pa nisam ni planirala da "poletim u zagrljaj" prvom koji naidje, po sistemu klin se klinom izbija, bicu sama, pokusacu da malo sredim misli...
trenutno nisi u stanju da sredis misli, samo se vrtis u krug i tako iz dana u dan
da ne kazem noci u noc, vjerovatno ti je i osjecaj za prolazak vremena otisao u setnju na novi zeland
potreban je posmatrac sa strane da ti stavi do znanja sto radis sebi, zbog cega i pomogne da otkrijes kako da to promjenis
doduse, na kraju je sve na tebi

Pa nemoj ti da misliš da neće biti svrhe,zaista želim da mi objasniš.:)

ja ne mogu da verujem da neko ne moze da prihvati da svi ljudi ne razmisljaju isto, da imaju razlicit pogled na svet, Daleko od toga da je bolje biti u kombinaciji,nego u vezi, prosto tako se desilo, dugo sam pre toga bila sama i nije to bilo bolje ista nego nista.Decko je prema meni bio fin, posle niza dosadnih, jednolicnih meseci,pocelo je i meni nesto da se desava.Naravno problem je nastao kada sam ja shvatila da sam se vremenom vezala.I sada kada razmisljam o tome ne mogu reci da se kajem, ulepsao mi je te dane, iako mi, mozes misliti nije bio pravi, zvanicni decko.

ja ne mogu da verujem da neko ne moze da prihvati da svi ljudi ne razmisljaju isto, da imaju razlicit pogled na svet, Daleko od toga da je bolje biti u kombinaciji,nego u vezi, prosto tako se desilo, dugo sam pre toga bila sama i nije to bilo bolje ista nego nista.Decko je prema meni bio fin, posle niza dosadnih, jednolicnih meseci,pocelo je i meni nesto da se desava.Naravno problem je nastao kada sam ja shvatila da sam se vremenom vezala.I sada kada razmisljam o tome ne mogu reci da se kajem, ulepsao mi je te dane, iako mi, mozes misliti nije bio pravi, zvanicni decko.

Nisi me razumela...i odkud ti to da ja mislim da bi svi trebalo da razmišljaju kao ja... svašta!
Ja imam neke svoje stavove od kojih ne želim da odstupim, baš iz razloga što bih se našla u istoj situaciji kao sada ti.A pravo da ti kažem i vređalo bi me da znam da me taj tip koristi,samo onda kada je njemu to potrebno a ja kao da čekam kada će on da me nazove da bi mi pružio par sati svoje pažnje i meni je kao super.Ja sam takva osoba.Ne kažem da i drugi treba da budu kao i ja... i ne treba da budu.
Ne kažem da nisam imala tipova za jedno veče ali to je bilo samo na jedno veče, nisam mislila da imam vezu sa njima,ali se sa njima nisam posle toga viđala... a ti si sa ovim bila 6 meseci..... e to meni nije bilo jasno, zato sam te i pitala.Šta si ti mislila da ćeš moći posle toliko vremena da isključiš emocije? Pa nisi ti robot, ženo božija.... naravno da su emocije proradile.... :manikir:

Ja sam ti već odgovorila.Ali bih htela da ti meni objasniš kako si u opšte pristala da budeš nekome povremena riba...ja sam možda malo zatucana što se toga tiče i ja na tako nešto nikad ne bih pristala.Ja kad sam sa nekim ja sam samo sa njim i to isto očekujem sa druge strane.Jesi li ikad razmišljala koliko on ima još takvih riba.Jedan moj drugar mi se jednom poverio da ima 3 takve ribe i sa svima je fin i drag,ali ni sa jednom nije hteo da ima vezu.
Volela bih da mi objasniš zaista me interesuje.Ili neka mi neko drugi objasni, sve jedno.

А да ли би пристала да неко теби буде повремени фрајер? :zper:

Мислим, рецимо после раскида неке емотивне везе потребно ти је доста времена да се емотивно опоравиш....а за то време ти се свиђа неки дечко, прија ти повремено виђање и секс са њим, али га не волиш и не желиш ништа озбиљно са њим?
Да ли је могућ такав сценарио? ;)

Мислим, рецимо после раскида неке емотивне везе потребно ти је доста времена да се емотивно опоравиш....а за то време ти се свиђа неки дечко, прија ти повремено виђање и секс са њим, али га не волиш и не желиш ништа озбиљно са њим?

Meni emotivni oporavak nije da imam jednu povremenu kres kombinaciju, već mir da izližem ranu,to valjda dolazi sa godinama.;)
Naravno da ne bih pristala, već sam objasnila i zašto.:manikir:

Meni emotivni oporavak nije da imam jednu povremenu kres kombinaciju, već mir da izližem ranu,to valjda dolazi sa godinama.;)
Naravno da ne bih pristala, već sam objasnila i zašto.:manikir:

a dobro ***, nisi se nasla u prici i sta sad.
Meni je npr tesko da shvatim da ima devojaka koje se smrtno zaljube u lika sa kojim se nisu ni poljubile, ali ja tu ne pristupam na taj nacin "objasni mi kako samo mozes"? jednostavno pokusam da razumem i da dam ako mogu neki savet, a ne da toj osobi jos trljam nos kako je mogla, nesto sto ja ne bi.I nemoj u zivotu nikad da zaboravis na onu izreku " nikad ne reci nikad" svakom od nas se desi niz stvari za koje je bio ubedjen da ne mogu da se dese. Daleko da ti zelim da budes nekad u mojoj kozi, to iskreno ne zelim nikome, ali veruj mi da bi tada poslednje sto bi zelela da cujes ta grozna, pateticna recenica "kako si mogla"? koja te samo ubija u pojam, a nikakvo resenje ne daje.:hvala:

Prvi korak je potpuna iskrenost prema sebi.Stidećeš se ,boriti,otimati,bežati od istine u sebi.
Patiš li za njim ili za sobom?
Volela si njega,ili onaj osećaj koji izaziva u tebi?
Ranjena ti je duša,ili sujeta?
Bila je to ljubav,ili emocionalna masturbacija?
Ta pitanja postavljaj sebi,iznova,iznova,iznova-sve dok ne raskopaš najskrovitije delove podsvesti.Ne traži da odgovori budu u skladu sa modelom poželjnog ponašanja,poželjnog profila ličnosti.Budi iskrena prema sebi,sebi si najbolji prijatelj.
Dobro postavljen problem je pola rešenja.
I,još da ti kažem-čim dostigneš najviši nivo patnje odmah usledi olakšanje,odnosno na zamišljenom grafikonu naglo pada linija.

postoji razlog zasto se one night stand zove one night stand a ne one month stand ili half year stand

ne mozes imati cak ni samo redovne seksualne odnose sa istom osobom na duze vrijeme a da se bar na neki nacin ne vezes
pogotovo ne
nakon emotivno iscrpljujuce veze

kroz koju godinu, shvatices
da, da je on stvarno bio dobar prema tebi, (sada izgleda da jeste, taj ugao ces promjeniti) cim je saznao/shvatio sta se dogadja sa tobom, trebao je da ode
da nestane i prekine svaki kontakt dok ne prodjes normalan ciklus prekida i oporavis se
ne,
nikako ne,
da to samo produzava i nastavlja igru kao da se nista nije dogodilo jer njemu odgovara tako,
iako bi za tebe bilo daleko bolje da se na vrijeme prekinulo kada je doslo na vidjelo da sama nemas snage da prekines na vrijeme

Joooooooj ja sam im ala takvu situaciju, i on imao curu i ozenio se i razveo se,
ali se vec 6 godina vidjamo samo radi sexa i extra nam je...samo JA NISAM zaljubljena u njega kao ti...

:confused: Tako da ili razgranici u sebi da ako hoces da se vidjas sa njim malo smanjis tvoje emocije
ili ....

e, pa ja bi pevala da se sa ovim vidjam tako cest, ja sa ovim bukvalno jednom mesecno, jel bi ti to mogla da trpis?

Pa znas kako ja uvek sebe stavljam na prvo mesto i uvek sebe volim najvise...

a iskreno NI JEDAN nije vredan da ti patis zbog njega pa tako ni ovaj tvoj..

ili postoji druga opcija nema emocija i nemoj da mu pokazujes da ih imas pa se vidjaj sa njim...

samo.... jako je tesko to...mlada si a izigravas mu drugu sa kojom on nece da ima nista ozbiljnije...

ili postoji druga opcija nema emocija i nemoj da mu pokazujes da ih imas pa se vidjaj sa njim...

samo.... jako je tesko to...mlada si a izigravas mu drugu sa kojom on nece da ima nista ozbiljnije...

a, cekaj, izvini ako sam indiskretna, da li ti imas pored tog lika neku "stabilnu" vezu pa ti je to ono cisto zabava sa strane, ili se svih 6 godina vidjas samo sa njim?

Ja bih volela da mi kvrcne u glavi i da pocnem na to da gledam kao na zezanje, jer imamo jako dobru pricu, slican smisao za humor, generalno nije sex jedino sto je valjalo, pa da imam neku zanimaciju dok se ne pojavi onaj, sto se kaze "pravi"

Obrati paznju na redosled dogadjaja. Pocinje opusteno vidjanje sa simpaticnim deckom
Vidjala sam se sa jednim deckom 6 meseci.Nije to bila veza, vec s vremena na vreme, ali je zaista bilo predivno, kad smo zajedno ophodio se kao da smo u vezi, nezan, pazljiv, pravi dzentlmen:cmok:
Sve je ok, ali pocinje vezivanje sa tvoje strane
E, sad kao sto je i za ocekivati ja sam se vremenom vezala i to jako.
on polako pocinjeda se izmice
On je bio ok prema meni, kao sto rekoh, ali nekad je znao da bude zvanican u porukama, poceli smo malo redje da se vidjemo, ali opet kad se vidimo bajka.
ti se lose osecas i pocinjes da reagujes
Ja sam to trpela, trpela da bi mi skoro pukao film i rekla mu da ili da se vidjemo cesce ili da nema svrhe da se vidjemo.
on se izmice jos vise
NJegov odgovor na to je bio da trebam da nadjem nekog ko zeli vezu, da ce tako biti bolje za mene, jer on ne moze da mi je pruzi.Da mu je zao kad me vidi takvu mrtvu smorenu i da se oseca ko kreten zbog toga.
Sto se on vise izmice tebi je sve vise stalo
LJudi, ja gledam u njega ko u Boga, aon mi prica o drugome:
Mislila sam da ce vremenom biti bolje, ali iz dana u dan je sve teze.
Sta da radim ljudi, ne mogu vise ovako, vratila bih se na staro, da se bar koliko toliko vidjamo, jer ovo je neizdrzivo.
i sada je jasno da bi nastavak bio jos gori.

Nisam zelela da te povredim vec samo da te podsetim na ono sto vazi za sve nas, a to je da svi beze od ocajnika.

Verujem da smo svi bili u situaciji u kojoj si ti i osecali da bez nekoga nema zivota, a da je to delovalo potpuno suprotno od onoga sto smo zeleli. Svi smo mi bili i ocajnici i oni koji beze od ocajnika. Ako ne zeli da se vise vidjate onda je cini mi se ipak bolje da pokusas da ga zaboravis, a ako se ta vidjanja nastave jedina sansa da to uspe je da ne insistiras na tom odnosu nego da pustis da ide svojim tokom pa ces kasnije videti u kom pravcu se razvija.

PS: ocajnik - osoba koja u vezi pristaje na sve: da sebe stavi u drugi plan, da pristane i na ponasanje koje je povredjuje, da se odrekne svojih prijatelja, profesije, hobija, da se odrekne svojih planova, zadovoljstava i zelja, da se odrekne ravnopravnog tretmana u vezi. Time onaj ko se "zrtvuje" pokazuje strah da ce biti ostavljen i automatski vise nije zanimljiv.

PPS: iako to moze i tako da izgleda, onaj ko se "zrtvuje" uopste ne mora da bude dobra osoba niti onaj drugi losa osoba.

PPPS: ovo vazi za sve ljudske odnose, a ne samo za ljubavne :aha:

Poslednja izmena:

6 godina nisi bila u vezi
shocked1.gif

Obrati paznju na redosled dogadjaja. Pocinje opusteno vidjanje sa simpaticnim deckomSve je ok, ali pocinje vezivanje sa tvoje strane
on polako pocinjeda se izmice ti se lose osecas i pocinjes da reagujeson se izmice jos viseSto se on vise izmice tebi je sve vise staloi sada je jasno da bi nastavak bio jos gori.

Nisam zelela da te povredim vec samo da te podsetim na ono sto vazi za sve nas, a to je da svi beze od ocajnika.

Verujem da smo svi bili u situaciji u kojoj si ti i osecali da bez nekoga nema zivota, a da je to delovalo potpuno suprotno od onoga sto smo zeleli. Svi smo mi bili i ocajnici i oni koji beze od ocajnika. Ako ne zeli da se vise vidjate onda je cini mi se ipak bolje da pokusas da ga zaboravis, a ako se ta vidjanja nastave jedina sansa da to uspe je da ne insistiras na tom odnosu nego da pustis da ide svojim tokom pa ces kasnije videti u kom pravcu se razvija.

Ma sve si ti upravu, sve je to savrseno tacno. Ja ovde ni ne pisem da bi mi neko davao lazne nade, samo me nervira sto neki ljudi tudj problem koriste da bi se maltene ismevali u fazonu "da li je moguce da ovo postoji", "devojko da li si pri svesti" i slicno. Mislim celu pricu oko toga da nema svrhe da se vidjamo sam pokrenula ja, njemu bi verovatno odgovaralo da je ostalo na starom, ali valjda je i on vremenom skontao da sam "emotivna luda" pa nije hteo vise da mi produzava agoniju...

Ma sve si ti upravu, sve je to savrseno tacno. Ja ovde ni ne pisem da bi mi neko davao lazne nade, samo me nervira sto neki ljudi tudj problem koriste da bi se maltene ismevali u fazonu "da li je moguce da ovo postoji", "devojko da li si pri svesti" i slicno. Mislim celu pricu oko toga da nema svrhe da se vidjamo sam pokrenula ja, njemu bi verovatno odgovaralo da je ostalo na starom, ali valjda je i on vremenom skontao da sam "emotivna luda" pa nije hteo vise da mi produzava agoniju...
Verujem da smo svi bili u sustinski slicnoj situaciji i to u obe uloge ;)
Nema mesta iscudjavanju jer nam samopouzdanje oscilira tokom zivota a upravo se o tome radi.
Ako mozes okruzi se ljudima koji te vole i postuju, uradi sve sto mozes da povratis samopouzdanje i izacices iz krize :)
Drzi se!:heart:

Verujem da smo svi bili u sustinski slicnoj situaciji i to u obe uloge ;)
Nema mesta iscudjavanju jer nam samopouzdanje oscilira tokom zivota a upravo se o tome radi.
Ako mozes okruzi se ljudima koji te vole i postuju, uradi sve sto mozes da povratis samopouzdanje i izacices iz krize :)
Drzi se!:heart:

tnx darling:)
ma izguracu, moram.Nisam inace osoba koja uvek misli da joj je najgore, da svi drugi uzivaju, nego mi se sve nekkao potrefilo.Pre 6 meseci sam diplomirala, nikako ne uspevam da se zaposlim, vecina drustva ima neke duge veze, pa izlaze u parovima, a meni je glupo da im drzim svecu. Znas ono po ceo dan kuci, radim jedno, mislim na drugo, sabiram oduzimam, saldo uvek nula.Malo se sve to slozillo, pa sam zato bas lose volje...

Back