ja ti se, kao prvo, zahvaljujem sto si zapoceo ovakvu temu. ja imam slican ali i drugaciji problem- znam zvuci kontraverzno ali objasnicu se.
citam kako su ti ovi dobri ljudi dali razne odlicne savjete pa sam ja htjela da podjelim nesto svoje.Naime, ja imam 23 godine, zivim sa roditeljem-majkom i ocuhom koji je skroz ok lik. vec duze vrijeme su u braku. otac mi je umro kada sam imala 11god ali sam to vec prevazisla i vec dosla do nekog emotivnog stadijuma gdje to vise ne predstavlja "uzasnu stvar"vec samo cinjenicno stanje.
studiram fakultet koji mnogo ne volim(koji je blizu) ali zbog zivotnih okolnosti nisam uspjela da upisem ono sto sam voljela a i nisam bila dovoljno zrela da se odvojim od porodice u to doba. odmoglo mi je, tada, dosta stvari i uz moje najvece napore fizicki nisam mogla da upisem to sto zelim. iskreno niko nije ni razmisljao o tome, cak ni o srednjoj skoli i uspjehu-to su one zivotne situacije kada se boris sam za svoj zivot a sve drugo je manje vazno.
sada su ti problemi prosli i ja sam se"zatekla"na drugoj godini fakulteta za turizam sa 23 godine. zbunjena sam. jer sada znam sta zelim. zelim muziku ali bi morala ponovo da polozim srednju muzicku pa tek onda na akademiju. to su3ili 4 god vanredne muzicke a onda jos 3 faxa ako sve uspijem u roku. S druge strane veliki sam talenat i upravo zavrsavam svoj prvi album ni ne znajuci note. Za njega sam uradila svaku pjesmu-tekst, muziku, sviranje i pjevanje.
Posto sam shvatila da ne podnosim fakultet na kojem sam i da mi se muci da se tamo i pojavim, razmisljam se sta da radim- dal da stvaim sve na kocku i glavom kroz zid u muzicku i stisnuti zube i zavrsiti ovaj fax koji bas ne volim pa onda raditi"experimente"te vrste.
Drugo-uz silne probleme tokom godina moji su me mnogo razmazili iako to nisam zeljela. I sada se ponasaju prema meni kao prema malom djetetu. Cekam odgovor za jako dobar posao koji ce mi koristiti ali nece biti nesto super placen ali znam da cu, ako ga dobijem, nauciti mnogo. Finansijski nemam mogucnosti da se odvojim od mojih trenutno ali i to je problem. plasim se.
nikad nisam imala ni najmanju zelju da se odvojim od porodice, naprotiv to mi se cinilo kao kazna.
uvijek sam nekako smatrala da u nekom dobu svakom covjeku to samo dodje-da se osamostali, da nadje svoj neki stan, posao i sl. ali meni tako nikad nije doslo. pa se pitam da li je to stvar emocionalne zrelosti ili ucenja ili je jednostavno prirodna? Koliko navika na to utice? Ili ucenje? da li se jednostavno uci samostalnost ili mora nekako samo da ti dodje u neko doba? ne znam- molim savjete
kada bi me neko pitao da li sam sposobna za samostalan zivot ja bih rekla da jesam uz veliku dozu straha.nije problem ni u kuvanju, ni u peglanju(sto se kaze), ni u vodjenju brige u sebi. pitanje je u tome "
da li mozes biti sam"a da ti to ne predstavlja muku vec potpuno normalnu stvar-realnu na koju vise ni ne obracas paznju? Sto dovodi do mog sledeceg pitanja- da li mislite da se ljudi dijele na one koji mogu biti sami i oni koji nisu tako bioloski programirani?
eto to je to od mene-nadam se da nije predugacka ova moja prepiska