- Poruka
- 50.290
Pa i ja sam isto rekla...ranije...nije fer![]()
Ali ja sam mod pa mora da mi se slihta

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa i ja sam isto rekla...ranije...nije fer![]()

pa ne možeš da upratiš svaki post
al tako je
ljudi su ljubomorni na ono što ne razumeju
a ta ljubomora stvara zavist bes i agresiju
a muškarci uglavnom ne razumeju blizak nesxualni odnos na relaciji m-ž
Ali ja sam mod pa mora da mi se slihta![]()

pa ne možeš da upratiš svaki post
al tako je
ljudi su ljubomorni na ono što ne razumeju
a ta ljubomora stvara zavist bes i agresiju
a muškarci uglavnom ne razumeju blizak nesxualni odnos na relaciji m-ž
Ma samo seljacine su ljubomorne!
Zene se kresnu u proseku oko 4.000 X u zivotu...
Ako se kresnu sa nekim drugim par desetina puta to nije ni 0,2-0,3%....
Sto se za takvu sitnicu nervirati?
Eto kad muskarac ostari dobije n'a mudrostiMa samo seljacine su ljubomorne!
Zene se kresnu u proseku oko 4.000 X u zivotu...
Ako se kresnu sa nekim drugim par desetina puta to nije ni 0,2-0,3%....
Sto se za takvu sitnicu nervirati?

Sanja i Saša se poznaju iz vrtića. Zajedno su završili osnovnu školu, studirali su i završili isti fakultet.
Sanja se od srednjoškolskih dana zabavljala sa Markom. Pre tri godine su se venčali, imaju dete. Smanjio se intenzitet druženja sa Sašom, ali i dalje je on njen najbolji drug. Bili su zajedno u svadbi kod Sanjinog brata od strica. Posle venčanja, dok su čekali da se obavi ceremonija prenošenja mlade preko praga, sedeli su u kuhinji i jeli. Kada je hrane ponestalo, nisu mogli da se dogovore ko će da ode po drugi oval. Smejali su se, zezali, gurkali, kao i ko zna koliko puta do tada. Nailazi Marko, i Saša mu kaže:"E dobro je da si došao, idi nam donesi da jedemo, ova tvoja žena neće da se mrdne." Marko ga popreko pogleda, priđe, unese mu se u lice, i kaže:"Šta ti ima mojoj ženi da naređuješ šta da radi, šta misliš ko si ti!" Saša zbunjen, ustane i kaže:"Čoveče, koji ti je đavo, zezamo se, hoćemo da jedemo, a ni jedno neće da ode da donese još" i onako drugarski mu stavi ruku na rame. Marko otrese ruku, i zvekne ga pesnicom po licu. Epilog: slomio mu vilicu na dva mesta.
Da li je to ljubomora? Ili bolest? Ili patologija? Kako se zove to kada čekaš momenat da nekog udariš tako da ga izuješ iz cipela, zato što je muško, a tvoja žena gaji određenu vrstu ljubavi prema njemu?
Prvo da kazemo rec-dve,o ljubomori. Ljubomora,ma u kom vidu,ma u kom obliku,jedna je od najgorih ljudskih mana. Ljubomoru u ma kojem vidu,ljubomora na starijeg
brata,na devojku,zenu. Ljubomora,sto neko ima vise novaca od vas.Sve su to razni oblici,jedne te iste,bolesne strane,ljudskog duha.Jedan od najcescih razloga,
zasto se dvoje ljudi razvode,upravo je ljubomora.Ako priznate,da ste na nekog ljubomorni,vi ustvari,i neznajuci,priznajete toj osobi,da ima vise kvaliteta od vas.
Ljubomora je ustvari,kapitulacija,pred nekom zaviccu,u odnosu na drugu osobu. Kada osetite kod sebe, da vam se u odnosu na drugu osobu,javlja taj negativni poriv,ljubomora,stanite ispred ogledala,i upitajte sebe:zasto sam ja,ljubomoran ili ljubomorna,na iks osobu.Rasclanite sve cinioce,na satavne delove.Izanalizirajte
sve svoje sposobnosti,sva svoja umeca. Videcete,da ce te sami na kraju doci do zakljucka,da vasa ljubomora nema realno pokrice.Dakle,da rezimiramo.
Ljubomorne su, SAMO one osobe,koje o sebi,i o svojim sposobnostima,nemaju pozitivno misljenje. U Psihologiji se zna,da nema osobe,muske ili zenske,koja
nema odredjenih sposobnosti za zivot i rad. samo treba upoznati sve svoje potencijalne snage.Drugim recima,treba upoznati samoga sebe.Mi smo veoma cesto
skloni,da analiziramo sve druge oko nas,a najmanje smo skloni,da analiziramo,sami sebe.
Ljubomora je ogledalo u kome se ogledaju vlastite slabosti i nedostatci.....( Zapisati: "Tako je govorio Blajbi")

Ljubomora je ogledalo u kome se ogledaju vlastite slabosti i nedostatci.....( Zapisati: "Tako je govorio Blajbi")

Marko i Saša su se upoznali kada je Marko počeo da se zabavlja sa Sanjom. Bili su u korektnim odnosima, ovo je stvarno došlo k'o grom iz vedrog neba.
marko to ne moze da zna, a m-z prijateljstva su ipak retka. zato i pyzdi.
Auu bree, svi ste se uhvatili za tu ljubomoru kao pijan za plot.
Pa i da se krešu drugarski, glupi su ako to stavljaju do znanja.
Posebno je Saša glup jer se svojim postupcima stavlja iznad muža.
Dakle, ako je popio pesnicu, tako mu i treba, šta se qrchi i pred njojzi i pred njega.
Meni je moj najbolji prijatelj iznad partnera, kao i ja njemu. Partneri osecaju kada nemaju medjusobnu pravu prijateljsku povezanost. Pogotovo ako je najbolji pirjatelj neko iz detinjstva sa kojim je zena provela ceo zivot i gde jedno drugom znaju najintimnije trenutke. Momci/muzevi itekako umeju burno na takav m-z odnos da reaguju, ali ne zato sto misle da zena spava sa svojim najboljim drugom, nego zato sto nemaju istu povezanost sa zenom kao njen najbolji drug... Sto je po meni suludo, jer postoje razne vrste odnosa i nikada sa dve razlicite osobe ne mozes imati isti odnos, pogotovo ako vas veze neka zajednicak sudbina koja datira pre nego sto se partner i upoznao...
pa sto zivish sa partnerom sto ne zivis sa najboljim prijateljem?ako moze za nas malo glupe neko pojasnjenjeMeni je moj najbolji prijatelj iznad partnera, kao i ja njemu. Partneri osecaju kada nemaju medjusobnu pravu prijateljsku povezanost. Pogotovo ako je najbolji pirjatelj neko iz detinjstva sa kojim je zena provela ceo zivot i gde jedno drugom znaju najintimnije trenutke. Momci/muzevi itekako umeju burno na takav m-z odnos da reaguju, ali ne zato sto misle da zena spava sa svojim najboljim drugom, nego zato sto nemaju istu povezanost sa zenom kao njen najbolji drug... Sto je po meni suludo, jer postoje razne vrste odnosa i nikada sa dve razlicite osobe ne mozes imati isti odnos, pogotovo ako vas veze neka zajednicak sudbina koja datira pre nego sto se partner i upoznao...
Dušo draga,
Tvoj prijatelj neće sa tobom da hrani decu
i da ih vodi kod lekara
i da ti kuva čaj kad si bolesna
i da ti kuva ručak
i da sa tobom plaća račune za struju
i da riba WC šolju
i da je uvek uz tebe
i kad si srećna
i kad si tužna
Ako ti muž nije najbolji prijatelj, onda tu nešto ne štima.