Ljubomora

DaNa_Pa:
Da li ste ljubomorni kada vidite na TV-u ili bilo gde, ljude koji su vashe godishte,a vec su slavni, strava izgledaju, imaju neki talenat (gluma, moda, fudbal, nauka...) i brdo love, a vi shvatate da se to vama nikad nece desiti i da cete umreti, a da niko nece chuti za vas, osim vashih bliznjih? Mislim, koji je onda smisao da zivimo, ako ne donosimo nikakvu korist chovechanstvu?

Naravno da nisam. To je s*anje. Ti ljudi imaju svoj zhivot, to shto su slavni je samo deo toga, i oni isto moraju da rade, zaljubljuju se, imaju probleme, nedoumice, nervne slomove i ruzhichaste dane, kao i svi ostali ljudi. A to da li ce neko chuti za vas je isto nevazhno, vazhno je da si ti proveo dobar zhivot i da si uchinio zhivote nekih ljudi koje volish boljim i stvorio bolji svet u tvojim i njihovim ochima, a sve ostalo je nevazhno. Mozhesh biti slavan i 30 godina, ali si samo chovek celog svog zhivota....

DANA- Ja sam ljubomorna ali ne na neke ljude koje ne poznajem nego na primer na ljude u mom okruzenju koji su postigli neshto. Ne znam, ne mogu da se radujem tudjem uspehu. Npr. moj drug je glup k'o noc, igra fudbal za OFK i verovatno ce da ima brdo para, a nikad u shkolu ne dolazi, a ja moram da sedim kuci i da shtrebam k'o bolid i na kraju diplomu mogu da okachim machku o rep!
Ali, naravno, uvek mogu da se pretvaram da se radujem tudjem uspehu. Nikad ne iskazujem svoju ljubomoru, zato shto to uvek iskoriste protiv mene. Ma prijatelji mi nisu nikakvi. Npr. kazem mojoj drugarici da mi se svidja jedan dechko, ali da ima devojku koju mrzim, a ona odmah pochne: "Jao, oni su sad verovatno zajedno, i puuuno se vole i ljube se i grle se...ahahahahahaha!"

Ovo za tvog druga i nemogucnost radovanja tudjem uspehu to je samo zato shto si ti takva. U tebi je problem. To znachi da ne cenish dovoljno sebe da bi rekla sebi BASH ME BRIGA ZA NJEGA I JA SAM SRECNA, i znachi da ne umesh da se opustish i budesh PRAVI PRIJATELJ. Ja imam drushtvo gde su neki bolji od mene u nechemu, ali sam ja zato bolja od njih u nechemu drugom. To je fina ravnotezha, samo ako uspesh da skontash, i onda nema ljubomore. Pretvaranje da se radujesh tudjem uspehu je mozhda josh gore nego iskazivanje ljubomore. Jer tu se folirash, a ako si iskrena bar te ljudi skontaju kakva jesi i ne pokushavaju da ti budu prijatelji. A za drugaricu-ne znam shta da ti kazhem-postoje 2 opcije-1) ona se samo zajebava i potpaljuje te, jer zna kakva si, ili 2) takva je, i takva ti osoba ne treba za prijatelja. Ustvari, kad bolje razmislim, s obzirom na to kakva si ti osoba, mozhda i treba da se druzhish sa takvim osobama kakva je tvoja drugarica. Zasluzhujete jedna drugu....

dugo se izvlachim s ove teme, sve me mrzim da se udubljujem u sve napisano, a ne ide mi da prospem ono shto mi prvo padne na pamet...

gde si ti videla i s od senke svadje u tom postu?
to shto neko zastane i malo obrati pazhnju na ozbiljnost posta koji cje ostaviti nije svadja. ili smo se svi navikli da izlistavamo teme i teme i samo prelazimo pogledom preko postova, jer je samo toliko i dovoljno da bismo ih videli i shvatili... toliko o njihovoj ozbiljnosti, hm, vrednosti.

e ubija me ovo. krenem da napishem neshto normalno, a onda se iscimam kako ne vredi... jbg.
batalicju ostatak ovog posta. (bojkot! ;p)

DaNa_Pa:
Ma shta mi napricha :roll:

Naprichala sam ti svoje mishljenje...to je normalno mishljenje......al dobro, od tebe se ni ne ochekuje da razmishljash normalno, tako da kontam zashto ne razumesh......
I, dobila si shta si htela-postavila si temu i stavila si ljudima do znanja da nisi to pitala zato shto te zanima, nego zato shto si ti jednostavno takva-iskomplexirana, jadna, samosazhaljevachka idiotkinja...da ne nastavljam.....pokazala si ljudima da si kreten, svi su shvatili poruku i zato sad mozhesh slobodno da odgmizhesh ispod kamena odakle si i doshla.....

bleach:
dugo se izvlachim s ove teme, sve me mrzim da se udubljujem u sve napisano, a ne ide mi da prospem ono shto mi prvo padne na pamet...

gde si ti videla i s od senke svadje u tom postu?
to shto neko zastane i malo obrati pazhnju na ozbiljnost posta koji cje ostaviti nije svadja. ili smo se svi navikli da izlistavamo teme i teme i samo prelazimo pogledom preko postova, jer je samo toliko i dovoljno da bismo ih videli i shvatili... toliko o njihovoj ozbiljnosti, hm, vrednosti.

e ubija me ovo. krenem da napishem neshto normalno, a onda se iscimam kako ne vredi... jbg.
batalicju ostatak ovog posta. (bojkot! ;p)
Ne u tom postu,negu u predhodnim,i to ne samo na ovoj temi...Jbt. ja da joj se izvinim i i da se vratim na temu,ali ne,ona ne odustaje...:roll: Mora da nabija svima svoje mishljenje na nos...U redu ja,shvatila sam,ona misli da je samo Dana kriva shto nema prijatelje(mislim,prave prijatelje,ili shta vecj) a ja mislim drugachije...Samo sam htela da prestane da smara,u jedno 5 postova je rekla isto...:roll:

koja je poJenta da samo bacamo svoja mishljenja na gomilu, a da niko ne chita niti reaguje na tudje? ah da, pa sad je postala moda -vracjati se na temu-. e da dovedem onda ovo svoje baljezganje u vezu s temom: bicje da sam ljubomorna na sve ovde.

mogla je ona da pishe koliko zheli, ali mozhe da te smara samo ako to dozvolish. ako ti je uzrechica -ne seri- i omiljeni smajli -kolutanje ochima- na tudje postove. uz dodatak -svejedno ili neshto slichno, naravno... ako je svejedno, onda je zaista SVEJEDNO, zashto troshiti prsticje na kuckanje i josh novac na vreme na netu, troshiti vreme? bla.

i, na kraju, shta bre, Stash? treba da udje na nos? : shock : u jbt, blago nama kada imamo i rupu vishka, vishe znanja... yeah.
nemoj mi - ne muchi se. prsla.

necju da mi skache neko na sve ovo. ako skoknete, polako i mirno povratak u stolicu, a zatim iskulirajte josh jednog idiJota. (;

Kazhem ti da ne vredi, jednostavno.

Nego... je8boteeeeee, tek sad sam se setila da imamo extra rupu na nosu. Mora da smo zbog toga tol'ko... pametne? Ovaj. Mehuricji, ronjenje? Estavjen from mi nau. :P

chypawa_18:
Naprichala sam ti svoje mishljenje...to je normalno mishljenje......al dobro, od tebe se ni ne ochekuje da razmishljash normalno, tako da kontam zashto ne razumesh......
I, dobila si shta si htela-postavila si temu i stavila si ljudima do znanja da nisi to pitala zato shto te zanima, nego zato shto si ti jednostavno takva-iskomplexirana, jadna, samosazhaljevachka idiotkinja...da ne nastavljam.....pokazala si ljudima da si kreten, svi su shvatili poruku i zato sad mozhesh slobodno da odgmizhesh ispod kamena odakle si i doshla.....

E ti mene ne poznajesh tako da ne mozesh da mi prichash priche. Ti si iz par postova zakljuchila kakva sam ja osoba? Wow ti mora de si neki zeshci psihijatar. Ja tebe necu da vredjam jer te ne poznajem i nisam prochitala ni 50 tvojih postova, ali mogu da ti kazem da brzo donosish zakljuchke. I to pogreshne.

mislila sam da cu da poludim, pa sam to sredila ovako:
psihijatar mi je rekao da to nikako nije u redu....zbog mene..jer, ako sam ja ljubomorna na svako zivo bice u NJEGOVOJ blizini, ubijam sebe...a onda se dosetio koliko sam ja kukala jer je meda ljubomoran ....zakljucak je bio sledeci:
ja nisam ljubomorna, nego mu se nesvesno svetim, po principu:ako on moze, zasto ja ne mogu? a ono sto ja ne mogu, ne moze ni on..eto, bas cu da mu zabranim!
a onda mi je to preslo u naviku.....
i tako izgleda kao da sam ja ljubomorna
isto tako, problem je sto sam se vezala i vezala ga, pa smatram da je on moje vlasnistvo....

aj, sad, promeni ti to!

Ja skoro uopste nisam ljubomoran, ali kad mi se desi to su pravi napadi. Nekad ne mogu da se smirim uopste (kad sam cuo da je moja bivsa nasla novog, uzimao sam lekove za smirenje).

Pa nisam bas siguran da sam zavoleo ovu novu ali mi se cini da smo na pravom putu.
A tu od januara sam malopre sreo dok sam cekao ovu novu. Samo je blenula u mene k'o krava u mrtvo tele a ja sam kulirao i gledao u drugu stranu :P

ja nikad nisam ljubomorna na drugarice i drugove zbog njiovog uspeha, bas naprotiv uvek mi je iskreno drago...pa cak i ako oni nesto uspeju a ja ne...a u ljubavi sam ponekad ljubomorna,al to je retko i brzo me prodje

Back