Ljubomora

Ne ostavljajte nikada svoj mobilni na dohvat zenine ruke!

Redovno hurungaju po njemu!

PRE-espionaje-celular-novio_jpg_687088226.jpg
 
pročito sam pre neki dan, da su najljubomornije osobe koje ne mogu da vole a moraju imati osećaj da su voljene
sta vi mislite o tome?
a ako je pak ljubomora strah od gubitka, kako to da se svi ostali strahovi leče suočavanjem sa istim, a ovaj se uvećava?
ili se sve svede na naš ego trip?
i da li je neiskazivanje ljubomore znak jednakosti nedostatak ljubavi?

Mogu sasvim fino da se iskontrolišem, nikakav problem. A, to što ću ja da se pojedem sasvim fino u sebi, da crknem ili crkavam dok mi nešto ide na živce najstrašnije, dok mi neko trlja nešto na nosić, to je davna prošlost. Ne zato što ne bih više pokazala, jer ne umem niti želim da sakrijem, kada me nešto tog tipa nervira, nego što sada sasvim jasno i razložno razmišljam, da čovek koji me voli, ceni, poštuje, ne bi to nikada priredjivao, jer bi znao tananost moje duše, i imao poštovanja da to ne radi. Stvarno, duboko smatram da ako nekoga silno voliš, ne možeš da mu priredjuješ takve gluposti, da onaj osećaj u tebi, naprosto, to ne da. Nekada mi je nešto strašno išlo na nerve, naprosto me iritiralo, mrvilo i ujedalo, ne znam, jedan užasan osećaj, ali sasvim sam se fino iskontrolisala na kraju, ipak, jer ja nisam budala, imam vaspitanje, školu i naprosto necu sebi da dozvolim da se ikada spustim na taj nivo. Svi mi volimo da neko nešto naše nema, jel te, ali ne možete biti ljubomorni na nešto što nije Vaše, a strah od gubitka nije opravdanje, kao ni povredjenost, kao ni ništa. Opravdanja...Nema. Sve je to sadizam, manipulacija, ego trip. Ne, upravo suprotno. Jer svaka mala dozica je naprosto tu, uvek prisutna, ali ako prelazi u izrazenu onda je patologija. Jer normalno je da ako volimo, da se bojimo, da ne izgubimo, da ne povredimo, da to nesto en prestane da nas voli. A, ako neko nesto neće, onda neće, pa da se svet okrene naopačke, neko nešto n - e - ć - e. I to treba takvim prihvatiti. ♥
 
Cekaj ako niste ljubomorni to znaci da bi ste dopustili da vam se drugi sexaju sa partnerom?! Ili je za vas ljubomora samo iracionalan osjecaj koji nema uporiste u stvarnosti?
 
pročito sam pre neki dan, da su najljubomornije osobe koje ne mogu da vole a moraju imati osećaj da su voljene
sta vi mislite o tome?
a ako je pak ljubomora strah od gubitka, kako to da se svi ostali strahovi leče suočavanjem sa istim, a ovaj se uvećava?
ili se sve svede na naš ego trip?
i da li je neiskazivanje ljubomore znak jednakosti nedostatak ljubavi?

Ne bih se slozila s'tom konstatacijom iz jednog prostog razloga.Prema ljudima koji smo indiferentni,bez osecanja,bez bilo kakvih emotivnih ocekivanja ne mozemo osecati ljubomoru jer to je osecanje koje proizilazi iz sebicluka i nedovoljnog vrednovanja sebe samog u odnosu gde prema partneru imamo emocije,ali nikada nismo sasvim sigurni da smo dovoljno ususkani u tom odnos.Ne mislim tu na malecku dozu ljubomore koja se javlja u vecini veza gde je emotivno sve ok,vec o onoj razarajucoj,opsesivnoj ljubomori koja utice na samu vezu.
 
au Jeco, divim se tvom strpljenju i volji da kucaš ovolike postove sa sve ovim srcima

HvaJa. Rekoh već...Neko sam ko voli da piše. :)

što, devojka sasvim originalno piše

HvaJa, Eternal. ♥

Cekaj ako niste ljubomorni to znaci da bi ste dopustili da vam se drugi sexaju sa partnerom?! Ili je za vas ljubomora samo iracionalan osjecaj koji nema uporiste u stvarnosti?

Nema šta ti da dopuštaš ili ne. Ako neko nešto hoće, taj će to uraditi ili neće, ti kao ti, kao osoba nemaš upliv na to. Na tebi je kako ćeš odreagovati, ako do toga dodje. Ja kažem to...Ako nekoga voliš, onako istinski, da nećeš sebi dozvoljavati takve izlive patologije, kao što je da nekoga praviš ljubomornim. Jer ako tebi neko ili nešto znači, normalno je da ćeš u sebi osetiti taj poriv, ne? Ja isto to jesam osećala, i strašno me je bolelo, strašno mi je išlo na nerve, bez obzira što u datom momentu više nije bilo moje, ali nekako kratkoća razlaza i nemogućnost da se u svemu snadjem, jeste me "radila", i jeste me kidalo na samu pomisao da neko sada ljubi što bezmalo vremena pre je bilo da kažem mome srcu drago, naprosto, najiskrenije kažem, kidalo mi je dušu, um i srce. Ali, onda sma razmisljala , kako psiholozi kazu, ne mozete da budete ljubomorni na ono sto vise kao nije "Vase" jel te, ali men jeste "radilo" , jer mi jeste značilo. Jel ja to u sebi jesam još uvek volela. U umu ljubila. I naprosto me je bolelo, ali sam se iskontrolisala maksimalno, bez obzira što meni bilo je teško. Ima to i kako uoporište, nije da nema, samo je bitno kako ćete izaći na kraj sa tim, i kako iskanalisati to sve, šta u sebi osećate, i na koje načine. Da li ćete naroCki u sebi pustiti da Vas mrvi, ili ćete lepo u sebi poljubiti i prestati o tome da mislite. Nekako mu cudno dodje, ali eto, pisem najiskrenije, kako sam se ja osećala. ♥
 
Nema šta ti da dopuštaš ili ne. Ako neko nešto hoće, taj će to uraditi ili neće, ti kao ti, kao osoba nemaš upliv na to. Na tebi je kako ćeš odreagovati, ako do toga dodje. Ja kažem to...Ako nekoga voliš, onako istinski, da nećeš sebi dozvoljavati takve izlive patologije, kao što je da nekoga praviš ljubomornim. Jer ako tebi neko ili nešto znači, normalno je da ćeš u sebi osetiti taj poriv, ne? Ja isto to jesam osećala, i strašno me je bolelo, strašno mi je išlo na nerve, bez obzira što u datom momentu više nije bilo moje, ali nekako kratkoća razlaza i nemogućnost da se u svemu snadjem, jeste me "radila", i jeste me kidalo na samu pomisao da neko sada ljubi što bezmalo vremena pre je bilo da kažem mome srcu drago, naprosto, najiskrenije kažem, kidalo mi je dušu, um i srce. Ali, onda sma razmisljala , kako psiholozi kazu, ne mozete da budete ljubomorni na ono sto vise kao nije "Vase" jel te, ali men jeste "radilo" , jer mi jeste značilo. Jel ja to u sebi jesam još uvek volela. U umu ljubila. I naprosto me je bolelo, ali sam se iskontrolisala maksimalno, bez obzira što meni bilo je teško. Ima to i kako uoporište, nije da nema, samo je bitno kako ćete izaći na kraj sa tim, i kako iskanalisati to sve, šta u sebi osećate, i na koje načine. Da li ćete naroCki u sebi pustiti da Vas mrvi, ili ćete lepo u sebi poljubiti i prestati o tome da mislite. Nekako mu cudno dodje, ali eto, pisem najiskrenije, kako sam se ja osećala. ♥[/QUOTE]


Ne slazem se bas da ti nemas sta da dopustas ili ne, neko nesto radi i ti mu sugerises da ti to smeta, mozda te i nesvijesno pravi ljubomornim, Uostalom kad nekoga volis potrudices se oko njega neces ga prepustiti na prvoj prepreci. To nije prava ljubav po meni ako se ne boris za nju.
 

Back
Top