@etotako
Nisi pazljivo procitala sta sam napisala. Nigde ja nisam rekla da ljubav iskljucuje ljubomoru (mada se nadam jednoj takvoj - bezuslovnoj

), vec da je ljubomora izraz ljubavi
vise prema sebi nego prema objektu ljubavi, vise je
odraz sujete i nesigurnosti, nego bilo cega drugog. To je jedno sebicno osecanje koje moze biti i jako destruktivno ako ode u ektrem, naravno.
Razni su ljudi, razna su i shvatanja ljubavi. Live and let live. Idealno bi bilo kad bi se ti koji "vole kroz ljubomoru" medjusobno nasli da mi ostali mozemo da disemo

. Salim se.
Sto se tice roditeljske ljubavi... odoh da pitam mamu da li je ikada bila ljubomorna na moju dadilju?

Salim se. Znam da nije i znam da joj je beskrajno zahvalna na svemu sto je ucinila za nasu porodicu. Olaksanje je kad znas da dete ostavljas sa nekim ko ce da ga voli, stiti i ulepsa detinjstvo isto onako bi ti to radio

(njene reci).Mozda tvoja mama nije bila ljubomorna na te druge zene u tvom zivotu, mozda se samo plasila da ne budes povredjena ako se mnogo vezes za njih... ali sta ja znam :?
Ako su osnove
iskrene ljubavi poverenje i razumevanje... sta onda ljubomora tu radi? :? Nesto tu ozbiljno ne stima...
Ne volEm ljubomorne ljude (uzasno me nerviraju), drazi su mi oni koji se nesebicno daju (kome nisu?) and believe it or not takvi ljudi postoje i ne moraju biti hriscani cak ni vernici.
Ne, nije ovo utopija. Danas je trend da se bude nadrndan i negativan (oni to doduse zovu biti realan), pa se onda svi koji nisu takvi smatraju ili folirantima ili glupacima...
Eto tako ja sve to vidim i nista vam ne vredi da me ubedjujete u suprotno