krvolok
Poznat
- Poruka
- 8.262
smeh:A da temu vratimo onima kojima je namenjena?
Pa, tu smo, sa salvetama kraj tanjira !!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
smeh:A da temu vratimo onima kojima je namenjena?
U našem narodu postoji jedna izreka koja kaže: "Zasviraj i za pojas zadeni". Nadam se da si shvatio. :wink:krvolok:smeh:A da temu vratimo onima kojima je namenjena?
Pa, tu smo, sa salvetama kraj tanjira !!!
U svakom pet shopu postoji ogromna ponuda posipa za macin WC, tako da to uopste nije problem. Raznih su cena i kvaliteta,a neki od najboljih po meni su PURA i GIMPET, ali ima i znatno jeftinijih. Nemoj da koristis obican pesak jer nije higijenski, a i uzasno smrdi!milena_ss:Joooooj, ja prosto obozavam mace!!! Prosle godine sam cuvala macu prijateljici mesec dana i od tada sam se prosto zaljubila u njih! Sada hocu da nabavim jednu i za sebe!Samo sto imam jedan problem, zivim na 5. spratu tako da ne bih mogla da pustam macu u dvoriste, a prosli put sam se bas namucila sa peskom, bilo ga je po celom stanu, a posto sam ga donosila iz dvorista, bojala sam se da ne donesem i neku zarazu za macu! Da li postoji neko drugo resenje, sigurnije tj. zdravije, za macin WC
![]()
ops: ? I jos bih molila da mi kazete vasa misljenja da li je za stan bolje uzeti zensko ili musko mace (ako to uopste ima neke veze)?
Hvala vam unapred! Sada kad sam procitala vase komentare jos vise zelim to mace!!!! Tako su cakani......![]()
![]()
![]()
ops: Sto se tice macinog pola, ako ces je sterilisati potpuno je svejedno da li je muzjak ili zenka, a ako ne...pa muzjaci kad im je vreme za parenje hoce da pishkaju svuda po kuci, a zenke se deru kao lude, pa ti vidi sta je manje zlo. U svakom slucaju, ako ne nameravas da je paris najbolje resenje je sterilizacija, pogotovo sto maca ne bi mogla napolje, a onda ti je svejedno da li je muzjak ili zenka. Neki kazu da su muzjaci umiljatiji i privrzeniji, ali to nema nikakve veze, ja imam i muzjaka i zenku i oboje su podjednako umiljati. To zavisi od karaktera same macke, a ne od pola.Julian_Duranona:Mogao bih polozit neke peneze na okladu, da si si dala ovo prepisat odnekud...
mislim da nejagodica:je l kastrirani machak mjauce za oktavu vishe??
gigule:mislim da nejagodica:je l kastrirani machak mjauce za oktavu vishe??
milena_ss:Hvala vam puno na savetima! Sad mi bas nesto pade na pamet, da li macke razlikuju boje?![]()
Prijateljica mi ponudila da uzmem od nje jedno (ona ih ima i vise nego sto moze da drzi), ali je staro 7 meseci, i do sada je stalno zivelo u dvoristu sa drugim mackama, a ja bih ga drzala u stanu. Sta mislite da li bi se moglo naviknuti i nauciti na stan?pudlala:Maca stara 7 meseci ce se sigurno navici na stan, u smislu da ce koristiti posip (jer to je instinktivno). Jedino vodi racuna da li je naviknuta na ljude, posto kazes da zivi u dvoristu sa drugim mackama. Ukoliko nije u tom smislu socijalizovana, nece se toliko lako navici na stalno prisustvo ljudi. Moja drugarica je uzela mace staro 4 meseca, koje nije bilo naviknuto na ljude, i dugo se krilo iza ormana, pod stolom itd. Danas je to manje divlja macka, ne krije se, ali nije bas ni neka maza...naprotiv. Sa druge strane, mace koje sam sticajem okolnosti odgajila na cuclu, jer je ostalo bez majke, izraslo je u jednu od najfascinantnijih zivotinja koje sam imala- bas zato sto je odmalena bilo naviknuto na ljude... A jel trazis rasnu macu ili obicnu?
Komsinica zivi sama, ali ona ih hrani tako da pretpostavljam da nisu skroz nenaviknute na ljude...
ako neko zna ima li ih, molim da mi kaze gde je video..pozdrav jos jednom..
, ali mi je nekako žao da je ipak lišim "radosti majčinstva".november child:mislim da bi to smanjilo "domet"ako neko zna ima li ih, molim da mi kaze gde je video..pozdrav jos jednom..
pudlala:[
Ne znam koji stil kopanja tvoj macak primenjuje, ali cak i oko onih preklopljenih wc-a bude peska, jer ga mace iznesu izmedju prstiju na sapicama. U sustini mozes da kupis samo dublju posudu, i postedis sebe trazenja one poklopljene. Naravno osim ako on ne kopa zabacujuci pesak preko glave :wink: .
Preklopljeni wc-i su navodno za stidljive mace koje vole privatnost...
..) mislim da je uobichajen..mada leti ponekad i preko glave..kutija je duboka 12-15cm, mislili smo da nece umeti da udje u nju kad je bio mrvica, ali pogledacu ima li i dubljih..hvala punoNestasna Ameba:Imam macu Đinu koja ima sad već dve godine, nije se parila, živi u stanu, sama i totalno nenaviknuta na prirodu i druge mačke. Planiram da je sterilišem jer mi je stvarno žao da je gledam kako se muči dok ima teranje, ali mi je nekako žao da je ipak lišim "radosti majčinstva".
Postoji li ikakav način da se dvogodišnja maca (domaće "proizvodnje") navikne na društvo nekog macana?
Ne znam kako cu podneti kad mi on ugine. Ja bih volela da zivi vecno, jer sam se toliko navikla na njega i toliko ga volim kao da mi je rod najrodjeniji. Eto, samo to sam htela da vam kazem. Znaci, obozavam ga.