LJUBITELJIMA MAČAKA

Ćao svima...dugo vam nisam pisala...nešto se promenilo...
pored Cicija (sijamca), Krpice (ulične zavodnice) sada imam i malo mače koje je bilo ....slučajnost :oops:
a moža su oni i planirali? :?
u svakom slučaju mala maca je lik, po ponašanju ne liče na roditelje (previše trapavo), ali ima plave oči kao Cika, a crno je na....nekog Krpicinog rođaka... verovarno.
Treba da ga poklonimo :cry:

a sve je počelo tog sunčanog dana, kada sam išla po jednu staru igricu....

november child:
pozdrav za ljubitelje macaka.. :)
ali me zanima da li je neko negde video kutije koje izgledaju kao one plasticne korpe za prenosenje, samo sa jednom otvorenom stranom i mogucnoscu da se ceo gornji deo skine? mislim da bi to smanjilo "domet" :) ako neko zna ima li ih, molim da mi kaze gde je video..pozdrav jos jednom..

Ja imam taj zatvoreni WC za mace i mogu ti reci da je zakon! Kao prvo uopste se ne oseca, a drugo manje se posipa izbaci pri zatrpavanju :lol: Mogu da ti kazem gde sam ga ja kupila (ako si u Beogradu), ali ne znam da li smem da "reklamiram" radnju. Inace kostao je 1100 din. pre otprilike godinu dana.

november child:
lyra:
Mogu da ti kazem gde sam ga ja kupila (ako si u Beogradu), ali ne znam da li smem da "reklamiram" radnju. Inace kostao je 1100 din. pre otprilike godinu dana.

jos nije zabranjeno reklamiranje :) kad stignes, napisi mi adresu radnje, ja sam obisla desetak u kraju i nisam nasla..thanx!
Reklamiranje na Forumu jeste zabranjeno, ali ovo nije reklama - već razmena iskustava :wink: .
Inače, za razmenu adresa, telefona i ostalog bilo da je u pitanju prodaja životinja ili opreme, koristite PP.
Pozdrav!

Nestasna Ameba:
Pa, gde ste vi celog mog života?!
Toliko sam već na ovom forumu, a nikako da dođem na ovu temu.
Čitala sam vaša iskustva i preporuke u vezi s držanjem i gajenjem maca.
Ja sam totalni mačji fan :D Imam macu Đinu koja ima sad već dve godine, nije se parila, živi u stanu, sama i totalno nenaviknuta na prirodu i druge mačke. Planiram da je sterilišem jer mi je stvarno žao da je gledam kako se muči dok ima teranje :( , ali mi je nekako žao da je ipak lišim "radosti majčinstva".

Postoji li ikakav način da se dvogodišnja maca (domaće "proizvodnje") navikne na društvo nekog macana?
:D Bila maca "domace" ili "inostrane" proizvodnje, verujte, kad ima teranje itekako ce se naviknuti na drustvo macora, stavise bice njime odusevljena!!! Jedino pravilo: maca se uvek vodi macoru jer ako je obrnuto od "posla" nema nista, branice svoju teritoriju i nece mu dati da joj pridje...

Evo i mene konacno da se javim, nije mi radio computer, a ja sam u medjuvremenu nabavila macu,ima 2 meseca. :D Pudlala hvala na interesovanju! E sad razmisljam da joj dam Cestal protiv glista i parazita za svaki slucaj, pa bih volela da mi neko objasni kako se to tacno daje? I da li moram odmah da je vakcinisem ili to moze malo da saceka?

Pošto je maca mala treba da joj daš četvrtinu tablete protiv glista, a najbolji način je da to parče tablete izdrobiš što sitnije i pomešaš sa malo margarina za mazanje - tek toliko da oblikuješ masu kojom ćeš maci namazati oko njuškice. Ustvari, usta ispod nosića i maca će sigurno sve to pojesti. To je najsigurniji način za davanje groznih tableta. Ako maca vec ima gliste to treba da ponoviš posle 3 nedelje, a ako nema onda za 6 meseci. Što se tiče vakcinacije, pitaj veterinara. Vakcina protiv besnila se daje kad mačka napuni godinu dana, a za ostale ne znam.

Sa veterinarem se dogovori oko doziranja, a postoji i Bajrova pasta za stence i macice, nesto je skuplja ali je blaza.
Moj ti je savet da pilulu uvaljas u malo konzerve za mace ili obicne pastete, i da vidis da li ce sama da pojede skriveni lek. Ako odbije, uzmi macu u krilo, "prikljesti" je da ne moze da utekne, otvori joj usta i stavi lopticu hrane sa lekom na koren jezika, potom brzo zatvori njena usta, i blago joj masiraj grkljan dok ne proguta. Zvuci kao mucenje, ali je standardna procedura.
Ono sto je Galaxy navela mi deluje problematicno jer sta ako maca ne olize bas sav prah leka, nego ti se rastrci po kuci onako muzgava...

pudlala:
Sa veterinarem se dogovori oko doziranja, a postoji i Bajrova pasta za stence i macice, nesto je skuplja ali je blaza.
Moj ti je savet da pilulu uvaljas u malo konzerve za mace ili obicne pastete, i da vidis da li ce sama da pojede skriveni lek. Ako odbije, uzmi macu u krilo, "prikljesti" je da ne moze da utekne, otvori joj usta i stavi lopticu hrane sa lekom na koren jezika, potom brzo zatvori njena usta, i blago joj masiraj grkljan dok ne proguta. Zvuci kao mucenje, ali je standardna procedura.
Ono sto je Galaxy navela mi deluje problematicno jer sta ako maca ne olize bas sav prah leka, nego ti se rastrci po kuci onako muzgava...

Veruj mi, Pudlala, ja sam to što ti predlažeš pokušala više puta i nisam uspela. Jednostavno, mace nisu htele da pojedu odvratnu tabletu, a nikako nisam uspela da im je ubacim u usta. A i plašila sam se da ih ne povredim naglim ubacivanjem tablete u grlo. A one su je žvakale i pljunule. Ni moj brat nije imao više sreće, pa smo se odlučili za margarin i mlevenu tabletu - veruj mi, nema šanse da je ne poliže, jer mačka ne trpi ništa na brkovima. Smeta joj i mora da poliže. To mi je uspelo kod svake mačke. Uvek su sve polizale. Ali, nikako ne stavljaj na šape, jer će ih obrisati o tepih ili nameštaj.

Imam vrlo bogato iskustvo sto se tice davanja medikamenata raznim zivotinjama, jer smo sestra i ja specijalisti za pronalazenje bolesnih. Tablete, rastvori, kapi... ma sad nema sanse da mi zivinche ispljune, toliko sam se izvestila. Licno preferiram metodu pilula u pasteti ili slicnoj mesnoj preradjevini, tu foru sa mazanjem brkova nisam do sada primenjivala. Jel se ne desi da se maca umije pa sapama skine deo? Sto se tice davanja rastvora, otkrila sam da je za pse najbolje pomesati sa malo cokoladnog mleka (malo, tek da ubije ogavni ukus, znaci ne napajati psa cokoladnim mlekom), naravno ukoliko ne postoje kontraindikacije za kalcijum. I za kraj jedna slicica, znam da je tema macke, ali je situacija sigurno ista.

pilula3oe.jpg

Ja nikako ne umem da im dam tablete. Otimaju se, grebu i ujedaju. Naravno, na kraju obavezno ispljunu. Zato sam digla ruke od takvog davanja i prešla na mazanje njuškice. Nikada nijedna maca nije šapama skidala sa njuške tu odvratnu mešavinu margarina i tablete. Jedino se događalo da, kada im namažem šape u nadi da će ih olizati, odu u sobu i obrišu šapice o tepih ili nameštaj. A što se tiče davanja tableta u paštetama, mesu ili mačjoj hrani, ni to nije bilo uspešno. Mace bi samo onjušile, možda bi jednom liznule i obavezno ostavile. Ma moje mace su razmažene, još samo da im nosim doručak u krevet... Eto, to je moje iskustvo sa tim nesretnim tabletama. Jednostavno, nikako ne mogu da im ubacim u usta i nateram ih da progutaju. Ako neko to može onda neka tako radi, jer je to najbolje. A ja ću se držati margarina.

helooo miaow!

sta da vam kazem,kada babe iz ulice kada im se ljubazno javim,pitaju koliko sada imas macaka :?
na zalost sada imam samo dve.
stare su 7 godina,u septembru ce u skolu..
dve sestre,bilo ih je 5 :( obe su sterilisane,i mnogo su se ugojile i ulenjile.
mogle bi stalno da jedu...zive u kuci,ali imaju vratanca za izlazak napolje.
pokvario nam se mehanizam,pa vas pitam ima li kod nas da se kupi taj magnetni mehanizam da maca otvori vratanca sa magnetom na ogrlici?
ala sam ga objasnila :roll: ko zna skapirace.
moja deca ih jasu,maze ljube i zamislite,nikakve bolesti nisu zakacili :roll:
ceo zivot imam macke,u toku bombardovanja su mi sve mace bile trudne,bas kao i ja :P i omacile su 24 maceta :shock: e,to je bio dozivljaj!
ali nema nista sladje od tih malih njuskica!
ja ih obozavam :P
imala sam i sijamca koji je bio clan porodice sa fakultetom :P
kakva licnost!
na zalost posto su moje mace slobodne da se sunjaju po kraju,mnoge nesrecno zavrsise :cry:
eto.
ja klopu za gliste stavim u hranu,u malo mlevenog mesa!

ja sam porasla uz macke, ali bukvalno, ne postoji period u mom zivotu u kome nije bilo macaka. Posto posebno volim zenske mace uvek imam problem sa malim.
no nebitno...
Hocu vam reci da ja nebih mogla da zaspim bez Lole, spavam sa njom vec 2 godine i ne znam sta bih bez nje.
Ne postoji takva macka kao sto je ona... Volim je najvise na svetu.
Ne znam da posaljem sliku!
Kako da posaljem sliku?

...ovako je odrastao moj ljubimac Micky - Junior ,
puno sam se igrao s njim , vodio ga i pokazivao mu okolinu...,
svaku malu zelju sam mu odmah ispunio,...
iskljucivo ga ja hranim ...
poziva me u setnju , lov ...
kad dodje , mjauce po celom stanu dok me ne pronadje...
razlikujem 5 - 6 njegovih mjaukanja... , maciji jezik... , govori i telom , ocima ,...
pametan je kao pcelica...
mislim da i neke reci razume ... ne , auto , macka , kuce , mis , loptica ,
gde si bio? dodji da jedes ...
hoda pored mene kao mali tigar... , mogu po celom gradu da ga setam bez uzice...
ne boji se pasa ( u svajcarskoj nema lutalica ) svi su psi veoma odgojeni ,...
stoji iza mene sa punim poverenjem dok ja sirim ruke i ne dam psu da pridje,...
mogu da mu izvadim , sklonim , trun sa oka , trepavice,...
spava u nasem autu kad je otvoren prozor...
mnogo me voli,... druge samo na kratko simpatise ...
...
u temi ,,humor,, mozete njegove smesne slike da vidite
u temi ,,price o nasim ljubimcima,, i kratka prica...

...

>>>-------neni--(CH)->

.MEAN MACHINE.:
Verovatno postoji ova tema al mene je mrzelo da kopam po ostalim stranicama jer je veza ocajna :?
Moje pitanje je sledece - Da li uopste volite macke i zasto?Da li je imate u svom stanu,kuci?
Ja ih licno obozavam...Imam jednu sada vec matoru i debelu sijamku po imenu Kleopatra :D evo je ovde nesto me cudno gleda...hmmm...kao da zeli da se sklonim od kompjutera a da ona sedne...nesto mi je tu cudno,no dobro evo sklanjam se a sad ce vam ona nesto reci....
-On je tiranin!Tovi me hranom da bi me pojeo za Bozic!Upomoc!
-Ne slusajte je,napila se pa prica gluposti :lol:

Ja obozavam mace.
Imala sam jednu macu, ali sam morala da je dam :cry:
Zvala se Kiti. Bila je mnogo umiljata i dobra macka. Mnogo sam je volela.

kako koja...ali ako ti je stalo do tvoje macke, i ako je drziš unutra, gledaj da to ne bude pre nego sto napuni godinu dana , još bolje malo više, jer je macici ne ostanu zivi a i oni koji ostanu, ne budu potpuno zdravi i lepi

Ja zivim za macke
trenutno imam rusku plavu - zove se marko
imala sam jednu domacu zutu pufnastu, i gledala sam kako umire od trovanja punih 5 minuta, nije bilo vremena da joj se pomogne, i od tad se trudim da se ne vezujem previše za mačke, jer mi je taj gubitak teško pao...Ali mi nešto ne ode....PROSTO IH OBOŽAVAM!

xpajamacax:
helooo miaow!

sta da vam kazem,kada babe iz ulice kada im se ljubazno javim,pitaju koliko sada imas macaka :?
na zalost sada imam samo dve.
stare su 7 godina,u septembru ce u skolu..
dve sestre,bilo ih je 5 :( obe su sterilisane,i mnogo su se ugojile i ulenjile.
mogle bi stalno da jedu...zive u kuci,ali imaju vratanca za izlazak napolje.
pokvario nam se mehanizam,pa vas pitam ima li kod nas da se kupi taj magnetni mehanizam da maca otvori vratanca sa magnetom na ogrlici?
ala sam ga objasnila :roll: ko zna skapirace.
moja deca ih jasu,maze ljube i zamislite,nikakve bolesti nisu zakacili :roll:
ceo zivot imam macke,u toku bombardovanja su mi sve mace bile trudne,bas kao i ja :P i omacile su 24 maceta :shock: e,to je bio dozivljaj!
ali nema nista sladje od tih malih njuskica!
ja ih obozavam :P
imala sam i sijamca koji je bio clan porodice sa fakultetom :P
kakva licnost!
na zalost posto su moje mace slobodne da se sunjaju po kraju,mnoge nesrecno zavrsise :cry:
eto.
ja klopu za gliste stavim u hranu,u malo mlevenog mesa!
evo,samo da dodam da su mi deca dovukla mačka koji je trebao da ostane sa mojim već matorim mačkama kod moje mame:p
i sada smo u problemu sa peskom, zakopavanjem istog i peska po celom kupatilu:p
hvala smeh što mi nađe temu:p

Hala na pitanju ,ali i ja obozavam macke. Imm ih i to u velikom broju. Uzivaju u velikom
dvoristu, sa puno drveca za penjanje. Macka najbolje zna sta joj najvise odgovara. Uvek
paznju uzvracaju paznjom. Tuznog razvesele, jako znaju da nas procitaju. Ma one u genijalne.

Back