Sećam se da su dobijali nagrade od Britanske Filmske Akademije za najbolju humorističku seriju nekoliko puta,kao i da je David Jason za ulogu Delboy-a dobijao takođe od njih nekoliko nagrada.
Barem nešto......Svetskih nagrada nema? Kako je "Put u Ejvonli",za mene isto jedna od najboljih serija, dobila silne neke nagrade, Grammy.., ne znam čega sve ne...Očigledno je u pitanju reklamiranje.
Svako zna da je rasplakati čoveka vrlo lako a da u najteže žanrove spadaju komedije. Aj me nasmej kad mi nije do smeha ! Ovi ljudi upravo to rade, i to već trideset godina.
"Mućke" spadaju u komediju, mada ispod tog ludila od smeha, perfektne glume,krije se priča koja je sve samo ne smešna. Borba za život, presipanje iz šupljeg u prazno samo da bi se preživelo .Koliko ljubavi i iskrene želje za očuvanjem porodice, ..Puno tuge tu ima i nastojanje Dela kao glave porodice da tu tugu usmeri na radost........
Mislim da je taj čovek koji je pisao scenario za ovu seriju morao dobiti neku prestižnu svetsku nagradu za životno delo, jer, "Mućke" su zaista životno delo. Napraviti ovako niskobudžetnu seriju, radnja se uglavnom odvija u dve prostorije i pažnju javnosti zadržati na tekstu i glumi, zaista je umetničko delo.
Mislim da bi ovi naši nazovi scenaristi, prvenstveno mislim na večitog Pavića, morali da pogledaju neku od epizoda i da se nauče kako se rade serije.
Da li si obratio pažnju, a jesi sigurno pošto znaš skoro svaku rečenicu, da ni u jednoj epizodi niko od glumaca ne ponavlja tekst kolege samo da bi se popunila praznina u tekstu?