Ljubitelji "Mucki", javite se!

Povratak „Mućki": Kad je Del Boj bio tinejdžer

Većina nas se oprostila od lika Del Boja kada se popularna britanska humoristička serija „Mućke" završila 2003. godine velikim božićnim specijalom. Ali, prevarili smo se

Britanska nacionalna televizija BBC najavila je da planira da oživi šareni život Dereka Trotera u novoj humorističkoj seriji koja će baviti njegovim tinejdžerskim godinama.

Pilot-epizoda serije „Seks, droga i rock'n'čips" (Sex, Drugs & Rock'n'Chips) u trajanju od 90 minuta orijentisaće se na život porodice Troter u 1960. godini.

Dejvid Džejson, „originalni" Del Boj, kao i ostatak prve postave „Mućki" neće se pojavljivati u novoj epizodi, a potraga za njihovim naslednicima ili bolje rečeno prethodnicima u punom je jeku.

Takođe, traže se glumci koji će igrati druge poznate likove iz popularne serije, poput Bojsija, Brzog i Denzila. Jedino što se nije promenilo jeste začetnik ideje o „Mućkama" Džon Saliven.

U prvoj epizodi Del ima 16 godina i još je premlad za vožnju svoje legendarne trokolice „relijant regala". Većina serije baviće se i Delovom glamuroznom majkom Džoan, koja je opisana kao „Pekamov odgovor na Brižit Bardo", kao i njegovim beskorisnim ocem Regom.

Snimanje na brojnim lokacijama u Londonu počinje sledećeg meseca, a trajaće verovatno do sredine sledeće godine.
- Novi serijal će biti prave šezdesete. Pre nego što su „Bitlsi" i Meri Kvant London učinili najpopularnijim mestom na svetu. Prikazaće surovi život južnog Londona s povremenim bljeskovima glamura. I, naravno, pokazaće nam šta je Del Boja učinilo onakvim kakvim ga svi znamo i volimo - zaključio je Saliven.

izvor: Press

Ovo je divna vest! :super:

Već godinama spominju da će da snimaju "Once Upon A Time In Peckham", ali nikako da preciziraju kad će da počnu s tim.

Jeste da će biti malo neobično gledati drugog glumca u ulozi Del Boja, ali mislim da to pravim fanovima neće zasmetati. Naravno, uslov je i da sama serija bude dobra. A ako Džon Saliven ostaje kao autor, onda mislim da nema brige oko toga. :ok:

Evo i potvrde:

EXCLUSIVE:

The New Prequel Comedy/Drama will be called:
Sex, Drugs and Rock 'n' Chips

Sex, Drugs and Rock 'n' Chips It's a question which has intrigued Only
Fools & Horses fans for decades: exactly what sort of character could possibly have fathered Del Boy and Rodney Trotter?
Now it seems the puzzle is about to be solved as the BBC looks set to commission a 'prequel' starring Trotter Senior.
The mysterious character, named Freddy Robdal, will bear a keen family resemblance as he is set to be played by Nicholas Lyndhurst, who starred as Rodney in the long-running series.
But the programmes will not feature any of the other main characters from the show. John Sullivan, creator of Only Fools and Horses, has told The Mail on Sunday he is already working on the series.
'Nick is very keen to play the part of Freddy "The Frog" Robdal, a gangster from Peckham,' said Mr Sullivan. 'And I have written a couple of scripts.'
As yet, though, there has been no final go-ahead from the BBC. Mr Sullivan added: 'Nick and I are both on board the train, if you like, waiting to arrive at the station.'
Although he has been mentioned fleetingly during the series as a gentleman gangster, Freddy Robdal has never actually appeared on screen.
The Trotter brothers took their mother's surname. Watch this space for more details............

izvor:ofah.net

Meni je ovo skrnavljenje savršene serije ... Ne dirati ništa i pustiti ljude da iznova uživaju u starim epizodama ... Kao kad bi snimili Maratonce sada ...

Sad odgledah na OBN-u epizodu kad Rodni treba da se 'oženi' onom vojvotkinjom ... Fanovi pljuju tu epizidu, ali meni je svejedno fantastična :D ...

Kad vidim tvoj avatar,pomislim da sam to ja jer sam ga imao do pre godinu dana :D
Nema epizode koje bih izdvojio ali zato ima urnebesnih scena od kojih mi se džigerica odvaja od duše kad počnem da se smejem.
Koliko sam primetio ljudima je izgleda najupečatljivija ova scena:

:rotf: :rotf: :rotf: - budale neviđene :hahaha: :rotf:

ma ne postoji smajli za njih kojim može da opiše njihova komika.

Jaoo,da,vristala sam uz ovo:D

I ja mislim da je to skrnavljenje jednog savrsenstva...Mislim,cemu to...?

Kad ima to na OBN-u,u koliko sati.....????

Meni je ovo skrnavljenje savršene serije ... Ne dirati ništa i pustiti ljude da iznova uživaju u starim epizodama ... Kao kad bi snimili Maratonce sada ...

Sad odgledah na OBN-u epizodu kad Rodni treba da se 'oženi' onom vojvotkinjom ... Fanovi pljuju tu epizidu, ali meni je svejedno fantastična :D ...
Takođe kao i ona zamisao onog bosanskog glumca (zaboravio sam mu ime i prezime) koji je hteo da napravi nekakavu balkansku verziju Mućki sa,zamisli Draganom Bjelogrlićem kao likom Delboy-a...budale :evil:
Inače za ovu epizodu sa vojvotkinjom,ja mislim da je malo lošije prošla kod fanova zato što je iz te epizode izbačen ubičajeni smeh u pozadini...isti slučaj je urađen i sa Majami specijalima dva ludaka.

Takođe kao i ona zamisao onog bosanskog glumca (zaboravio sam mu ime i prezime) koji je hteo da napravi nekakavu balkansku verziju Mućki sa,zamisli Draganom Bjelogrlićem kao likom Delboy-a...budale :evil:
Ma budalastine bre, cak i Holandjani imaju svoju veryiju Mucki ... Meni su oni u top3 najbolje serije, odgledao sam sve epizode 10+ puta, i bunim se nimalo sto ih nema vise, jer svaku epizodu se iskidam od smeha kao da je prva ... Jedna od retkih serija koja nije gubila na kvalitetu vremenom, i svako naredno snimanje Mucki ce biti skrnavljenje legende ... Neke stvari treba ostaviti netaknute, bez kojekakvih rimejka i spinofova, a smatram da su Mucke jedna od tih kultnih stvari ...

Zamisli da neko pocne da pravi novu verziju Kuma ili Kazablanke, na fazon sta se desavalo sa tim likovima pre/posle ...

Inače za ovu epizodu sa vojvotkinjom,ja mislim da je malo lošije prošla kod fanova zato što je iz te epizode izbačen ubičajeni smeh u pozadini...isti slučaj je urađen i sa Majami specijalima dva ludaka.
Nije zbog toga, nego kao vecina fanova je ne voli zato ste je Del bio seljacina u toj epizodi i izblamirao Rodnija ... Kao da to ranije nije radio ... U tome je meni i car serije :rotf:

Neki dan sam gledao kad Del prica onima dvema kako je Hot Rod vimbldonski sapmion, koji nikada nije pusio astroturf :rotf:

Jedna od retkih serija koja nije gubila na kvalitetu vremenom, i svako naredno snimanje Mucki ce biti skrnavljenje legende ... Neke stvari treba ostaviti netaknute, bez kojekakvih rimejka i spinofova, a smatram da su Mucke jedna od tih kultnih stvari ...

A jeste napravljen jedan spinof, "Green Green Grass" sa dogodovštinama Bojsija, Marlin, njihovog sina i nekih njihovih prijatelja... Iskreno, možda ne bi bilo loše pogledati o čemu se tu radi i nadam se da će neka naša televizijska kuća da emituje taj spinof...

Nije zbog toga, nego kao vecina fanova je ne voli zato ste je Del bio seljacina u toj epizodi i izblamirao Rodnija ... Kao da to ranije nije radio ... U tome je meni i car serije :rotf:

Da, ali nikad na takav način ;) ni meni ta epizoda nije među omiljenima. Ali, da me ne shvati niko pogrešno, ja mislim da ni za jednu, ali baš ni za jednu epizodu "Mućki" ne može da se kaže da je baš loša. Sve su dobre na svoj način, samo neka manje a neka više, ali nijedna nije baš da ne valja. :ok:

Da, ali nikad na takav način ;) ni meni ta epizoda nije među omiljenima. Ali, da me ne shvati niko pogrešno, ja mislim da ni za jednu, ali baš ni za jednu epizodu "Mućki" ne može da se kaže da je baš loša. Sve su dobre na svoj način, samo neka manje a neka više, ali nijedna nije baš da ne valja. :ok:
Ma imao je Del i ranije takvih ispala sa Rodersom, uvek ga je ispaljivao ... Kad mu je pojačao solarijum do daske, pa putovanje u Španiju itd.itd. rotf ...

A imao je i Dejv svoje momente kad ispaljuje Dela -

Zaista nema loše epizode :D ...

"Nemamo mi telefon u autu!" :hahaha1:

Sto puta mogu da gledam tu scenu i sto puta ću da se nasmejem...

To mi je jedna od najdražih epizoda: Del pojača Rodniju solarijum na dva i po sata i ovaj bude crven ko Indijanac ostatak epizode, a Rodni Delu sredi da leti zmajem i Del na kraju završi sav izubijan i u kolicima, koja mu doduše nisu trebala. A sve zbog cure koja je sve vreme bila verena. :lol:

Inače, jedna zanimljivost vezana za ovu scenu: iako je Dejvid Džejson izrazio želju da leti zmajem, na kraju to ipak nije realizovano, zbog njegovih godina, te je na kraju ipak leteo kaskader.

"Nemamo mi telefon u autu!" :hahaha1:
To mi je jedna od najdražih epizoda: Del pojača Rodniju solarijum na dva i po sata i ovaj bude crven ko Indijanac ostatak epizode, a Rodni Delu sredi da leti zmajem i Del na kraju završi sav izubijan i u kolicima, koja mu doduše nisu trebala. A sve zbog cure koja je sve vreme bila verena. :lol:.
'Rodni, ne smeš da izlaziš na ulicu sada'
'Zašto?'
'Čekaće vozači da se upali zeleno.' :rotf:

Još neki od citata:

"Zaspao je, blažen bio! Ti bi da imaš lep ten za nju? (pojača na dva i po sata) Daću ti ja lep ten!"

"Boli li te lice?"
"Samo kad se smešim."
"Neverovatno kako priroda kompenzuje; sa takvim licem nema čemu da se smeši!"

The Green Green Grass uskoro na RTS-u

thegreengreengrass3396xlq9.jpg

Ko god je voleo Mućke gotovo sigurno je da će mu se svideti i "The Green Green Grass", iliti u slobodnom prevodu "Zelena trava doma mog" ;)

"Zelena trava" nastala je kao spin-off Mućki i naravno dolazi iz pera John Sullivan-a, a delom i iz mašte njegovog sina Jima. Naime, odavno znam za ovu TV seriju ali nisam imao vremena, a ni želje da koristim "pužni" P2P kao za sada jedinog načina da se ovo ostvarenje pogleda, kako bi došao do ove simpatične komedije. Ovi praznični dani bili su idealna prilika da se nekako (čitaj – torrents) dođe do par epizoda ove serije, koja teško da će skoro zapljusnuti naše male ekrane, pre svega zbog veoma ograničenih budžeta naših televizija.

Za razliku od Mućki koje su rađene u produkciji BBC-ja, "Zelena trava" je rađena i još se radi u produkciji nezavisne britanske kuće Shazam Productions. Suština priče je da su se Boycie i Marlene zajedno sa sinom Tylerom odselili iz čuvenog zloglasnog Peckhama u Shropshire bežeći od "neuratnotežene" (u svakom pogledu) braće Driscoll (njih se sigurno sećate) zbog nekih neraščišćenih računa (navodno ih je Boycie oterao iza rešetaka).

U zelenoj provinciji, Boycie pokušava da uz pomoćno osoblje, kao nove i noseće likove u seriji, na farmi izgradi lik uspešnog farmera-džentlmena. Osim lika Denzila koji se samo pojavio u uvodnoj pilot-epizodi nema ni traga od ostalih živopisnih likova starog Peckhama, osim što se ponekad pomenu njihova imena u dijalogu supružnika.

Evo jedne od scena iz pomenute serije

Verovatno nece biti ni blizu Mucki, ali mozda nece biti lose za gledanje, Bojsi i Marlin su odlicno glumili u Muckama, mada su mogli u bar nekoliko serija da ubace Rodnija, Dela, Trigera, pogtovo sto se ta serija bazira na OFAH-u,....Ali ako se spoje britanski humor+Bojsi i Marlin+John Sullivan trebala bi da se dobije jedna kvalitetna-humoristicka serija....

Čekaj, sad si me zbunio. Prvo kažeš:

The Green Green Grass uskoro na RTS-u

a onda:

Ovi praznični dani bili su idealna prilika da se nekako (čitaj – torrents) dođe do par epizoda ove serije, koja teško da će skoro zapljusnuti naše male ekrane, pre svega zbog veoma ograničenih budžeta naših televizija.

Back