ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja velika greška: volim "lavovski" . Neponovljivo. Bez ostatka. Bez laži i glupih igrica. Velikom jačinom. I silinom. Velika iluzija: da su svi ljudi, cakani, medeni, odani, verni. Zabluda: da ako iskreno i čisto (za) voliš, da može lošim da se "vrati" . Nada i vera: da ću biti jednog dana nevidjeno srećna, voljena , pažena i mažena. Čuvana...kao što sam druge ljude volela ja. Naprosto...da negde , tamo, postoji neko kao ja, ko ume čisto i istinski da voli i čuva onu, koja je njegovom srcu dovoljna.

aj pre no sto izadjem da se odjavim i sa ove teme...

sta je vrh ljubavi? mogu da pricam o muskarcima....

jedna od varijanta bi bila ta kada znas da je za zenu koju volis mnogo bolja zivotna varijanta neko drugi ili sloboda od tebe, pa je ojadis emotivno onime sta joj izreknes da te zamrzi za ceo ovaj i onaj zivot iako u njega ne veruje. jer zene, ako cemo da budemo malo iskreno prosti, kad su emocionalno povredjene prilicno su tupave i nemaju ni trunku onog racija koje su mozda imale pre upadanja u nihilizam strasti, mrznje, osvete ili neopisive tuge koja ih izjeda zato sto nisu na vreme bile mudrije ili iskrenije.

tek posle nekog vremena shvate, a neke bogme nikad nece nista ni ne sFate, jer su sazdane od prilicno nekvalitetnih duhovnih materijala posto ih zivot nije gradio na nacin srece vec samo patnje, bola i lisavanja one ciste nepatvorene emocije srece sa nekim o kojoj celog zivota mastaju a istovremeno je se boje.

:kafa: :bye:

...a ja cu iz zenskog ugla:
:dash: Kako ti znas ko je bolja varijanta za zenu? Kako bre tako svedete zenu (koja vam znaci) na nivo amebe? :confused:
I takav potez najmanje lici na viteski (Kojoooo, ne diram tebe :kiss:), lici na najkukavickiji potez i prikrivanje licnih panika.

Dozvolices da i tvoju "iskrenu prostotu" vidim kao nepoznavanje zena. Kada smo emocionalno povredjene, probude se u nama nevidjeni pokretaci da odbranimo "nase" i najednom, sve mrljavo sto smo videle uljuljkane prijatnim emocijama, kao pod lupom uvecano, pojavi si sasvim jasna slika svega... E onda zena donosi odluku, hoce li da i dalje mrljavo gleda uz "spasitelja" ili da izostri kaleidoskop svog zivota, namesti boje i sare, okrene se prema izvoru svetlosti i krene da zivi jedini zivot.

Na prekretnici, neke tuguju, neke mrze, svete se...ali nikada nije to sto "nisu bile mudrije ili iskrenije" nego samo zato sto su volele.

I sada nije posteno, uvredljivo je, sumnjati da "nisu od kvalitetnog duhovnog materijala" .... snobovski je misliti da duhovno nepotkovani ljudi ne umeju da se zaljube i vole. Mislim, davanje i uzimanje izmedju muskarca i zene koji se vole, sama ta gola sadrzina, jednaka je za sve nas.

(Napisano mnogo lici na Jovana Ducica... :think: ...vredan paznje ali i kritike.I nosen onom istom mislju kao i Bodler "ne trazim da budes mudra, nego budi lepa i tuzna" jer sam nesposoban da nadjem drugacije inspiraciju za svoje pero. :roll: )

otiso sam modesti :lol: ops, pardon... da budem kul i stavim :kafa: ko svi fini krstini sinovi :rotf:

kako znam? jednostavno znam jer sam pametan ko sam djavo a ustvari sam providjenje onog drugog koje vidi 6 koraka unapred a ne samo ono lokalno dnevno. :) da zavrsim u stilu sa odgovorom tebi jer si kulturna, za razliku od nekog besprizornog olosa, jer stil je ono sto nas razlikuje i cini ukusnijim ili bljutavijim...

u odnosu dvoje uvek je jedno emocionalno jace od drugog i uvek je na njemu/njoj odovornost za buducnost veze… bas ko sto su roditelji odgovorni za svoju decu dok ona kolko toliko ne sazreju i ne postanu svesna onoga sta rade bilo iz dosade il' kad povilene od srece ili tuge… znaci, taj koji je odgovoran on mora nekad da donese onu tesku odluku, da lupi, ma cuj lupi - tresne bwe sakom o sto i kaze eeee nece da moze vise ovako… :lol: onoj drugoj strani ostaje posle samo da kenjka i cmizdri, prihvati ili ne taj kraj zdravo za gotovo, pobesni il' te zamrzi, popizdi do shloga, osvete ili sta joj se vec u poluludoj nesvesti tog trenutka pojavi kao svetlo na kraju mraka… u prevodu - znaci prilicno zesca dijagnoza.

retko kad veze koje su emocionalno jake i koje traju pucaju zbog neke gluposti.. pucaju samo zato sto jedna strana dugo trpi zesce mane partnera, u prevodu proseravanje i postavi granicu kada to proseravanje preti da fekalijama umaze sve ono sto je u toj vezi valjalo. a ta granica je razlicita kod mnogih. kaze se ljubav ne poznaje granice… :lol: ta zabluda je na nivou onoga da je higsov bozom koren svih nasih pocetaka. jer da je tako mitska ptica feniks nikad ne bi postajala posto je smisao svih nas ne u sadasnjosti trenutka kada mislimo da smo sretni vec samo u vaskrsu neke nove srece koja ce biti bolja i lepsa od one pre.

:bye:

i fumare nekima, a ti neki znaju dobro koji su :rotf:

ps. zaboravih ono za kvalitetan i nekvalitetan materijal :rotf:

to sam cuo na forumu od mnogih "uglednih" forumasica koje su se poyebale sa pola 4uma, kazu trebam jednog pravog kvalitetnog muskarca :hahaha:... a dobije samo kvalitetan ****** u chelo i odyebaus posle njega :lol:

otiso sam modesti :lol: ops, pardon... da budem kul i stavim :kafa: ko svi fini krstini sinovi :rotf:

kako znam? jednostavno znam jer sam pametan ko sam djavo a ustvari sam providjenje onog drugog koje vidi 6 koraka unapred a ne samo ono lokalno dnevno. :) da zavrsim u stilu sa odgovorom tebi jer si kulturna, za razliku od nekog besprizornog olosa, jer stil je ono sto nas razlikuje i cini ukusnijim ili bljutavijim...

u odnosu dvoje uvek je jedno emocionalno jace od drugog i uvek je na njemu/njoj odovornost za buducnost veze… bas ko sto su roditelji odgovorni za svoju decu dok ona kolko toliko ne sazreju i ne postanu svesna onoga sta rade bilo iz dosade il' kad povilene od srece ili tuge… znaci, taj koji je odgovoran on mora nekad da donese onu tesku odluku, da lupi, ma cuj lupi - tresne bwe sakom o sto i kaze eeee nece da moze vise ovako… :lol: onoj drugoj strani ostaje posle samo da kenjka i cmizdri, prihvati ili ne taj kraj zdravo za gotovo, pobesni il' te zamrzi, popizdi do shloga, osvete ili sta joj se vec u poluludoj nesvesti tog trenutka pojavi kao svetlo na kraju mraka… u prevodu - znaci prilicno zesca dijagnoza.

retko kad veze koje su emocionalno jake i koje traju pucaju zbog neke gluposti.. pucaju samo zato sto jedna strana dugo trpi zesce mane partnera, u prevodu proseravanje i postavi granicu kada to proseravanje preti da fekalijama umaze sve ono sto je u toj vezi valjalo. a ta granica je razlicita kod mnogih. kaze se ljubav ne poznaje granice… :lol: ta zabluda je na nivou onoga da je higsov bozom koren svih nasih pocetaka. jer da je tako mitska ptica feniks nikad ne bi postajala posto je smisao svih nas ne u sadasnjosti trenutka kada mislimo da smo sretni vec samo u vaskrsu neke nove srece koja ce biti bolja i lepsa od one pre.

:bye:

i fumare nekima, a ti neki znaju dobro koji su :rotf:

Cekaj, ne idi! :lol: ...aterirao si... :)

Podelio si (posteno) ovaj put, sve na jednake delove. Dakle, nije "vrh ljubavi" da se muskarac pobrine o "sreci" zene, moze i obrnuto. :) (cek sad da i ja po prvi put u zivotu budem neciji sin: :kafa: ) :rotf:

Ljubav ne podnosi slabijeg i jaceg: znas kako funkcionise klackalica... onaj ko je tezi podigne onog preko puta tako sto spusti sebe blize zemlji...onaj ko je laksi i plasi se (podignute) visine moze da uziva u tom pogledu, a moze i da sidje sa klackalice. A izbor se pravi kad klackalica dodje u horizontalu (poravnjanje), duzina tog trenutka presudi koliko ce sve "to" da traje izmedju dvoje.

Naglo odbacivanje ima posledice, naglo ustajanje (lakseg) takodje, a u oba slucaja nastrada gooza i zna da boli. :)

(upss...rekoh g..., zloupotrebice to Koja protiv mene. :lol:)

Banalna desavanja posle fatalne ljubavi uvek dovode u pitanje smisao svega prozivljenog, dok je trajalo. Pribrana svest i iskustvo moze da nas odnese do djavola ili da nam krila Feniksa i ponovimo sve opet i opet i opet...dok trajemo... a mozda i posle, ko zna. :)

Ah.. Ta ljubav ^_^
Ispunjava mi svaki dan. Vraca mi osmeh na lice. Cini me jacom. Vreme je bilo i ja da je docekam :D. Nista lepse od osecaja, poklanjati nekome bezuslovnu ljubav a i prihvatati istu ^_^.
Sto se tice strasti, mislim da se to oseti i pre ljubavi. Stras mu dodje ona varnica koja proradi izmedju dvoje. Naravno bitno je tu, nazovi, varnicu odrzavati sto je vise moguce. Hmmmm.. Praksa je cudo jedno :D

Podelio si (posteno) ovaj put, sve na jednake delove. Dakle, nije "vrh ljubavi" da se muskarac pobrine o "sreci" zene, moze i obrnuto. :) (cek sad da i ja po prvi put u zivotu budem neciji sin: :kafa: ) :rotf:

Ljubav ne podnosi slabijeg i jaceg: znas kako funkcionise klackalica... onaj ko je tezi podigne onog preko puta tako sto spusti sebe blize zemlji...onaj ko je laksi i plasi se (podignute) visine moze da uziva u tom pogledu, a moze i da sidje sa klackalice. A izbor se pravi kad klackalica dodje u horizontalu (poravnjanje), duzina tog trenutka presudi koliko ce sve "to" da traje izmedju dvoje.

Naglo odbacivanje ima posledice, naglo ustajanje (lakseg) takodje, a u oba slucaja nastrada gooza i zna da boli. :)

Banalna desavanja posle fatalne ljubavi uvek dovode u pitanje smisao svega prozivljenog, dok je trajalo. Pribrana svest i iskustvo moze da nas odnese do djavola ili da nam krila Feniksa i ponovimo sve opet i opet i opet...dok trajemo... a mozda i posle, ko zna. :)

nis ti losa.. samo ti fali jos da budes cica maca :)

e pre neki dan sam pisala o zabama na vagi:lol:
smisao ljubavi isti je kao i smisao zivota..ko se pita, obesmisljava sve..

na jesen samo samo svadbe

jer su se ljubavnici pokarali u prolece pa na leto saznali da ce postati roditelji te ce imati zimu da se preispitaju kolko im je to sve bilo pametno

a povodom ozvanicene ljubavi :lol:

kaze sekspir bas u bogojavljenskoj noci... uzmi njenu ruku i reci da je uzimas: a ja se vezujem obecanjem da joj poklon ucinim, koji, ne bude li ravan imovnom stanju tvome , bice veci :lol:

kako je zivot prost a ljudi ga cine komplikovanim do bola.

definitivno kultna tema..:D
otvaram je potaknuta diskusijom na sovinistima
dakle, pisite..dileme, gledista, uglove, zablude, sa stanovista muskaraca, sa stanovista zena, psiholske analize, socioloska stajalista..

i da pocnemo...
da li mislite da covek vise i jace oseca kao mlad ili u srednjim godinama? u cemu je razlika? da li je strast deo ljubavi? da li je moguca ljubav bez strasti?

ijuf tema opshirna ...chini mi se da je tek sad vidim , a mozda sam negde i odgovorila vec, ne mari :lol:

u mladjim godinama su iluzije jache pa podrzavaju umishljaj osecanja, tako da sve deluje intenzivnije... u srednjim, zavisi koliko toga se u mladjim preshlo :lol: mislim na osecanja ...
strast i ljubav , opasna kombinacija, lako sagorevanje, veliki dim, osecaj savrshen..
strast moze biti deo ljubavi, ali ne mora, zavisi na koju vrstu ljubavi se misli...
moguca je ljubav bez strasti...ljubav koja je zasnovana na divljenju i obozavanju... nesebichna, nematerijalna, ne trazi nishta zauzvrat...retka , ali moguca

ijuf tema opshirna ...chini mi se da je tek sad vidim , a mozda sam negde i odgovorila vec, ne mari :lol:

u mladjim godinama su iluzije jache pa podrzavaju umishljaj osecanja, tako da sve deluje intenzivnije... u srednjim, zavisi koliko toga se u mladjim preshlo :lol: mislim na osecanja ...
strast i ljubav , opasna kombinacija, lako sagorevanje, veliki dim, osecaj savrshen..
strast moze biti deo ljubavi, ali ne mora, zavisi na koju vrstu ljubavi se misli...
moguca je ljubav bez strasti...ljubav koja je zasnovana na divljenju i obozavanju... nesebichna, nematerijalna, ne trazi nishta zauzvrat...retka , ali moguca

moguc je i pickin dim
ako ima neko da duva

Back