PetrolBoy
Poznat
- Poruka
- 7.577
definitivno kultna tema..
otvaram je potaknuta diskusijom na sovinistima
dakle, pisite..dileme, gledista, uglove, zablude, sa stanovista muskaraca, sa stanovista zena, psiholske analize, socioloska stajalista..
i da pocnemo...
da li mislite da covek vise i jace oseca kao mlad ili u srednjim godinama? u cemu je razlika? da li je strast deo ljubavi? da li je moguca ljubav bez strasti?
Ne znam sta da napisem na sve ovo pa cu izbaciti dio licne price...
Mislim da je ljubav prolazna stvar,desava se,traje odredjeno vrijeme i iznenadno prestaje,seli se na novu lokaciju,kupi srce i daruje ga drugoj osobi,barem tako mislim trenutno.
Ali stvar je u tome,da sve sto ostane nakon par godina jeste ono sto je izgradjeno u jednoj vezi,povjerenje,prijateljstvo,iskrenost,postovanje,postivanje,vijernost. Elem,meni se desilo slijedece u vezi sam nesto vise od cetiri godine,nikada nisam djevojku prevario niti lagao,sve sto sam mogao za nju sam ucinio ali posljednjih par mjeseci desilo se jednostavno da vise ne osjecam zaljubljenost,ljubav,ono kao da bi upucao nekoga za nju,ali svejedno ja bi to uradio zbog nje,sve kao i do sada ali nema vise toga,da je ona centar mojih misli.
Igrom slucaja,prije 10tak dana sam upoznao jednu djevojku,sa samo par recenica okrenula mi je misli,zavrtila mi glavu,bukvalno sam odlijepio za njom,mislim sam :"Je li stvarno moguce da sam se zaljubio u nekoga tek tako!" pa se tijesim i razmisljam da je to nesto prolazno,nesto bezvezno.
Jer ja sam u vezi,imam djevojku koju sam nenormalno volio,za koju bi sve ucinio (tada) ali isto tako i sada,samo sto vise ne osjecam ljubav,ali ne mogu ni da je povrijedim,jednostavno kao da se ljubav ugasila,otisla nestala i sada sta covijek da radi u takvim situacijama,ja se isto ponasam prema njoj i isto sve cinim za nju samo sto ne osjecam tu "fakin" ljubav,taj afinitet prema odredjenoj personi koja treba da bude centar moga zivota.
E sada jel se sve svodi na to ljubav nestala i sada nesto sto se godinama gradilo treba porusiti,popaliti i krenuti na novi teritorij za koje je ludo srce zakucalo ili sve pustiti i ostati tu gdje jesi,ne razocarati osobu kojoj si sve pruzio,zato sto je to jedno divno bice (iskreno koje ti ponekad pocupa svaki nerv) ali ipak to je onda djevojka s kojom si prosao brodolom zivota,koja je tu i koja je jedina do sada bila centar zbivanja jednog covijeka i njegovog zivota...
Uh....al natanka svasta nesto...
Mislim ljubav dodje i prodje ali ono sto se gradi ostaje izmedju dvije osobe i mislim da to je jedino nesto sto traje...a sve ostalo je u srcu ludom i zaboravnom...
), ljubavne patnje, čežnja za nečim nepoznatim... a sve to kao izgovori za inertnost. Jer, ako se ti osećaš usamljeno i neispunjeno, budi siguran da ni njoj nije puno bolje. 
Ja se potpuno i nepobitno zaljubljujem u nekog zbog njegovih vrlina.... To me totalno obara s nogu