ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisi probao "opijum za narod" ;) :pop:

Zaljubiš se u nešto iracionalno, i kada ovladaš osećajem preneseš ga u stvaran svet.

Lako je vatrom upaliti vatru. Probaj sitnim jedva vidljivim žarom, trebaće ti suvo okruženje. Kad se razgori znaćeš već.

Poslednja izmena:
Zaljubiš se u nešto iracionalno, i kada ovladaš osećajem preneseš ga u stvaran svet.

Lako je vatrom upaliti vatru. Probaj sitnim jedva vidljivim žarom, trebaće ti suvo okruženje. Kad se razgori znaćeš već.

zanimljivo...imao sam tu fazu kada sam 101 posto bio skoncentrisan na dizajn neke elektronike, znaci sve je u glavi u sferi funkcionalnog ali je pokidano na hiljade delova koji svaki za sebe ne predstavlja nista...cim sam spojio sve u celinu i ovladao materijalom i profunkcionisalo kao da me je neko isisao iznutra...ista situacija je ako si umetnik...ispraznis se do nivoa da pocnes duhovno kopniti i onda si slab na upliv bilo cega jer si kao zena koja treba da se porodi...onda si podlozan i moze svasa da se zapati sto mozes nazvati raznim imenima ali cim nastupi sitost shvatis da je bas glad ono sto ti treba...ne znam dal me razumes

Secam se, posle jednog teskog pijanstva danima nisam jeo.
Svaka pomisao na hranu izazivala je gadjenje.
Malaksao, bez snage, pokusavao sam da vodom sperem otrove iz sebe.
Bilo je toliko strasno da nisam znao da li cu uopste uspeti.

Onda sam pozeleo samo jedno: da ponovo budem gladan.
Kako neko moze zeleti glad?
Shvatio sam da je biti gladan velika sreca.

Moguće je, ali vremenom evoluira pa se onda najčešće preobrazi u ljubav domestikus. :lol:
Ne isključuje strast, niti je takva ljubav pod obavezno navika, ili nešto što se zasniva samo na poštovanju i razumevanju. To je tzv. opstala ljubav, koja je doživljavala uspone i padove ... hladila se i bila podgrevana, i onda se ustoličila kao slabo oscilirajući dijagram, ili bolje rečeno, grafik. Ima strasti, a nema iznenađenja.

Zavisi od partnera. Makar jedno od dvoje mora imati dovoljno potencijala da radi kao pokretna traka i štancuje svakodnevne, male dokaze ljubavi do plus beskonačnog.

Tražili ste, gospoja, dobili ste.
Oćete još? :per:

Kako je ovo lepa tema...naročito na prvim stranicama
a ovo što je napisano...:worth:

OPSTALA LJUBAV...

e, što ću sad da neke razočarane skeptike razbijam ovim pojmom...:D

evo skoro deset god posle.
toliko sam volela, pre otvaranja ove teme..a posle sam volela vise. nemaju godine veze sa potencijalom za ljubav.
i nisam sigurna da li je to blagoslov ili prokletvstvo, moci toliko voleti. :)

definitivno kultna tema..:D
otvaram je potaknuta diskusijom na sovinistima
dakle, pisite..dileme, gledista, uglove, zablude, sa stanovista muskaraca, sa stanovista zena, psiholske analize, socioloska stajalista..

i da pocnemo...
da li mislite da covek vise i jace oseca kao mlad ili u srednjim godinama? u cemu je razlika? da li je strast deo ljubavi? da li je moguca ljubav bez strasti?

jao stara temilica , vrv sam vec neshto pametno napisala il lajala, ne pravite razliku ionako

ali ono shto mislim i dan danas lol je da ljubav samo ima moc transformacije, menja oblike

a ti chini mi se pishesh o mz odnosima
e pa tu mora da bude i strasti, da bi bila kompletna, u tom smislu
ako potraje, odlichno
ima veze sa godinama u smislu da u svakom periodu zivota dolazish do novih saznanja i zakljuchaka shto ne mora da znachi da ima veze sa intenzitetom

jao stara temilica , vrv sam vec neshto pametno napisala il lajala, ne pravite razliku ionako

ali ono shto mislim i dan danas lol je da ljubav samo ima moc transformacije, menja oblike

a ti chini mi se pishesh o mz odnosima
e pa tu mora da bude i strasti, da bi bila kompletna, u tom smislu
ako potraje, odlichno
ima veze sa godinama u smislu da u svakom periodu zivota dolazish do novih saznanja i zakljuchaka shto ne mora da znachi da ima veze sa intenzitetom
kada nema strasti koju pominjes zene su te koje su ladnjikave... posto muski uvek biraju kako rekose onim, jel', a to nije srce.

Poslednja izmena od moderatora:
citam kako se neki fale poznavanjem zena i reko'.. dosla poslednja vremena...

- - - - - - - - - -

kada nema strasti koju pominjes zene su te koje su ladnjikave... posto muski uvek biraju kako rekose onim, jel', a to nije srce.

rekoshe i da sve ima svoj kraj , no tu sad krece opozicija neka lol
ne znam chedo dedino, nisam imala onaj lol, srce oduvek

Jasno je cime muski biraju, kompas libela visak, a nikada nisam razumeo cime one biraju?

Samo proračunate biraju.
Sve ostale odvuče magnetna rezonanca, a da nikad ne saznaju zašto,
samo se na kraju pitaju - šta mi bi ?

Naučenjaci sumnjaju na feromone, ali šta oni znaju o tome? :)

Poslednja izmena:
Mislim da ova tema ne bi smela biti tamo negde zgurana...

Engleska poslovica kaže: Kad je ljubav mršava, mane su debele.

A to me podsetilo na "čuvenu" rečenicu Drakčeta iz domaće serije: Ti mene da voliš, ti ništa ne bi videla.

:D

Back