Dont_Break_The_Oath:LepaJeka:Dont_Break_The_Oath:Ona kao kompletna osoba moze nekome biti i prijatelj,i cerka,majka,sestra,znaci sve je u Jednom bicu.Tako da najbolji prijatelj izgleda bledo u poredjenju sa onim koliki Ona moze prijatelj da mi bude.
Pretpostavljam da si i ti kompletna osoba, i da nekome mozes biti i prijatelj i sin, otac, brat... Ali kako to mozes biti nekoj osobi npr prijatelj ako ta osoba izgleda bledo u odnosu na nju? Sigurno da ti je ona veliki prijatelj, ali ne znaci da to ne moze biti i neko drugi.
Mislim da treba negovati i svoj svet, kao sto se neguje ljubav, ulagati u sebe kao sto ulazemo i u vezu, i da smo samo tako kompletne samostalne licnosti. Samo tako nas neko moze potpuno voleti (i obrnuto), zato sto nas samo tako moze u potpunosti sagledati.
Ipak, nisu sve ljubavi iste, i bespredmetno je raspravljati sta je za koga ljubav. Ja cenim svakoga ko je u stanju da voli, to je odraz nesebicnosti tj. plemenitosti jedne osobe.
I moram ti reci, prica o tvojoj ljubavi me podseca na Platonovu teoriju o ljubavi!
Nemoj molim te Platona,jezim se na romanticarske filozofe.
Ako je moja zena meni uvek u svemu na prvom mestu,to naravno da podrazumeva i da mi je najbolji prijatelj i da samo ona ima vo pravo da zna sve o meni.
A neki prijatelj sa strane po meni nije neophodan,i nije toliko bitan u odnosu na to koliko moja M. moze biti meni prijatelj.Mozes da kazes da jesam sebican,ali ja ne podnosim osrednjosti nikakve vrste,znaci ako imam prijatelja sa strane,onda to takodje treba da bude neko ko je u stanju da me podnosi,da se slazemo,svadjamo,ali da se to prijateljstvo nikada ne dovodi u pitanje.Na zalost Jedina takva osoba koju sam imao nije vise ziva.
Pomenula si "potpuno voleti." Naravno,ali jedna individua ima u sebi toliko toga,citav svet,ceo svet je sazdan u njoj i nema niceg lepseg nego uci u taj svet,kako bih ja rekao "U Te svete dvorane",i kako vreme prolazi,neka to bude sve dublje i dublje.
A plemenitost i dobrota sirokih razmera,hmm,ja licno vise nisam siguran u to.Kod drugih je to moguce,ali kod mene ne,barem ne jos.
Ja se prilicno slazem sa tobom, ali mislim da pored te ljubavi postoje jos neke koje nas ispunjavaju. Npr. ja moju sestru volim najvise na svetu, a mamu isto tako volim najvise na svetu i nema stvari koje ne bih ucinila za nju, ona je moje sve; tata je tu negde.Moj decko je epicentar mog zivota, volim ga vise nego sto iko moze zamisliti; moja najbolja drugarica je moj soulmate, nista ne moze zameniti trac kafu sa njom, ona je moje drugo ja. Najbolji muski prijatelj je moj pas, i ma kol'ko glupav bio, nikad ga ne bih zamenila, mezimce moje

Ustvari sve ih volim podjednako, ali to su drugacije ljubavi, i ni slicajno mi se ne moze desiti da jedna iskljucuje drugu.
I nema vise Platona, obecavam :wink: