Odavno sam izrazio svoje mišljenje,da nisu ljudi južnije od Beograda džabe bili pod Turcima 500 godina.
To je definitivno,ostavilo trag.
U zadnjih par godina,mnogo ih je došlo u Sloveniju,konkretno baš u moj gradić.
I verovali ili ne,i baš niko normalan.
Sve je to sirotinja,siromašna duhom ,mozgom i obrazom.
Iskreno bih voleo da grešim,ali na žalost upravo je tako.
Lenji,iskvareni,stipse,lažovi,ma ko da ih je neko na isti kalup napravio.
Aj sad nešto konkretno.
Naime došao pre par godina neki pekar iz Vranja.
Odmah mi se pohvalio,kako je kupio diplomu o završenoj srednjoj školi,kako bi mogao doći u Sloveniju.
Raspitivao se koliko ja zaradjujem,koliko para imam i tako,sve što ne bi trebalo da ga interesuje
E sad,izgled nikakav,mali čovečuljak,grbav,ćelav,uskih ramena,okrugle glave i sav rošav po licu.Vozačku nema,ma bukvalno ništa.
Reče mi da ima ženu i decu,teško mi je bilo i poverovati u to.
I dođe mu ta žena ovde.
Ona sušta suprotnost,lepog izgleda,neki jebuzovan pogled i još vozi auto.
Pomislih,na koju li je caku izabrala ovakvog muža.Možda ju je kidnapovao...
Uglavnom,lik me zamoli da mu pomognem i nadjem posao za ženu.
To i uradih,i počne da radi u nekom malom restoranu na jezeru.
I tako,odjedanput mali ćelavi,počne da se uzdiže,kad nas vidi na ulici okrene glavu,postao pun sebe.
Dve plate,uzdigao se...Kupio stan:Žena ga vozi na posao.
Medjutim ,žena mu istog dana kada je dobila neograničenu vizu,prizna da je u restoranu našla drugoga i da je u vezi sa njim godinu dana.I da počinje da živi sa tim drugim.
Malom pekaru to ne smeta,i samo traži od nje da ga vozi na posao,da ne ide peške.Dobija on putne troškove,ali kad ga žena vozi,ona to od svojih para,pa i na tome da uštedi.
Kakav bre obraz,dostojanstvo.
S obzirom da je ovo već treći par,koji je došao iz Vranja i okoline,a isto prošao,pitanje za dame južnije od Beograda,da li ste sa vašim muževima samo kao prelazno rešenje,dok se ne pojavi neka bolja opcija?