Ljubav i podnošenje krize

[
Čovek, nezavisno od profesije, na život i ljubav gleda parcijalno. Otuda svako vidi i ističe onaj deo ljubavi koji je za njega lično najbitniji i najaktuelniji. To ne znči da je ostala područja ljubavi uspešno rešio.
Na pojedincu je da ume načiniti sveobuhvatnost i vidi celinu. U svakom slučaju, čovek ako ima sve ostalo ali ne i ljubavi on je sirov i surov. Ako ima ljubavi ali ne ostalo onda je poput mišićne mase bez neophodnog skeleta. Tek kada ima oba u celini dobija se ono pravo.
Društvu se ne može ponuditi generalno rešenje jer svako kao jedinka u životu mora pribaviti i razvijati ono što mu nedostaje.
Uostalom, zašto se žive hiljade života?
Kriza je u društvu u generalnom, zbog onoga u ljudima a ne zbog onoga što ih trenutno okružuje.

Voleo bih znati kako Veseli Patak vidi rešenje PROBLEMA?

Poslednja izmena:
...još pre ove emisije koja je pomenuta sam gledala neke u kojima su ljudi toliko udrobili neke vrlo umerene stavove ..kako ovo da objasnim...mislim da je opšte poznato da je ključ u rešavanju mnogih dilema to da se traži neki balans između nekih ideja- "krajnosti" ... i nije mi zanimljivo da slušam kako neko priča jednu takvu priču - tako da ona u celiniu biva bliža idealu " apsolutne istine " ... više volim da čujem nešto novo od nekog ko se nečim bavio - o nečemu razmišljao , pa makar to apstrahovano(iz nekog šireg konteksta koji naravno nije do detalja objašjavan) delovalo ekscentrično ili ekstremno -ali samo da je neka nova ideja , pa ću ja to sama dalje eventualno uklapati u svoj sistsem dotadsšnjeg iskustva -široko shvaćenog ,ili znanja..

Poruka koju su psiholozi poslali u toj emisiji je krajnje jednostavna: ,,Uz ljubav se lakse podnosi i patnja i bol pa i kriza". Ljubav kao konstruktivno osecanje. Sta si ti zakljucio gledajuci emisiju, to...cini mi se samo tebi ostaje jasno.

Nije bas tako... I nije mu se samo ucinilo svasta, nego je ta emisija bila jako losa i nedefinisana, i inace odlicna voditeljka Olja Beckovic se ponasala kao da je ona psiholog. Gosti su bili Tatjana Mandic Rigonat, dramski pisac i od skoro i direktorka drame Narodnog pozorista, Zoran Ciric, pisac, i dr Zoran Milivojevic, TA terapeut. Zoran jeste slao pozitivne poruke o ljubavi, patnji, krizi, itd. ali ostali nisu, vec su se svadjali sa njim, i skoro ismevali njegove reci. Da su doveli bar jos jednog psihologa za tu temu, bilo bi mnogo logicnije, ovako je ispalo jako lose i neprofesionalno...

Back