Ljubav i brak

Atipa:
Steffan:
Ja mislim da je sve ovo u stvari poziv u pomoc.. :lol: zasto bi inace pisala o svom srecnom braku na nekom forumu i pridodavala toliki znacaj ljudima koji su "razocarani" u ljubav? :wink:

Jesi li pomislio da zena ''pridaje toliki znacaj'' toj temi zato sto je mnogo vise onih koji negativno gledaju na brak i medjuljudske odnose i da su neki, da ne kazem vecina, postali i agresivni u nametanju svog stava i vidjenja stvari? Zasto si i ti pomislio da njen komentar znaci i poziv u pomom?

Dobro opazanje

Neki su me totalno pogresno shvatili, nisu razumeli poentu. Na svu srecu vise je bilo onih koji su shvatili poentu cele price i drago mi je zbog toga.
Vidim da jos ima normalnih i srecnih ljudi u ovo nenormalno, nemoralno vreme. :D

Potpuno te razumem i ja sam tek 2 meseca u braku i super nam je :wink: A ljudi ajde da kazem poznanici nam postavljaju jedno te isto pitanje Da li vam je dosadno?Ma ajde nama je super i srecni smo a valjda je danas to ljudima cudno.

ajkulica:
Potpuno te razumem i ja sam tek 2 meseca u braku i super nam je :wink: A ljudi ajde da kazem poznanici nam postavljaju jedno te isto pitanje Da li vam je dosadno?Ma ajde nama je super i srecni smo a valjda je danas to ljudima cudno.

Није чудно после 2 месеца! :)
Биће чудно после 12 година! :wink:

Hellen:
ajkulica:

Uze mi rec iz usta,ali neka je i sama ce da vidi o cemu pricamo posle 12 i vise godina. :roll:

Jø,evo ja sam bio u braku 4 godine koji je zavrsen upravo gubitkom emocija i totalnim otudjivanjem jedno od drugog.
Ali primecujem da oni koji su jednom bili u braku,upravo postaju najveci protivnici istoga i spremni su oci da iskopaju samo da bi dokazali tu "teoriju",sto bih ja nazvao licnim akutnim promasajem.

Ja bih voleo i pored toga sto sam bio u braku da ipak nadjem zenu,devojku,koja je spremna totalno za zivot udvoje,,,,,,,ali nikako vise po tom starom principu da je brak gomila obaveza i da se nekako netremice strepi sta ce partner uciniti a sta ne.
Neka to bude davanje emocija,jer sam ulazak u vezu,zajednicki zivot,brak,ipak podrazumeva najvecu mogucu odgovornost i onda se emocije ne smeju,ali ne smeju spustiti na neki osrednji nivo.Tek onda treba davati sebe sto je moguce vise i to ne da bi brak funkcionisao dobro u smislu dobre atmosfere,nego utemeljiti ta osecanja kao stanje nepromenljivosti i gajiti to,godinama davati sve vise i vise.
A svi vidimo sta se desava sa brakovima.Nestaju emocije,nastaje odvratna zlocinacka navika,ili tacnije receno,ubija se sopstvena emotivnost samo radi otromboljenosti i lenjosti (ili mozda neznanja),pa zaista se pitam,da li su emocije potrosna roba na cije mesto dolazi jedan ogroman vakum.

A svi vidimo sta se desava sa brakovima.Nestaju emocije,nastaje odvratna zlocinacka navika,ili tacnije receno,ubija se sopstvena emotivnost samo radi otromboljenosti i lenjosti (ili mozda neznanja),pa zaista se pitam,da li su emocije potrosna roba na cije mesto dolazi jedan ogroman vakum.

Dragi moji emocije se gaje i razvijaju.Treba raditi na tome, a ne samo parazitiratina na tudjim emocijama...

Gema69:

Dragi moji emocije se gaje i razvijaju.Treba raditi na tome, a ne samo parazitiratina na tudjim emocijama...

Hej,toga sam i ja svestan,ali moj brak je propao zbog izvesne hladnoce sa njene strane i prevelikih ocekivanja,ne na tom emotivnom polju,nego na malo drugaciji nacin.
A o emocijama,mislim da znam dovoljno,pogotovo svojim.

registrovala sam se jedino zbog ove teme,da napisem da sam ja u braku 13 godina i da je jos uvek uspesan i srecan a uzeli smo se jako mladi,ja 22 on 23.i jos uvek se drzimo za ruke,jos uvek se ljubimo,jos uvek me muz iznenadi poklonima,jos uvek svake veceri vodimo ljubav,jos uvek nema dosade.cak ni nemamo dece pa da kazem da je mozda to nesto sto nas drzi zajedno sve ove godine.ne mogu da stalno da pisem jer smo trenutno u gostima pa i ne ocekujte da repliciram bilo kome,moj cilj je ionako bio samo da napisem to sto vec jesam.ima srecnih brakova.pa ako je to nekom cudno, iscudjavajte se.

Не верујем да ико мисли да су срећни бракови немогући. Такође не мислим да они који се разведу морају да постану противници брака.

Једна ствар коју знају они који су имали ( или имају ) врло дугу и испуњену везу - брак, а коју ''почетници'' често превиђају, је то што је рекла Гема:

Dragi moji emocije se gaje i razvijaju.Treba raditi na tome, a ne samo parazitirati na na tudjim emocijama...

Заљубљеност и ''лудачке'' емоције се брзо истроше ( брзо, после неколико година )...а тек ако веза и тада преживи, онда је то права ствар!

Koliko godina "treba" da prodje do gašenja emocija?
Davno sam slušao intervju na radiju jednog od naših najpoznatijih bubnjara. Tada je govorio,da živi u VBZ (vanbračnoj zajednici), imaju dete, sve funkcioniše, ali da on ne želi brak. Razlog, po njemu je taj, što bi u formalnom braku, njegova ljubav mogla da ostane sa njim iz prostog razloga forme, što bi suštinski značilo da je neke morlane stege, obzir prema instiituciji braka, razvoda i malogradjanske sredene, sprečavaju da ode od njega. Zato joj je dao potpunu slobodu. Mislim da je to jedna od najboljih izjava i najpošteniji stav prema instituciji braka, koji sam čuo.

HeBePoBaTaH_:
Koliko godina "treba" da prodje do gašenja emocija?
Davno sam slušao intervju na radiju jednog od naših najpoznatijih bubnjara. Tada je govorio,da živi u VBZ (vanbračnoj zajednici), imaju dete, sve funkcioniše, ali da on ne želi brak. Razlog, po njemu je taj, što bi u formalnom braku, njegova ljubav mogla da ostane sa njim iz prostog razloga forme, što bi suštinski značilo da je neke morlane stege, obzir prema instiituciji braka, razvoda i malogradjanske sredene, sprečavaju da ode od njega. Zato joj je dao potpunu slobodu. Mislim da je to jedna od najboljih izjava i najpošteniji stav prema instituciji braka, koji sam čuo.

Па добро. Његов избор...мада мени звучи незрело. То је она илузија ''нисмо у браку, имамо потпуну слободу''...која је потребна особама које се плаше ''везивања'', то јест мисле да ће ''потписивањем папира'' изгубити део себе.
Ако живе заједно, имају дете, заједничке обавезе, проблеме, финансије, заједнички планирају будућност...па шта је то ако не брак? (Без обзира што немају ''папир''!)
Није судски развод проблем када се двоје разилазе...то се реши у једном дану. Проблем је емотивно одвајање, проблем су заједничка деца, заједничка имовина која се стиче и у ''ванбрачној заједници'', заједничка родбина, пријатељи...Па све је исто - имали папир или не!
Али, опет кажем, ако неко жели да живи без папира, мени је сасвим ОК, јер није папир суштина односа!

Zena s greskom:
Hellen:
ajkulica:

:?: :!:
Ako imas takvo misljenje i stav onda nisi jos upoznala osobu koja te ispunjava u svakom pogledu i sa kojom ne mislis na vreme i imas samo lepe planove za buducnost :D

ajkulica:
Zena s greskom:
Hellen:
ajkulica:

Ako imas takvo misljenje i stav onda nisi jos upoznala osobu koja te ispunjava u svakom pogledu i sa kojom ne mislis na vreme i imas samo lepe planove za buducnost :D

A ti si upoznala i znas da ce te ispunjvati kroz 12 godina?

ajkulica:
Zena s greskom:
Hellen:
ajkulica:

:lol: :lol: :lol: Хе, хе...па не причам напамет...имам довољно година да из мене говори искуство! :wink:

Back