ljubav će pobediti sve

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
recimo ti si Romeo i voliš Juliju i svi su protiv vaše ljubavi, ti si toga svestan i sad je pitanje da li te prve prepreke koje izgledaju nerešivo mogu da te spreče da budeš sa njom?
nemoj i ovu priču da okrenete na svoj mlin
smara me kad s njom vodim bitku jer njeni uticu negativno i truju a ne ume da se izbori za sebe,sto od sebe pravim budalu sto njihove mane vrtimo i prepricavamo ,sto uopste obracamo paznju na zle jezike

zanima me, da li smatrate da je ljubav vredna toga da odbacite sve i da početne na prvi pogled nepremostive prepreke ne utiču na jačinu emocija.

Hmm zavisi sta bi bio uslov.
Ljubavi ce doci i proci, lepo je dok traje, kad prestane zaljubljenost, strasti, hemija,na neki nacin gasi se i ljubav ili bar nije vise ista i istog inteziteta. Zavisi od ljudi.
A zbog te ljubavi npr devojka ili momak se odrekao fakulteta, neke svoje ambicije, talenta za neki sport, muziku ili nesto drugo.
U svakom slucaju ostajes bez oba kad-tad u slucaju da je izbor bila ljubav koja je uslovila neka odrcanja. Da li je vredna?....svako gleda na svoj nacin. Iskreno mislim da se ljudi zalete i udare glavom o zid, a posle ih sve to skupo kosta jednog dana. Treba razmisljati siroko i sagledati posledice, a ne biti trenutan i ziveti danas za sutra. Danas takvi nemaju nikakvu perspektivu. ;)

(srećom pa su iskopirali uvodni deo, inače ništa ne bih razumela...)

Mislim da se ovde ne radi o ljubavi, nego o koristi. I jednog i drugog. Sam kažeš, zabavljali se, pa raskinuli, ona se spetljala sa drugom... ON NIJE MARIO!!! I verujem da nije. Ima i takvih ljudi. Sve jedno im. Može da bude, a i ne mora... ne mari. Ali ona mari. Osoba koja ne podnosi da bude sama, ne može, ne dozvoljava sujeta, ili ko zna šta. Mora da bude sa nekim, sve jedno sa kim. Može da bude i loš izbor i to je bolje nego ništa. Ima i takvih žena. Ne bih karakterisala takve osobe, nemam ni pravo, ali bojim se da će to dete izvući najdeblji kraj. Što je jako tužno...
Da se vratimo na poentu priče: nepremostive prepreke. Postoje nepremostive prepreke. Pitanje je da li je čovek spreman da baš sve pogazi u životu, a pre svega sebe, da bi ostvario kratkotrajno zadovoljstvo ili će ipak zadržati dostojanstvo i obraz, makar to nekad i bolelo.
Ipak je najvažnije ostati čovek...

zanima me, da li smatrate da je ljubav vredna toga da odbacite sve i da početne na prvi pogled nepremostive prepreke ne utiču na jačinu emocija.

Ako se radi o materijalnom, opipljivom,... mestu boravka, nacinu zivljenja, drustvenom stalezu,... vredna je.
Ok je dok ne predje u patologiju, dok ne izgubis sebe. A izmedju dati sebe i izgubiti sebe je velika razlika, da ne dodje do zabune :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back