Novi ugovori za Kajta i Agera
Menadžer Liverpula Rafa Benitez zatražio je od uprave kluba da produži ugovore sa Holanđaninom Dirkom Kajtom i Dancem Danijelom Agerom.
Ugovori Kajtu i Ageru ističu na leto 2010. godine i španski stručnjak želeo je na vreme da ih zaštiti od ponuda drugih evropskih klubova. Dirk Kajt je poslednjih nekoliko meseci bio jedan od najboljih igrača Liverpula, dok se Danijel Ager posle duže pauze zbog povrede, polako vratio u prvi tim 'crvenih', pogotovo posle povrede štopera Martina Škrtela.
Nedavno su se u medijima pojavile glasine kako je Ager nezadovoljan statusom u klubu, ali je Benitez izjavio kako je situacija potpuno drugačija od one koje su mediji preneli. Menadžer najtrofejnijeg engleskog kluba izjavio je kako je dogovor sa Dancem "veoma blizu".
Što se tiče Holanđanina Dirka Kajta, Benitez je rekao kako u vezi sa njim nema novosti, ali da se očekuje da se pregovori završe do kraja godine.
"U svakom timu potrebni su vam kvalitetni ljudi, koji vredno rade i koji imaju dobar karakter. Kajt ima sve to. On možda nije toliko elegantan u igri, ali postiže golove, solidan je u skok igri i njegovo zalaganje na svakoj utakmici je fantastično".
Kajt je odlično igrao na poziciji desnog krila i izjavio je kako mu to ne predstavlja problem, pošto je on u osnovi centralni napadač.
"Uživam na desnom krilu. Očigledno, tako imam manje šansi da postignem pogodak, ali nije bitno na kojoj poziciji igram. Igraću gde god moj trener to bude tražio od mene, samo želim da igram što je moguće češće", rekao je Kajt.
"Moja namera je da ostanem ovde što duže. Nadam se da će novi ugovor stići u narednih nekoliko meseci. U fudbalu znate da će odluka biti donešena pre nego što započnete da odrađujete poslednju godinu ugovora, ali ja definitivno želim da ostanem na 'Enfildu'. Veliko je zadovoljstvo igrati sa toliko velikih igrača i ja želim da osvajam trofeje", dodao je reprezentativac Holandije.
B92